Ben ilerde evlenmeyi düşünmüyorum
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben ilerde evlenmeyi düşünmüyorum
Libidonun yüksek olması bazen hem enerji dolu hissettirirken hem de biraz can sıkıcı olabiliyor, değil mi? Özellikle sürekli aklında cinsellik varsa ve durmak zor geliyorsa, bu durum bazen normalden fazla olabilir. Bedenimiz ve beynimiz karmaşık; hormonlar, psikoloji, alışkanlıklar, stres düzeyi, uyku kalitesi gibi birçok şey libidoyu etkiler.
Mesela, genç olmak, sağlıklı olmak, stres seviyesinin düşük olması, hormonların aktif çalışması libidoyu artırabilir. Ama bazen de aşırı yüksek libido, beynin ödül sisteminin fazla tetiklenmesinden, alışkanlıklardan veya bazen kaygıdan kaynaklanabilir.
Eğer bu durum seni yoruyor, odaklanmanı zorlaştırıyorsa ya da rahatsız ediyorsa, küçük şeyler deneyebilirsin: Egzersiz yapmak, zihnini meşgul edecek hobiler bulmak, meditasyon yapmak, uyku düzenine dikkat etmek gibi. Tabii, profesyonel destek almak da bazen faydalı olabilir.
Kısaca, libidonun hiç düşmemesi bazen doğal, bazen de düzenlemeye ihtiyaç duyulan bir durum. Sen nasıl hissediyorsun bu konuda? Bu yüksek enerji sana iyi geliyor mu, yoksa zorlayan tarafları mı var?
Sen evliliği sadece basit bir birliktelik olarak görüyorsan çok yanılıyorsun, evlilik demek aile kurmak demektir aile de toplumun en temel yapıtaşıdır. Evlenmeyen ve bekarlığı mutlu bir birlikteliğe evliliğe tercih edenler bir süre sonra yaşları ilerlediğinde yalnız kalıp çok pişman oluyorlar ama artık iş işten geçmiş oluyor. Herkesler mutlu olup eşleriyle çocuklarıyla vakit geçirirken kendileri yapayalnız kalıp onları seyrediyor. Erkek sevgisi almamış, çocuk sahibi olmamış bekar kadınlar da 30 yaşından sonra kafayı çiziyor ve bir daha hayatı boyunca yalnızlıkla ve ruhsal sorunlarla yaşamaya mecbur kalıyor. Bekar kal, hayatını yaşa masallarına kanma sakın zamanında evlenememiş yuva kuramamış kadınlar çevresinde mutlu kadın görmek istemeyeceği için seni de kendi bataklığına çekmek isterler. İlla evlen demiyorum ama feministlerin uydurduğu sahte yalanlara da inanma.
Bizim insanlarımız bozuldu mumkunse evlilik dusunmeyenler artsin da uremesinler duzgunler uresin😂
En son dönem evliliklere bakarsak artık Pek uzun sürmüyor Çünkü kimse kimseye Yeteri kadar anlayış göstermiyor. erkeği erkeği kadını yok, evlendikten sonra değişebiliyor Çocuk olduktan sonra romantizmin çoğu bitiyor , çocuk odaklı olunuyor. evlilikler monotona dönüyor , eski sevgili zamanları eskisi gibi kalmıyor Onun dışında istisna çok uyumlu evlilikler var. Fakat çok nadir yani Çevrenizde gördüğünüz evli çiftlerin çoğu monoton çok mutlu olmayan bir hayat sürüyorlar ve sadece böyle görünüyorlar. Her gün belki de aynı şeyi yaşıyorlar Çünkü birbirlerini kısıtlıyorlar birbirlerinin sevdiği şeyleri sadece yapabiliyorlar. Bir insanla aynı evde yaşamak zaten zor gerçekten çok uyumlu olmanız gerekiyor Aşk Meşk gibi bir yere kadar :)
Evet. Çünkü çevremde evli olan herkes pişman. Onlar evde sürekli durup, eve bakmak ve büyük bir sorumlulukla uğraşmak zorundayken, ben dünyayı geziyor, tatiller yapıyor, canımın istediği gibi hayatımı yaşıyorum. S*KS açlığı çekmeyen birisi için yalnızlık çok güzel bir şey.
Bence evlenmek asla pişmanlık demek değil 😊 Herkesin hayatı ve beklentileri farklı sonuçta. Aşkla, dostlukla, güvenle kurulan bir evlilik çok güzel bir yolculuk olabilir. Ama istemiyorsan da buna kimse seni zorlayamaz, buna hakkın var. Benim için evlilik büyük bir sorumluluk ve ortak bir hayat demek. Şimdi değil ama ilerde fikrin değişirse de bu çok normal olur. Kendi yolunu seçmek en güzeli 🌸 Anketten de Hayır şıkkını işaretliyorum.
Cevap
81Cevap
Evlenipte erkeklere ödül vermeyin
Kadın olmak değerlidir düşünsenize rahminiz birer fabrika birer tarla
Kadın olmak fizyolojik olarak çok zor birde erkeğin anasinin babasının kardeslerinin kardeşlerinin eşlerinin kahrı bir yandan birde fakir ise calisacaksin başkalarının ağız kokusunu çekip birde eve gelip göbeğini kasiyip yemek isteyen popona dön lastiğini takamayan herif avrat çiçek kalkti yatağa geç iki iki sn lik haledeyim ama sen tatmin olmuşsun olmamıştım onemsemeyen seni sadece yatakta iki snlik seven sonraları ilgisiz bırakan hamile bırakıp başka karılar giden sana almadığını elin karısına alan sen hem ona yemek pisiricen hem onun çocuğunu taşıyıp doğurup tek başına buyutecen sonra o da benim çocuğum diyecek belki sahip bile çıkmayacak seni duygusal veya fizyolojik belkide psikolojik şiddet gösterecek kirli donunu yikamayi bilmediği için onun boklu donunu yikayacan anasına kardeşlerine yigenlerine kolelik edicen hem ona hemde onun ise yaramaz akrabalarına hizmet edicen dugunde altınlar takildiysa zorla alacak tembel vasıfsız bir erkek olacak az biraz güzelden o da maymun gillerden gorillerden olacak
Bence de akıl kârı değil.. bekarım ve mutluyum cinsel ihtiyaçlarını da da mastürbasyon ile idare edersin sonuçta erkek seni tatmin etmeyecek Max on sn sonrası sen yarim kalicam mastürbasyon ile en azından tatminkar olursun
Kadınsan evet, evlilik erkek için düzen konfor sağlıklı ve düzenli cinsel hayat demek, zaten onlar sevip aşık olduğu için değil bunun için evleniyor, eve gelince yemeği hazır olsun çamaşırı yıkansın vs, evliliğin kadına anne olmak dışında hiçbir güzel getirisi yok, anne olmayı düşünmüyorsan evlenme, yoksa hem koca kahrı çekeceksin, çalışan biriysen yaptığın hiçbir ev işini görmeyip bi teşekkür bile etmeyecek yan gelip yatacak, yetmeyecek bi de onun fesat dedikoducu annesi akrabaları görümce elti gibi yılanlarla uğraşacaksın, çoğu kadın evliliğini maddi özgürlüğü olmadığından çocuklarıyla gidecek bi yeri olmadığından sürdürüyor, bi yerde okumuştum Türkiye'de ki kadınlara ekonomik özgürlük verilsin %95i boşanır diye
ablam saplamış
Valla doğru söze ne hacet
Hayır tabiki de insan aidiyet duygusuna ihtiyaç duyar Evlilik özellikle sağliklı bir ilişki içinde kurulduysa, kişiye bir yere aitimve yanimda biri var duygusunu verir. Bu psikolojik dayanıkliliġı artirir. Özellikle duygusal olarak bağ kurulabilmiş evliliklerde, bireydeki yalnızlık ve boşluk hissi belirgin şekilde azaliır. Bu, depresyonu önlemede koruyucu faktör olur Zor zamanlarda yanında olacak bir partnerin varliğı, anksiyete ve depresyon belirtilerini azaltabilir. Günlük stresle baş etmede güçlü bir tampon görevi görür. Sevildiğini hissetmek, bireyin kendilik algısını olumlu yönde
etkileyebilir. Seviliyorum değerliyim düşüncesi gelişebilir. Daha bir çok
sebebi var
Yok değil aslında aynı evde sevdiğin insanla vakit geçiriyorsun ediyorsun ha uyuz olduğum noktalar var ama sevdiğim adamında var ama görmezden gelirsen evlilik güzel gider yoksa hepsini takarsan olay çıkarırsan ne evlilikte mutlu olabilirsin ne bişeyler zaten boşananlarda bu yüzden boşanıyorlar. Ha bende onlar gibi olsam şimdiye kadar 800 kere boşamıştım adamı ama iyi yanlarını da düşününce takmıyorsun adamın uyuz olduğun noktaları
"Ne pahasına olursa olsun, evlenin. Karınız iyi çıkarsa mutlu olursunuz, yok fena çıkarsa o zaman da filozof olursunuz. " der Sokrates...
Yani partnerinizle uyum sağlarsanız pekala mutlu bir hayat sizi bekler, tam tersi durum olursa da hayat çekilmez bir hal alır..
Bu nedenle kriterlerimizi gözönüne alıp ona göre bir aday profili oluşturmamız gerekir..
Birisi de yazmış Türk kadınlarına ekonomik özgürlük verilsin Türk kadınlarının %95'i boşanır diye, işte böyle kadınların da evliliğe bakış açısı bu sadece ve sadece para için evlenirler ondan sonra da ortalıkta evlenilecek düzgün adam kalmadı diye ağlarlar. Pişmanlık olarak görüyorsan evlenme zaten kimsenin de boşuna hayatıyla hayalleriyle oynama.
Ne alaka? Kadının ekonomik özgürlüğü olmayınca eziyorlar çünkü erkek üstünlük kuruyor ve hor görüyor sebebi bu ve bu durumu kimse yaşamak istemez haliyle boşanır anladın mı?
@krerjktrddcvb Erkekler hiçbir zaman kadıni ezmez ama bir kadın erkekten fazla maaş aldı mı anında o erkeği yetersiz görüp ezmeye başlar ve sonunda ondan soğuyup ya başka biriyle aldatır ya da dava açar boşanır. İstisnalar kaideyi bozmuyor maalesef. Kadınların %99'u erkekte para ve tipe bakıyor.
Öncelikle hayal dünyasından uyan çevremde bir sürü şahit olduğum kişiler var erkek üstünlük kurmaya hep çalışır çünkü güç gösterisi yapar bununla ilgili Instagram videoları vs yorumlarda dahi erkeklerin hep bir üstünlük kurma çabasına girdiğini gördüm elindeki telefon bizim sayemizde var diyenleri de😄 çıksa bir icat başaramayacak tipleri de. Kadınların paraya ve tipe bakanı var ama verdiğin oran yanlış çoğu kadın sevgisinden yanlış adamın peşinden giderek işte böyle ilişkide evlilikte güç gösterisine ve ezilmeye maruz kalıyor parası olana zaten her zaman saygı duyuluyor ister istemez. O yüzden kadının da bir geliri olmalı ki karşıdaki erkek yerini bilmeli maalesef zayıfın ezildiği bir dünyada yaşıyoruz
Doğru demiş:D kadın olarak niye evleneyim kısıtlanacağım, koca dırdırı akraba dırdırı çocuk dırdırı çekeceğime dayak yiyeceğime bekarlığımı yaşarım daha iyi
İstediğini yapamayıp sürekli kısıtlanmak, çocuk pışpışlamak, erkek dırdırı dinlemek istemiyorsan evlenme bence de. Bekar kal hayatını yaşa.
Doğru
Evlilik pişmanlıktır evet bazı eksiklikler var ama bu zaman da değil artık evlenecek insan kalmadı ortada İNSAN kalmadı zaten İNSANLAR İNSANLIKTAN çıktı artık daha ADAM İNSAN olamamış bir millet var Evlenecen başına bela alacan ne gerek var
Burada 52 yaşında hiç evlenmemiş abi var görsen 30 yaşında falan dersin adam çok genç çok diri sırrını sorunca evlenmedim ondan diyor 😂😂 artık bana da mantıklı gelmeye başladı
Uyumlu olduğun ve aklı başında sorumluluk sahibi olan ve gerçekten hiçbir koşulda seni bırakmayan biri karşına çıkarsa evlenmisin. Ama aynı özelliklere senin de sahip olman gerekiyor aksi halde yine evlilik kötü sonuçlanır.
Evliler bekarlığa dönmek isterler, bekarlar evlenmek.
Hangisi iyi?
Kesin bir cevabı yok.
Bekarlık yanlızlık.. Yyanında sevdiğin bir eşin olması müthiş güzel.. Ama mutsuz bir evlilik kadar zoru da yok.
Eğer sana sadık olan doğru kişi ile evlendiysen pişmanlık değildir. Kendim için konuşacak olursam maalesef günümüzde olan kızların birçoğu insanı aşktan ve evlilikten pişman ettiriyor. Bu yüzden doğru kişi çıkmazsa bende evlenmem.
Bence değil nasıl hayatımızın belli bir süresine kadar anne babaya bağımlıysak hayattada bir süre sonra yalnızliktan dolayı sıkılmaya strese girmeye başlamadan hayat arkadaşı bulup hayata devam etmeliyiz hem küçük bebişlerin bıcır bıcır dolaşmasınin hayali bile beni mutlu ediyor nasıl ki yemek yerken offff çok iyi diyorsak hayat arkadaşımixi bulduğumuzda da öyle dersek evlilik garantidir bence yani
Garanti değil bence boşanma si var bunun sorumluluğu var çocuk büyütmesi var zor evlilik
Ben evlilik sonrasını anlatmıştım ama😅
Boşanmak için evlenilmez ki
Evlenince büyük ihtimal erkek değişecek, boklu donunu kirli sepetine atmaktan aciz bir hanzo olacak, annesi vs de hizmet bekleyecek, özgürlüğün kısıtlanacak, çocuk olduktan sonra kalan azıcık özgürlük tamamen bitecek. evlilik sadece erkeklerin işine gelecek bir şey çünkü temizlikçi aşçı vs bekliyorlar kendileri yan gelip yatsın, kadın bana hizmet etsin ihtiyaçlarımı karşılasın modundalar. kusura bakma paşam boş ver git:D
Çok derin bir soru burada iki satır yazıyla anlatılacak konular değil bunlar ama bir gün gerçekten bir aşk yaşarsan bu soylediklerinden dolayi pismanlik duyarsin sakin öyle düşünme bir karşı cinse sarılmak öpüşmek ahh bu duyguyu nasil aciklarim bilemiyorum. Neyse, aşk hayatında başarılar 😘😘😘
Seni anlamayan, umursamayan ve duymayan biriyle evlendiysen evet. Ama seni senden iyi bilen, senden çok seven anlayan ve dinleyen biriyleysen de dünyada cenneti yaşamak gibidir.
Eğer karşındaki insanla sessizlik bile güzel geliyorsa, sevdiğinden ve sevildiğinden eminsen asla pişmanlık değildir. Geçici zevkler için başlanan her yol pişmanlığa götürür. Zamanla her şey değişir, günler sıradanlaşır. Önemli olan o sıradan günleri bile önemli kılan birisiyle birlikte olmak.
Çok şey yazmak isterim ama kısa bir yorum yapayım özellikle bu devirde evliliği sürdürebilmek harika bir beceri ister herşeye tahammül eden ben bile boşandım.
Maddi durumun ve iyi bir şin, evin barkın varsa ve iki tarafta gerçekten birbirini seviyorsa evlenilir. Ama ekonomik durumun düsükse, iki tarafta ( kız bir yere kapak atmak, aileden uzaklasmak icin vs, erkekte sırf evlenmek bedava s3ks için evleniyorsa) birbirini tam anlamıyla sevmiyorsa o evlilikten hayır gelmez.
Doğru kişiyle evlenirsen hayır zaten şöyle bir laf var genelde bekarlık sultanlık evlilik Krallık diye..
Abim görücü evlendi boşandı ablam aşkla evlendi boşandı. Çoluk çocukta cabası. Ben ise 45 yaşıma geldim asla bulaşmadım bu işlere
Ruh eşini bulursan ve evlilikte üniversite arkadaşı gibi eğlenceli ev ortamın olursa mükemmel bişey. Bana sorarsan çocuk düşünme çünkü seyehat engeli
Kadin hamile kaldigi andan itibaren her sey cocuk oliyir cocuk her seye engel
Kendi yaşına uygun birini bulsun mu hemen evlenirsin. Evlenmek istemem falan bunları unutursun
Erkekler için evet kızlar için hava hoş
Neden erkekler pişman olur peki?
Kendi ayaklarının üzerinde durduğun zaman ve doğru insanı bulduğun zaman evlilik asla pişmanlık değildir.
Pişman olmayan erkek görmedim 🤣. Ancak evli bazı konularda memnun olmayan soluğu yanımda alan kadın çok gördüm 🤣 pişmanlıktır evlilik doğru 😁
Evlenmedim aileme rağmen cok da mutluyum evlenmek pismanliktir bence...
Bencede evlilik pişmanlık
Şimdi bunu söylemek kolay tabi ilerde fikrin değişir
Sanmam
Bekleyelim görelim
Evlilik kumar gibidir. Sen zarları atarsın, kazanıp kazanmayacağına kader karar verir.
Doğru insanla yapıldığı zaman pişmanlıktır değildir.
Hayır. Yaptığım en iyi şeylerden bir tanesi.
Mutlu bir evlilik olmayacaksa ve yanlış insansa evet pişmanlıktır
Hayır gayet güzel erken olmasa daha iyi daha mantıklı olur
Bence iyi bir evliliğin varsa neden pişmanlık olsunki
Evlendiğin kişi ile alakalı bir durum aslında bu.
Daha çok nasıl biriyle evlendiğinle direkt alakalı bir durum
evliliği kar ve çıkar amaçlı yaparım. seviyorum diye cocugum var diye yapmam.
Kimine pişmanlık kimene tarifsiz bir mutluluk evlenmekte fayda var ekonomik açıdan iyiysen
Bir hevesle Evlenmek niyetiyle evlenmek pişmanlıktır.
Bende öyle derdim ama yaş gelince 26 ya falan çevrende herkesin sevgilisi ciddi ilişkisi oluyor yalnız kaliyosun düzgün arkadaşın da kalmiyo
Geç değilki 26 yaş
Keşke evlensem diyorum bende çok kıskanıyorum evli ciftleri
Güzel bence ama sorumlulukları ve zorlukları çok
Evet pişmanlık ama yaşayıp pişman olmak istiyor herkes yine de
İnsan doğru ve sevdiği kişi ile evlendiği takdirde neden pişmanlık olsun ki?
Anlaşma ve güven olduğu sürece pişmanlık olacağını düşünmüyorum
Hee hee, sen evlenme, o.. spu az zaten ortada, yardım edersin, ite köpeğe yataklık edersin.
Seni anlayanı değer vereni bulduktan sonra bence çok güzel huzur verici bişey
Doğru insanla evlilik dünyadaki cennet demektir karşılıklı aşkı ve güveni yaşamak.
Sevmediğin kişi ile pişmanlık karşılıklı aşk varsa çok güzel mutluluk kaynağı
İki tane kötü yanı var, biri yalnız kalmak, ikincisi cinsel deşarj olmadığı için sürekli gergin oluyorsun. Onun dışında sorun yaratan bişey yok.
Yalnız olmak kötü bir şey değil bide ikincisi ne alaka?
Öyle olmuyor işte, kardeşlerin ve arkadaşların kendi yuvalarının derdine düşünce hiç görüşemez oluyorsun. Bir yerden sonra evli olmayan insanın ağırlığı da olmuyor toplumda. İkincisi de gayet alakalı durum, gerginlik yapar. Şimdi sen ergen kafasıyla düşünüyorsun, ben sana gelecekten bildiriyorum evlenmemiş biri olarak. Artısı çok daha fazla, lakin bir yerden sonra fena yalnız kalıyorsun. Beni bozmaz diyorsan, bizim guruba hoş geldin.
Yş kaç peki
Otuz
Geç değil
Ne için, ben kararımda netim. Senin soruna gerçekçi cevap verdim. Konu ben değilim, yani.
%1500 o kadar söyleyeyim gerisini siz anlayın özellikle kadınlar için. Bir ömür kölelik süresiz hiç bitmeyen
Ben eşimi köle olarak görmüyorum Mesela sizin evde annen köle mi
@Bay_Nutella her evde anneler köle, evet benim annemde öyleydi
@Bay_Nutella senin öyle görüp görmemen sonucu değiştirmiyor. Detay yazmaya uğraşamayagim
Üzüldüm umarım siz evinizde köle olmazsınız
@Bay_Nutella bende oldum, ülkenin sen kabul etsen de etmesende yüzde 90i bu durumda. Üzülmek değil çözüm, çözüm işte evlenmemek. Neyseki ben kurtuldum ama herkes benim gibi değil ama yollarım gitti yazık oldu. Büyük büyük pişmanlık evlilik bu ülkede kadınlar için. Kimse kabul etse de etmese de
Yıllarım* gitti
Geri de gelmez bu yüzden kimseye hele kadınlara asla asla asla önermiyorum evliliği, zaten evlenen de boşanacak boşuna değil bu boşanma. Millet keyfinden boşanmiyor. İyi de yapıyor eski anneler aptl gibi oturdu çekti, çocuklarını da kendini de mahvetti
Size kötü insanlar denk geldi diye. Herkes kötü değil ki? Neyse ki siz yanlıştan dönmüşsün geçmiş olsun
@Bay_Nutella geçti şükür ülkenin erkeğinin profili ortada yüzde 90. Yüzde 10 iyileri var diye hata yapmak tamamen baştan ahmaklık. O da bizi bulmaz zaten aptal değilim kadınlara da aptl olmamalarini öneriyorum. Sadece siz kötüye denk geldiniz demek yeterli değil, 10 evlilikten 9u bitiyor demekki sadece siz kötüye denk geldiniz demek hava civa🤣
Doğru insansa hayır. Bekarlıktan daha mutlu olursun. Yanlış insansa hayatını zehir eder.
Kimi pişman eder
Kimi ihya eder
Sen yeterki doğru insanı bul
Seni bi ömür mutlu eder.
Evlenmek intihardır.
Evet çünkü evlilik sadece eş değil eşinin ailesi demek
iyisine denk gelirsen evlilik çok güzel bir şey amma velakin kardeşim birisine düşersen o zaman hiçbir anlamı kalmaz
Aslında doğru kişiyi bulursan çok güzel bir şey evlilik yanlış kişiyle evliysen hayatın her gün cehennem gibi geçer
Evleneceğin kişiye göre değişir gidip fakir biriyle evlenirsen ağlarsın. Aşk falan evlilik de boş duygu.
Vallahi de billahi de pişmanlık düğünüme çok az kaldı ama çok pişmanım
Evlenmiyorum diyorum hemen bir koca adayıyla çıkıyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?