- Aile & Toplum konusunda 8,4b cevap paylaştı.
1 yılYorumlara göz gezdirdim de görücü usulünü çoğu aile zoruyla evlendirmekle karıştırıyor. Görücü usulü dediğin şey en azından günümüzde şununla şu evlensin hadi bakalım şeklinde değil. Görücü usulü günümüze arkadaşların ailelerin akrabaların tanıştırıp görüşme yolu hazırladığı kişilerin birbirlerini tanıyıp evlilik kararı almaları durumudur. Yani sadece tanışmaya vesile olmak gibi bir şey. Eskidendi aile gider kızı görür tamam alıyoruz bunu der olayları.
50 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. İlginç bir soru bu. Sorgulamadan kabul ederek cevabımı veriyorum. Madem ki bu devirde görücü usulü ile evleneceğim, birbirimizi gördüğümüz o ilk gün önce senin gözlerinin içine taaa derinliklerine bakıp benim hakkımdaki o ilk intibaayı anlamak, seni hissetmek ve aramızda nasıl bir elektrik olduğunu anlamak isterdim. Ve o gün birbirimizi daha iyi tanıyabileceğimiz bir ortamı hazırlar ve seninle daha da yakınlaşmak isterdim. Senin bakımlı, temiz, naif olup olmadığına bakıp (çünkü ben de öyleyim) birbirimizden beklentilerimizin tatmin edici şekilde tam uyumlu olmasını irdelerdim. Her yönden uyum kriterim olurdu. Ama karşılıklı olmalı her şey. Sevgiyle kal. Neyin eksikse onu bul isterim. Diğer tarını bul lütfen. Umarım çok mutlu olursun sevgili @Lahanakekebeği 😎🌸🪷🍃
00 Yorumla
1 yılgörücü usulü nedir ya 2025 yılındayız... Çağ dışı. Genelde evliliği rehabilitasyon merkezi olarak gören ailelerin son umudu oluyor :D Erkek ya pısırık, anneci, kafası çalışmayan, sosyal zekası yetersiz biri oluyor ya da aşırı çapkın, beş para etmez birini başını bağlayalım denilen biri oluyor. Ne diyelim Allah herkese sosyal zekası yüksek, birey olabilmiş, dinleme yeteneği ve öz eleştirel olabilen, sadık ve medeni insanlar versin... :D
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKesinlikle bakımlı olmalı. Parayı da geçtim artık çok bakımsızlar ağızlar kokuyor ter kokuyorlar kıllılar felaket. Totoları bile kokuyor. Bakımlı temiz olsun. Diğer özellikte erkeksi olsun. Erkek gibi davransın. Eril enerji. Maskülen. Yöneten lafını geçirebilen uyanık her yerde çevresi olan fena diri bi erkek.
20 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Lahanakelebeği, görücü usulü evliliklerde bence en önemli kriter, kendini yanında rahat ve güvende hissettiğin biriyle tanışmak olurdu 🫶 İçtenlikle sohbet edebileceğin, merak ettiklerini çekinmeden konuşabileceğin biri bence çok değerli. Senin fikirlerine, hayallerine saygılı olması ve seni olduğun gibi kabul etmesi de çok kıymetli 🙏 Böyle biriyle beraber olmak hayatı çok daha anlamlı kılar. Sevgi, saygı ve anlayış bana göre temel taşlar 💐 Senin için de kapı aralansın isterim!
22 Yorumla- 1 yıl
Öfkesini kontrol edebilecek durumda mi onu öğrenmek olurdu kesinlikle. Tüm aşklar bu öfke sorunundan heba oldu.
- 1 yıl
@pudrapudra99 Çok doğru bir yorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
102Cevap
1 yılIQ/EQ testi, bekaret raporu, anal test, beşeri münasebetlerden geçer not, minimum genel kültür test sonucu. Boğa, ikizler ve başak olmamak, yakın ailesinde dangalak olmamak, sonradan görme olmamak.
psikolojik olarak hafif kırık, narsist olması dadına dat katar, hafif de, elitist ve faşizansa, gene alırım valla.. bekar olsam :)
30 YorumlaGörücü usulü ise lütfen kendi mutluluğunu istıyorsan önce anne babası nı tanı derim evlenecek olan erkek veya kadın farketmez evlıkten beklentisi nedir? Ne tür olğunlukta? Evliliklerin temeli aileler yuvasına anne babanın karışıp bozan çok genç var bi düşün anlaşamazlar boşanırım dülşeğnceyi silin.. 1 evlilik hadi yürümedi 2 side tecrübe yine boşan 3 nci yıpratır... Yanı anlaşabilecekmisiniz? aileler saygılımı? Evlilik sadakat saygı empati yardımlaşmaktan en sonunda sevmekten geçıyor kardeşim kaderin güzel olsun 👍
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılGörücü usulüne kadar düşümüşümse büyük ihtimalle okumamışımdır, çalışmıyorumdur.. masraflıyım ben o yüzden zengin olsun suhejd 😅 karakteri sağlam olsun yüzü önemli değil. Şimdi gelirler para avcısı diye sjehjs ben çocuklarımı yokluk içinde büyütmek istemem kime ne yani alla alla sjejs
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılben sanirim oyle olacam. Yani aklimda bir kiz bir aday var ama daha once gordugum bildigim tanidigm biri aslinda. Hem koylumuz hem cocukken birbirimize gelir giderdik bak iste insan uzaklarda ararken burnun dibinde cikar gelir bazen bakalim henuz aileme bir sey demedim ama gayet eli yuzu temiz sakin efendi iyi birine benziyor benim istedigim gibi bakalim yaza belki soylerim anneme ama biraz da tirsmiyor degilim ksjdgf
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Görücü usulü evlilik kalmadı aslında o 40 sene önceydi
Şimdilerde biri sizi tanıştırıyor birileri , birkaç kez görüşüp konuşuyorsunuz isteklerinizden sevdiğiniz sevmediğiniz şeyler vs kafalar uyarsa devam uymazsa sen yoluna o yoluna20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılValla ben bir aydır görücü ağırlıyor kimi tuttu çağırıyor bizimkiler boğuldum artık. Ne düzgün bı işi var gelenlerin nede adayları getiriyorlar ya da bı foto filan yok yanii. Krtirem var var da kimin umrunda parası yoksa etkilenmek yoksa girmedigim kişiyi neyine bakım alabilirim. Ya tipinden hoslanirsin huyundan suyundan ya da variyet olması gerek bence
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılInsanlar kriterlerini belirlerken kendine bakmiyor.
- 47 yaşinda evlenmiş boşanmiş kilolu adam , 30 yaşini geçmemiş, bakire, fit vucutlu, çok güzel birini istiyor.
- 25 yaşindaki hafif güzel normal tipteki, işsiz fakir bir kiz ise , aylik en az 300 bin geliri olan villasi olan, spor arabasi olan , çok yakışıklı birini istiyor.
Hiç düşünmüyorlar öyle biri gerçek hayatta beni napsin? Kimse kendine gerçekçi bakamiyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 442 cevap paylaştı.
1 yılEvlenemem ben o şekilde fazla detaycı ince eleyen sık dokuyan biriyim ve insanlara kolay kolay güven duymam? Elin kızını o bu tavsiye etti diye hayatıma alamam en fazla görücü sevişirim 😀
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılAcele etmeden doğru dürüst tanışmak ☺️
Görücü usulü tanışmak demek belli referanslar eşliğinde tanışmak demek
Yoksa bir kere görüp karar vermek değil bence
30 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 520 cevap paylaştı.
1 yılÇalışıyor olması. Madem romantizmden ümidi kestik, mantık arıyoruz, maddiyat ararım. Ailesinden bir şeyler kalacak olması gerek, züğürt ailenin kızını almam. Benim ailem züğürt değilse, onun ailesi de elini taşın altına koyacak.
012 Yorumla- 1 yıl
Senin ailenin niye var
- 1 yıl
@Kalplivceld gerekli her şey var
- 1 yıl
Bir ev bir arabayla bu yaşta iyi bir şey bekleme yinede kime göre züğürtsün acaba
- 1 yıl
@Kalplivceld ev ve araba almak ve düğün borcu için 15 20 yıl kredi ödüyor insanlar.
- 1 yıl
Anladım sende züğürtsün. Ama bil diye söylüyorum bu zamanda herkesin babasının bir evi ve arabası var bunlar miras değil bende kirada 10 ev kenarda 5 dükkan varda millete züğürt diyor sanıyorum
- 1 yıl
@Kalplivceld tamam en AKP'li sensin
- 1 yıl
@Kalplivceld devletimiz iyi çok şükür
- 1 yıl
Akp ne alaka? Sen ne yaşıyorsun? Yanlış yorum yazdın herhalde. Aklınla zorun var herhalde beni nasıl akpliye benzettin? Akp ne alaka? Sen züğürt değilsin maddiyat arıyordun zenginim ayakları yapıyordun akpliydin herhalde kafaya bak mantık evliliği yapacaktı birde
- 1 yıl
Herif bir araba bir evle züğürt kız almam mantık evliliği yaparım diyor :d
- 1 yıl
@Kalplivceld bacaklarının arasından akan suyu içerim
- 1 yıl
Şikayeti yedin abaza
- 1 yıl
@Kalplivceld aşkınla başım dönerken vursalar ölemem
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
1 yılgenelde insanlardan hoşlanmam. gıcık bulurum. bakışı, gülüşü, vurgusu, iması anlayışı... beni rahatsız eder. ilk kriterim, beni rahatsız etmemesi olurdu :) sonra tabii işi gücü eğitimi, siyasi görüşü, dini inancı... işte böyleee
00 Yorumla
1 yılBen söyleyeyim ne oluuuuur çünkü çok deneyimledim , mesala saygılı olmasını, bana uyum sağlamasını , sonra evi ayrı olacak ve benimle bir aile olduğunu bilecek , küfür ederse döverse , aldatırsa çeker kapıyı çıkarım
01 YorumlaSaygılı olacak. Sadık olacak. Dürüst olacak. Tabi aynı şekilde bunları ben de yapacam tek taraflı asla olmayacak. Kavga gürültü çok sevmediğim için buna dikkat etmesini isterim mesela. Bir de evin içindeki giyimine dikkat etmesini isterim
01 Yorumla
1 yılEğitimi yerinde çalışkan, Bakımına özen gösteren, Evi olan ve görüş ve fikir açısından benzer düşüncelere sahip olup biraz da olsa karşılıklı duygu hissetmemiz.
10 YorumlaYaşı çok büyük olmasın bir mesleği olsun sinirli bir tip olmasın alkol ot kullanmasın merhametli olsun
33 YorumlaGörücü usulü evliliğe ben çok karşıymış doğru bir şey olduğunu düşünmüyorum görücü usulü evlenenlerin mutlu olduğunda görmedim daha
23 Yorumla- 1 yıl
Görücü usulü evlilik yapacağımı hiç sanmıyorum ama şöyle bir durum var olumlu yönleri oldukça fazla. Ve aşk evliliği vs yapanlardan genelde daha mutlu ve daha uzun süreli oluyor.
- 1 yıl
Üzülerek söylüyorum ki dünya annen ve anneannenden ibaret değil.
1 yılKilom kadan altın isterim
Villa isterim lüks bir araba isterim
Her sene 2 defa tatil isterim
Fotoğraf çekmeyi seviyorum Ekipman isterim
09 Yorumla- 1 yıl
Sen ne vercen bunun karşılığında 250 gram
- 1 yıl
@sincaapppp 250 gram leblebi
- 1 yıl
Turşusu kurarlar senin
- 1 yıl
@sincaapppp Turşu faydalıdır. Hem band diyorsunda bak. bakalım çevrene evlilik için kaç para harcıyorlar. Ben yine 22istiyorum.
- 1 yıl
Paraya tapiyorsun resmen
- 1 yıl
@sincaapppp Edepsizlik yapma Kendinle de karıştırma beni Ayrıca beni yargılamak Senin haddin değil
- 1 yıl
Ne yargilicam be seni kız kurusu
- 1 yıl
@sincaapppp Terbiyesizlik yapma
- 1 yıl
Kes
Merhametli olması. Bana sevgiden çok saygı duyması. Kadın erkek eşitliği konusunda benim kadar katı olması :D ve bir de elbette hos bir görünüme sahip olması bunu eminim çoğu kişi ister zaten
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılÇoğu pembişin kriterine uyuyorum 👍
Benim kriterim boyu boyuma huyu huyuma uygun olsun 🤔🤔
Boyum 1,80 kilom 75 kg fit biriyim huyu bana uygun olan varsa yazsın görmeye geleyim 😎
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 789 cevap paylaştı.
1 yılİşte bu insanla bir ömür aynı evde aynı ortamlarda geçirebilirim dedirtebilen bir insan olduğuna inandırabilen insansa sizde buna inanırsanız içten olarak...
00 Yorumla Merhametli biri mi ben hastayken bana nasıl davranıyor görüşürken buna dikkat ederim bir de çok karışıyor mu buna bakarım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılDinsiz olduğum için her adaya hayır diyorum. Çünkü ailem muhafazakar. Beni de öyle biliyorlar. Namus ve ahlak var ama Müslüman değilim. Bu kolay değil. Çünkü maalesef bütün çevrem Müslüman. İstediğim gibi bulamıyorum. 30 oldum hala bekarım bu yüzden.
14 Yorumla- 1 yıl
Özelden yazabilir misin?
Cevap sahibi1 yılNeden?
- 1 yıl
Ulu orta yerde konuşmayalım diye
Cevap sahibi1 yılHayır neden benimle özelden konuşmak istiyorsun bunu soruyorum. Ben kimseyle konuşmuyorum ki
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılGörücü usulü gibi evlendim. Tek kriterim merhametli olmasıydı
28 Yorumla- 1 yıl
Neden eksi olsun ki?
- 1 yıl
Şahsen ben de senin gibiyim. İsteyen anlar isteyen anlamaz ben içime sindiği gibi yaşayım gerisi önemli değil
- 1 yıl
Açıkcası buralarda biraz zor ama iyi biri denk gelirse neden olmasın
- 1 yıl
Umarım her şey gönlünce olur 🌸 eşimin de benim de en dipte olduğu dönemde tanıştık. Her şeyin güzel olması için bazen zorlanmak gerekiyor
Beyni olması önceliğim evimde yeterince dekorasyon süsü var
20 Yorumla
1 yılNasıl evlenirsem evleneyim kriterlerim baki kalacak gibi. Zekâ, ahlak, yabancı dil, dürüstlük ve nezaket.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBi ara birisini buldular bana daha 3. Gün ilk gece korkum var sakin olcakmisin diye soylenmeye basladi😂 tabi sonrasinda sartlar uyuşmadi ayrildik ama bana göre görücü usulude bi sakinca yok şu an dahi işe yariyo
00 Yorumla
1 yılGörücü usulü ise karakterli ailesi falan iyi olmalı zengin olmalılar saygılı efendi olmalı dürüst olmalı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 890 cevap paylaştı. Aynı olurdu.
İyi kalpli, sadık, dürüst, anlayışlı, zeki, hoşsohbet, ilgimi çekecek güzelliğe sahip biri00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılYa*takta istekli işveli cilveli olmalı ve iyi yemek yapabilmesi gerek
10 Yorumla Görücü usulü olsada olmasada kriterler aynı olmalı, görücü usulüne göre davranılmaz zaten
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Düzgün biri namaz kılan saygılı güler yüzlü sakın anlayışlı
10 Yorumla
1 yılSaygılı, anlayışlı, merhametli, sadık, güvenilir, boyu benden en az 5 santim uzun olsun yeter
10 Yorumlamaddiyat, dış görünüşte öyle cok kötü olmasın ilgili komik vs. :D
10 Yorumla
1 yılBeni köyde zoraki evlendirmeye kalktılar da zor kaçtım
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 557 cevap paylaştı.
1 yılmerhametlı kendını bılen sadık eskı geleceginde fazla cevresi bir şey yaşamamıs kız
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 955 cevap paylaştı. Gezmeyi seven ve asosyal biri olmasını anneci olmamasını
00 YorumlaO zaman beni etkilemiş olması lazım bir de sadık olsun 😄
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl1.68 boy düz veya dalgalı saç orantılı fiizk kalça biraz geniş ve dolgun olacak vücudu lazerli olacak , aşk evliliği yaptım eşim hayalimdeki kadının tam tersi
01 Yorumla
1 yılBenim öyle olacak 😃
Karakteri önemli olur beklentisi önemli olur benim için00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılHer ne olursa olsun emin olmam gerekir karşımdaki kişiden yoksa evlenmeye kalkışmam elbette
00 Yorumla
1 yılEl değmemiş olsun, ammdelisi lağım faresi olmasın gerisi kolay
00 Yorumlaadamlık.
güzel huy, kötü alışkanlıklarının olmaması ve kafa dengi olması.
00 Yorumla
1 yılGörücü usulü evlenince farklı kriterler olmaz ki.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
1 yılBir daha evlenmeyi düşünmüyorum heleki görücü usulü 😂
00 Yorumla
1 yılYa kafa yapısı iyi olsunda gerisi her türlü çözülür
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılGörünüş ve para sgsdf çünkü başka bir şey bilemeyiz sffdg
00 Yorumla
1 yılHali vakti yerinde mesleği olan evi olan arabası sonra kibar anlayışlı düşünceli
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,1b cevap paylaştı.
1 yılGörücü usulü benim evlilik anlayışıma pek uymuyor, yine severek evlenirdim
00 Yorumla Önce aile yapısına bakardim sonra kişiye bakardım etraflıca sordururdum
00 YorumlaSaygılı ve edepli olması ayrıca Vicdanlı merhametli
00 YorumlaGörücü ye karşıyım ona evet dersen kriterini annen baban belirler senin ne haddine
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 746 cevap paylaştı. Sinirli kontrolcü egolu olmasını talep ederdim
06 Yorumla- 1 yıl
@fundaskmn yani evet onu da biz diyoruz ama en azından ben demem
- 1 yıl
@fundaskmn hep kendini düşünen kendini seven kendini beğenen kendi keyfini mutluluğunu rahatını düşünen
- 1 yıl
@fundaskmn yanında olmak yeter
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. yaşı bana uygun olsun. makul bir işi olsun kamuda özellikle. ilk olarak bunlar
00 Yorumla
1 yılbenim kriterde hayatta biri olmaz kesin gene evde kalirdm 😄
04 Yorumla- 1 yıl
😄😄😄
- 1 yıl
Nedir kriterin 😅
1 yılGorucu usulunde tek dikkat edecegim sey ailesi olurdu ve maddi durumu
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAklı hür, fikri hür ve vicdanı hür olmasını beklerdim
Ancak Aile baskısı
Toplum baskısı
Vb sebeplerle böyle birini bulmak çok zor...
00 YorumlaAklı başında olsun yeter. Fizik olarak ise şişman kilolu olmamalı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 967 cevap paylaştı.
1 yılGörücü usulüyle orada senin kriterlerin önemli olmaz 😂
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı. Ben öyle evlenmeyi düşünmüyorum desem sana ama öyle olucak gibi de
00 YorumlaGörücü usulünde kriter yok ki nasıl olsun. İlla olacaksa zengin olsun
00 Yorumla- Devamını Gör (138)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne