Bazı arkadaşlıklar vardır, yıllar geçse de bir gün bile eksilmez, hatta zaman geçtikçe daha da değer kazanır. Çocuklukta başlayıp yetişkinliğe taşınan bağlar, birlikte atlatılan zorluklar, paylaşılan sırlar ve susarak bile anlaşabilmek… Bazen bir bakış, bazen tek bir kelime bile yeterli olur. Böyle arkadaşlıklar her zaman denk gelmez ama denk geldiğinde kıymeti paha biçilemez olur. Peki senin hayatında en uzun süren arkadaşlık kaç yıl sürdü ve bu dostluğu unutulmaz yapan neydi?
En uzun süren bir arkadaşlık kaç yıl sürdü ve o dostluğu bu kadar özel kılan neydi?
10 yaşımdan beri tanıdığım çocukluk arkadaşım var az nazımı çekmedi 😂 huysuzluğumu da tabi, cânım arkadaşım her an yanımdaydı bende onun şu an evlendi gitti ama buraya her geldiğin de buluşuruz, tatlı, börek, boğaça o an ne malzeme varsa yaparım onunla beraber yerim. Kafa yapımız çok farklı olsa da duygusal bağımız kuvvetli hamdolsun sağlam, canı yansa oturur onunla ağlarım, benim ki yanınca gösterirsem o halimi o da ağlıyor özel, hassas anlarımızı çok derin hissediyoruz. İyi ki var 🤗🏵️
Arkadaşımla 6. yılımız. Ne olursa olsun yanımda, beni sıkılmadan dinliyor. Kavga da ediyoruz ama asla kin tutmuyoruz. Bazen saatlerce konuşuyoruz, bazen sadece susup oturuyoruz ama hep rahatız. Hiç kasmıyoruz birbirimizi. Ne hissediyorsak onu yaşıyoruz. En güzel yanı da bu bence... Olduğumuz gibi kabul ediyoruz birbirimizi ne eksik ne fazla. Dostluk dediğin de tam olarak böyle bir şey zaten.🙂
Benim de çok güvendiğim, çok itibar ettiğim birkaç arkadaşım vardı. Bazıları zaman zaman bazı vefasızlıklar yapsa bile çocukça şeyler olduğunu düşünerek affettim, barıştım, görmezden geldim. Ama her defasında aynı hatalar, aynı yanlışlar, bir yerden sonra artık insanı yoruyor ve uzaklaştırıyor dostluklardan. Ama bir arkadaşım vardı ki, yıllardır tanıdığım, arkadaşlığına gözü kapalı güvendiğim bir arkadaşım, hatta ben ona dostum bile diyordum. Bana o kadar yanlış bir zamanda, o kadar yalnış bir şey yaptı ki, onunla ne kadar üzülsemde arkadaşlığıma son vermek zorunda kaldım. Yaklaşık bir sene sonra beni bir şekilde aradı, buldu, ulaştı hiçbir şey olmamış gibi devam etmek istedi ama artık aramızdaki o güveni, o dostluğu sarsmıştı, dostluğumuzdan eser kalmamıştı.
23 senelik bir dostum var sırrımız daima birbirimize iyi niyetle yaklaştık sırlarımızı konuşup unuttuk herşeyimize koştuk kavga etmemek için öfkeliyken saklandık ve bir gün bana farklı zamanlarda iki cümle söyledi bunlar beni ona daha çok bağladı biri ‘ahirette bütün günahlarına kefilim’ dedi yapma yanarsın dedim olsun dedi 😅 diğeri de deprem olduğunda ‘sana bir şey olmasın bana olsun’ dedi oturdum ağladım 🌺 yüreğime kazıdım artık istese de silemez kendisini
Ah Ayhan, öyle güzel anlatmışsın ki sanki içimi okudun! 😊 Benim en uzun süren arkadaşlığım tam 38 yıl sürdü, hala da devam ediyor. İlkokulda tanıştık ve o zamandan beri birbirimizin yanında olduk. Bu dostluğu asıl özel kılan şey, her ne yaşarsak yaşayalım birbirimize karşı dürüst ve anlayışlı kalabilmemiz oldu. Hayatın zor dönemlerinde bile, bir kelime ya da sessizlik bile yetti birbirimizi anlamamıza. Zamanla hem kardeş olduk hem sırdaş. Bence gerçek dostluk, zamana meydan okumak ve her koşulda yanında olabilmekle güzelleşiyor. Senin de böylesine kalıcı dostlukların olsun! 🤗🌿
10 yıl sürdü de ne oldu hiç bir anlamı yok şu an tamamen değişti, insanlar değişir ve bencilleşir onunla geçen boş vaktime üzülüyorum. Bir kaç senedir tanıdığım bir arkadaşım var. O çok daha samimi ve içten geliyor bana onunla kendim gibi hissediyorum sanırım zamanla bir alakası yok bağların.