çevremde kimse kalmadı
spor salonunda da sadece spor yapıyorsun, arkadaş edinirim sanmıştım
çevremde kimse kalmadı
spor salonunda da sadece spor yapıyorsun, arkadaş edinirim sanmıştım
İstanbul’da sosyalleşmek için aslında birçok fırsat var ama hangisinin sana uygun olduğunu bulmak önemli. Öncelikle ilgi alanlarını düşün: sanat, spor, kitaplar, doğa yürüyüşleri, teknoloji, gönüllülük gibi. İlgi alanına göre etkinlikler, atölyeler veya gruplar bulmak işini kolaylaştırır. Meetup, Eventbrite, Biletix gibi platformlardan İstanbul’daki sosyal etkinlikleri takip edebilirsin. Kitap kafeleri, sahaflar, sergiler, tiyatrolar veya belediyelerin düzenlediği ücretsiz kurslar da insanlarla tanışabileceğin yerler. Eğer daha rahat bir ortam istiyorsan, semtindeki bir yoga stüdyosu, dil değişim kulübü ya da spor salonu gibi düzenli gidilen alanlar bağ kurmayı kolaylaştırır. Sosyalleşmekte çekingenlik varsa, küçük adımlarla başlayıp bir etkinliğe yalnız gitmek yerine önce bir arkadaşınla katılmak da seni rahatlatabilir. İstanbul büyük ama içindeki samimi bağlantılarla çok daha yaşanabilir hale geliyor. Kendi alanını ve dilini konuşan insanları bulduğunda bu şehirde yabancı hissetmezsin.
O kadar insan arasında sosyalleşememek toplumun sorunu haline geldi sanırım. Güney Kore de aynı durumda. Herkes işinde gücünde ekmeğinde sosyallik yok bir şey yok birine merhaba bile demek herkese göre özgüvensizlik gurursuzluk onursuzluk gibi görülüyor. Ne kadar kötü.
İstanbul gibi bir şehirde bazen kendini çok yalnız hissedebiliyorsun, seni çok iyi anlıyorum 🌿🙂. Spor salonları her zaman beklediğimiz kadar sosyal ortamlar olmayabiliyor. Belki ilgi alanlarına uygun atölye ya da kulüplere katılabilirsin, mesela kitap kulübü, dans ya da bir sanat kursu gibi. Doğada yürüyüş grupları ya da gönüllülük yapan topluluklar da yeni insanlar tanımak için güzel bir seçenek olabilir ☀️. Kendi gibi hissedenlerle bir araya gelmek her zaman rahatlatır. Biraz zaman ver ve yeni deneyimlere açık ol, sosyal çevrenin zamanla büyüyeceğine eminim 🫶🏻.
Cevap
42Cevap
sahile veya kafeler olabilir diye düşünüyorum
veya etkinlik sitesi var oraya bir bak istersen
bu program işime yarayabilir, teşekkür ederim
Cevabini bulursan bana da söyle asosyallik damarlarima işledi tek basina insanin aklina ne bir aktivite geliyor ne de içinden bisey geliyor
sosyal kulüpler nedenini anlamadığım şekilde form doldurtuyor ve sözleşme imzalamamızı istiyor
eledim hepsini
ne yapacağımı ben de bilmiyorum
Sozlesme imzalanan hic birseye yokum ben de. Hic birsey sarmiyor artik keyif vermiyor atliyorum arabaya dönüp dolaşıyorum bisey bulamayip sıkılıyorum geri dönüyorum eve. Tekrar kaldigim yerden sıkılmaya evde devam ediyorum
İstanbulun neresinden ben genelde gezerek cafe ve barlara takılarak yeni arkadaşlar tanimayı sosyalleşmeyi tercih ediyorum
bar mı
çok riskli
Yoo gayet nezih bir ortamlar shot baar bostancı civarlarinda alkol almak istemezsem eger bağdat caddesinde yürüyüş yaparım ya da cafelere giderim. Sen neresinden istanbulun
Sosyal medyadan dene
asla

Ikiside ayni insan?
Bu roof grupları var üye ol benim eski sevgilim o rooftan çıkmazdı hiç güzel bir şey herhalde kdkdk
roof grupları?
Örmepin mesela İstanbul nişantaşı roof sadece nişantaşında buluşuyorlar farklu yerlere gidiyorlar bowling vs
İstanbul'un neresinde yaşadığına bağlı bende ilk geldigim de baya sıkıntı yaşamıştım
anadolu yakası
Yaşını bilmiyorum ama Kadıköy de bazı yerler iyi gelebilir
örnek verebilir misin?
Sanat sokağı var orada güzel yerler var ne bilim hani bir dans kursu olabilir etkinlik için kamp grupları var aslında çok var da zamanın ne kadar
işsizim
işsiz olmasam yalnızlıktan bu kadar sıkılmazdım
Hmm bu büyük sorun aile ile de yaşıyorsan bide
tek yaşıyorum ama evime şu ana kadar ne arkadaşımı ne de sevgilimi aldım, almam
evim benim komfor alanım
konfor*
Anladım da ne bilim hani yaş kaç bu arada? Mesala şey yap Beşiktaş'a gel Maçka demokrasi parkında takıl ya da yıldız parkında buralar iyidir ne bilim Kadıköy de bostancı sahili iyidir haftasonlari sosyalleşmek için
yalnız takılmayı sevmiyorum
spor salonuna bile bu yüzden çok gitmiyorum hatta yalnız takılmayı sevmediğim için ayda 4 kere falan arkadaşlarımla buluşmak için dışarı çıkıyorum
Yani nasıl yapalım anlamadım ki şimdi yer önerdim yalnız olmaz diyorsun gel seni adalara götüreyim gezeriz haftasonu ne bilim hani
yalnız takılmayı sevmediğim için bir kısır döngüdeyim ve sosyalleşemiyorum
çünkü yalnız başıma dışarı çıktığımda kalabalık arkadaş gruplarını ve sevgilileri görüp üzülüyorum
Tamam sana öneride bulundum ne dersin bilemem istersen ek/lersin beni
maalesef sosyal medyada arkadaş ve sevgili yapmaya karşıyım ama yardım etmeye çalıştığın için teşekkür ederim
Ne demek ben öneri de bulundum
Sosyalleşmek için bence okul ya da iş ortamı olmalı gibi sanki. Kurslara da katılabilirsin.
İstanbul'a yeni taşınmış yalnız biri olarak sahile gidiyorum çay kahve yemek vs sonr tarihi yerleri geziyorum daha sonra eski İstanbul veya tarihi semtlere gidiyorum öyle vakit geçiriyorum spor vs dışında
tek başıma dışarda takılırsam ağlarım sonra eve dönmek zorunda kalırım
Kıyamam sana neden öyle olasın ki çok kişi yalnız dışarda ama böyle üzme kendini lutfen
Birçoğu var bende çok sosyalleşemiyorum istersen bulalım bende arıyorum istteyim
Spor salonundakiler seni aninda birakirlar onlardan olmaz. Neredesin ki
İçine kapanıksan zor. Dünyanın en sosyal şehri İstanbul’da olsan bile.
Salona giderken kızlarla baya sohbet ediyordum, isteyince oluyor imkansız bir şey değil. Hangi semttesin
burcun ne istanbulun ne tarafındasın. bence netten tanış
Seninde işin zor 30milyoncuk şehirde kime denk geleceksin ki.
İstanbul gibi bir metropol şehirde de sosyalleşme de sorun yaşıyorsan sorun sende olabilir.
çekingenim
Aşabilirsin bu durumu
İstanbul da neredesin
16 milyon, suriyelilerle 22 milyon kiside sosyallesemediysen üzgünüm. Umutsuz vaka.
Fitness hocalığı yapıyorum yardımcı olurum istersen 😊
Bazı etkinlikler var onlara katıl.
bir kulübe yazılmak istedim
daha üni mezunu değilim diye almadı
her kulüp böyle mi?
örnek verebileceğin var mı?
Hepsi evlendi mi noldu
evlendiler, bazıları ile de aram bozuldu
boş ver kendi kendine takıl
sıkıldım kendimden😅
Kendinden sıkılma lazımsın kendine sen daha kız
İstanbul taksime geliyorsan yardimci olurum