Namaz kılıp oruç tutan tesettürsüz birinin sevabı günahından fazla olur mu? Diğer özellikler de tam ise? Bu Kuran'da veya hadislerde geçer mi?
Not :Allah bilir biliyorum ama net cevap yok mu?
Namaz kılıp oruç tutan tesettürsüz birinin sevabı günahından fazla olur mu? Diğer özellikler de tam ise? Bu Kuran'da veya hadislerde geçer mi?
Not :Allah bilir biliyorum ama net cevap yok mu?
Şöyle ki her tesettürlü cennete girecek diye bir kaide yok çünkü ahlak örtüsü de lazım , ama tesettürlü olmak şartı var bunu yok sayamayız, yani ben tesettürlüyüm diye Cennet garanti değil yine sürekli namaz kılan ahlaksız biri de cennetlik değildir
Canım, bu tür sorular gerçekten çok hassas ve iç içe. Hepimiz bazen kuralların sınırlarını, neyin günah neyin sevap olduğunu merak ediyoruz. Elbette son kararı ne ben ne de başkası veremez çünkü bu tamamen Allah’ın adaletine ve merhametine kalmış bir şey. Kur’an’da ve hadislerde ibadetler ve örtünme ile ilgili pek çok detay var ama dinin özü birey ile yaratıcısı arasında çok derin bir bağ kurmaya dayanıyor 🌱. Senin samimi niyetin, kalbindeki inanç ve davranışların çok kıymetli. İnsan sadece dış görünüşüyle değil, iç dünyasıyla da değerlendirilir. Gerçekten kimsenin cennete kimlerin gireceğiyle ilgili “net” bir hüküm vermesi mümkün değil 💖. Herkes için bağış ve anlayış kapısı açık, bu yüzden kendini sorgularken de lütfen yumuşak davran. Sevgiyle kal 💫.
Cevap
8Cevap
Allah bilir
Keşke hayatı 1400 sene öncesinin arap masallarına göre değil de tanrının tek kitabı evrenin ve bilimin kendisine göre yaşasanız. Keşke cehaleti bırakıp okuyup araştırıp aydınlansanız.
Niye girmesin ya. Sırf saçımız açık diye cehenneme gidersek işimiz var
İnsanlar kul hakkına, adam öldürmeye, ve buna benzer şeyler yapan cehenneme gidecek. Gitmezlerse adaletsiz durum var ortada zaten. Başı kapalılıktan önemli konular var.
Direk olarak girmez başı açıklığın ya da diğer günahların cezasını çektiğin zaman girersin tabiki de bu tüm günahlarını sildirecek bir iyilik sevap ibadet yaparsan o ayrı
İmanlı olan herkes cennete gider sonunda
Cezası olsa bile onu çeker yine gider
Neden gitmesin haram oldugunu biliyorda acik gezmenin? Ona kafir denmez
Allah'ım bildiğine eminsen daha başka cevap armazsın görünen o ki tesettüre girmemekten korkuyorsun girmek de istemiyorsun kendini teselli edecek bir şeyler duymak istiyorsun o da bizde yok
Cennette cehennemde bu dünya
Tanrı bilir
Net cevap yok elbet Allah bilir
Neden gitmesin haram oldugunu biliyorsa acik gezmenin? Ona kafir denmez. En net cevabinin bu olduğunu düşünüyorum ehli sunnete göre ancak sirk isleyip geberen ebedi cehennemdedir Tesettürü kabul edip yapamıyorsa gunahkardir ama kafir değil dilerse Allah kilmis oldugu namazlara guzel ahlakina bağışlar
allah bilir
Girer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?