İnsanlar neden başka insan/ insanlar yüzünden İslâm dinininden soğuyor?

Demek istediğim şu;

İnsanlar neden bir aile baskısı veya başka bir insanın herhangi olumsuz bir davranışı ile karşılaştığında " onun yüzünden İslâm'dan soğudum" diyor? Veya sanki gerçekten İslam dini böyleymiş gibi davranıyorlar ama asıl gerçeği sağlam kaynaklardan araştırma zahmetinde bulunmuyorlar.

İnanın ki ben de aile baskısı görüyorum, bu uygulamayı gizli bir şekilde kullanıyorum ama biliyorum ki onların bu tutum ve davranışlarını ne Allah hiçbir şekilde emretti ne de Peygamber Efendimiz (sav) bu şekilde davrandı.

Kur'an-ı Kerim'de kâfirler için şöyle buyrulur:

Onlara: “Allah’ın indirdiği (Kur’an’ın hükmü) ne ve Resûl’(ün size bildirdiği şeyler) e gelin.” denildiği zaman (onlar) : “Atalarımızı, üzerinde bulduğumuz şeyler bize yeter!” derler. Ataları hiçbir şey bilmeyen ve doğruyu bulamayan (kimse) ler olsa da mı (yine onlara tâbi olacaklar)?

Kaynak: Mâide Sûresi- 104 /
İbni Kesîr (Sâbûnî), I, 555; Sâbûnî (Safve), I, 369; Sünen-i Tirmizî (Mollamehmedoğlu), “Tefsîr,” sûre: 5, hadis no: 15.

Şimdi soruyorum size arkadaşlar;

Onlar Müslüman olsalar dâhi bu ayette bahsi geçen kâfirlerden körü körüne inanmak konusunda ne farkları var?
İnsanlar neden başka insan/ insanlar yüzünden İslâm dinininden soğuyor?