Sizce de yanlış değil mi?

Meslektaşım bir abimiz var. 55 yaşında falan ama gür sesli, düzgün konuşan, yaşına göre yakışıklı, 15 yıldır boşanmış, kadınlarla arası iyi bir abimiz.

Bunla bir kahve içmeye gittik, servis yapan, hafif dekolteli, gerçekten seksapeli olan bir hanım servis yapacak, Türk kahvesi alacaz. Abi " bir Brezilya atasözü vardır 'kahve bişiy bişiy gibi acı, bişiy bişiy gibi bilmem ne ve kadın gibi tatlı olmalı' der, ben o yüzden şekerli alacam" dedi. Anasını avradını ya fkdjsfhksjdf.

Sonra bir yere içmeye gittik. Orada da çalışan bir hanım kızımız var, tıp öğrencisi üstelik, aramız da iyidir, beni görünce sarıldı "aa hoş geldin abi" falan dedi. Bu abimiz gene başladı "güzel kız, cart curt" falan diye, esir etti kızı.

Yav, adam "womanizer" onu anladık, bunda bi sakınca yok. Ama iki olayda da çalışan hanımlar için bu herif bir müşteri. Nezaketi elden bırakmamaları ve istemeseler bile muhatap olmak zorundalar. O müşteri konumunuun verdiği dokunulmazlık zırhı olmasa, bu kızlar büyük bir ihtimalle, kafasını diğer tarafa çevirip basar giderlerdi.

Demem o ki, burada asimetrik bir durum var: Sadece müşteri-çalışan değil, doktor-hasta, öğretmen- öğrenci, patron-stajyer ilişkilerinde de benzer asimetri vardır. Erkekler bu konumdalarsa, karşıdaki kadının kurmak zorunda kaldığı iletişimi kendilerinin bir "başarısı" zannetmeye eğilimliler. Yok öyle bir şey, senin kişisel olarak hiç bir artın yok o durumda, Ne zorluyorsun insanları.

Bana çok yanlış ve itici geliyor. ÜStelik bunun farkında olmamalarını da inanılmaz empati yoksunluğu olarak görüyorum. Siz ne düşünüyorsun?

Sizce de yanlış değil mi?