Kızların fiziksel kurallara erkeklerden daha dikkatsiz davranması?

Bugün otobüste oturuyorum, önümde bir kız arkadaşlarıyla ayakta duruyor. Ne bir yere tutunuyor, ne destek alıyor. Sadece çevresine sohbet dağıtıyor.

Otobüs bir anda fren yaptı. Kız resmen dengesini kaybedip doğruca kucağıma düşüyordu.

Son anda (ramak kala) tuttum, yoksa gerçekten çok mahrem bir temas olacaktı. Hani fiziksel bir kaza dense de olayın ağırlığı farklıydı. Ben dikkat ediyorum, elimden geleni yapıyorum. Ama karşımdaki neden yapmıyor?

Bizler erkek olarak hep "dikkatli ol" "yaklaşma" "değme" "taciz olmasın" uyarılarıyla yaşıyoruz. Ama ya kadınlar?

Özellikle toplu taşımada bu kadar umursamazca davranmak "kazayla oldu" deyip geçilecek bir şey mi gerçekten? Bakın kimseyi suçlamıyorum.

Ama diyorum ki. Biraz da kadınlar dikkat etmeli. Özgür olmak, rahat olmak demek başkasının sınırını ihlal etmek değil. Ve kimsenin vücudu, bir başkasının sınırına bu kadar kolay girmemeli. Bu iş bu kadar basit olmamalı. Dikkatsizlik de bazen sınır ihlali olabilir. Bu yazıyı okuyan kadınlar varsa. Lütfen siz de dikkatli olun.

Çünkü biz hep tetikteyiz, ama bir kaza sonucu "suçlu" gibi kalmaktan, "suçlu gibi hissetmekten" çok yorulduk.

Güncellemeler
1 yıl
Evet, suçlu yine biz olduk. Sırf birkaç gerçeği yazdım diye. Hayal falan değil bu arklar. Sistematik olarak kız tacizine uğruyorum. Ve bunu dile getirmek istedim. İnsanlar bilinçlensin istedim. Abazan olsam bunu ana hesabımda yazardım. Abazan olduğum sonucuna nasıl vardı alttaki gereksiz merak etmedim değil. Ama bir önemi de yok. Gerçekler hoşuna gitmedi tabii. Bu yorumu bir kız yazsa ve erkeklerin böyle bir şey yaptığını yazsa. Onu desteklerdiniz. İşte siz böylesiniz. Hepinizi Allah bildiği gib
Kızların fiziksel kurallara erkeklerden daha dikkatsiz davranması?