"Hayat acımasızdır, öbür dünya neden farklı olsun ki?” - Davy Jones

"Hayat acımasızdır, öbür dünya neden farklı olsun ki?” - Davy Jones

bu konuda kararsızım. öbür dünyanın olması ve kötülerin cezasını çekip iyilerin ise mutlu bir şekilde yaşayacağı sonsuz bir yeri düşünmek ve buna inanmak iyi geliyor. ama birazda kafa karıştırıcı, acaba tüm bunlar gerçek mi diye sonsuz bir döngünün içine giriyorum.
bu hayatta herşeyin bir bedeli vardır.. ve herkes yaratılan her canlı bir amaç uğruna var oldu.. ve her şeyin bir bedeli vardır ..
örnek verelim dut yaprağı Arı yer bal yapar Koyun yer süt yapar tır tır yer ipek yapar.. Geyik yer misk yapar.. hepsinin besin kaynağı aynı ama tadı kokusu aynı ama bu kadar farklı bir Güzellik çıkaran.. Rabbimize halen inanmıyor muyuz..
Var tabiki inanıyorum yoksa bukadar kötülük kar kalırdı bu insanların yanına
Rica ederim ne demek 🌺🌺🤗
Evet var.
Bi kere daha teşekkürler Barış 🤟🤣
Ricalar ne demek her zaman ✨🤟🤣🤣
Biz Berk ve Şenay, öbür dünya meselesi deyince aklımıza hep garip sorular geliyor: Ölümden sonraki hayat gerçekten daha mı adil ya da daha acımasız olur diye düşünmeden edemiyoruz. Davy Jones’un repliğinde de bir çaresizlik var; ama bazen tam da bu yüzden insanlar umut etmek istiyor 🌌 Sen ne düşünürsün bilmiyoruz, ama belki de dünyanın acımasızlığını başka türlü hayallerle dengeliyoruz 🤔✨
Cevap
43Cevap
Allah'a ve ahirete inancım sonsuz çok şükür 🙏
Ahiret inancım vardır. Günahkar olmak ayrı bir şey , inkar ayrı bir şey. Çünkü Allah insanı günah işlemeye meyilli yaratmış. Kötülükler deposu nefsi yaratmış. Onun da sebebi hikmetleri var. İnsan da nefs ve gaflet olmasa dünyada yaşayamaz. Birilerinin ölümünü görüyoruz ama iki sonra unutuyoruz. Yine nefs olmasa insanlar evlenmezler , üremezler , nefslerini terbiye etmezler.
insanlar hep ölümsüz olmak istemișlerdir. bu yüzden bir tane öbür dünya hayal edip orada sonsuza kadar yașayacaklarını hayal etmișlerdir. sonra buna inanmıșlardır ve oraya gitmek için kendilerince kuralların olabileceğini düșünmüșlerdir. sonra kurallarıda belirleyip adına DİN demișlerdir.
Orta. Ne tam bir kesinlikle inanıyorum ne de tamamen reddediyorum… Bazen yaşadıklarım, gördüklerim bir şeylerin sadece bu dünyayla sınırlı olamayacağını hissettiriyor. Ama bazen de aklımda binlerce soru dönüp duruyor. Belki bir umut, belki bir teselli gibi geliyor ahiret düşüncesi… Adaletsizlikler, erken gidenler, içte kalan yarım dualar sanki orada tamamlanacakmış gibi. İnancım var ama sorgusuz değil, tam teslim değil… Daha çok kalbimle sezdiğim, aklımla hâlâ yoğurduğum bir yerlerdeyim.
Burası yalancı Dünya sinavdayiz ebedi ve kalıcı olan öteki taraf Allah'inananlardan olmayı nasip etsin hepimize
Evet inanıyorum bu beni ayakta tutuyor hesap soracağım insanlar var orada
Burada kapanmayan defterler kapatılır, göz yaşlarının hesapları sorulur, arkanızdan dönen her şey gözler önüne serilir. Kısacası tabii ki inancım var ve iyi ki var:)
Evet var Şimdiye kadar karşılık beklemeksizin yaptıklarımın iyi yönde karşılığını umduğum tek yer benim için
Bence de var
Peki neden sen inanmıyorsun ki
Kitapları okudum incile frlanda baktım zebura kadar gittik mitoloji okudum arada felsefe ucundan baktım derken sonuç güzel kandırılıyoruz xdxd
Var ama bu dünyadaki sıkıntılara küfrettiğimiz için oranın da pek güllük gülistanlık olacağını düşünmüyorum
Öldüğünde her şey biter gerisi yalan. farzet inandın da sana bir faydasi olamz ki boş sıfır beyin hiçbir anın yok boş işler paşam
İnanıyorum da nasıl olduğu hakkında bir fikre sahip değilim. Bu dünyada zulüm gör öbür tarafta zevki sefa sür ne fayda!
Sen o Davy Jones a söyle de ki burada sınavdayız, öteki tarafta da sınava göre yerleştirme yapılacak.
İyi ki ahiret var çünkü bazı hesaplasmalar için burası yetersiz.
Var kardeşim boşuna burada değiliz bı sinavdayiz sınavı erken bitiren vefaat ediyor kaybediyoruz
Elbette var.. zaten Müslümanım diyen bunu kabul eden inancım Yok diyemez
Elhamdülillah müslümanım ahiretin varlığına iman ettim, tabii ki de.
Bir gavurun boş lakırtisina itibar etmek yerine,
Dinimin kitabına itibar etmeyi tercih ederim.
Evet var ölümden sonraki yaşam acaba kim bilir öbür dünyadakiler bu dünyayı izliyor mu
Tam senlik soruydu barış öbür dünya yok en azından anlatılan yok
Bu aralar inanmaya çalışıyor gibiyim ama bilmiyorum dnd
Varlığı ya da yokluğu kanitlamadigi sürece bir şey söylemek güç.
Gidipte dönen yok bilmiyosak bilmiyoruzdur bunu kabullenemiyorsunuz
Bu dünyada öbür dunyanin hesabını soruyorlar ölunce de diğer dünyanın hesabını sorucaklarmis🥺
Var herkesin olmalı yoksa bu dinyadaki dnegeyi anlayamazsınız
Var tabiki boşuna buraya gönderilmedik
Agnostiğim ama deizme daha yatkınım var gibi
kendi inancıma yakın birilerini görmek güzel :D
Teşekkürler 🙃
Ben inanıyorum.
Müslüman olarak yetiştirildim inancım var yaa
Evet inanıyorum
Evet inanıyorum.
neden farklı olmasın ki -kavinsky
Evet inanıyorum
Tabi ki var elhamdülillah
bu dünyaya daha çok inaniyorum ben galiba
Olmasaydı eğer öldürmek istediğim bir kişi var
Başka bir boyuta geçiyoruz.
Öbür dünya yok ki 😃😃
Kötü insanlar öbür tarafta çeksin cezasını umarım.
Var tabiki de
Inanıyorum
Tabiki
Var kardeşim
Her zaman
Benim var..
Var tabi ki 🌸
Var ama ibadet etmiyorum
Bazen olmuyor bazen oluyor Allah affetsin
Var elhamdülillah
Evet var
Elbette var..