+1 yılArkadaşlıktan dert yanmışsında hiç olayın diğer tarafından baktın mı? Beni ömrümde ailem kısıtlamış değildir ve erkek oldugumdan dolayıda baskıda hissetmedim ama inan 1 tane arkadasım var görüştüğüm çünkü baktımki dışarının arkadaslıgı beni hataya götürecek uzak durdum. Belki ailen seni kısıtlamasa özgür bıraksa sende ömründe 100 lerce hata yapmış burada bize ne yapman gerektiğini soruyor olurdun ailen bence en dogrusunu yapıyor çünkü artık devir öyle bir pis devir olduki kim kimin dostu düşmanı belli değil
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru bu konuda haklısın. Fakat bnde 21 yaşındayım artık biraz kendi aklimla hareket etmeyi hak ediyorum değil mi. s
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 897 cevap paylaştı. Ya belirli saatlerde güvenilen arkadaşlarınla bir yere gidip gelmene izin vermeleri lazım. Muhafazakar aileler şunu bilmiyolar : Kızın içinde varsa zaten duvar örsen bile bir yolunu bulur kötü şeyi yapar. Ama kız iyiyse isterse hep dışarlarda dolaşsın hiçbişey olmaz. Bu aşırı kontrol merakı onların psikolojisini bozduğu için genelde kızlarını da küçük yaşlarda evlendirirler ve böylece onların gözünde kızın namusu korunmuş olur. Oysa ki evlilik en azından belirli bir olgunluktayken olmalıdır.
62 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle katiliyorum. Bu gidişle sanırım kocami da gerdek gecesi taniyacam bn.
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılVay be...
21 yaşındaymışsın. Elbette günü gelince devran dönecek. Kendi ayakların üzerinde durmadan bir şey yapma. Ama kendi paranı kazanıp, düzenini oturtmaya başladığında ise sesini çıkar elbet. Sana istemediğin hayatı yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Sen de buna sonsuza kadar uyarsan salaklık etmiş olursun. Üstelik içinde kalan ukteler seni farkında olmadan ikiyüzlü ve sinsi bir hale bile getirebilir. Ailenden yakın olduğun biri varsa biraz konuş bu konuları yoksa da mezuniyetini bekle...13 Yorumla
Soran+1 yılOnlardan birsey talep etmek istemiyorum ancak okuduğum için mecburum. şu an elimden gelen tek şey ne kdar mutsuz olduğumu onlara fazlasyla belli edebilmek
- +1 yıl
Aynen öyle... Zaten az kalmış, son sabır...
Soran+1 yılTeşekkürler ederim cm
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılburada aileni kötülememiz neyi değiştirecek
sana gaz verip ailene baş kaldır burnunun dikine git mi diyecez
benim babamda sert adamdır ama babam sonuçta
gitme der yapma der Biyerden eksik kalmadım çok şüükür
Kendine yakışanı yap102 Yorumla
Soran+1 yılHerseyden eksik kaliyorum. Çok isterdim ailemke annemle herseyimi paylaşmayı arkadaşlarımi anlatmayi. Herşeyi gizlemekten nefret ediyorum
- +1 yıl
Jets2nin ilk defa ciddi yorumunu gördüm
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
- Aile & Toplum konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılAşk romanı konusunda ağzım açık kaldı. Benim babam müslüman değil ona rağmen çok korumacı bir tavrı vardır ben babama erkek arkadaşımı tanıtıyorum nerde olduğumu kimle olduğumu bilmek hava kararmadan evde olmam sartıyla istediğim yere istediğim zaman gidiyorum kimseyle düşüp kalkmadım hamile kalıp çocuk aldırmadım bunlar ne rezil genellemeler? burada aynı kafadaki insanlarla laf anlatmak yerine ailemi karşına al konuş arkadaşlarını tanısınlar seni bu derece kısıtlamaları ile bir yere varamayacaklarını falan güzellikle anlat. Eminim bir gelişme olacaktır.
42 Yorumla
Soran+1 yılGünahsa o yasaktr bizde. Ailem aşırı dindar :(
- +1 yıl
Kendini sık biraz daha işini eline al o zaman biraz sıkar saa gel git otur komutları vermek.
+1 yılAilen her zaman senin için en iyisini düşünecektir. Bekçisi olmayan yurtta kalmanın herhangi bir mantığı yok. Kafe tarzı bir ortama da gitmeden evvel arkadaşlarını ailenle tanıştırmayı dene.
Benim ailem de çok sıkar beni, en küçük olduğum için ama bazı güveni verdikten sonra belli bir süre sonra o genişliği veriyorlar. Sinema annem için "sevgili ortamı"dır. Ama rahatlıkla arkadaşlarımla takılıyorum. Babam ise "neredesin kızım?" gibi bir sorgusu bile olmuyor. sen onlara güveni verememişsin. Ergenler gibi karşılarına geçip görüşlerini, bağırarak anlatma.14 Yorumla
Soran+1 yılAynı sey bende de var sinema yiyisme ortamı omlar için. Nr kadar çok denedim ama çok dinine bağlı oldukları için eğer benim soyledgm sey dini anlamda bir sorun teşkil ediyorsa tamamdr konu kpanir :(
- +1 yıl
arkadaşlarını ailenle tanıştır ve bilmiyorum düşüncelerin nasıl ama ailene değişken biri olmadığını gösterebilirsin.
Bölümde ailesi aşırı dindar olup alkol alan arkadaşlarım var. Geçmişinde namaz kılarken şimdi dinle alakadar olmayan arkadaşlarım var. Böyle olma da kardeşim, çevreni düzgün seç. Ailen o yüzden baskılı sana.
Soran+1 yılPekala cevap için çok teşekkür ederim :/ Allah razi olsun
- +1 yıl
cümlemizden... rica ederim ;)
Biliyomusun yazdiklarini okudugumda sunlari aklimdan gecirdim.. keske benim de senin gibi benimle ilgilenen beni kisitlayan bir ailem olsaydi.. onlarin hepsi senin iyiligin icin.. ilerde iyiki oyle davranmislar diyeceksin bence.. dunya o kadar kotu olduki bende olsam bende evladima oyle davranirdim lutfen sikayet etme..
33 Yorumla
Soran+1 yılYa ben zaten kötü karakterli bir insan değilim. Tabiki beni ksiitlasinlar iyiligimi dusunsunler buna bisey demiyorum ama bende 21 yaşında bir kizim. Arkadaşlarım olmali bir sosyla aktivitem olmali bunaliyorum artık. Intiharı düşünmeye başlamıstm bir ara. Kendileri sabki hc gunah islememisler gencken :(
Soran+1 yılUzulmemek elde değil ki ya :( dusunmemeye çalışıyorum ama artık çok yoruldum. Kendi kıyafetlerime bile karar veremiyorum. Her an gözleri üzerimde. Onların uzulecegini bilmesem çoktan ayrılmıştım bu evden. Ama bn yine onları düşünüyorum. Ağlıyorum Ağlıyorum sonra yine kendime kızıyorum onlara acaba haksızlık mi yapıyorum diye. gercekten ben çok hayat dolu bir insanım. Ama artik hiç birseyden tat almadigmi farkettikce hayatında bir anlami olmadığını düşünüyorum
+1 yılSeni sevdiklerinden korumaya çalışıyorlar diye mi burada onlara yedi yabancının örümcek kafalılar yakıştırmasını onaylıyorsun eyyyt be utan kızım kendinden utan o aileye layık değilsin nasıl dışarılarda sürterim diye değil de nasıl bana güvenirler diye düşünürsen belki bırakırlar
24 Yorumla
Soran+1 yılBen onları utandiracak hc bisey yapmadim bu yasima kadar. Ama bu onlar yüzünden olmadi icimden böyle geldiği için korudum kendimi. Dedigim gibi okuduğum romana karisilmasi, aldığım parfumun bile sürekli bana günah olduğunun hatrlatilmasi, her saniye erkeklerle konuşmanın günah olduğunun vurgulanmasi korumaktan ziyade baska bir boyut oluyo
- +1 yıl
Bu söyledikleri doğru zaten bacım bunun neyini şikayet ediyorsun. Bence seni senden daha fazla düşünüyorlar bunları söylemeyen ve çocuklarını bataklıklardan almaya çalışan toparlamaya çalışanlar gördüm. Hatta toparlayacak anne babası olmayanı da gördüm bacı var sen hesap et bence sen haline şükür et
- +1 yıl
Çok haklısınız ne yazikki dışarıda bir şey var zannediyor. Bende üzülüyorum böyle görünce. İlla uyaranları görmeyecekler, pişman olduktan sonra akılları başına gelecekde iş işten geçmiş olmaz inşallah ozaman. @yaranamıyorum
- +1 yıl
@Milatd inşallah azıcık aklımızı kullanmaya başlasak iyi olacak.
Aile & Toplum konusunda 354 cevap paylaştı. Eğer ailen seni kisitlamasaydi sen basina buyruk is yapsaydin gezip tozmana izin verseydi emin ol bana. buraya hamileyim ya da kizligim bozuldu gibi acayip sorular sorardin. bence boyle bir aileye sahip olduğun için sukret. bu Allah tarafından sana verilen bir nimettir kiymetini bil kardesim
15 Yorumla
Soran+1 yılBenim onlardan gizli yine sevgilim oldu ki. Ama bn isterdim annemle tanistrmak o bna desin kizim bu çocuktan sana zarar gelir uzak dur veya o çocuk bilseydi ki bu kizin ailesi biliyo arkasında bn buna yanlis yapamam. Ama olmuyo işte
- +1 yıl
Eğer konuştuğun çocuk akilli efendi bir cocuksa tanirsin niyeti ciddiyse annene söylersin oda babana söyler gelir seni ister. bu isler boyle yürür. Simdi annen erkek arkadasini eve cagirsa iyi hoş. bide kizim ben disari cikiyorum siz evde takilin iki sevgili dese. ateşle barut rahat dururmu bide boyle düşün.
Soran+1 yılHaklısın da mevzu bu değil ki sadece :( benim zaten gece dışarı cikmcagmi bliyolar hala yurdun yok efendim girisi 12 olmalymis gece bekcisi olmalymis falan fulun. Yani bos bunlar hersey bnde bitiyo bna guvenmeleri lazım ama yoook kiza guvenilmez bizimkilerde
- +1 yıl
Ailem beni hiç kısıtlamaz basıma buyruğum gezip tozarım, fakat bakireyim hamilelik durumu doğal olarak hiç yaşamadım. Önyargınız batsın
- +1 yıl
Acelya34 isimli kardeşim. ben herkes boyle olur demiyorum. ama çoğunluk maalesef bu hataya düşüyor. simdi bu bariz acik ve net ortada iste. buraya hamilemiyim acaba diye yazan kizlara bir sor. istersen. sen belki kendini koruyabilirsin ama herkes senin gibi olmaya bilir. bir aile kizlarini boyle bir ortama birakmamali. kuran boşuna mi söylüyor. Kadınlara söyle iffetini korusunlar. edepyerlerini belli etmesinler. bilsinlerki bu onlar için daha hayirlidir. diyor Allah. Koruyun kendinizi. çünkü erkek ve koz bir evde yalniz kalirsa ya da başka bir ortamda aralarında 3 cü bir kişi seytan olur diyor. efendimiz. siz üzülmeyin diye söylenen ayet ve hadisleri nasil olurda yobaz ve gericilik diye bakarsiniz. bakanlarinda bir çoğu nun hali ortalarda zaten. kürtaj almis basi gidiyor
+1 yılDünyaya bir kere geleceksin eğer senin yaşamını annen veya baban bile olsa engellemeye kalkıyorsa tek kalemde sil onları hayat planını değiştir. Annene babana muhtaç kalmamaya çalış. Para kazan. Yaşamayan bilmez bu durumu, anca yorum yapar. Ben imam hatip te 6 arkadaşımı ateist yaptım. İnsanlar inanmak istedikleri şeye inanır taki biri yol gösterene kadar. Aileni yola getiremeyeceğine göre kendi kişiğini kavrayıp kendini kurtarmaya bak. Geçmiş olsun
20 Yorumlaevet baban biraz sert birisi olabilir ama o seni dusundugu icin yapiyor bunlari, kotu kiz "arkadaslarinin" sana zarar vermesini istemiyor. Bende bir erkek olarak boyle yetistirilim ama bir yerden sonra artik ben dogruyu gordum, babam oraya gitme diyecegine ben gelmiyecem dedim... cok sukur boyle yetistirildim. sende sukretmelisin bu devirde senin ailen gibileri kizlarini boyle yetisdirmesi beni mutlu ediyor gercekten... sende mutlu ol ve anlayamaya calis bence
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 904 cevap paylaştı. İlerde anlıcaksın neden bu kdr kısıtladıklarını.. Bence geniş bir ailen olup seni cehenneme elleriyle atacklarına muhafazakar ailen olsun da cehennemde korusun seni. Üzüldüm buraya gelip aileni şikayet etmenden açıkçası. Üzüldüğğm nokta şuki bu sitede o kadr insan varki din düşmanı.. Ailene şimdi olur olmadık laf sayacaklar yok yobazlarda yok cahillerde örümcek kafalılarda falan ve sen buna sebep oldun kurban olsunlar dindar ailelere onlarda!
10 YorumlaOnlar bayılmıyor yaptıklarına. Sadece kızını korumaya çalışıyor. Aile kavramını bilseydin bunu dert etmezdin. Yani ne var biraz ailenizi hoş tutsanız? Benimde babam dine bağlıdır. çoğu şeye öceden izin vermezdi. Şimdi ise izin verir. Ama ben yapmak istemiyorum. Kafeye çay içmeye gitmeyince çok büyük bir şey kaybetmiyorsunuz.
00 Yorumla
+1 yılKızın ailesini kötüleyenler, sadece kızın ailesi hakkında, onun anlattığı kadarını biliyoruz. Hani bir olayı anlayabilmemiz için, her iki tarafı da dinlememiz gerekiyor değil mi? Ve sen kızım, ailen senin kötülüğünü hiçbir zaman istemez. Unutma. :)
01 Yorumla
Soran+1 yılTabiki asla istemez. Ama ben sadece ellerindeki ipleri az dha gevseklestrmelerini istiyorum. Eğer bunu yapmazlarsa beni korumak için ellerinde tuttuklari o iole beni bogacaklar
Muhafazakârlık bu değil. Ben muhafazakârım ailem yüzünden değil karakterimden dolayı ben böyleyim. Ama senin durumun farklı çok abartılmış. Sende baskı var.
28 Yorumla
Soran+1 yılAşırı baski var hemde. Hic bir sosyal yasamim yokki. bir piknige bile gidemiyorum okulda erkekler var diye.
- +1 yıl
Bu durumunu muhafazakârlık olarak nitelendirmen yanlış. Yani çok farklı şeyler.
Senin için üzüldüm Allah sana sabır ailenede akıl fikir versin. Zor durum. bir akraban destek olan biri yok mu yani bu baskı çok kötü ya çok üzüldüğünü belli et içinde tutma. Yani ancak bu şekilde değişirler. Seni anlamalarını sağla. Olmazsa yeme içme etkile onları bu böyle gitmez.
Soran+1 yılHer türlü tepkimi göstermeye çalışıyorum anlamalari lazım artık böyle yaptıkça bu kiz içine kapanıyo uzaklaşıyor bizden diye. Asla onları üzmek istemiyorm vicdanim el vermiyo ama böyle olunca da işte böyle ben sessiz Ağlıyorum kimsenin haberi yok.
Soran+1 yılEvet bencil olcak insan. Ama aşırı vicdanli bir insanim ağlarken bile mal gibi gidip yine anneme sarilirim. Hayatı dolu dolu yaşamak istedim sadece başka bişey değil.
Soran+1 yılAynen tepkimi gostermeliyim anlamalri icin. Teşekkür ederimm
Ailen seni korumak istiyor kendince ama daha kotu bir yola surukluyorlar kusura bakma ama aileler bu konuda geri kafalilik kullaniyor genclik diye bir kavram kalmiyor sanada sabir diliyorum :)
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet etrafıma kurdukları kocaman duvarlar ama bilmiyorlar ki hu kiz icerde nefes alamiyo toprağını kazmaya basladi
Yaptıkları doğru bir şey fakat belli etmeleri yanlış. Bunu hissettirmemeleri gerekirdi belki yapmak isteyip te yapamadığını bir çok ukte vardır aklınızda ama biraz sabır göstermelisiniz.
İmamın Manken Kızı adlı romanı mutlaka okumalısınız.01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle bna bunu yüzüme vura vura yapmasalar :( öneri ve cevap için çok teşekkür ederim dualarda buluşalım inşallah
+1 yılBu yüzden dindar insanlardan uzak durmak gerekir. Sapık, artniyetli çıkmasalar bile çevrelerine hayatları zehir ediyorlar.
70 YorumlaEvladım bilseler yaparlar mıydı? Onları düzeltip yön verecek olan sensin. Kendilerine göre seni koruyorlar. Ana-babaya öf bile denmez. Aman sakın. Onlar sana güveniyorlar. Sabret.
31 Yorumla
Soran+1 yılSabır zaten uzun zamandir en yakin tek dostum.
- Aile & Toplum konusunda 917 cevap paylaştı.
+1 yılkötü bir durumun var ve aileni de yargılamaya hakkım yok inşallah seni anlayan efendi bir eşin olur da hayallerini onunla geçirirsin :)
03 Yorumla
Soran+1 yılSanırım tek duam bu olacak :( bari o yönden hayat yüzüme Gülse
- +1 yıl
aynen doğru bir seçim yapmalısın bide konus onunla ben gezmek istiyorum evde oturamam evlennce diye odun birini blup gitme bari :/
Soran+1 yılHaha tamam :)
abartıyorlar bıraz evet ama sevdıgınle beraber oldugunda bunlar gecer en azından sıkan bır aılen var hıc ellemeseler daha kotu ya yanı.
00 Yorumla
+1 yılBenim ailem böyle olsaydı kafayı yerdim heralde ya çok zor. Üniversiteyi bitirip maddi bağımsızlığını kazandığında araya mesafe koy bence.
01 Yorumla
Soran+1 yılşu an nasil davransam peki
- Aile & Toplum konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yılÜniversiteye gidince rahatlarsın. Yurt seni kısıtlamaz merak etme
03 Yorumla
Soran+1 yılZaten universitedeyim ve hala ayni sorunlar
- +1 yıl
Cidden işin zor. Yazık ediyorlae hayatına. Sakín onlara kanıp erkenden evlenme
Soran+1 yılAsla. Ama en azından evden uzaktaym senenin çoğu zamani
+1 yılOlabiliyor böyle şeyler. evden gidene kadar mecbur katlancan
02 Yorumla
Soran+1 yılAma gençligimjn en güzel zamanları iate böyle ot gbi yasamakla geçecek
- +1 yıl
Biran önce okulunu bitirip kendi düzenini kurmalısın
+1 yılOf ya oyle birini taniyorum babasi kizi balosuna yollamadi
03 Yorumla
Soran+1 yılYa artık dayanilmaz hal aldi
- +1 yıl
Yapalabilcek pek bisiy yok evlen
Soran+1 yılOkuyorum henüz :(
Madem ailen öyle istiyor dizlerini kırıp oturucaksın eğer bunu yapamazsan yaptığın şeylerin bedelini ödersin misli misli emin ol aileni dinle .. 😉burdaki insanların gazına gelme. Hepsi çıkarı ıcın kendini düşünür ..
03 Yorumla
Soran+1 yılBunu yasamayan bilemez gerçekten. Ben hic lise anısı olmayan bir kızım. Düğünm olsa kinama gelecek arkadaşım bile yok.
Soran+1 yılSanırım
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılAllah sabır versin sana.. Hayatını iyice zor hale getirmişler.!
111 Yorumla
Soran+1 yılGencligimin en güzel zamanları ama ben yaptgm deki dolu bir animi bile annemle paylasamiyorum. Herşeyi gizlemek zorundaym. Ben hiç istemiyorum onlara yalan söylemek :(
- +1 yıl
Bir an önce yaşın gelip gönlünü seven biri ile evlenirsin..
Soran+1 yılEn az 4 sene daha katlanicam yani.
- +1 yıl
Çok zor hayatın..!
- +1 yıl
Şunu unutma hiç bir zaman kim olursa olsun köle olma..!
Soran+1 yılşu an elimden gelen tek sey onlara tepkimi somurtarak belli etmek. Çünkü ben aşırı neşeli bir insanm suratimn asik olmasi hemen dikkat ceker. Nesemi caldilar artık
- +1 yıl
İyi edersin ve güzel cevap.. Ne olursa olsun insan evladına güler yüzlü iyimser güzellikle yaşatmalı.. Öyle baskıcı olması saçmadır.. Baskıcı yerine öğretici olmalıdır.. Baskıcı ne konuda olursa olsun aşağılıktır..
Soran+1 yılOfff offff yıllardır bu sorun yüzünden sanırım artık cok hasaslastim.
- +1 yıl
Bazen gerektiğin de kendi değerlerinden bahsetmelisin, öyle bir söz söylemelisin ki kalplerine dokunmalı.. (küfür, aşağılama) bundan bahsetmiyorum. Örnekler vermelisin.. Sürekli onların dediklerini yaparsan, kendine güvenin olmaz. Korkar hale gelirsin.. Dışarı çıkamazsın, çıksan cesaretle hiç bir şey yapamazsın.. Hayata bir kere geliyorsun günahmış değilmiş onu yaradan bilir, kimse kimsenin günahını sevabını ölçemez!..
Soran+1 yılBenim gunahlarimdan onlar sorumluymus ya hani evleenebe kdar bizimkilerin iki lafindan biri bu.
- +1 yıl
Herkesin günahı kendine..
+1 yılbunlar okuduktan sonr seni çalıştırrsa iyi. . s bir an önce evlen kurtul bence ama düzgn biriyle evlen.
02 Yorumla
Soran+1 yılOkuyorum henuz :(
- +1 yıl
valla işin zor ne diyim kandırmayı başaramıyorsan işin zor
+1 yılMuhafazak aileler dindar ailelerdir genelde fazla baskı uygulayıp başörtülü kızlar yoldan çıkar :D
42 Yorumla- +1 yıl
Adam haklı siz istediğiniz kadar eksileyin :D dinin de fazlası zarar :D +1
- +1 yıl
tanrı görüyor vallaha çarpılırsınız eliniz ayağınız birbirine dolanır , siz yinede takın baş örtünüzü cennet sizi bekler , erkeklerde siz de boş durmayın olum o kadar hüri var
+1 yılüniversiteni okuyup ayaklarının ustunde duracaksın sonra ister eve cık ister sevdiginle evlen artık idare etmcksn cnku sende bir kere geldın dunyaya
06 Yorumla
Soran+1 yılHersey din üzerine kurulu tamam ben bunjn farkindaym ama bunaldm artık ya onlar böyle yaptkca ben inadina uzaklasiyorum. Yani eve gelmiyorum bilerek 2, 3 ay.
- +1 yıl
ınsanın herseye hevesi kacıyor dimi :S
Soran+1 yılKesinlikle. Ben neden Üniveristeyi kazandim? Taniki bu ortamdan kaçmak için. Yoksa evde ot gibi yasicagmi biliyodum gece gündüz dera calistm. Yani bir arkadasimla bile bulusamiyorum 40 takla atacam izin almak için :(
- +1 yıl
bu yolda devam et sen akıllı birine benziyosun umarım atlatrsn
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim dualarda buluşalım inşallah :(
- +1 yıl
amin inşallah :)
bende aavrupada yasiyorum benide kisiltiyorum ama bu gun de iyiki emisler diyorum...
00 Yorumlahayat burada gorduklerınden ıbaret degıl ama sen sakın yanlıs bısey yapma
02 Yorumla
Soran+1 yılKendimi yapmamak için tutuyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılbende aile baskısından 15 yasında evlendim. yoksa aklimi kaciracaktim.
01 Yorumla
Soran+1 yılMutlular mi şimdi ailen
Gizli Üye(25-29)+1 yılanlattığın kadar değildir bizimkiler ama onların da deli eden soruları var tabi :D
01 Yorumla
Soran+1 yılBizimkiler kadaf kimse degildir heralde
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBen de o durumdayim. Gayet memnunum
00 Yorumla
+1 yılO kadar da değillllll
sizinkiler aşmış00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Ailen den mi durumdan mı sikayetcisin
06 Yorumla
Soran+1 yılDurumdan tabiki.
- +1 yıl
O zaman aileni dinle çağı veya zamanın arkadaşlarını değil
sadece kendine çeki düzen ver yeterli kitap okuduğunda gözlerine sokar gibi okuma
kendi evin yutan senin için daha hayırlıdır
Arkadaslarinla kafe gidemiyorsan toplanin içinizden birinin evine gidip oturun çay için muhabet edin bence o zaman izin verir
Her bir şeyde aileninde onaylayacak olumlu bir çözüm bul dert yakınma...
Soran+1 yılOnlarin herseyind uyum saglamaya çalışıyorum zaten. Gecen sene 4 kiz alışverişe çıkacaktk babam izin vermedi. 2 gün ağladım ama izin vermediği için değil. Neden benim ailem böyle diye.
Soran+1 yılEvet 4 duvar arasında namaz kılarak dışarı sadece annemld pazar yapmaya çıktığım için, tek sosyal Aktivitemin aksamlari babama cay servisi yapmak ve tv izlemek olduğu için günlerce sukretmem gerek haklısın.
+1 yılörümcek kafalı bir aile işte yazık üzüldüm :S
22 Yorumla
Soran+1 yılNe kadr bu sifati sevmesemde inkar edemem evet. Hayatim cok zor
- +1 yıl
Şunun yazdığınamı yuh diyeyim senin cevabınamı ailene yakıştırdığın şeye bak yazık.
+1 yılailem muhafazakar ben ateist gel sen çöz düğümü :D
05 Yorumla
Soran+1 yılEeee nasıl hayatın :/
- +1 yıl
başta değiştirmek için çok çabaladılar , tabii hakkımı sütümü helal etmem vs etkili olmadığını görünce çeşitli dualar mı dersin muskalar gel şu hocaya gidelimler mi hiçbiri sökmedi ve kabullendiler , sülalenin yüz karasıyım be :D
- +1 yıl
2 dede 2 nene hacı bu arada :D
Soran+1 yılBenimde öyle. Offf onları da uzmek istemiyorum :(
- +1 yıl
hey bu onların seçimi değil ama , hayatını dogmalarla yaşamamayı sen seçtin , üzülme bence , çünkü ne yaparsan yap onları değiştiremezsin yani onlar seni çok farklı görüyorlar , şöyle düşünelim matematik de soyuttur doğada yeri yoktur bir tür kabulleniştir , 30 yıl 2+2=4 bilen kişiye bunun 5 olduğunu söylüyorsun sen
Bunu dine bağlamaları mantıksız.
00 Yorumla
+1 yılÇocuk mu yetistiriyolar saksı mı belli degil
00 Yorumla
+1 yılannem namaz kılıyor çok özeniyorum
00 YorumlaTek çocuk musun?
04 Yorumla
Soran+1 yılHayir
Soran+1 yılHayr
Gizli Üye(30-35)+1 yılsini oluyrom bu tip ailelere..
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok zor gerçekten ya. siniftan bir arkadaşım arasa erkek annem hemen nrden aradi erkeklerden uzak dur iste yok kızım bakmak bile günah sen neden konusuyosun. Simdi bende bisey diyemiyorum günah olduğunu evet biliyorum inkar edemiyorum. Ama işte ben çok yıprandm ya
Yanlış yapıyorlar.
41 Yorumla
Soran+1 yılBunu bide inlar anlasa. Kendilerinden sogutuyolar farkında degiller.
+1 yılİts me kanka
10 YorumlaMemleket nere
00 YorumlaÇok katı kurallar
11 Yorumla
Soran+1 yılBu daha buzdaginin görünen kısmı. Beyaz showa bile gidemiyorum arkadaslarimla yaaaaa.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar