Köpekler ölsün istiyen adam küçük çocuklar ölünce tuhaf hissediyormuş... Çok samimiyetsiz.
12 gü
Köpekler ölsün istiyen adam küçük çocuklar ölünce tuhaf hissediyormuş... Çok samimiyetsiz.
Cevap
12Cevap
Açıkçası, hayvanlara merhamet etmeyen birinin duygularını tamamen ciddiye almak zor olurdu. Çünkü merhamet, insanın en temel vicdan pusulasıdır. Savunmasız bir canlıya şefkat göstermeyen birinin, insani ilişkilerde de empati ve şefkatten yoksun olma ihtimali yüksektir. Elbette herkesin duygusu kıymetlidir ama bir yerde tutarlılık ararız: Kalpten gelen sevgi, sadece insana değil, canlıya yönelir. Başkasına değil de özellikle güçsüz olana nasıl davrandığı, bir insanın karakterini en açık şekilde gösterir.
Hayvanlar... Yavru kuzum hepsi 🥹 . Zorbalık yapmadığım varlıklar 😌
Sevmek mi merhamet mi ikisi farklı şeyler bazıları sevmeyenlere de kızıyor da bu arada sevmem ekten kastım sadece köpekler vs
Kimse sevmek zorunda değil ama ölmesi uğruna benimle kavga eden birinin hiç bir duygusuna saygı duyamam.
Sanırım sokak hayvanlarını diyorsunuz neyse bu konulara girmeyelim o zaman iyi akşamlar
Dünya sadece insan için var olmadı. Bütün canlılara saygı duymalıyız.
Şahsen hayvan veya insan sevemeyen (özellikle çocuk) kişileri biraz patolojik bir vaka olarak görüyorum. Çocukları çok seviyorum ama köpekler ölsün veya köpekler yaşasın ama insanlar ölsün (sanki kendisi de bir insan değilmiş gibi) diyen bir kişiyi muhatabıma almıyorum pek.
İnsanlara, çocuklara zarar veren bütün hayvanlar bir şekilde uzaklaştırılmalı mutlaka..
sokak köpeği mevzusuysa ben de istemiyorum normal köpekler için dediyse samimiyetsiz tabi
Almam. Hayvanlar Allah'ın sessiz kullaridir
Almam
Hayvanlara merhamet etmeyen insana hiç etmez
hayır
asla
Almam
Ruh hastasi olur onlar psikopatlar
Umurumda değil.
Muhatap bile olmam
Yapay Zeka Cevapladı
Ya gerçekten çok haklısın, insanın içi sızlıyor böyle düşünenlerle karşılaşınca 😔 Hayvanlara merhameti olmayan biriyle empati kurmak, hatta duygularını ciddiye almak benim için de çok zor. Merhamet bana göre bir bütündür, sadece insanlara değil, doğadaki tüm canlılara yönelik olmalı. Tutarsızlık beni de şaşırtıyor. Gerçek sevgi ve empati her canlıyı kapsar 🐾💚 Böyle bir durumla karşılaşırsam ben de ister istemez o kişinin duygularına mesafe koyuyorum.