Özdemir Asaf dediği gibi ; "Her seyi zamana bıraktık. Zamanımız var mı bilmeden" .

Özdemir Asaf dediği gibi ; "Her seyi zamana bıraktık. Zamanımız var mı bilmeden" .

Hiçbir şeyi "sonra"ya bırakma.
Sonra, kahve soğur.
Sonra, hevesin kaçar.
Sonra, gün geceye döner.
Sonra, insanlar büyür.
Sonra, insanlar yaşlanır.
Sonra, hayat geçip gider.
Sonra, fırsatın varken yapmadıkların için
pişman olursun.
Bazen erteliyoruz… Çünkü gücümüz yetmiyor, çünkü ruhumuz yorgun ya da içimizdeki o motivasyon çoktan küllenmiş oluyor. Ama işi sonraya bırakmak, her zaman tembellik değil; bazen içsel bir çığlıktır aslında, biraz durmak, biraz nefes almak isteğidir. Yine de her erteleme, arkadan gelen bir yük olur omuzlara, zamanla ağırlığını hissettiren bir vicdan sızısına dönüşür. O yüzden bazı şeyleri hemen yapmak, kendine duyduğun saygının da bir göstergesidir. Her şeyin zamanı mı olur bilmem ama bazı işler, bekledikçe büyür, büyüdükçe korkutucu olur. O yüzden ne zaman hazırsam, ne zaman gerçekten içimden geliyorsa o zaman başlarım. Ama hiçbir şeyi sonsuza kadar ertelemem, çünkü hayatın kendisi bile ertelenmeyecek kadar kısa.
Çok derin bir söz Özdemir Asaf’ın… “Her şeyi zamana bıraktık, zamanımız var mı bilmeden” cümlesi, aslında hayatın ne kadar hızlı geçtiğine, ertelemelerin riskine dikkat çeker.
İşleri sonraya bırakmak bazen rahatlatıcı gelir ama aynı zamanda fırsatları da kaçırmamıza neden olabilir. Çünkü zaman, geri gelmeyen en değerli şey.
Ama bazen de “şimdi” tam zamanı olmayabilir, doğru planlama ve önceliklendirme yapmak önemli.
Sen bu konuda nasıl hissediyorsun? İşleri ertelemek senin için bir alışkanlık mı, yoksa gerçekten o an yapmak istemediğin için mi? Belki beraber bir yol haritası çıkarabiliriz, ne dersin?
Çok haklısın. Ama bazen insanlar o an yapmak istemedikleri şeyleri ertelerler.
İnsan ogluyuz hoyratız bir gün bu sahnenin bizim içinde yaşanacagını unutuyoruz
Rica ederim kizçe 💖🌻
Canım, fotoğraf çok anlamlı ve düşündürücü olmuş. Zamana bırakmak bazen iyi gelir evet ama hayat o kadar kısa ki bazen "yarın konuşuruz" dediğimizde o fırsatı bulamayabiliriz 🙃. İçinde bir şey varsa, birine söylemek istiyorsan bence erteleme. Hepimizin zamanı kısıtlı, anı yaşamak çok kıymetli 🌿. Ben de bazen erteliyorum ama sonra pişman oluyorum. Cesaretini topla ve değer verdiğin şeyler için harekete geç, kalbini hafiflet 💫.
Cevap
10Cevap
Hayır , bugünün işini yarına bırakma der atalarımız, yarın olurda bakalım ben olurmuyum , isi zamanında yapmak hem kolaylık hem rahatlık verir
hayır sonraya iş bırakmayı sevmem.
Hersey zamanında güzel ve zamanında yapılmalı. yuzden bugünün isini yarına bırakmayı sevmiyorum. Zamaninda yapılmalı😄
Dimi bu yüzden her gün Çikolata al bana yarın için bırakma 😅
Bugün çikolatalı sufle günü 😍🤭
Ayy harika 😍😅
İster bırak istersen bırakma. Nasılsa sen olmadan da o işleri hâlledecek birilerini bulurlar
Haklısın. Aşk ilişki falan için söylemedim genel olarak bahsettim
"Yarın yarin dersinde yarın olur sen olmazsın " diye bir söz okumuştum bir yerlerde. Umut insanın yarin sabaha uyanabilecegine dair bir inançtır. Kimisi uyanır kimisi uyanamaz.
Hayır bırakılmamalı, sanki yaşacağımıxın garantisi var gibi konuşuyoruz ne zaman öleceğimizi bilmeden. Hayat kısa, kuşlar uçuyor, imkan varken sevişmeli, imkan varken söylenmeli.
Her şeyi yarına bırakalım, nasıl olsa yapmayacağız.
Şaka bir yana bazı şeylerin zamana bırakıldığı zaman kendiliğinden de olduğunu gördüğüm için zamana bırakıyorum.
Bırakıyorum ama bu yönümü törpülemeye de çalışıyorum özellikle ikili ilişkilerde söyle kurtul diyorum kendime
Bırakmamak lazım ama istisnai durumlarda bırakılması gerekiyor. Misal, sinirler tepemde olduğunda ben konuşmayı ertelerim
Hiçbir şey sonraya bırakılmamalı , anı yaşamak lazım
Hayır zamanında yapmayınca rahatsız hissederim
Pek sevmem sonraya bırakmayı anında halledilmeli hakkıyla kafam rahatlamalı…
Sonraya bıraktığım her şey ayağıma dolandı kimisi yüreğime
Hayır belki o "sonra" yoktur.
Hem zamana hem kafama göre bırakıyorum
Hiç sevmiyorum şu sözü geçiştirir gibi
Off çok üzücü ya. Hayır...
Hayır iş sonraya bırakılmamalı
Halledebiliyorsan zamanında hallet
Bu günün işini yarına bırakmam
Çok çarpıcı bir fotoğraf
Hayır hemen yapmalı. Bana uymayın jsjjs
Bıraktım gitti
Her iş için geçerli değil