Alan tanımalıyız. Alan tanınmalı. Biriyle sevgili olduk diyelim ;24 saat dip dibe olmak yerine ona özgürlük alanı da sunmalıyız. İlgi de olmalı bu durumda. Alan başlığı altında tüm gün yazmayıp köşeye çekilmek ilişki değil, aldanıştır. Ben kendimden örnek vermek istiyorum ; ilişkim olunca diyelim ki mesaj olayı beni sıkar , uzun vadede. Günde iki kere arayıp sorabilir, tatlı bulduğu reels videoları benimle paylaşabilir. Bunun arda kalan zamanında film izleyebilir, dışarı çıkabilir, oyun 🎮 oynayabilir. 🎗uygun olunca mesaj 📩 atmak isterse mesaj da atabilir. Sıkmam. Uygun olunca okurum. 💖🎀
Saygı benim için en önemli unsur. Bu sebeple kişisel alanım sınırlar arasında. Yani tabi ki beraber olmak, birlikte bir şeyler yapmak çok önemli ama yalnız kalacağımız zamanlar da olmalı aynı ortamda bile olsak.
İlişkinin başlarında belki o alana gerek duyulmayabiliyor ilk zamanın heyecanı vs. Ama ilerleyen zamanlarda kişilerin birbirinden sıkıldığında veya rutinin verrmiş olduğu sıradanlık yüzünden ilişkiyi toksik hale getirmemesi için çok gerekli bir şey.
Bence bir ilişkide alan tanımak çok ama çok önemli 🤍. Sürekli birlikte olmak başta hoş gibi gelse de zamanla bunaltıcı olabiliyor. Herkesin kendine ait vakti olmalı ki ilişkide de özlem, heyecan ve sohbetler canlı kalsın 🌱. Biraz ayrı kalmak hem kendini hem de sevgilini daha iyi anlamanı da sağlar. Benim evliliğimde de bireysel zamana mutlaka yer ayırıyoruz ve gerçekten çok iyi geliyor 😊. Her şeyi paylaşmak güzel, ama bireysel alanlar da sağlıklı bir ilişkinin temeli bence💕.
Çok önemli olaylardan birisi çünkü insanlara alan tanımazsan ne onu iyi tanıyabilirsin ne de sana alan tanınır, herkes sınırını bileceği kadar özgür olmalı
Bence arada yalnız bırakmak güzel olabilir ve ilişkiyi daha sağlıklı tutabilir. Sonuçta erkek erkeğe veya kız kıza takılmak ayrı bir durum ve bu elinden alınmamalı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
11 ay
Hayatım bir döngüsü var ve insan her zaman vakit geçirebilir ama ulusal olarak bedensel olarak sürekli geçirme isteği olmalı. Bıkmak sıkılmak yok😏