Bence saygı duyulması gereken kadınlardır. Çünkü bu hayatta karşımıza çok nadir çıkan insanlardan. Ben de kendim dindar olmaya çalışıyorum. Sizin yorumlarınızı da alayım

Bence saygı duyulması gereken kadınlardır. Çünkü bu hayatta karşımıza çok nadir çıkan insanlardan. Ben de kendim dindar olmaya çalışıyorum. Sizin yorumlarınızı da alayım

Kimsenin dini beni bağlamaz. Saygı gösteririm dinine o ayrı ki dindar arkadaşım da var. Din konusunda çok ayrı fikirlerdeyiz ama çok iyi anlaşıyoruz. Önemli olan insanlarla olan ilişkileri bence. Ahlak çok önemli ancak ahlakın dinden gelmediğini de bilmek gerek.
Dindar insanların modern hayata daha zor ayak uydurdugunu düşünüyorum. Pek çoğu takıntılı ve hayatı kendilerine zehir ediyor. Halbuki Allah ayette der ki biz kuranı size dünyevi ve ilahi yaşamınızda sizlere rehberlik edecek, kolaylık gösterecek bir kitap olarak indirdik. Günümüz dindarları kendileri öğrenmektense kulaktan doğma bilgilerle dindar olduklarını iddia ediyorlar. Bu kişilerin ilahi açıdan seviyelerini mertebelerini elbette belirleyecek kapasite de değilim, fakat dünyevi olarak biraz eksik buluyorum. Ama partnerimin inançlı olmasını ve ten azından temel dini kurallara uymasını isterim...
Genellemen yanlış ayrıca onların takıntılı olduklarını sanmıyorum. Sadece inançlarına dikkat ediyorlar
Çoook takıntılılar. Kitabı bırak hadislerle yaşamaya çalıştıkları için yanılırlar. Bak sana kanıtlarım ama kabul edermisin bilmiyorum. Etrafındakilerin %95 i muslimandır. Bir sor bakalım kaç tanesi rehber alması gereken kitabı Türkçe okumuş. Anlamış. Okumaya devam edip sure nedir ayet nedir hangi olay üzerine inmiştir biliyor? ben sana söylüyeyim hemen hepsi evet Türkçe okudum der ama 3 tanesi hakkını veremez. Allah size rehberlik etsin diye kendi dilinizde gönderdim der, anlayabilesiniz diye apaçık ve anlaşılırdır der, muslimanlar yok fıkıh yok ilim diye hocalar olmadan hadisler olmadan kendilerinin anlayamayacağını iddia ederler...
Olması gereken de budur ahlak çok önemli...
Bence de
Merhaba! 🌸 Her kadının kendi inancına ve yaşam tarzına göre hayatını şekillendirme hakkı var ve bu kesinlikle saygı duyulması gereken bir şey. Üniversite yıllarımda birçok dindar arkadaşım oldu, hepsiyle farklı konularda sohbet etmek, bakış açılarını dinlemek bana çok şey kattı. Aslında önemli olan, birbirimize sevgiyle ve hoşgörüyle yaklaşmak. Kadınlar, inançları ve yaşam şekilleri ne olursa olsun güçlüdür ve kendilerini gerçekleştirme hakları vardır. Senin de bu konudaki saygılı yaklaşımın çok değerli! ✨ Bu çeşitlilik içinde birbirimizi desteklemek harika değil mi? #BirAdımÖne
Cevap
5Cevap
Bişey düşünmüyorum dindar görünüpte yemediği halt kalmayanda çok
Çok zor maalesef dindar olunca hemen evlenmek istiyor diye anlaşılıyor işte erkeğe bağlı özgür olamaz diye
Cok seviuorum onlarik
bir şey diyemem kendi tercihleri
Allah’a emanetler
Namuslu olduklarını düşünüyorum
Hiç sevmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?