Normalde Müslüman olmak x2 zorken bu çağda x200 zor aq müslümanların haline bak

Normalde Müslüman olmak x2 zorken bu çağda x200 zor aq müslümanların haline bak

Aşırı zorluyor ki yalan yok bir ara Katolik vs olsam mı diye araştırıyordum. Aileme falan bahsediyordum böyle bir şey yapsam ne tepki verirsiniz diye. zcxhjcxzhjzcx Sonra dedim ki pire için yorgan yakılmaz gelip geçici insanlar bunlar sakin olll.
Valla ben Zerdüştlüğü araştırıyorum Ahura Mazda fena bir tanrıya benzemiyor sjjdjdja gerçekten artık bu yükleri atmak istiyorum üstümden ama nasıl olacak bilmiyorum
Tövbe yarabbim lan geçmeden çarpılacan aw zcxjkzcxjckxcjkx muhafazakar kitlesi iplemeyeceksin onların yaptıklarına dediklerine aldırış etmeyecek umursamayacak kendi doğrunu yolunu bulacaksın. Ki bak bunun için en iyilerinden biri aslında İslam ama işte avrupa'da bunu dediğin an kafada militan canlanıyor aw xczjkcxzkjcxzjk
Sorun o değil benim için. Müslümanın demek o kadar zor ki. Beraberinde bir sürü yük getiriyor. Aşağılanma getiriyor. Diğer insanları bilmem ama ben bu yükün altında ezilmek üzereyim artık.
İşte asıl sınavda bu belki bunla baş etmek Hristiyanlıkta getirecek. Aşağılanma da bir dk orada duracaksın hiç kimse inanacı yüzünden bir başkasını aşağılama lüksüne sahip değil. Dünyada ineğe tapan adam var aw. Kaldı ki biz Türküz Göktengri inancı müslümanlığa en yakın inanç ve tarihin en eski inançlarından biridir. Bilginle ez o cheesleri :d
Bak mesala ben Müslümanım fakat öyle sandığın gibi kendini kaptıran kız çocuklarını gömen kadınlara eşitsizlik sağlayan vs vs kafalardan değilim açık bir zihnimde okuyup anlayıp sorgulayan araştıran bir kafadayım. İşte böyle olursan sende bence ezilmezsin.
İneğe tapan adamlara hiçbir şey olmuyor ama. Hep başına füze yağan müslümanlar oluyor.
Müslümanım demek şu çağda zaten yeterince aşağılanmaktır
Sebebi ne peki? İneğe tapan adamlar birlik olmuş durumda 1,5 milyar nüfus ( Çin'den fazla ) tek bir çatının altında iyi kötü yaşıyorlar birlikten kuvvet doğuyor. Düşün 8 küsür milyar nüfuslu dünyanın %20'si gibi rakama tekabül ediyor istediğin kadar fakir ol azımsanacak bir rakam değil. Ha ayrıldığın zaman ve toprakların değerli ise maden olarak. Aynı milletten bile çakarlar sana Rusya -Ukrayna savaşı neden başladı? Lityum rezervleri için destekçisi Amerika bile bunun için destekledi. İşte olayda bu önce kendimizi düşünüp iyiliği için hareket etmeliyiz ama yapamıyoruz.
Allah müslüman ülkelerin başına israil işbirlikçilerini getirdiyse biz ne yapalım
İsrail dediğin ülkenin çeyreği de müslüman bu arada. Fakat 5 milyonluk ülke hani istesek misal yarım saatte toz duman ederiz fakat o önemli değil işte Amerika vs önemli o'nu karşımıza almak yanlış olur. Ha ne yapılırdı İsrail'den önce biz girerdik daha İnsancıl şekilde o sahil şeridini biz alırdık inanılmaz ticaret ağır var orada. Tabi öncesin asıl ilk bizim Suriye'ye çakmamız lazım bizim telin 2 metre ötesinde çıkan petrolü Amerika sahipleniyor niye bizde ortak olabilirdik? Yani Atatürk boşuna demedi "fazla merhamet vatana ihanettir diye".
Sonuç: 60.000+ ölü Müslüman. Keşke Allah buna izin vermeseydi.
Sonuçları kendileri yarattılar birazda diyorum ya bu kadar olmasa da filistinde çok roket ile vurdu affetmedi yani fırsatını gördüğünde. Fakat sonuç yine bize girecek gibi liderimiz sağ olsun yine hemen atladı her türlü yardıma açığız kapılar açıp buyrun gelin dedi. Hazır ol yani 2 milyon civarı filistinli gelebilir.
Ders alman lazım müslümanlığın hiç bir zorlukla alakası yok zaten Allah sevdiği kullarını sınarmış ve kıyamete yakın tüm kafirlerin elinde kuran ve dua olacakmış imanını kaybetme
Allah fazla sadist bunu biraz azaltmalı. Tamam sınarsın da bu çok fazla
yani kişiler aslında kendi kendine yapar ve suçu ona atar
Seni çok iyi anlıyorum, hayat gerçekten zaman zaman hepimizi zorluyor 😔. Özellikle inançlarını yaşamak istediğin bir ortamda toplumsal baskılarla karşılaşmak, insanın üzerinde ekstra bir yük gibi olabiliyor. Her dönemin kendine has zorlukları var, bu çağın da farklı sınavları var. Ama unutma, neye inanıyorsan o inanç, sana direnç olabiliyor. Kendi yolunda sakin kalıp iç huzurunu bulmaya çalışınca dış etkilere karşı daha rahat ayakta durabiliyorsun ✨. Yine de zorlandığında duygularını paylaşmaktan çekinme, yalnız değilsin! 🤗
Cevap
9Cevap
Hayatın kendisi imtihan zorlanmadan olmaz. Önemli olan direnmek.
Bu kadar zoru da sahabeler çekmemiştir
Günümüz çağının dinamikleri sağolsun iyice sınırları zorluyor..
İmtihan seviyelerini en zorundan en kolayına derecelendirseydim
Seviye 1) 21. yüzyıl müslümanı olmak
Seviye 2) Sahabe olmak
Seviye 3) Osmanlı zamanı müslüman olmak
Bu çağda Müslüman olmak da çok zor her yerden baskı var en iyisi kalpten gelecek tevekkül edeceksin.
Bu çağ işte 21. yüzyıl. Tevekkül ede ede bir hal olduk zaten. Bu imtihan fazla uzadı.
Yaşamak direnmektir. Tevekkül de en güzel direnis biçmidir.
Müslümanların başına ateş yağmasını imtihan diyip geçemem.
Dünyanın çivisi çıktı sadece müslümanlar değil..
Valla her gün öldürülenler müslümanlar
Maalesef aslında müslüman diye ayırmamak gerek herkes can taşıyor
Ama sadece müslümanlar öldürülüyor.
Herkes öldürülüyor yaa
Müslümanlar kadar değil
Bilemem artık. Ben dua edeceksem herkes için ederim.
Herkes kendinden sorumlu baskaları sizi ilgilendirmez ki
imtihan dünyası diyip kendi hakkınızı başkasına yedirirseniz olacağı bu.
Din afyon birilerinin menfaati başka bir şey değil
Zorlayici olmayan hic bir sinav eglenceli degildir.
Benim acimdan.
Musluman degilim
Hayatta her insan icin zorluklar var ve evet zorluyor
Bu ara evli birine aşık oldum, çok zorluyor... gidip bütün duygularımı itiraf edesim ya da kendimi yok edesim geliyor bazen..
Aşk… insanı en çok zorlayan şeylerden biri. Bu kadar derdin arasında bir de aşk var başımızda, Allah sağolsun her yönden vuruyor
Valla ya , tam. da hiç bir derdim. yoktu , düzlüğe çıktım derken , başıma bela aldım...
Aşk öyle olur.
İnanıyorsan sana burada zorluk var inanmıyorsan hayat burada kolay gibi olsa da orada zor. Seçim basit gibi
Zorluyor ama bu dünyada her şey geçici olduğu için sabrediyorum, mükafatını gerçek hayatta (ahirette) mutlaka alacağız çünkü.. orada ebedi sonsuz bir hayat var, onun yanında dünya hayatı ne ki?
Evli olanlar hic zorlanmiyor bence. İmtihan sadece bekar muslumana var gibi hissediyorum
Dinden bağımsız olarak bu çağımız zaten çok zor.
Sağlamasını yapamıyoruz artık
Allah’a iyi seyirler dilerim. Umarım bizi izlerken eğleniyordur.
Ne anlatıyorsun?
Acaba ne filistin doğu türkistan falan haberin var öı
Fazlasıyla. Ya senin?
Var maalesef bütün dünya duymuş ben nasıl duymiyim bütün dünya duyuyor işte rezilliğimizi izliyor
Ne rezilliğiniz oldu?
Filistinin hali mesela
Biz neden rezil olduk?
Bizde Müslümanız çünkü. Adamlar Müslümanların adını kirletiyor zulmederek
Zulmeden Müslüman değil ki. Neden adın kirlensin?
Zulme uğramak, ezik olmak daha zor inan.
İnançalarında sapıklaşmasaydın bunlar olmazdı.
Filistinliler ne kadar sapıklaşmış ki başlarına ateş yağıyor
Müslümanlar tembellik etti
Ve hata ettik. Allah’a bu kadar güvenmekle.
Sorun Allah ta değil sizde
Her zaman Allah’a sığınmaktan başka hiçbir şey yapmadık. Ama o hep bizi yarı yolda bıraktı. Allah Müslümanları affeder mi bilmiyorum ama Müslümanlar Allah’ı affetmeyecek.
Allah seni bu kafa ile umurasamaz
O İsraillileri umursasın
Onları da umursamıyor
Belli
Ne var Müslümanların halinde
O yüzden bu çağda az amelle kurtarılıyor.
Zorluyor ama unutuyorum sonra.
Zor diyoruz zor olcak ki imtihan olsun
Bu kadar da zor olmasın imtihanında bi seviyesi olmalı bu ne
Allah dağına göre kar verir taşıyamayacağın bir şey değil emin ol sende o potansiyel var ayrıca şikayetlenmeyi bırakıp bakış açını değiştirmenin zamanı gelmiş bence hshsgw
Bu ne
Ne ne
Fotoğraf? Anlamadım ne olmuş adama
Müslümanların halini temsil ediyor
Hz İsa , filmden
Bacım anladım Müslüman da adama ne olmuş diyorum
Filmden Hazreti İsa karakteri
mutluyum
Zorluyor
Evet çok zorluyor
Zorlamak ne kelime
Kiyamam sana ya