Ayrılık rüzgarı belirsizlik?

Boşanmayı o istedi. Açtı davayı 2haftada bitti. Yapma düzelmeyecek sorun değil dedim ne beni ne kimseyi dinledi. Abisinin evine gitti 4aydır. Son bir aydır, Bana birkaç kez “İstediğin bir şey var mı?” diye sordu, “Söyleyecek bir şeyin var mı?” diye defalarca tekrar etti. kimse böyle olmasını istemezdi dedi ama oldu, yıllardır geliyorum diyordu bu ayrılık dedi. Ben hep sizinleyim kızlarımız sen evde olmasamda bişey olunca bana söyle dior. Hiç söylemedim gittiği günden beri. Vicdan yapıor sadece. Nedenler çok sıradan görünse de, yaşadığı şeyin ağırlığı çok büyüktü herhalde ben anlamamışım. Ben iyiyiz sanıordum o bitirmek istermiş meğerse. O duygusal bir insan. Bazen bir şeyler hissettiğini düşünüyorum. Aileye Herkese hâlâ “düşünüyorum” diyormuş, bir kapı bulamadığını söylüyormuş. Aramızda kapanması zor bir boşluk var. O, kendi içinde bir mücadele verirken ben de kendi acımla baş başayım. Geçen gün beraber arabamın tekerlerini değiştirdik. Konuştuk, güldük, bazen sessizlik oldu. Bana ev bulamadığını söyledi, sanki bana “Evine dön” dememi bekliyormuş gibi hissettim. Defalarca söylemek istediği bir şey olduğunu sordu ama ben “Sen söyleyeceğin her şeyi söyledin” dedim. O an anladım ki hâlâ kalbinde bir yerim var. Acaba yanlış mı hissediyorum kendimi kandırıyorum bilmiyorum. Ama içimdeki beklentiyi söküp atmak zorundayım çünkü ben yalvaran taraf olmak istemiyorum. O bıraktı, gitti; şimdi çaba göstermesi gerekiyor diye düşünüyorum. Dualar ediyorum, Rabbim içimi biliyor. Bazen ışık yokmuş gibi geliyor, ama yine de umutla bekliyorum. Bu karmaşık süreçte kendimi kaybetmiş gibi hissediyorum. Neden hâlâ seviyorum, neden hâlâ kalbim ona çarpıyor bilmiyorum. Ama biliyorum ki her şey kaderde var; ne olursa olsun yaşanacak olan olur. Şimdi önümde belirsizlik var. Onun da kalbinde bir yer var mı, biz nereye gidiyoruz bilmiyorum. Ben ne yapmalıyım, ne beklemeliyim? Onun gelmesini mi umut etmeliyim, yoksa yeni bir sayfa mı açmalıyım?
Erkeklerin cvbını çok merak ediyorum.

Ayrılık rüzgarı belirsizlik?