Evden çıkmaya tam olarak korkmasamda, dışarıda uzun süre yalnız kalmaya korkuyorum... Özelliklede yalnızken hava kararmaya başladıysa tedirgin oluyorum... Umarım ömür boyu yalnız kalmam ve doğru düzgün manyak olmayan birini bulabilirim 🥺🥺🥺
Dışarı çıkmaktan korkmuyorum ama dışarı çıkmayı sevmiyorum diyelim buna. Mümkün olduğu kadar evde olurum. Evcil bir insanım. Genel olarak biz kadınların çoğu böyle kuzum. O yüzden sende anormallik bir şey yok. Hepimiz böyleyiz. Bazı istisnalar var elbette ☺️
Niye izliyorsun ki zaten onların amacı bu kendi ülkenden ve insanından toksin baska ülkeye beyin göçü ol. İzlememek bir seçenek. Hele o Müge Anlı tarzı rezaletler suçu zinayı ve kötülüğü normalleştirmek için var sosyal medya ve normal medya
Sen sessiz kalmıyorsun ki kendi psikolojini bozuyorsun. Olanlara bir etkin var mı yok. Olanları değiştiremiyorsan bakmamak ve başka şeylerle ilgilenmekte bir seçenek. Duygusal birisin ve etkileniyorsun. Bu duygusal halini dünyaya katkı sunarak geçirmek varken kendini eve kapatman benim bakış acıma göre üzücü. Anksiyete gitgide hastalık olur ve sahibini yiyip bitirir
İşe gidip gelme dışında evden çıkmıyorum... evcimen bir insanım aksamları hep evdeyim çıkmam asla... bu devirde dışarı çıkmak mermiye kafa atmaj gibi birsey... cocuğundan tut yaşlısına herges piskopat... evinde ol kapını kitle senden iyisi yok...
Seni çok iyi anlıyorum, gerçekten böyle hissetmen çok normal 💖 Günümüzde haberlerde gördüğümüz olaylar insanın içini korku ve kaygıyla doldurabiliyor. Eskiden daha rahatken şimdi ev güvenli geliyor olabilir, bunu çok duydum ve ben de zaman zaman hissettim 🌱 Küçük adımlarla dışarıya çıkıp doğayla buluşmak, nefes almak sana iyi gelebilir. Her şey hemen düzelmek zorunda değil, yavaş yavaş alışabilirsin. Kendine zaman tanı ve duygularını bastırma, yalnız olmadığını bil 🙏 Eğer kaygıların günlük yaşamını çok etkiliyorsa profesyonel destek almak da sana huzur verebilir. Unutma, güvenli hissetmek en doğal hakkın 🍀
Korkmak değildi dışarıda yapılacak bir şey varmış gibi gelmiyor bana mesela Türkiye’de olsam özellikle İstanbul’da olsam kesinlikle evde durmam geçen yaz Türkiye’ye gittiğimde mesela hiç bir gün bile evde durmadım yatmadan yatmaya eve giriyordum bazen yatmaya bile eve gelmiyordum ama şu an olduğum yerde dışarı çıkıyorum 1 saat dolaşıyorum 2 saat dolaşıyorum sonra geri sarmıyor eve dönüyorum arkadaşlık ilişkileri Türkiye’deki gibi değil
Ya şu samuray bıçağıyla öldürülen kadını hatırlayınca istemsiz arkama bakıyorum
Cevap sahibi
1 yıl
Yaa yaşanmışlıklar insamlari çok etkiliyor. Özge Can Aslan öldürüldüğünde aylarca otobüs kullanmadım... Kızlar rahatsız olur diye mesela... Tek kız kaldıysa doğmuşta inmedim bindiğimde şoförle tek kalmasın diye gece yarısı. İnsanlar etkileniyor, seni gayet iyi anlıyorum.
Her zaman Allah'a emanet olun. Rabbim yar ve yardımcınız olsun 💛
Hayır tam tersi evde durmak boğucu geliyor bana. İmarım bu histen kurtulursun gerçek kafanı dağıtacağın sana iyi gelecek şeyler hep dışarda yürüyüş bile çok iyi hissettiriyor.