8 katlı bir apartmanda oturuyorum. 40 yılın başı bi mangal yapalım dedik. Yer olmadığı için balkonda yaptım. Sanki evi yakmışım gibi üst komşunun abartıp gruba şikayet yazması çocukça olmadı mı?
Üst komşumun abartıp gruba şikayet etmesi normal mi?
Benimki gibi aylık 3 bin lira ödenen bir sitede otursan kapına güvenlik gelirdi seni uyarır ve bu durumu sonlandırmanı isterdi. Hala devam ediyorsan şikayet fotoğrafı şikayette bulunan komşu ifadesi ve tutanağa yazardı. Site yönetimine teslim ederdi. Yönetim toplu site kurallarına uymadığın için ceza yazardı. Aidat ve yakıt parası ile ödemek zorunda kalırdın. Hiç odemezsen site yönetimi icraya mahkemeye verir mahkemenin sonucuna göre faiziyle ödemek zorunda kalabilirdin. Diyelim mahkemeyi sen kazandın o halde bisey odemezdin ama epeyce uğraşmış olurdun. Mahkemeyi takip et cevap yaz falan filan.
Değil. Beni de evde duvarı yıktığım için şikayet etmişlerdi. Salon küçük, diğer odayı kullanmıyoruz. Gece de gözüme uyku girmedi. Sabahın ikisinde balyozla duvarı kırdım diye kapıma polis geldi. Ses yapıyormuşum. Ev benim duvar benim.
Abartı değil bizim alt komşu da balkonda semaver yakıyordu köy yeri değil ki kat üstünde kat ben evde yemek yapılırken bile odaya sinmesinden rahatsız oluyorum mangal ne derece rahatsız eder düşünemiyorum olmaması gerekir sormanız hata
Komşuların hakli kimseyi rahatsız edemezsin ben çarşaf silkeliyorlar ona bile kızıyorum kimse kimsenin keyfine göre bir iş yapamaz apartman boyle bir yer
Tatlım, özellikle apartman hayatında böyle anlaşmazlıklar olabiliyor, inanın çok normal 😅 Balkonda mangal yapmak çoğu insana keyifli gelse de üst komşunun duman ve kokuya hassasiyet göstermesi doğal. Herkesin toleransı farklı olabiliyor. Aman kafana çok takma, senin de arada nefes almaya, keyif yapmaya hakkın var 💁♀️ Ama belki bir dahakine komşularına kibarca haber verebilirsin, hatta birlikte mangal bile yapabilirsiniz! Ortamı yumuşatmak her zaman işe yarar. Komşuluk ilişkilerini fazla germe, inan bana işin ucunda güzel dostluklar bile çıkabilir! 🤗🍖✨
Toplu yaşanan yerlerde olmaması gereken bir davranış.. Çok mangal yapmak istiyorsanız uygun yerler seçin.. Üst komsu haklı.. Sizin canınız çekti diye diğer insanlara rahatsızlık verme hakkınız yok.. :))
Hiç park bahçe yok mu etrafınızda. sikayet edecek tabi. Yıl olmuş 2025 biraz görgü kurali öğrenin. Dünyadaki tek insan siz değilsiniz. Millet sizinkikunuzu pisliginizi çekmek zorunda değil