1 yılEvet var 1973 model teyp, yine o yıllardan kalma fotoğraf makinesi var ikisi de sağlam annemin gençlikte kullandıkları. Ayrıca 80ler 90lar hi-fi müzik setleri alıyorum koleksiyon olarak onlar başka bir yerde duruyor eve sığmaz hepsi, benim müzik eğitimi aldığım ilk klavyem sağlam eksiksiz duruyor Yamaha PSR75, ve başka şeyler de var
18 Yorumla
Soran1 yılBiz de de teyp ve eski televizyon vardı kirada otururken kömürlüğe koymuş bizimkiler çalmışlar oradan hem de çalışır vaziyetteydi dedemden hatıraydı onlar yurtdışından almış uzun yıllar kullanmıştık.
- 1 yıl
Çalınmasına üzüldüm. Benim ilk bilgisayarım 1992 yılında gelmişti (1984 üretimi Atari 800xl) o bozulmuştu ve Windows bilgisayara geçtiğimiz için atmıştık. Şimdi üzülüyorum onu attığımıza
Soran1 yılBiz de üzüldük alanı da biliyoruz aslında ama komşuluk hatrina bişey demedik yine. Walkman de vardır sizde 😬 okuduğum zamanlarda çok modaydı şu minik olanlar
- 1 yıl
Evet walkman de var hâlâ daha ara sıra kaset ve plak dinliyorum üstelik
Soran1 yılTeyplere kaset koyar ses kaydı alırdık 😂 çok değişik çocuklardık
- 1 yıl
Ben 2 kaset kullanarak ve klavyemi de müzik setinin mikrofon girişine bağlayarak baya uğraştırıyordu ama detaylı bir müzik yapıyordum. Ayrıca bahsettiğim ilk bilgisayarımda oyun oynamak için binlerce satır kod yazıyoduk sonra şansımıza elektrik kesilmezse o kasetlerin içine kaydedebiliyorduk. Daha sonra kod yazmadan oynuyorduk hey gidi günler hey
Soran1 yılAnımsamış olduk unutmamak da güzel 🙂
- 1 yıl
Evet ben seviyorum eski ürünleri
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılYa şunda 1000 defa yemek yemişliğim vardı.. Eskiden her evde olurdu.. Bununla karda kayip 2 arkadaş uçup kafamızı gözümüzü yarmistik hey gidi günler :))
126 Yorumla
Soran1 yılKarda kayma fikri tehlikeliymiş 😁
- 1 yıl
Evet o zamanlar mantıklı gelmişti ama acı bir şekilde öğrendik :))
Soran1 yılLeğen daha işlevsel tavsiye ederim 😄
- 1 yıl
Onlada kaydık :)).. Ama kızak diye bir şey icat edilmiş meğer bunun için.. Çok sonraları farkettik.. Yoksq evde neyle kayabiliriade kendimizi sakatlariz diye eşya bakıyorduk :))
Soran1 yılAhahaha 😄ne kızağı yahu eğlencesi orada zaten yaratıcılık deyince de siz..
- 1 yıl
Bizim için o dönemlerde altı düz olan her şey kullanılabilir geliyordu.. Çok düz mantık bakıyorduk hayata.. Ama yararını gördük bence sağı solumuzi kira kira eşyaları efektif kullanmayı öğrendik...
Soruya gelirsek eski eşyaları severim ve biriktiririm yaşanmışlık hissini severim bende.. Bi4de yaş sebebiyle dqhq kolay bağ kurulabiliyor o eşyalarla bir aniya bir olaya bir kişiye bağlanabiliyor.. :)))
Soran1 yılKesinlikle öyle. Bizim ev nostaljik müze gibi 😁duvar halımız bile var hastasıyım 🙃 memlekette hasır köşe yastıkları var kılıfları el dokuması onları çok seviyorum diye annem bana ayırdı bir gün evlenirsem diye verecekti hâlâ bekliyor 🙂
- 1 yıl
Benim evimde biraz öyle.. Bende gramofon daktilo fotoğraf makineleri en eski telefonlar vs var.. Birde kksisel eşyalar saklıyorum babamın gozlugu annemin ilk gençlik yıllarında deri ceketi vs gibi.. Valla evlenmek için güzel motivasyon yapmış Anneniz.. Bence fena teklif değil :)))
Soran1 yılKeşke benim de gramofonum olsaydı 🙃
Evliliğe gelince keşke nostaljik eşyalar yeterli olsaydı. İnsanlar da belki öyle kalabilseydi daha kolay olurdu her şey.- 1 yıl
Olur ya gramafonunuz.. Yavaş yavaş tamamlanır herzey ilginiz var sonuçta :)).. İnsanlar aynı kalıyor aslında ama aynı kalmayan şey zaman.. Zaman herşeyi bozuyor.. Curutuyor.. Ve sonunda yok ediyor.. Empati zayıflığa. Nezaket kabaliga dönüşüyor... İnsanlar daha bencil oluyor.. ilerledikce daha büyük dünyalara ulaşıp daha küçük hayatlar kuruyorlar enteresan olan da bu.. Neyse derin mevzu :))
Soran1 yılEvet o ayrı bir konu ve çok derin 🙂
- 1 yıl
Derin demişken eski balık adqm kostümleri var.. Astronot gibi giyindikleri.. Bende onlardan almayı çok istiyorum mesela.. Hem nostaljik hem harika bir şey :)))
Soran1 yılOnu bilmiyorum bakacağım internetten 😀
Soran1 yılNormal dalgıç kıyafetleri çıkıyor 🤷
- 1 yıl
https://hizliresim.com/k9fnktm
Bunla karda kaydığını duşunsene :))))
Soran1 yılDüşünemiyorum 😁ben hiç karda kaymadım ki 😀kaysam da böyle şeyler giyemem ben daralırım üşümek, yaralanmak tercihim
- 1 yıl
Şaka yapıyorum zaten bu nostaljik bir ese.. Evde duracak..
Karda kaymadın ama leğen tavsiye ettin... :))..
Yapılacaklar listene ekle karda kaymayı.. Ve kesinlikle bit şey yapıyorsan tam yapmalısın.. Usumeli ellerin titremeli soğuğu hissetmeli ve ağız dolusu kahkalar atmalısın.. Karda kayanın güzelliği bunlar.. Eve koşup sobanın başında titreye titreye ısınmaya çalışmak.. Saçlarında eriyen karı görmek.. Yaşamak hissi.. İşte bütün mesele bu :))
Soran1 yılEvet öyle leğenin işlevsel bir ev aleti olduğunu bilmeyen mi var 😄kuzenler falan yapardı. Ben de kış çocuğuyum kar- kış severim. Kar bize içimizdeki çocuğu keşfetmek için bir çift gözdür.
- 1 yıl
Ben yaz çocuğuyum.. Atın beni denizlere yalan dünya size kalsın.. İşte o benim.. Lakin kısada ayrı bir sempatim var.. Kış çocuğuyum deyip hiç kaymamakta enteresan geldi.. :))
Soran1 yılKış kampı, yağmurda yürümek, kartopu oynayıp kardan adam yapmak , doğa manzaraları fotoğraflamak falan böyle aktiviteler daha hoşuma gidiyor
- 1 yıl
Bunlarda çok güzel aktivite ler... Ben bisiklet sürmeye bayılıyorum.. Uzun yol yapmayı.. Yağmurda sürmeye bayılıyorum :))... Fotoğraf bende yok.. Ama nihayetinde benim doğal habitatim deniz.. Benim için kutsal bir yer gibi.. Ait olduğum yer.. İçinde dışında üstünde sağında solunda.. Bir yerlerinde olmam lazim:) (
Soran1 yılEvet o konuda hemfikiriz deniz bambaşka sokakları denize açılmayan bir şehirde yaşamak istemem doğrusu.
- 1 yıl
Aklıma şeyi getirdi bu cümle..
"" Ben Uzunminareliyimdir doğma büyüme
Ne yapıp yapıp denizi görmek isterim""..
Deyip iç qnqdoluda yaşıyorum bir izmirli olarak.. :))
Soran1 yılİşte onun onunla çok ilgisi olmuyor 😁ben de Doğu Karadenizliyim ama İstanbul'da yaşıyorum
- 1 yıl
Benim ki bilinçli tercih.. Denize ulaşmak için.. Neyse uzun hikaye :).. Sohbet için teşekkürler.. Bu arada nostaljik ürünlerde internette bazı fiyatlar çok iyi.. Meselq ben baya eski model bir radyoyu internetten mağazanın yarı fiyatına almıştım ve harika durumdaydı.. Takip ederseniz çok iyi fırsatlar çıkıyor :))
Soran1 yılTabiki takip ediyorum teşekkürler 🙂
Eski her zaman insanın geçmişini hatırlatır çok yer işgal etmiyorsa muhafaza etmek bence doğru bir davranıştır
127 Yorumla
Soran1 yılOnlar bizim kıymetlilerimiz şehirdeki evimizde sıfır olan eşyalar da var kullanmaya kıyıyoruz. Hepsi çok değerli..
Soran1 yılBabamın tıraş takımı da duruyor 😢
Soran1 yılEvet köpüğü yaptığı alüminyum kap var fırçası var at kılı hatta köpük sabunu da duruyor yedekli almış
Soran1 yılErkek olsaydım o ürünleri kullanırdım ipek gibi oluyordu cildi
Soran1 yılPermatikler plastik çok sağlıksız ve hemen pas tutuyor. Onların kullandığı aparat çelikten ve çok dayanıklı
Soran1 yılKafamı seviyorum yaşanmışlıklar beni mutlu ediyor kendimi şanslı hissediyorum
Soran1 yılBen İstanbul'da doğup büyüdüm ama özümü asla unutmam anne babamın bana verdiği her şeyi yaşar yaşatırım.
Soran1 yılGümüşhane sizin aileniz nereli
Soran1 yılAnladım eskiden böyle bir akım da vardı gurbete gidenler akımı siz onlardansınız 😀
Soran1 yılNe demek istediğimi anladınız sorun yok ☺️
Soran1 yılEskilerle ilgili konuşuyorduk yine eskiden olan bir durumdan bahsettim neyi anlamadınız 🤷
Soran1 yılPeki
Soran1 yılGörmedim. Fakat sohbet etmiyorum buradan kimseyle onun içinse yerinde bir karar olmuş
- 1 yıl
Evet ben nezaketimle bir istek göndermiştim kabul görmeyince nezaketimle geri aldım yani mutlaka herkesin kendine göre bir üslubu kendine göre bir duruş var yani buradan biriyle sohbet etmiyor olmak ya da böyle bir düşünceye sahip olmak herkesin kendi kararı biz insanların kararını sorgulayacak kadar hadsizlik edecek değiliz sadece sohbet etmeyi seviyorum yine de sohbet için teşekkür ederim umarım başka bir paylaşımda başka bir yorumda denk geliriz
Soran1 yılBelki de 🌸
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılVar ama bazılarına koyacak yer olmadığı için bodruma indirdim onlara bir düzenleme lazim ben kac yıldır topladım hep insanlar napcam bunları deyip durdu bazıları antika sevmiyor genede topluyorum ama bıyık seyler telefon radyo gazlambasi gibi gibi: ))
114 Yorumla
Soran1 yılSakın elden çıkarmayın onları hepsi çok kıymetli.🐣 Gaz lambasının yağını da almıştım ben arada yakıyorum fitili de satılıyor çok güzel 😍
- 1 yıl
Evet bendede var tabiki cikarma. Canlarım onlar benim yavrularım daha da eklemeyi düşünüyorum daktilo alacağım birde birde pikap istiyorum eski planlarım var onlari çalmak icin:))
Soran1 yılEminönünde var antika mağazalar ben de istiyorum 😊 gramofon falan
- 1 yıl
Benim burada ayda bir antika pazara kuruluyor oradan almayı düşünüyorum ama şu an olmaz para biriktirmem lazim: )) oradi pahali diye biliyorum ben
Soran1 yılPahalıdır evet herkes fırsatçı olmuş 🤦
- 1 yıl
Baska yerlere bak bakim cok pahali çünkü daktiloyi 3 bune verende var 8 bine verende ayni oysaki
Soran1 yılSiz nerede yaşıyorsunuz
- 1 yıl
Eskişehir sen İstanbul sanirim
Soran1 yılEvet
- 1 yıl
Arastir oraları cok pahali antikalr artik millet gözünü açtı kazık yemek Eminönü'nde orada fırsat daha cok
Soran1 yılFilmlerde dekor olarak kullanmak için çok alıyorlar bunlar da fırsattan istifade. Oralardan alınmaz tabii. Farklı şehirlerde daha mütevazi dükkânlar var.
- 1 yıl
Katılıyorum ama onunda yerini bulmak sorun ben mardinden hatıra birsey alayim dedim dünya para dedi mesala
- 1 yıl
Teşekkür ederim ✨️💞💖
Soran1 yıl🌸🌸
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,8b cevap paylaştı.
u 1 yılbilgisayarım var
10 Yorumla
1 yılSinide çok güzel hamur açılır tabi. Sarma da yapılır. Dikiş makinesi ve walkman var bir de. Daktilo da duruyor yine.
11 Yorumla
Soran1 yılÇok güzel parçalar.💎
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılSen iç anadolu bölgesindensin kesin
Çünkü bu söylediklerin bizim o taraflara ait😄
Bizdede aynı yerde durur.
Sini yer sofrasında kurban eti taşırken iş görür18 Yorumla
Soran1 yılHayır Doğu Karadeniz 😬ama İstanbul'da doğup büyüdüm. Eskilerin esintisini sever, değer verip , korur , kullanırım. Her bölgede vardır bu aksesuar ve eşyalar siz uzaksınız anlaşılan 😀
- 1 yıl
Bende cok severim.
Aslında hiç uzak degilim
Çünkü içinde geçti tüm cocuklugum
Bende öyle eşyalar var ki
Kilim, eski daktilo, çanta pickup ama ignesi kırık, ilk cep telefonu recep ivedik cinsinden 😅
Tencereler falan saymakla bitmez
Soran1 yılDekor olarak kullanmak için alım satımı var şimdilerde ama gerçekten değer gördükleri için asla değil bu üzüyor.
- 1 yıl
Ben para için satmam
Hatırası paradan daha degerli
Soran1 yılBence de. Bana hediye edin siz 😂😂
- 1 yıl
Hahhaa
Manevi degeri fazla öyle olmasaydı ederdim☺️ Çöpe atmaktansa degerini bilene vermek daha iyidir
Soran1 yılTeşekkür ederim. Şaka yaptım ben de 😀 böyle birşeyi hediye bile eden olsa almam zaten.
- 1 yıl
Rica ederim☺️Şaka yaptıgını biliyorum😃Anladım
Klasik nostaljik şeyleri severim... Arabalarımdan biri klasik... Ve radyo dahil olmak üzere birçok nostaljik eşyam da var...
10 Yorumla
1 yılOfisimde 70 lerden kalma plakçalar, çini vazolar, ahşap dekoratif eşyalar gibi bir çok antika var.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Emaye bunlar. Şimdi bunları kullanan pek yok. Anca Anadoluda ki insanların evinde vardır.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılÇok işe yarıyor kurtarıcı halen var bunlardan ben seviyorum
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılÇok eskiden vardı bizde sini deriz
Gaz lambasi vardı
Ah o eski yıllar
10 Yorumla
1 yılVay be beni eskilere götürdün bizde hepsi vardı 🥲 helal olsun sana 👏
10 YorumlaBundan bizde de vardı ne oldu bende anlamadım )
10 Yorumla
1 yılRahmetli nenemden kalma bir sürü şey vardı eski püskü, hepsini letgo da sattım.
11 Yorumla
Soran1 yılEski demeyin 🤦
Benim babaannemde de vardı bundan ama onunki kapının arkasında duruyordu
11 Yorumla
Soran1 yılOrası da olur 😀
Anneanne bir girmediğin bura kalmıştı.
16 Yorumla
Soran1 yılAnneannen yaşıyor mu hâlâ 😂
Soran1 yılTövbe estağfurullah 🤷
Soran1 yılİran filmlerini sevmiyorum o duyguyu vermiyor insana. A Separation ' u izlemiştim aşırı abartıldığını izleyince gördüm gereksiz de uzun..
Allah uzun ömürler versin diyeyim.
- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
1 yılAnneannemin evinde var :)
10 Yorumla
1 yılBunun aynısından var🤣
10 Yorumla
1 yılOndan biz de hala var😂
10 Yorumla
1 yılBu değil ama benzerinden var.
10 Yorumla
1 yılBakır kap kacak var
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 725 cevap paylaştı.
1 yılYeni bişey yok zaten
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılİçinde ne kahvaltılık lar dönerdi vay bee
10 Yorumla
1 yılGerçekten de o yerdeydi harikasın
10 Yorumla
1 yılEskiden vardı evimizde uzun süredir görmüyorum
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı. evet eski eşyalar mevcuttur
10 Yorumla
1 yılBu siniyi görünce aklıma hep yufka ekmeği geliyor
14 Yorumla
Soran1 yılNeler gelmiyor ki 🥺
- 1 yıl
Anneannem yufkayı ekmeğini hep bunun üstüne dizer hâlâ da öyle
Soran1 yılAllah uzun ömürler versin ne güzel hayatta 🌸
- 1 yıl
Sağol Allah razı olsun bir o kaldı zaten
Sini degil bizde zini
00 Yorumla
1 yılTaş plak var
20 Yorumla
1 yılFiskos var annemın emeği çok degerlı
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılVaay bilirim bunu
10 Yorumla
1 yılBen varım 30 yıllık
10 Yorumla
1 yılBende eski telefon var ev telefonu🙏
10 Yorumla
1 yılEvet
10 Yorumla
1 yılEvett var
10 Yorumla
1 yılEvet var
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,3b cevap paylaştı.
m 1 yılVarr
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Evet var…
00 Yorumla
1 yılVar bu
00 Yorumla
1 yılHer yerimiz nostalji
10 Yorumla
1 yılVar bir iki parça
10 Yorumla
1 yılEvet var
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?