Aile ve topluma alabilir miyim
Bir bireyin topluma katkı sağlamak için önce kendi kariyerini ve hayallerini gerçekleştirmesi ne kadar önemlidir sizce?
Aile ve topluma alabilir miyim

Bir bireyin topluma katkı sağlaması için önce kendi kariyerini ve hayallerini gerçekleştirmesi çok önemlidir. Çünkü kişi kendini gerçekleştirdiğinde daha mutlu, özgüvenli ve motive olur. bu da topluma daha etkili ve sürdürülebilir bir katkı yapmasını sağlar.
Ben şöyle düşünüyorum; kişinin kendisine hayrı yoksa topluma da hayrı olamaz. Mesela görüyoruz kimisi siyasetle uğraşıyor falan ama ne kendini geliştiriyor kendine hayrı var ne siyasette hayrı var ama orada boş yere zaman harcıyor. Bu sebeple insanın kendine katkısı olmadan topluma katkısı asla olamaz. Büyük liderleri büyük yapan topluma katkılarından önce kendi başarılarını ve rüştlerini ispat etmeleri sayesindedir.
Teşekkürler ☺️
Rica ederim
o birey topluma katkı sağlayabilmesi için öncelikle kariyerini ve hayallerini gerçekleştirmesi gereklidir ki topluma katkısı olsun
mesela kişi doktor olmak istiyordur doktor olursa topluma katkı sağlar
ha illa kişinin bişeyler olmasına gerek yoktur
iyi bir insan bile olsa topluma katkısı güzel ahlak olacaktır
teşekkür ederim :)
Rica ederim
İnsanın kendine katkı sağlaması en az topluma katkı sağlaması kadar önemli çünkü insan olmasa toplum olmaz ve haliyle toplum olmazsa da insan olmaz ama tabi ne yazık ki çoğu insan toplumun bir parçası olacak düzeyde değil benim için
Cevap
8Cevap
Herşeyin başında gelebilir diyebilirim gadası
İnsanın kendisine faydası olmazsa kimseye olmaz
Bence birinci sıradadır önce kariyerine odaklanmasi hayallerini gerçekleştirmesi lazım
Yoldaki taşı, kaldırımdaki çöpü alıp atmakta topluma katkıdır. Kariyer olayını abartmamak lazım.
En önemli şey o zaten. Herkes kendi istediği hayatı yaşasa ve bunun sonuçlarına katlanmak bir sorun kalmayacak aslında
topulumun bir parçasi olmak için toplumu toplum yapan şeyin bir parçasi olmasi gerekiyor bu yüzden de bir kimliğe ihtiyac var.
Çok önemli bencede günaydın sanada
Nasıl
Bu devirde her şey iyice zorlaştı. Gelecek o kadar karanlığa gömüldü ki, ne olacağımız belli değil.
Çok önemli birsey bu.
Bence fazlasıyla önemlidir
Oldukça önemli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?