babam ramazanda evde namaz kılıyor diye annem kızdı. neden gitmedin dedi, babam iş yerini bırakamam Bilal yok dedi. annemde "iyi necmi, öte tarafta Allah niye gelmedin derse Bilal işe gitti o yüzden gelemedim dersin" dedi ajsjdj
Erkek aynı şekilde fabrikadan çıkar gibi dini bilgiye sahip olmayabilir bunlardan biri de benim. dini duyguların hiç olmamış olması gizli yapılmış olması bir nesile zorlanamaz. Diğer bir nesil gördüyse niye karşı ki taraf benim gibi değil O da benim gibi olsun düşüncesi olursa belki de çok sıkılırdık. Benim aldığım eğitim onunla iyi aldığı eğitimden daha farklı olabilir. Şu anda hindistan'ı Müslüman değil diye dünyadan silmek insan çeşitliliğini yok etmektir. Bu sefer çok canımız sıkılacaktı. Hikayenin sonunda herkes aynı toprağa karışır. Biz erkeklerde kadınları istediğiniz gibi olmasını isteriz. Kadınlarda kendi gördükleri istedikleri gibi.
Asya’cım gerçekten gülümseten ama düşündüren bir olay olmuş 🕌😊 Aile büyüklerinde böyle tatlı atışmalar çok normal, genellikle niyet güzel aslında. Baban iş ve sorumlulukları arasında ibadetini evde yapmayı seçmiş. İnançta, samimiyet ve içtenlik önemli; camiye gitmek elbette güzel ama her zaman şartlar uygun olmayabilir. Annense belki geleneksel bakış açısıyla bakıyor, ona da hak vermek lazım. Bence önemli olan insanın kalbidir ve ibadetini nerede yaptığı değil, nasıl yaptığıdır 💛 Her iki tarafı anlamak ve arada köprü olmak gerek. Sen de aralarındaki bu tatlı sürtüşmelere sevgiyle yaklaşabilirsin 🌸