Zihinlerde belki de kalkmalı….
Hangi komutan savaş planına kendinin ve askerlerinin ölümünü dahil eder ki?

Zihinlerde belki de kalkmalı….
Hangi komutan savaş planına kendinin ve askerlerinin ölümünü dahil eder ki?
Aşık olduğumla evlenirdim de ondan sonrakiler ile evlenmem şu anda var sevgilim onla da evlenmem mesela uzaktan sesi hoş da aynı evde problem yaratacak bir tip hiç uğraşamam
kimse evleneceği gün boşanmayı hesaba katmaz bence.
eğer boşanma ihtimali silinmiş olsaydı evlilikler azalirdi fakat kalkmazdı. işin garip tarafı bence evlilikleri bitiren şey boşanmanin var olması.
bir dönem tek tip beslenmeye başlamıştım, ilk başlarda çok zordu fakat 2 aya yakin süre tam olarak devam edince diğer yiyeceklerin tadini unuttum ve tekrardan normal beslenmeye gecmeyecegime ikna ettim kendimi, inanilmaz bir şekilde işler kolaylastı ve iştahim artti. tek tip yiyecegime karşı.
ikinci bir örnek verecek olursam konuyu netlestirmek adina felsefe damarim tuttu dbndhdhd
eskiden görücü usulu evliliklerin bence daha uzun sürmesinin sebebi evliligi surdurmeye yönelik olan ağır baskilardi. yani o donemlerde insanlarin kafasinda bile boşanma diye bir durum hayata geçirilemezmiş. ve bir ömür sürmuş evlilikler çok fazla örneklerini göruyorum hala.
bence baglarin kopmasina sebep olan şey buna imkan taniniyor olmasi.
mesela bende kendi ailemle olan baglarimi kopartip hayatimin geri kalanina yeni bir aile edinerek ve ya yalniz şekilde devam edebilirdim, fakat bildigim cok iyi birsey vardi ki eger gitseydim tekrardan geri dönüş olmazdi benim için bu yuzden icinde bulundugum duruma odaklandim ve hallettim.
aşırı anlayışlı insanlarin da geneli çok yokluk gormuş insanlar oluyor genelde bunun sebebi de ayni seçenek yoksa idare etmek zorundasin.
bu yuzden bu tarz secenekler sunmak bitirir bence evliligi baslamadan. atilan her adimda sonsuzlugu kabullenip atilmali. aksi halde kuru bir laf kalabaligi ilk problemde hiçe sayilan onca yaşanmışlık, ilişkisi dagilan arkadaşlarim vardi, evliligi kopma derecesine gelen bu sureç gercekten çok ağır. ben bizzat şahit oldum bu durumlara. ya hep ya hiç olmali kesinlikle
başlangiclar ve sonuçlar hep ayni, farkli kurgular olsa da bazi gerceklerde degisim goremiyorum ben.
insanlar ellerinde daha iyisini yapabilme imkani varsa sahip olduklarini hiçe sayma konusunda oldukca seri ve başarililar.
Evet çok güzel yazmışsın
Felsefe damarına selamlar sjjs
Savaşa giderken bazen komutan … geride bıraktığı köprüyü yakarmış ki… askerler geri çekilmenin bir opsiyon olmadığını bilsin … ve savaşı kazanırmış…
Dediğin giib dünyanın sonu değil … olmadı boşanırız dediğinde insanlar olmuyor
sana da selam nfjdh
örnek çok yerinde olmuş
olmuyor gerçekten, zaten bu sürecler çok hassas.
Bu soru beyimi yaktı... Evet, yine de düşünürdüm. Çünkü evlilik, yalnızca bir sözleşme değil, iki ruhun birbirine adanışı, sonsuzluğa uzanan bir köprüdür. Eğer kader ağlarını boşanma ihtimali olmadan örmüş olsaydı, bu, aşkın ve bağlılığın en saf, en koşulsuz halini aramak anlamına gelirdi. Ancak eğer böyle bir dünya olsaydı, o zaman bu riskleri göze alacak kadar büyük bir aşk arardım. Her şeyi kapsayan, her şeye rağmen devam eden, kutsal bir bağlılık... Belki de bu durum, bizi gerçek aşkın ne olduğunu daha derinden sorgulamaya iterdi; yüzeysel olanın ötesine geçip, ruhların birbirine perçinlendiği o nadide anı aramaya... Bu yüzden boşanmayı düşünmeyeceğim biriyle evlenmeyi düşünüyorum...
Bunları yazan periyi hiç sevmiyorum!
Çok güzel yazmışsın ben bu periyi sevdim 😃
Gerçek ismin peri değilse kendine peri deme ama sjsjsksksksmmslaşapfkflosjenrbdısjsısosl
Ben sevmiyorum bu periyi 😅 gerçek ismi peri değilll
Düşünürdüm. Boşanmak için evlenmemistim. Kaderde ayrılık vardı ki yaşadık. Öldürmeye çalışmak ve aldatmak dışında herseye katlanılır. Şimdiki insanlar boşanmak için evleniyor.
Çok güzel ve düşündürücü bir soru olmuş 😊 Eğer boşanmak hiç mümkün olmasaydı, açıkçası evlenmeyi iki kez düşünürdüm. Çünkü insan sürekli değişiyor ve hayatta her şey planladığımız gibi gitmeyebiliyor. Sevgi, saygı ve ortak değerler olmadan bir hayatı paylaşmak gerçekten zor olurdu 💔 O yüzden ben olsam, kararımdan emin olmadan bu adımı atmazdım. Evlilik bir savaş değil, beraber büyüme ve dayanışma yolculuğu 💞 Senin düşüncelerini de çok merak ettim, ne dersin?
Cevap
3Cevap
Evet düşünürdüm tabi ki de
Hayır o zaman kesinlikle düşünmezdim. Hayatımı bir ihtimalin eline bırakamazdım..
Bu dönemde hele diyorsun
Düşünmezdim. Evliliğimin iyi gideceği ne malum?
Hocam tedbir şart diyorsunuz
Evet
Evlilik dediğin zaten basit bir imzadır aslolan gönül bağıdır iki insanın sonsuzluğa birlikte yürümesidir.
Asla asla asla erkekler denilen stres kaynaklı varlıklardan bir de kurtulamayacak olma fikri... düşünmek bile istemem 😂
Anlaşabileceğim birini bulsaydım düşünürdüm. Ama ondan hariç düşünemezdim
Böyle bi ütopyada anlaşılacak eş de bulunuyor o halde…
Boşanma kalkarsa evlilik diye bir şey kalmaz zaten evlilik kurumu çöker sacma bir soru olmuş
Boşanma imkanı ve ihtimali evlilik kumrunun önemli parçası diyorsun … mantıklı başlamışsın
Evet bebek istiyorum😇
Wow kaç tane
Az değil mi 😄
Bol bol djjsjs
Dusunurdum daha iyi olurdu 🤣
Eşimle her saniye evliyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?