Sorulduğu zaman kızların çoğu "erkekler neden eril değil?" diye şikayet ediyor ama pek çoğu için erillik sadece olumlu özelliklerden ibaret hatta biz kızlarda da olabilecek hatta olması gereken özelliklerden ibaret. Yani sorumluluk sahibi olmak, çalışkanlık, ağırbaşlılık, alıngan olmamak, eşini sahiplenmek vs vs vs...
Halbuki erillik en azından tercihe göre olumsuz yani katlanılması gereken özellikler barındırır ve bizlerde pek olmayan ve olsa yadırganacak özellikler barındırır. Yoksa eril adam demezdik kısaca iyi adam derdik.
Mesela alıngan olmama ve Trip atmama diyelim. Alınganlık kadın için de çok hoşlanırlan bir şey değildir ama femşnen bir özellik olarak nasıl kadında katlanılır bir şey ise erkekte kadının Trip atarak biraz can sıktığı durumlarda bu defa yine erkek olduğu için trip işlevi gören ve kadının katlanacağı bir tepki şekli olmalı. Sadece atmak ile ilgili kafiye olsun diye "kadın trip erkek dayak atar" diyorum ama dayak illa olacak diye bir şey olmasa da burada dayağın sembolize ettiği şey erkeğin de dişil bir şekilde trip atmak yerine daha şiddetli şekilde öfke yaşayabileceği gerçeğidir.
Yani kadınlar trip atıyor normaldir ama erkek eril ise trip atmak yerine otursun adam gibi konuşsun demek mantıklı bir beklenti değil. Oturup sakince konuşmak biz kadınların da yapabileceği bir şey iken trip atıyorsak konuşup olayı çözmek dışında böyle can sıkıcı bir tepki veriyorsak erkeğin de bu durumda erkeğe özgü bir tepkisinin olmasını yani öfkesini şiddetli şekilde dışa vurmasını kabullenmek gerekmez mi?
Tamam her eril erkek dayakçı değildir ama feminen erkeğe göre böyle bir tepki görmenin en azından tahrik edildiğinde şiddete başvurma ihtimalinin daha yüksek (feminen erkeğe göre daha yüksek) olduğunu kabullenmek gerekmez mi?
Ya da sorumluluk sahibi olması güxel, koruma içgüdüsü olması güzel ama tüm bunların üzerimizde otorite kurma anlamına da geleceğini kabul ederek eril erkek istememiz gerekmez mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer