+1 yılKadınlar bunu daha çok yapıyor. Bu nedenle ben bir ilişkimi bitirdim. Özellikle sorgulamak isteyen kişinin geçmişi daha bir karanlık oluyor. Kendi geçmişime bakınca bir tane "keşke" cümlem yok. Gurur duyuyorum olduğum kişiden ve karakterimden. Değişmememden. Ancak başkasının geçmişini bilince gurur duyulmayası kısımlar bir yana, başka birinin özel insanı olduğunu anımsamak hoş olmuyor. En nihayetinde o kişi senin artık özelin olacak ve aklında ömür boyu bu olsun düşüncesi varken, bu bilgiler hazmetmesi güç olabiliyor.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yanlış. Ben sorgularım bilmek isterim. Ama geçmişiyle yargılamam. Benden öncesini bilerek kabul ederim ( duruma göre) Ama benden öncesi değil benden sonra yaşadıklarıyla ilişkime yön veririm.
32 Yorumla- +1 yıl
hıh bak cümleyi tam oturtamadım bir şeyler eksik kaldı diyordum tamamladın. doğru bir kelime; yargılamak. sorgularım ama yargılamam. muhakkak yargılamanın boyutu da vardır işte yargılanacak boyutu merak ediyorum tam olarak.
Ya birine kendimi beğendirmek için hiç ugrasamam sanki kendisi Mesih melek falan da kadını kabul etmiyor kimse benim hayatımı sorgulayamaZ benden başka bu kadar gurursuz olmayın ayrıca insan bu robot değil hatalar yapar geçmişi kurcalayıp devamli önüne koymam Velhasıl o beni sorguluyamaz
21 Yorumla
her erkek demeyelım bence ogrenmek ısteyen beylerde vardır. gecmıs gecmıste kalmıs olabılır ama hıcbır zaman gecmıs, gecmıs degıldır. gecmıste yaptıgımız her sey bızım bırer parcamız ve bızı karsımızdakıne tanıtır. bence bilinmeli. en azından gerektigi kadarı..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
Bence her erkek demiyordur bunu, ben demiyorum şahsen. Anlatsın her şeyi bana. Kabul edebileceğim ve asla kabul edemeyeceğim şeyler vardır. Konuşulur, geçer yahut geçmez. Ama ileride çıkarsa çok daha kötü olur.
Yazdıklarımdan olumsuz anlam çıkmasın, çok kişiden daha anlayışlıyım bu konuda. Çok azından da anlayışsızımdır.27 Yorumla- +1 yıl
düşüncelerin ve görüşlerin çok değerli benim için. konuşulduktan sonra aklında soru işaretleri kalmaz mı? erkeklerin fıtratı çok daha farklı çünkü. erkeklik gururu diye bir şey var toplumun yarattığı ve gerçekten var olan bir gurur bu. ne bileyim erkek olsam kadınımın geçmişi geleceğinin de referansıdır derdim.
- +1 yıl
Öncelikle teşekkür ederim.
Evet, geçmişte yaşananlar bir nevi gelecek için referans oluşturur. Örneğin cinselliğe çok basit bakan bir erkek/kadın benim için aldatma ihtimali olan birisidir. Elbette kesin çıkarım yapamayız bu konuda. İnsanın kalbindekini sadece kendisi bilir. Bazı durumlar için varsayımda bulunabiliriz sadece.
Ama aile, cinsellik gibi konularda daha tutucu ve daha düşünceli birisi her zamana daha fazla güven verir kişiye. Erkekler iyi bir anneleri varsa anneleri gibi, kadınlar iyi bir babaları varsa babaları gibi bir eş ister. - +1 yıl
kesinlikle ona katılıyorum. birçok erkek zaten kadının geçmişini bu yüzden bilmek istemiyor. daha doğrusu sorularla ayrıntıya girip cevap almak istemiyor. benim de bu konuda 'ben geçmişini sorgulamam geleceği önemli' laflarının ne derece ciddi olduğunu düşündüğümden sordum ama gördüğüm kadarıyla şu var 'sorgularım ama yargılamam benimle birlikte olduğu süreç şekillendirir ilişkimi'. çıkardığım sonuç bu.
- +1 yıl
Ben de yargılamam. Benim geçmişte hayatımda olan birisinin yaşadıklarını buradan kimse yaşamamıştır. Ama yargılamadım. Kızdığım şeyler oldu elbette ama yargılamadım. Yargılamak komple bir durum.
Yargılamışsın da kızmışsın diyebilecek kişiler için yazıyorum bunu;
Kızarsın neden böyle yaptın dersin. Yargılarsın, sen böylesin der terk edersin.
Çok farklı durumlar yani.
Bu arada bana eksi veren arkadaş buradan yahut özelden mesaj yazarsa fikrini merak ediyorum kendisinin. Artı/eksi umurumda değil, sadece fikrini merak ediyorum. - +1 yıl
seri eksicidir o kesin :D kişisel görüşler paylaşılırken eksiliyorsa seri eksicidir hem de saygısızdır pislik! konu çok dağıldı ama sana da sorayım; hangi sebepler ilişkinin bitmesine sebep olur geçmiş konusunda peki?
- +1 yıl
Aslında önceki yazdıklarımda biraz belirtim bunları.
Kısacası onu tanıdığım, sevdiğim insandan daha farklı birisi olduğunu gördüğüm her şey diyeyim, içini sen doldur. Cinselliği basite indirgemesinden merhametsizliğe, söylediği yalanlardan bana karşı bakış açısına kadar her şeyi katabilirsin bu duruma. Hayal gücünü kullan :) - +1 yıl
Bir erkegin midesi neyi kaldirir, duygularini neler degistirir az cok biliyorum zaten de emin olmam lazımdi :))
Bu kadar basit değil aslında. Bende sorgulamam geçmişini. Birbirimizi tanımış olmamız lazım. Huyunu suyunu bildiğim. Kafama yatkın, rol yapmayan, samimi duygularla beni seven kızın geçmişi beni hiç ilgilendirmez.
Hatasız insan yok çünkü. Herkesin hayatında hataları oluyor. Geçmişinde ne yaşadığı bizim ilişkimizi şekillendirmez. Benimle birlikteyken ne yaşadığımız etkiler.22 Yorumla- +1 yıl
hiç bulandırmadan devam etmek gerek diyorsun :)
evlilik gibi bir kaybedişe inanmış ise.. tabiki inceler.. süzer..
tabularını yıkmış ise umurunda dahi olmaz... yaşam kimbilir ona ne katmerlisini taddırmıştır...
ben bu geçmiş sorgulama olayını da pek doğru bulmuyorum... bir arkadaşım geçen şöyle dedi bana '' abicim sen ne nasıl bişey yaşadın da böyle bişey çıktı ortaya '' yaşadıklarımız şüphesiz bizleri değiştirir.. bunun iyi ya da kötü hali de yok bence... mesele yaptığınız şeylerin bedelini ödeyebilecek gücünüz olmasında...
yoksa bu hayat çok daha fazla yorabilir... ne yaparsanız yapın kimsenin de sizi yargılamaya hakkının olmadığını lütfen.. unutmayınız... saygılar. sevgili arkdaşım..00 YorumlaBen sorgularım.. Hatta dibine kadar sorgularım. Kimse kusura bakmasın ama hayatıma alacağım bir ömrü paylaşacağım belki de çocuklarımın annesi olacak kadının her bokunu sorgularım efendim. Kız istediğinizde nasıl ki karşı taraf sizin işinizi gücünüzü ailenizi araştırıyorsa bu da benim en doğal hakkım. Geçmişimi sorgulatmam diyen bir kadına da elbette saygım var ama o mantıkdaki birisi benim eşim olamaz.
19 Yorumla- +1 yıl
en doğal hakkın peki şöyle bakalım; evlilik ilişkisi olarak yola çıkmadığın bir ilişki hayal edelim. bağlandın, duyguların yoğun, seviyorsun, anlaşabiliyorsun. işler değişti ve bu kadın benim karım olmalı demeye bbaşladın. ama ciddi bir birliktelik olmadığı için daha önce geçmişini de sorgulamamıştın. ne olacak şimdi?
- +1 yıl
heh sonuç ne oldu peki?
- +1 yıl
mantığım ön planda duygularımı bile solladı diyorsun. aklın hala ondaysa bekar kalmaya da devam etmen lazım o zaman :)
- +1 yıl
ilerleyen yıllarda vermiş olduğun karar için pişmanlık yaşamayacağının teminatı yok ama bu da bir gerçek.
- +1 yıl
- Aile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı.
+1 yılkısa örneği ile biriyle bir şey yaşadın hani bir gün karşına dikilip yanındaki sevgilim dediğin diğer insana derse ki ben bunları yaşadım senin sevdiğin bunları yaptı işte o zaman başımı öne eğip susuyorsam bu sevdiğim kişinin suçu ki bana geçmişini sakladı ama bana her şeyi anlatırsa anlım ak başım dik gururla savunabiliyim sevdiği mi haberim var diyebiliyim
10 Yorumla Bilmek fayda sağlamaz insana ama yinede bilmek ihtiyacı hissediyoruz..
*Sorgulamak çok farklı, sorgulanmamalı arada sevgi var ise.. Sorgulayanlar geleceğini körertmenin ötesine gitmez, gidemez..32 Yorumla- +1 yıl
hıh bak o bilme ihtiyacından bahsediyorum. ilişki başlangıcı sorgulama demeyelim de laf arasında geçen geçmişe yönelik konuşmalarda hiç soru işareti takılmaz mı?
+1 yılkadında geçmiş erkekte gelecek aranır demiş oscar wilde amca. kendisi pek bir akıllıdır. bn katılıyorum
23 Yorumla- +1 yıl
böyle bir lafın varlığından haberim yoktu fakat ben bu lafa pek katılamıyorum benim geçmişim sorgulanacaksa erkeğinki de benimki kadar sorgulanması gerekiyor. çifte standartlar pek saçma.
- +1 yıl
katılman için önce anlaman gerek. mesele çifte standart değil. kadının geçmişi temiz olmalı deniyor. erkekde gelecek vaat eden biri olmalı. yani kimse sana erkeğin geçmişini kimse sorgulayamazsın demiyor. anladın?
Hariçten gazel okumaya gerek yok. Şöyle düşünün hayatınızdaki insanı belli bir süredir tanıyorsunuz karakterini size olan sadakatini sevgisini biliyorsunuz. Herkesin geçmişte cahillikle yaptığı hataları olabilir. İslamiyet bile evleneceğiniz kişinin geçmişini kurcalamayın diyor. Baktığınızda gördüğünüz kişiyle mi evleneceksiniz onun geçmişiyle mi? Ben bir kadın olarak asla evleneceğim adamın geçmişinde yaptıklarıyla ilgilenmiyorum önemli olan bugünü ve bana bugün nasıl yaklaştığı. O yüzden karşınızdaki kişiyi şu an ki haliyle tanımaya çalışın seviyor ve seviliyorsanız kıymetini bilin. Mutlu kusursuz ilişki çok kolay değil çünkü
11 Yorumla- +1 yıl
Dogdugu günden beni gördügü güne kadar sorarım eyer 5 10 kişiyle çıkmış hepsi yalamış yutmjş elletmiş berki bakire ama onun dılımda herş yapmış en son benle eblenicek en fazla iki kişi onunda üzerinden baya geçtiyse ve bana inandır güvendirirse yoksa benim sürekli aklıma gelir olmaz yani sormadan oda bana sora bilir
10 YorumlaBazi seyleri gormemen lazim iliskilerde hakli taraf bence yoktur herkes kendine gore haklidir bu sebeple o kebsince haklidir boyle yapmaktan bir de senin hayatina bir suru kisi girmisse pek. sorgulayacak bir sey kalmiyor gecmis gecmiste kalmali tabi ki oyle buyuk olaylar olmadiysa
12 Yorumla- +1 yıl
büyük olaylardan kastın nedir peki?
bircok erkek kızın geçmişini sorgular ama belli etmez ben geçmişin geçmişte kaldığını ve geçmiş ilişkinin umrumda olmadığını söylerim heriki taraftan biri geçmişte kalanı yad ederse ilişkide problemler ortaya çıkar.
11 Yorumla
+1 yılÇatır çatır sorgularım. Gelsin o da beni sorgulasın.
22 Yorumla- +1 yıl
daha 18 yaşındasın şimdiden sıkmaya başladın kadıncağızı :P
- +1 yıl
Çünkü kadın kutsal bir varlıktır, çocuklarımın annesi olacak kadar değerlidir o yüzden sıkıyorum :D
- Aile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yılsorgulamayan erkek ciddi düsünmiordur ya da arastirmis gecmisini
32 Yorumla- +1 yıl
geçmiş araştırma diye bir şey gerçekten var mı?
- +1 yıl
var tabi
ben her konuda derim bunu ve oldukçada samimiyim. Sevgilimin önceden yaptıkları beni asla bağlamaz (bekaret konusu vs dahil) önemli olan benle olduktan sonraki davranısları ve tavırları ki tanımadan sevgili de olmam:)
11 Yorumla- +1 yıl
enteresan gerçekten. çok az bu düşünceye sahip erkek var.
Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı. Sorgulamam o insanda geçmişini yok edicek foto mektup cep telde mesaj kalmamalı hassas noktalar şu annayrılıklar sosyal medya sebebi ile
14 Yorumla- +1 yıl
geçmişe dair tüm izlerini yok etsin yeterli diyorsun.
- +1 yıl
kiiim? ben artı vereyim de utan kendinden :(
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Geçmişi sorgulamak derken geçmişi öğrenmek farklı geçmişi takıntı haline getirip şimdiki zamanı ve geleceği mahvetmek farklı şey ne demek istiyorsun
22 Yorumla- +1 yıl
ben çoğu erkeğin bu durumu takıntı haline getireceğini düşünüyorum.
- +1 yıl
Erkek ya da kadın için aynı şey geçerli. Sevdiğim bir insanın geçmişini öğrenebilirim fakat onu geçmişinde yaşadığı bir olay için suçlamak sorgulamam ona olan sevgimi azaltmaz. Onu seviyorsam beraber güzel bir vakit geçiriyoruzdur. Geçmişinde olan bir şeyin günümüze ne etkisi olabilir. Hem eş seçmek de senin elinde böyle ilkel bir görüşe sahip. Kadını kendine ait bir mal olarak gören ve onun sahibi olmak isteyen birisini sevmezsin basit. Yani geçmişin için kendin dışında kimseye hesap vermek zorunda değilsin
+1 yılya işte bu karşılıklı iki tarafıda kimin önceden ne yaptığı kimle yaptığı ilgilendirmiyor asıl mesele şu anda nerde kiminler neler yaptıkların kimse kimseye geçmişini anlatmak açıklamak zorunda degil
02 Yorumla- +1 yıl
geçmiş ve gelecek bir noktada bağlanıyor yalnız. bu durumda?
- +1 yıl
yahu geçmiş geçmişte kalır ne kadar bağlana bilir önemli olan gelecektir. sonuçta bir insanı geçmişi için sevmiyoruz
+1 yılErkeğe göre değişir. Sorgulamam diyen sorgulamaz cidden. Ama bunu önemseyen sorgular. Ve lafta söylüyor ise bir gün ortaya çıkar zaten.
01 Yorumla- +1 yıl
geçmişi öğrenmek korkuttuğundan dolayı sorgulamak istemezdim bende olsam. duygularımın az da olsa kırılıcağını düşündüğümden.
Bnu iliskinin basnda solenen kocaman bir yalan belkide bir calallik ama ole bisi yok ya gecmsnde a da dems olsan sna b olark gelio canım
01 Yorumla- +1 yıl
yok sonuç şu; sorgularım ama yargılamam.
+1 yılher erkek araştırır sadece duymak istemediği şeyler olabileceğinden korkar o yüzden istemez geçmişini araştırmayı ama araştırır :))
20 Yorumlakülliyen yalan sorgularım, onlarda sorgular en ılığı bile en azından bir kere sorar. geçmişi de önemlidir, sicili bozuk ise baştan kaybeder. he buralarda gezinip "önemi yok, sevdiysem önemsemem" diyen l*vuklara gelince alayı yalan dolan.
10 YorumlaGecmisinde yer almayan insanin sorgulama hakki yoktur bireylerin ozel yasantilari vardir kendine ait alanlari vardir. Anlatmasi gerektigini dusundugu seyi anlatir zaten kisi gerisi beni bizi sizi baglamaz. Kisilere saygi duymak gerek
17 Yorumlaalacağı cevapların can yakabileceğini düşünüyodur. genelde yakar. kıyaslar. kıyaslıyomudur der. sıkıntılı. ama sırf bu yüzden sormayabilir. ben soramam mesela.
12 Yorumla- +1 yıl
bulandırmamak lazım :)
- Aile & Toplum konusunda 602 cevap paylaştı.
+1 yılGerizekilar yapar bunu ,
Bana sadik dürüst olduktan sonra gerisi önemli deyil10 Yorumla
+1 yılLanet olasi gecmis yuzundennn ayrildikkkk
12 Yorumla- +1 yıl
Kesin sen ayrildin :/
- +1 yıl
Hayir o ayrildi ne kadar ugrastim bir bilsen :/
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen kadın halimle derken? Erkeğin sorgulamasi çok normal kadının sorgulamasi anormal mi?
12 Yorumla- +1 yıl
hayır ben kadın halimle erkeğin geçmişini merak ediyorum demek istiyorum. sorgulamam diyen erkeklere anlam veremediğimden.
Cevap sahibi+1 yılİki taraf da merak eder. Etmeli yani. Ama erkekler çok abartıyo bence. Sonuçta geçmişi değiştiremez kimse.
+1 yılgeçmiş önemli , çivi her nekadar çıksada izi kalır ,
25 Yorumla- +1 yıl
bak bu güzelmiş. çok büyük bir önem teşkil eder mi peki o izin büyüklüğü? sorguladın öğrendin diyelim duygu değişimlerin nasıl olur?
- +1 yıl
sana bi' hikaye anlatayım ;
1 hafta önce evden dışarı çıktım , mahalleden yukarı doğru ,
bi' de ne göreyim köşede 2 türbanlı hatun , 2 de adam el ense deli gibi yiyişiyorlardı..
arkadaşlardı , evli değillerdi çünkü tiplerinden belliydi.. bu kızlar muhtemelen başkalarıyla evlenecekler, çünkü o gün onları yiyen kadamlar o kızların motor olduğunun bilincinde , işlerini görüp dalgasına bakar..
bugun bunları yapan , yarın evlenip , başka erkeklerinde altına yatar ,
onçün geçmiş önemli aga , - +1 yıl
peki bir kadının anlatabileceklerinin sınırlı olacağını düşünüyor musun? zaten ayrıntılı anlatmasın diye düşünmüyor musun? hiçbir kadın ben sokak köşe başlarında yiyiştim demez sonuçta.
- +1 yıl
geçmişini bilmeden hiç bir kıza yanaşmam , başka bi' hikaye anlatayım ben sana
bizimkiler (ana baba) olum bak sana kız bulduk , ailesi filan temiz insanlar,,
"anne kim" dedim? xxx kızı "m" , düşünmem lazım dedim.
çevrem geniş sağ olsunlar , şu kızı bi' araştırın dedim , 2 gün sonra kızın işe gidiyom ayağına esrar , sigara , bilmem ne içtiğini vs.. vs.. sağlam papuç değildi vel hasılı ,
ben evlilik düşünmeyen biri olarak , kızın ahlaki olarak olarak bozuk olması işime gelmişti orası ayrı :)
elbette kıza sormam hiçbişey , eğer yediği haltı kendisin başka kimse bilmiyosa öğrenemem..
ama yatsının mumu yatsıya kadar , hiçbişey gizli kalmaz - +1 yıl
hikaye bol sen de maşallah :)
Geleceğini merak ettiğimiz kadar geçmişinide merak ederiz. Çünkü bir insan yedisinde neyse yetmişinde de odur.
02 Yorumla- +1 yıl
yedisinde neyse yetmişinde odur lafını pek sevmiyorum karakteristik özellikler aynı kalabilir ama düşünceler sürekli büyür üzerine eğitim ve tecrübe eklendikçe değişir.
Ne demek sorgulamam. sorgularım. sma cılkını çıkarmadan
00 Yorumla
+1 yılöğrendiğinde ayrılma veya boşanma için geçerli sebebi olsun diye sorgulamaz:))
10 YorumlaHer erkek gecmisi sorgular. Benim. icin onemli degil diyen bilki yalan soyluyordur.
12 Yorumla- +1 yıl
sorgular cevabına ulaştık :) yargılamak kısmı önemli şu an :)
+1 yılGeçmişte 3skittigi donlara kadar hesap sorarim:-D
21 Yorumla- +1 yıl
abartmayalım :D
Aile & Toplum konusunda 500 cevap paylaştı. Sorgularım ben anadolu insanıyım fransız züpbesi değil
00 Yorumlagecmisini sorgulamam lafıkulluyen yalan o kiz ya senden once kac erkekle yattigni hic dusunmeden evleniyosa tebrik ediyorum gurusuzu
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGeçmişini umursamıyorum işi yalan olur. Geçmişini bilmediğin bir insanın geleceği hakkında ne kadar plan ve hayal kurabilirsiniz ki?
02 Yorumla- +1 yıl
plan ve hayal ne alakkaaa?
Cevap sahibi+1 yılNe alaka mı :/ Bir düşün istersen.
kesinlikle bir kızın geleceğini sorgulaması lazım o erkeğin yoksa erkek demem bee
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnu diyen erkek yalan soyluyo gecmise bakmadan kimse evlenmiyo gecmiste yasanan ne varsa ogrenenler bile dusunerek karar aliyo
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 369 cevap paylaştı.
+1 yılBen sorgularım aga nedir ne değildir öğrenirim
02 Yorumla- +1 yıl
sen kalk profiline kaslarını koy sonra kadını sorgula yok yeeaa pışıık ! klsdjfkls
- +1 yıl
Gelsin sorgulasın hesabını veremeyeceğim bir durumum yok
Hata derken neyi kastettiğine bağlı.
00 Yorumla
+1 yılinsanın geçmişi geleceğine ayna tutar sorgularım
10 Yorumlaben sorgularım didik didik ederim.
24 Yorumla- +1 yıl
onu mu sorgularsın direkt? heey söyle bana geçmişinde kaç erkek oldu çabuk aklına gelen ilk sayıyı söyle falan gibisinden? sfsdf
- +1 yıl
didik didik deyince akıllara bu geliyor ama :D
Duyana kadar çoğunluğu..
02 Yorumla- +1 yıl
peki ciddi ciddi eskiyi açtırmaz mısın?
- +1 yıl
Bu bizim millete özgü bir olay değildir öyle olsa Oscar Wilde şu sözü sarf etmezdi:
"Erkekler kadınların ilk aşkı, kadınlarsa erkeklerin son aşkı olmak isterler."
Bilemem orasını ama bikmek ister erkek ve şunu duymak ister "İlksin sen." Eğer erkek ilk olmadığını bilirse geçmişini öğrenmek istemez.. Eskiler erkeğin kulağına giderse erkek zamanla soğur.. Çok az da olsa istisnalar vardır..
+1 yılsorgularım ama sevgisine inanıyorsam önemsemem
12 Yorumla- +1 yıl
kararlarını, fikirlerini ve duygularını değiştirmez yani. peki kriterlere bağlı değişkenlikler olacaktır kesin. nedir o kriterler?
- +1 yıl
tabularım vardır illaki herkez gibi 1 kişi için yok saydım oda sevgiyi yok saydı ben kendi adıma mutluyum ne olduğunu öğrendim
+1 yılbence çok az dereece doğru
10 YorumlaTabikide Sorgularım. . . Neticede Evleniyoruz. . .
10 Yorumla
+1 yılBen sorgulamam, geçmiş onun geçmişşi :)
00 Yorumla
+1 yılGecmis gelecegimizin. aynasidir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı. Ben sorgularım yalan yok
00 Yorumlaerkek adam işte he dese bile eh yapiyor.
00 Yorumlaben sorgularım
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılKulliyen yalan
01 Yorumla- +1 yıl
hah bence de :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılYalan her erkek gecmise takilir
00 Yorumla
+1 yılKoca bir yalan
02 Yorumla- +1 yıl
kocaman!
- +1 yıl
Eninde sonunda o geçmiş sorgulanacaktır en iyisi herşeyi baştan konuşmak işine geliyosa devam eder etmiyosa güle güle
kesinlikle yalan
00 Yorumla
+1 yılKavattir o
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım