"Kimsenin kimseyi umursamadığı, Hakkın, Rızanın, Vicdan Hükmünün kalmadığı Bir Cağda mıyız? Ne Zaman Çağ Atladık?

"Kardeşim senden rica etsem... Lütfen şu arabanı olması gerektiği gibi düzgün kullanır mısın etraf da baka çoluk, çocuk var!" dedim...

Geçenler de seni böyle şey gibi bir sağa bir sola makas atarak kullanıldığını da gördüm neden böyle araç kullanıyor, yapıyorsun? Böyle yaparak trafikte başkalarının canını hiçe atıyorsun farkında mısın?

Bir keresin de bana da denk geldi; geçenler de arabanı gelişi güzel park etmişsin, millet çıkamadı park yerinden. sana ulaşmaya çalıştılar ama nafile biraz da dikkat etsen, başkalarının da hakkına azıcık riayet etsen iyi olur... Dedim

"Ya bırak ya!" Sen kimsin de bana martaval okuyorsun...
İnsanmış "Ne insanı? insan mı kaldı?
Sen geçmişe takılı kalmışsın Alooo ya uymaya devam et ya da uyan,...

Bak asıl ben sena yardımcı olayım da... Sana uyandığın da bugünün dünyasında nasıl yaşanıyor anlatayım iyi dinle?
Yok öyle günahmış, yok yazıkmış, yok başkasının yeriymiş, yok onun, yok şunun busuymuş, falan mış fişman mış...
Yok fakirmiş de alamamış da canı çekermiş... Aman yapma Ayıptır, sus azıcık saygılı olmuş? bunlar eskide kaldı masal oldu anlıyor musun?

Devran eski devran değil değişti evrim atladı başka bir çağdayız...
Artık kimse kimseye yardım eli falan uzatmıyor.
Düşene acımak mı? Yok öyle bi’ şey!
Tam tersine, biri düşünce bi tekme de sen atacaksın ki akıllansın ya düşmesin ya da düştüğünde başına ne geleceğini bilsin kimseden medet yardım da beklemesin kendi kalkması öğrensin.
Vicdan? Ahlak? Hak? Hukuk? bunlar insan üç kağıtçı adam aldatmada kullanılan klişe sözler.

Şimdi çekil önümden kenara geç de ezilme böcek gibi...

Peki, bu noktaya nasıl geldik?

Çünkü…

• Bireycilik, dayanışmanın önüne geçti. Herkes "ben" dedi, "biz" unutturuldu.
  • Tüketim kültürü, insanı eşyadan değerli olmaktan çıkardı. Artık insan, sahip oldukları kadar var.
  • Eğitim, maddi ve mevki amaç odaklı hale geldi.
  • Ahlak, vicdan, empati müfredat dışı kaldı.
  • Adalet, güçlüden yana denildi.
  • Sosyal medya, gösterişi yüceltti.
  • İyilik, gösteriş için sahneleştirildi gerçek iyiler görülmez oldu.
  • Aile, sevgi değil ihtiyaçlık anların aşklarına döndü.
  • Komşuluk, akrabalık, mahalle kültürü unutuldu.

Rol modeller, zenginlik ve şöhret Örnek İnsan olarak kıyas için ölçeklendi. Ahlaklı olmak değil, kazançlı olmak alkışlandı.

"birinin hiç yere canı alınmış, yanmış" Gayet normal çükü bu yönde normalleştik.

Toplumunlar da çöküyor, Dünya dan onunla birlikte çöküyor...

Topluk yoksulluktan değil vicdansızlıktan, insafsızlıktan insansızlaşıyor...

"Kimsenin kimseyi umursamadığı, Hakkın, Rızanın, Vicdan Hükmünün kalmadığı Bir Cağda mıyız? Ne Zaman Çağ Atladık?