Akşam mutfağı temiz bırakıyorum sabah meyve yemiş kabuklar masada şeker yemiş paketleri içerde. çorap çıkarıyor olduğu yerde bırakıyor çıkardığı çamaşırı kirliye atmıyor. soyledigim laflardan ben utanıyorum o utanmıyor. temizlik yapmasını beklemiyorum ama madem yedin çöp kutusu diye bişey var bu hareketleri kendime hakaret sayıyorum. arka toplamaktan bıktım. sizin var mı bu şekil sorunlariniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)1 yılBöyle bir durum gerçekten oldukça bunaltıcı olabilir. Her gün sürekli aynı şeyi söylemekten, karşılık alamamak ve sonunda kendini değersiz hissetmek insanı yıpratabilir. İnsanların bazen alışkanlıkları ya da evdeki rahatlıkları yüzünden bu tür basit ama önemli şeylere dikkat etmiyor olmaları yaygın olabilir. Ancak, bunun sürekli hale gelmesi ve senin duygusal olarak bunun altında ezilmen doğru değil.
Temizlik ve düzen konusu, özellikle birlikte yaşayan iki kişi arasında birbirini anlayışla dinlemeyi gerektiren bir durum. Bir tarafın sürekli arka toplamak zorunda kalması, diğerinin ise üzerine düşeni yapmaması, ilişkide dengeyi bozar. Aynı zamanda senin hislerini görmezden gelmek, senin değerini küçümsemek gibi hisler yaratabilir.
Bu durumda en önemli şey, hislerini açıkça ama yumuşak bir şekilde dile getirmek. Bunu “hakaret” olarak hissetmeden, bu tür hareketlerin seni nasıl etkilediğini ve duygusal yükünü nasıl artırdığını anlatmak önemli. Bazen karşıdaki kişi, senin nasıl hissettiğini tam olarak anlamayabilir. Bunun yanında, net bir şekilde “lütfen çöpü atmanı ya da kullandığın şeyi yerine koymanı bekliyorum” gibi spesifik talepler de yapabilirsin.
Eğer bu durum devam ediyorsa ve seni gerçekten yoruyorsa, bir sınır koymak ve kendini bu tür yüklerden korumak önemli. İlişkide karşılıklı saygı ve sorumluluk paylaşımı gerekir, bu konuda hep yalnız hissetmek de sağlıklı değil.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 451 cevap paylaştı. İnsanlar vahşi hayvanları bile evcilleştiriyor eğitiyor sen diyorsun ki kocam umursamaz biri eğitmeyi denedin mi misal iyi bir şey yaptığında ödül verip aferin dedin mi ya da istediğini yapmadığında ceza verdin mi ben söylemem o anlasın koca adam bilmiyor mu çok mu zor şunu şuraya koymak vs diye savunmaya geçmek yerine arkasını toplamayı bırak o zaman da içim el vermiyor bok içinde mi yaşayalım evet gerekirse bir müddet bok içinde yaşa onun seviyesine in bakalım orada durum ne
00 Yorumla
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki… Bir noktadan sonra çorabı yerde görmüyorsunuz, kendinizi yok sayılmış hissediyorsunuz.
Çünkü mesele çorap değil, değer görmek.
Ne yediği önemli değil, çöpü attı mı ona bakıyorsunuz. Çünkü bu, “ben varım” demenin sessiz dili.
Ama siz bir eş, ortak ve insan olarak görünmüyorsanız, bu ilişki artık “tek taraflı ev arkadaşlığına” dönüşüyor.
01 Yorumla
Soran1 yılÇok güzel özetlediniz durumu
Bıraktığı şeylere bir süre dokunma evi tabiri caizse kaka götürünce gözüne batıp sana yakınacak o zaman dersin bundan böyle herkes kendi artığını toplayacak ya da bu şekilde yaşamaya razı olursun.
Ha baktın adam pisliğin içinde rahat sesi çıkmıyor o zaman ben bir müddet ailemle kalcam bu dağınıklık ve pislik beni hem boğuyor hemde sinirlerimi bozuyor diyip gözdağı verirsin baktın sen kararlısın dokunmuyorsun elinde sonunda toplar o kadar kayıtsız olamaz sanırım.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
62Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16,2b cevap paylaştı.
1 yılOnu bir müddet umursama olur mu gadası
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 150,9b cevap paylaştı.
u 1 yılboşanın
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılSorun sende yavrum annesinin eğitemediği iti kendini neden koca olarak aldın? Sorun sende. Aynı terbiyesizliği kendi oğlun yapmasın diye şimdiden eğit oğlunu. Bu ülkedeki en büyük sıkıntı bu. Anneler oğullarının hep kıçlarını topluyorlar büyüdükleri zaman da iş yerinde başkaları evlenince de eşleri kıçlarını topluyor ömür boyu bu döngü böyle devam ediyor. Sorun sende yavrum sorun annelerde... Teşhisi doğru koyalım. Kısacası sen bu iti eğitemezsin ömür boyu böyle katlanacaksın
32 Yorumla- 1 yıl
haklılık payın sonsuz..
- 1 yıl
@userbulunamadi estağfurullah 😢
Anne tarafindan egitilmemis erkekler bizim basimiza kaliyor kocaman adam bu saatten sonra neyi öğreteceksin
81 Yorumla
Soran1 yılDoğru haklısın.
1 yılBenim eşim de asla çöpe atmıyor. Bir ara bu huyu yüzünden evde böcek oldu yine de dikkat etmiyor. Gece mutfağı temiz bırakıyorum ben uyuduktan sonra abur cubur yiyip çöpünü bulaşığı bırakıyor. Ben de bıktım söylenmekten ama değişmiyor ya. Çamaşır çorap falan dikkat eder ama mutfak konusunda anlaşamıyoruz.
10 Yorumla
1 yılSorumluluk sahibi değil insan da azıcık sorumluluk olsa böyle şeyleri yapmaz. Önerim asla toplamayın eserini kendi toplasın siz onun döküp saçtıklarını toplamak zorunda değilsiniz. Toplattırın hatta toplamayacağınızı söyleyin. Kendine çeki düzen versin siz hizmetçi değilsiniz o da prenses değil
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSaniyorum tüm erkekler böyle canım .., kendileri zamanında yalnız yaşamış kendileri yapmış olduğu işleri şimdi başkası yapmış olduğu verdiğim rahatlık 🙄 benimkinde öyle çünkü … akşam dan herseyi topluyorum bende bakıyorum yediği şeyler masada ya çöpleri at bari… ama bize gelince ondan ne var diyor. Peki siz neden yapamıyorsunuz dimi? Haftasonu annemde kaldım temizlik için. Bakarım mutfağı dahi toplamamış. Dedim bu evde sadece ben yiyip içmiyorum dedim 🫤
21 Yorumla- 1 yıl
Hayır tüm erkekler böyle değil Mesela ben asla böyle değilim kimseye hiç bırakmam Kendi işimi kendim görürüm ve başkasına kıçını topladın insandan da tiksinirim
1 yılSen ne yaparsan yap o düzelmez çünkü öyle yetiştirilmiş bence umursama sende toplama o bıraktığı gibi kaldırsın
50 YorumlaBen yaparım çünkü benim içimden geliyor ama abimin eşi misal çok kirli ve dağınık abimde aslında temizliğe önem veren birisi ama eşini öyle de seviyor yani birazda şans
01 Yorumla
1 yılbence sen evin islerini surekli kendin yaparsan, yapmasi icin esine gorev verirsen, esinin pisliklerini sen kaldirisan o da der ki her isi yapiyor bana da yapmam gerekeni spyluyor zaten oh ben de rahatima bakarim. yapmayi birak kac yasinda adamin corabini donunu kaldirma birkac gun birak bosber ortalik da iki uc gun bok gotursun bakalim anlayacak mi. eger sen kaldirmaya devam edersen o da atmaya devam eder
00 YorumlaSorun tamamen saygısızlıktan.
Sana saygı duysaydı bunların hiç birini yapmazdı.
Hiç ambargo uyguladın mı? 😀
Kesin yararı olur... 😀
10 günde kendini düzeltir.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılDaha fenasıydı yıllar içinde sevgi saygı bitti ayrıldık boşanacağız
56 Yorumla
Soran1 yılBu şekilde ömür gecmez zaten en iyisi
Cevap sahibi1 yılGerçekten geçmiyor çalışıyorum eve geliyorum düzenim olsun istiyorum aniden gelen misafir olur içim rahat olsun istiyorum ama yok tuvalet eğitimini bile tamamlayamamış biri Allah kurtardı sonunda
Soran1 yılÇok haklısın. psikolojik olarak bile yoruldum iyi değilim. gecmis olsun sizede.
Cevap sahibi1 yılTeşekkür ederim siz de eleştirerek değil de güzel sözlerle değişmesini bekleyin mesela her şey aynıdır ama siz lafta hayatım teşekkür ederim kıyafetleri daha düzgün şekil de bırakmışsın deyip öpün ufak tefek yaptığı ne varsa teşekkürler deyip öpün belki bu yöntem değiştirir
Soran1 yılİnsanın kendini egitmesiyle alakalida bir durum aslında biliyormusun. eşimin abisi var o kadar titizki. kendim gördüm bekarken odasını toplar dolabını duzenlerdi. evlendi halada öyle bence. isten geliyor bir kere kapının önünde yığılmış ayakkabı görmedim. hemen içeri alıyor. evin dekorasyonu olsun resim aksesuar herşeyiyle ilgileniyor. birde benimkine bakıyorum okadar zor. kutuplarda. neyse karşılaştırmak bir kenara. ben supursun silsin istemiyorum. sadece yapılan temizliğe saygı duysun. hani insan bakar ya bu burada oldumu dur kaldirayim der rahatsız olur. yani ikisinide yetiştiren aynı anne ama kendini yetiştirmek idrak edebilmek bu başka bişey.
Cevap sahibi1 yılEvet kesinlikle bir yere kadar öğretilen her şey kalanı iç güdüseldir
- Aile & Toplum konusunda 347 cevap paylaştı.
1 yılİçerde çorapmı çıkarıyor ciddi delim de bana ya iyy ne irenç biri
06 Yorumla
Soran1 yılHayır yatak odasına ve iş kiyafetlerini giydiği yerde. bakiyorum bilerek kaldıramıyorum ki o çoraplar iki üç dört öyle orayaa atıyor. rahatsız da olmuyor.
- 1 yıl
Sende insansın ya ':( senin için napsa az bence bana göre
Soran1 yılVerdiği değer bu kadar işte. sevgisizlige ilgisizlige alıştım da saygisizliga hiç alisamiyorum. sagol yorum için
- 1 yıl
Ama sen haklısın bide ilgisizlik mi var bir öpücük bir çiçek böcek almak oka darmı zor ya
Soran1 yılÇiçek böcek yalan. vıcık vicikligi sevmem. gerceklerden yanayım.
- 1 yıl
öyle tabi her kadın mutluluğu hak eder senin huyunu suyunu biliyor suyuna gitmesi bile seni aşırı mutlu eder
- Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı.
1 yılİnsan böyle şeyleri içinden gelerek yapar çok düzeleceğini sanmıyorum
10 Yorumla Kadın, bir erkeği yontabilir. Biraz bu konuda görev sana düşüyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 658 cevap paylaştı.
1 yılÖyle adamlara uyuz olurum. Sen kadın halin ile sinirlenmen gayet normal. İnsan bu kadar aciz olamaz.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Nasıl olsa toplayan var sallamiyor iş yatağa gelince de yapmasan sana suç bulur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 700 cevap paylaştı. İnsanın içinde olmalı ve aile terbiyesi çok önemli. Bu sana saygısızlıktır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 472 cevap paylaştı.
1 yılKadın olsun erkek olsun sırf bu sebepten bekarım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl*** ****! Tanıdık geldi bi yerden. Ne evlat olsa sevilir ne baba olsa yüüzne bakılır. Allah sana sabır versin blacım. O adamı da ıslah etsin 😡🤬
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBen de bunları yapıyordum düzelttim kendimi ama çenesi yine susmuyor deli olucam 😬
15 Yorumla
Soran1 yılEşimi uyardigim hiçbir konuda ilerleme kaydetmedi. eger sözlerimi dikkate alıp davransa çok farklı olurdu zaten. cenesi susmuyor dediğiniz şikayetler ne mesela..
Cevap sahibi1 yılHerşeye muhalif yemeğe tuz dökerim çok döktün domates alırım kötüsünü almışsın simit alıyorum bu bayat denize gidiyoruz acaba havuza mı gitseydik yeterr ya çatlıcam yeterrr sus artık 😃
Soran1 yılO zman beraber alalım secelim diyecek sorun çözülür. erkekler meyveden anlıyor sebze konusunda iyi olmayabilirler. ufak problemler aslında ama birike birike kal geliyor insana
Cevap sahibi1 yılBirbirimizi seviyoruz ama evlilik bize göre değilmiş ikimizde bu konuda hem fikiriz iki ayrı profil 6 yıldır sabrediyoruz ama bu ufak gibi görünen şeylere bir zaman sonra tahammül edemiyorsun bence evlilik insan doğasına aykırı 😃
Soran1 yılHaklisin. iki zıt yaratılışta olan insanın bir arada gecinmesi zor ve daha bir sürü zorluk var. çocugum var olmasa bir dk katlanmam da işte..
Gizli Üye(36-45)1 yılTatlı dille anlatmayı deneyin. Canım bir şeyler yiyip icmen cik güzel çöplerini çöp kutusuna atar mısın deyin. Ters bir şekilde söyleyince ters teper
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,3b cevap paylaştı. Yastigin arkasina bak oralarda bir yerlerde 1-2 kez isirilmis bir lma çöpü bulacaksın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBende annesine bir halt demeyişin den yoruldum benim eşim annesi böyle
10 Yorumla
1 yılBu konuda knouşabilirsin belki anlamazsa aynısını ona yapabilirsin empati kurması için mesela sende arabanız varsa onda dikkatsiz davranırsın bioinçli olarak
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSende akıllı ol bazen aç bırak bazen yatakta uzak dur yola gelsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılCok kafsna takip kendine stress yapma huy degismez. Saygisi yok belliki
00 Yorumla
1 yılEşine saygısı olmayan bi eş ne sevilmeye layıktır nede değer verilmeye o mademki umursamaz davranıyor sende umursamaz davran onunla yakınlaşma
10 Yorumla
1 yılBildiğin mağara adamı insan desen değil hayvan desen değil bildiğin dünya dışı bir yaratıktan bahsetmişsin
00 Yorumla
1 yılUlan bekarım. Evim temiz. Sıfır daginiklik. Çamaşır bulaşık halledildi. Vs vs. Neden ben evli değilim de bı kadın da benden hoşnut olsun?
00 YorumlaBöyle yapa yapa adamları bezdirdiniz yaaa zaten ondan sonra neden ayrıldık veya neden aldatıldık oluyor
03 Yorumla- 1 yıl
Kadın onun gotunu toplamak zorunda değil kocaman adam bu bebek mi aldığını yerine koyamıyor çöpünü atamiyorsa
- 1 yıl
Kontrol etmek zorunda değilsin işte kendi yapmak zorunda
Annesine hesap sorabilirsiniz bu ne tür varlık diye
00 Yorumla
1 yılçok sinirlenirdim hatta böyle biriyle evlenmezdim asla. temizlemezdim çekip giderdim evden
00 YorumlaAşktan sevgiden sadakatten önce gelen bir şey varsa oda saygıdır.
00 YorumlaSende ona onun gibi davran, o zaman aklı başına gelir
00 Yorumla
1 yılBelki senin bilmediğin ya da bilince uzulecegin bir derdi vardır üzerine gitme evine sahip çık
00 YorumlaBence essinii karşına al ve konuş rahatsız olduğunu ona acikla bence seni anlayacaktir
00 Yorumla
1 yılÇok düzelceğini düşünmüyorum hatta bazıları bile bile bunu yapıyor yine
00 Yorumla
1 yılboşanadak mısın
16 Yorumla- 1 yıl
kaç senedir ewlsnnz
- 1 yıl
az bakk
Soran1 yılHayır bosanamam şu an
- 1 yıl
kç senedir ewlsnz
Soran1 yıl15
- 1 yıl
az denemez
Offf aynı babam 14 yıldır hiç değişmedi
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 541 cevap paylaştı.
1 yılBen olsam sana çok yardım ederdim
01 Yorumla
Soran1 yılYardım istemiyorum. saygi istiyorum. buda ilk önce insanın kendine verdiği değer sonra bana verdiği onemdir
- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
1 yılGüzelce konuş anlamıyorsa temizleme evi
10 Yorumla
1 yılAl karşına konuş.
00 YorumlaBir ayı ile evlisiniz. Boşanın.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 577 cevap paylaştı.
1 yılDengesiz insanla yaşamak zo
00 Yorumla
1 yılöğrenememiş demekki toplu düzenli olmayı
00 Yorumla
1 yılBoşanmaya kadar yolu var
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı.
1 yılBaşka sorunlar mevcut mu?
00 Yorumla O neyle olursa öyle ol
00 Yorumla
1 yılCiddi bir şekilde ikaz et.
00 Yorumla
1 yılAnnesi öyle alıştırmış
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 557 cevap paylaştı. Trip at belki konuşur
00 Yorumladağınık bıraktığı eşyaları bir süre toplama
00 Yorumla
1 yılKaç yıllık evlisin peki illski akıllanacak
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı. elleri biraz yorulsun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kaç defa konuştunuz bu konu hakkında eşinizle
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ay canim benim isin zor senin ya
00 Yorumla
1 yılTepkini koy ev hayat müşterek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHerkes öyledir yapcak bir şey yok 😂😂
20 YorumlaEşin çok salmış bence bi konuş duzelicek
00 Yorumla- Devamını Gör (29)
Devamını Gör(74)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi