kendimi bildim bileli sosyal medyadayımdır
böyle şeylere az rastlardım genelde dayılarda
ne ara bu durum gençlere kadar dağıldı?
kendimi bildim bileli sosyal medyadayımdır
böyle şeylere az rastlardım genelde dayılarda
ne ara bu durum gençlere kadar dağıldı?

Sorun yok gerekirse enver misali vurur geceriz.
@Kingondom Kardesim islamci olmakla anti osmanliydi.
Tek kisilige karsiydi?
Osmanli dedigin tek kisi degil miydi?
Enver paşa istibdata yani sadece padişah egemenliğine karşıydı
Jön Türkler ( ve bunlarin daha militarist bir kolu olan İttihatçılar) Osmanlı'nın varlığının devamı için istibdatin sona erip meşrutiyetin yeniden tesis edilmesi gerektiğine inanıyorlardı
Padişahlık ile sorunları yoktu , meclis istiyorlardı İngiltere tarzı yani meşruiyet.
1908 ihtilâli ile bunu başardılar
Sultan Reşat sadece sembolik olarak ,10 yıl başta kaldı hatta damadının idamınıbile imzaladı yani tamamen sembolikti
Kurtuluş savaşı esnasında Anadolu'da düzenlenen kongrelerde bile devleti Ali'nin devamıni sağlamak için vs tarzda nutuklar atılırdı
Yani hedeflenen yönetim meşruiyetti , Osmanlı karşıtlığı değil
@Kingondom Dostum Zaten kaldirmaya calistilar fakat kaldiramadilar Enver pasa dedigin gibi osmanlida üst mertebeye ciktilar.
Bu imkansız. Çocuklarda gençlerde ateist, agnostik, deist oranı tarihin zirvesinde ve giderek artıyor. Bu dediğin sadece sosyal medyada gördüğün dayılarda yaşlı kesimde olan bir şey. Zaten bir 20-30 sene sonra bu topluma baktığında şu an ki ve şuankinden sonra gelecek nesil tamamen kültürel dini milli normlardan kendini sıyırmış hiçbir şeye bağlı olmayan bir tutumda olacak. Kahin olmaya gerek yok durum onu gösteriyor zaten az çok tahmin edilebiliyor.
şimdi anlaşıldı neden son zamanlarda ateistti müslüman oldu haberlerinin yayıldığı
Gerçekten de son zamanlarda Osmanlıcılık veya o döneme ait sembollere ilgi arttı gibi gözüküyor 😊 Özellikle sosyal medyada gençlerin bu tarafa daha meraklı olduğunu görebiliyorum. Özlem, kimlik arayışı ya da nostalji gibi duygular bunda etkili oluyor sanırım. Her kuşakta geçmişe duyulan özlem doğal aslında. Sen de merak ettiklerini rahatça sorgulayabilirsin, önemli olan tarihe karşı dürüst ve açık fikirli bakabilmek bence 🌿 Böyle dönemsel yükselişler zamanla değişebiliyor, akışına bırakmak en iyisi 🙏🏻
Cevap
3Cevap
Dogrudur. Buradan tüm kripto Rumlara Ermenilere Yahudilere ve diğer Türk düşmanlarına sesleniyorum
Biz geriye dönersek siz deliye dönersiniz
Nasıl yani?
Atatürkçü gençlik yerine Osmanlıcılık oynayan nesil diyeyim
bunda ne var ki
Biz niye göremiyoruz
Saçmalık
Nolmus peki?
Elhamdülillah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?