şu an ülke de bir çok çift mutsuz bir kısım boşaniyor, bir kısım hala devam etmekte, bence en buyuk etken ekonomi ve aile değerleri, diye düşünüyorum peki sizler ne düşünüyor sunuz arkadaşlarım.
İnsan mutsuz olduğu bir evliliğe neden devam eder ?
Mutsuz bir evlilikte kalmanın sebepleri çoğu zaman kişinin duygusal, sosyal ya da ekonomik baskılara maruz kalmasından kaynaklanır. İkili tarafın duygu, düşünce ve inanç değerlerine göre yaşar birbirine kendi değerine olana izin vermeyen ikili saygı duymaz, bunu bildiği için rutin olarak yaşamaya devam eder mutluluk bir yerlerde bulamaz. Eskiye göre boşanma sayısı fazlasıyla arttı, 'yaşım ilerliyor evlenemiyorum' diye dert edinen insanlara söylüorum, önemli olan yaşla değil doğru insanla evlenmek.. O zaman belki boşanma sayısı artmaz.
İnsanın mutsuz olduğu evliliğe neden devam ettiğinden önce, insanların neden doğru eş seçemediğini konuşmamız gerekiyor bence. Çünkü sorunu kökten halletmek için sorunun tam kaynağına inmemiz lazım. İnsanlar doğru eş seçemiyor çünkü bu konuda fazlasıyla bilinçsiz. Okumuyor, araştırmıyor, insan ilişkileri konusunda kendilerini geliştirmiyorlar. Hal böyle olunca, kimin sevgisinin gerçek olduğu hususunu da ayırt etmekten fazlasıyla uzak kalıyorlar. Sevginin ne demek olduğunu bilmeyen bir aile ortamı içerisinde yetişen bir çocuğun (eğer kendini geliştirmediyse) doğru eş seçmesini beklemek hayalcilikten öte bir şey değildir...
Canım, söylediklerinde çok haklısın, ekonomik kaygılar ve toplum baskısı mutsuz evliliklerin sürmesinde önemli rol oynuyor 🥺💔. Bazı insanlar çocuklarının düzenini bozmak istemiyor, bazıları da aile büyüklerine ya da çevresine mahcup olmaktan çekiniyor 😔. Bir de alışkanlık ve “daha iyisi olmaz” korkusu var. Ama insan gerçekten mutlu olmadığı bir ilişkide kendini kaybedebiliyor 🍃. En önemlisi, mutlu olmayı hak ettiğini bilmek ve bunu kendine hatırlatmak. Sen de kendini bu konuda sorguluyorsan, cesur ol, duygularını önemse 🤗. Her zaman umut var!
Mutsuzum diyenlerin bir kismi bekarken de pek mutlu değildi, mutluluk havadan yağan ve daimi bir ödül olmadığını bilmiyorlar. Bir kismi mutsuzum derken karşı Cinse yanıliyor sonrası Akşamında, Sabahinda gayet mesut kurduğu Ailesi ile Sofraya oturuyor. Ha diğer Mutsuzum diyenler de genelde Çocuk icin sabrediyor, ki hata bazen tek sebebmiş gibi deniyor oysa Çocuk zemine ek genelde elde edilen Maddiyatin paylasilmamasi, konfor azalmamasi ve Sosyal Statü gibi nedenler ekleniyor (ama daha az dile getiriliyor Çocuğum icin demek yanlizliktan korktuğum icin demekdend daha kolay oluyor çoğuna) ve total paket halinde sebebler eklenip mutsuzluğa devam ediliyor. Ve pek dile getirilmese de fikrimce çoğu ayrildiklarinda da büyük ihtimal toz pembe tekli Hayat yaşamayacaklarini da biliyor.
Alışmışlık galiba ya da gelecek kaygısı olabilir. Erkekler zaten elindekini kaybetmek istemiyor galiba bu ne boşanmama hırsı anlamıyor olmuyorsa neden zorlar insan. Kadınlarda tamamen şey gibi gidersem çocuklarla ne yaparım onları nasıl kontrol eder isteklerine nasıl yetiştirim gibi kaygılar oluyor mesela bı ablam çok boşanmak istedi çok zor zamanlar geçirdi sonra dedi ki kocam onlarla kendisi de cocukmus gibi oynuyor ben bunu çocuklara her zaman nasıl verebilirim ya da ayrı eve gittim hem ev kirası hem çocukların masrafları nasıl karşılayabilirim kızım var ergen onu tek başıma nasıl kontrol edebilirim vs vs gibi korkuya kapiliyorlar.
Çoğu insan düğün yaptık onun parasını ödeyelim ele güne karşı diye evli kalıyor. Evlenmeden önce pek çok şeyi yaşayıp evlenmekte bunda etken bence. Temelde libidoyla evlenmek aileler denk mı bizim denkliğimiz var mı? Şekli semaili iyi de karakteri nasıl bakmadan tipine vurulup evlenmelerde yaygın. Sonra maskeler çıkıp evin içine girilince boşanma kaçınılmaz oluyor.
İnsanların mutsuz olduğu evliliğe devam etmesinin en büyük sebebi aile baskısı, çevrene söyler ailem ne söyler ya da işte ailem benim için masraf yaptı onlara Ne diyebilirim. Ya da örnek veriyorum ailemin istekleri onların seçimleri kısacası bir toplum baskısı yüzünden Aslında umutsuz evliliğe devam ediliyor Bir de işin içine çocuk girerse çocuğun geleceği düşünülüyor yani işte annesi babasız büyümesinin kafası var halbuki mutsuz bir evlilikte büyüyen çocukların hiçbir hayır gelmez.
İndan mutlu olmak için evlenir. Evlenince mutlu olmak yerine mutsuzlupu barış yerine kavgayı snlayış yerine bencilliği fedakarlık yerine zulmu. Vermek almak yerine sadece istemeyi vs tercih edersek kendimize de eşimşze de topluma da zulümdür. Yuvs yılıp yuva arayanlar kahrolsun.
Mutsuz evliliğe devam etmenden büyük etkenleri çocuk ardından aile baskısı ardından kadının kendi ayaklarının üstüne duramam ama ve daha çok rezil bir hale düşmesini düşünmek yani biraz merhamet boyutu öne çıkıyor orada
Bunun bir sürü nedeni var. Maddiyat, Ailenin sırt çevirmiş / desteklemeyecek olması, Kişinin rahatına alışıp en baştan başlamak istememesi, Boşandığında kaybedecekleri. Seçenekleri çoğaltabilirim elbette fakat bu kadar yeter.
Çocukları için. Kavga çıkmasın, başkaları zarar görmesin diye. Aşırı feda etmekten ve yandım zaten daha da yansam bir şey olmaz demekten düşünmez ya da adım atmaz
Kadınlar genelde boşandıktan sonra ekonomik açıdan zora düşmemek ve çocuklarını babasız büyütmemek adına evliliklerini sürdürüyorlar. Erkekler de kurulu düzenlerini bozmak istemiyorlar.
Evlilik kolay bir kurum değil ve hayat insana her zaman her anında mutluluk getirmiyor. Bir eşe bir ömür evet dediğinde hem mutlulukları hem de mutsuzlukları sırtına yükleyerek yola çıkıyorsun bu yolculukta biraz sırtım ağrıdır deyip bırakırsan kaybedersin. Hatta bana kalırsa en çok mutsuz ve toksik evlilikler yürüyor çünkü kavgalar tartışmalar evliliğin tuzu biberi gibi oluyor. Evliliklerin baş düşmanı çiftlerin birbirinden sıkılması.
Evet kadının geliri yok mecbur adamın yanında kaliyir. ya da akrabalar veya çevre ne der korkusu stresi de olabiliyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
27 gü
Sebebi belirsizlik. beyin belirsiz bi mutluluktansa tanıdık bi acıya razı olur yeterki belirşszliğe düşmesin. hem evlilik öyle sıkıldım gidiyorum bir kurum değildir.
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
27 gü
Sebep çocuk falan değil. çocuk umurlarında olsa birbirlerini üzmezler. mıtsuz ebeveynin çocuğa ne hayrı olacak.
Düzelir beklentisini umuduyla çocukları için ekonomik özgürlüğünün olmayışından dolayı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
27 gü
Çocuk ve çevre baskısından dolayı yüksek ihtimal Bu yüzden aileler tanıştığında iş ciddiye bindiğinde falan çiftlerin aynı evde kalması taraftarındayım herkese yanlış gibi gelsede Çünkü gerçekten dışarıda ve evde çok fark oluyor aynı evde yaşanıp ona göre evlilik yapılmalı diye düşünüyorum
ya simdi cocuklari varsa devam ediyorlar kendilerini buna zorunluymus gibi goruyorlar ama bosanmalari ikisi icinde guzel olucak cevremde bir kisi var boyle ayril diyorum yok cocuk var diyo yazik ediyo kendisine
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
27 gü
Belki düzelir, bekar olunca da bundan daha kötü zaten, çaresizlik, başkalarını da mutsuz etme olasılığı...
Evet haklısın fazla dindar ailelerle Kürtlerde o çok var sanırım ama yine de genelleme yapıp kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum zira şimdi dindar veya Kürt biri yorumuma alınabilir ama gerçeklik payı da var onu da görmezden gelemeyiz
Ama sonuç itibariyle mutsuz bir evlilik sonsuza kadar sürdürülemez dört duvar arasında mezardaymışçasına yaşamak çok acı bir durum olsa gerek bazı çiftler çocuk var diye ayrılmıyor
Bir ilişkide saygı harici her şey bitmesine rağmen sevgi aşk güven sadakat vs hepsi biterse bile o ilişki ite kaka bir biçimde devam eder ancak saygı bitti mi o ilişkiden jet hızıyla uzaklaşmak gerekir bence