Veya nasip mi olmuyor anlamıyorum. Herkes diyor kaderdir kısmettir Eyvallah öyledir de Allah vesile olmayı sana nasip eder mi bu kafayla zannetmiyorum.
Hayat akıp gidiyor tüketici de olabilirsin tüketici de, bu hayat bir türlü yürür.
Ama sen birşeyleri yerine koyan düzene katkı sağlayan mı olursun yoksa izleyen mi... Ona sen karar verirsin.
Bana gelince evlilik görüşmeleri oldu, Camiadan ve aile vesilesiyle olanlar oldu ama istemedim bazılarını, bazıları beni istemedi. Hası kelâm olmadı.
Şu an yine istiyorum ama kimsenin umrunda değil gibi 😅 ne tavsiye edersiniz?
İnsanlar neden evliliğe hayır işlerine vesile olmak istemiyorlar?
Evliliğe vesile olmak kadar tehlikeli bir durum yok. İyi çıkarsa Allah'tan olur ama kötü çıkarsa "Senin yüzünden" derler. Gerek var mi böyle bir riske girmeye
Cünkü artık insanlar kendini geliştirmiyor. Sadece para kazanayim yiyeyim iceyim modundalar. Ne maneviyat ne aile değerleri eskisi gibi önemini korumuyor. E bu durumda kimseye güvenip de elin kızı ateşe atilmaz. Kötü çıkması halinde bosanma olabilir. Bunun vebali de vardır. Şahsrn ben kardeşim gibi güvenmiyorsam kimseye birini önermem.
0
49 Yorumla
Soran
1 yıl
Ben kendimi yeterli bulmuyorum her konuda halen ama kendimi geliştirmeyr önem veririm tembelliği sevmem, ibadetlerimr dikkat ederim, sevgi muhabbet, iletişim çok önemlidir benim için hatta hasretim diyebilirim. Haklısınız ama artık bir noktada tanımasan bile beni tanıştırın demek istiyor insan.
Söylemek ayıp değil diyebilirsiniz. Eğer evlenilecek biriyseniz. Kendinize guveniyorsanız özguvenle sorun cevrenize. Benim anneme bu sekilde gelen kisiler oluyor. Oglana kız arıyoruz tanidiğin varsa görüştürelim diye annem kişi iyiyse araci olur. Ayıp degil günah değil neticede.
Ahah teşekkürler. Ancak hiçbiri olmamış eğer devam eden biri olsa haklısın... Buradan edepli, dindar, tesettürlü birini bulmakta kolay değil, ikincisi sosyal medyayı da kullananlar bir kullanıcı sonuçta bot değil...
Ancak haklı olacağınız olumsuz ihtimaller de vardır ne diyeyim zaten çoğu başarısız oluyor buradan cidden uygun birini bulmak 1000/1 ihtimali tutturmak gibi. Ben çok aradığım için, çok analiz ettiğim için artık kim olabilir az çok tahmin ediyorum
Aradığım tesettürlü, olma ihtimali varsa tesettürlü değilsen dahi eğer namaz ehli iman ehli biri isen bu niyetle konuşurum. Evlilik niyetiyle. Yoksa havadan sudan herkes ile konuşabilirim
Sen bilmesen bisey değiştirmezdi bu soru. Ama sen bir ihtimale tutundun ve atış yaptın tutma ihtimali yüksek idi, sonuçta aynı saatlerde yorum geldi.
İşte sen nasıl ki ihtimallere göre hareket edebiliyorsun bende ihtimalleri kendimce değerlendiren biriyim. Bunu yaparken bu arayışta olurken kendimi de muhafaza etmeye çalışıyorum kolay olmasa da
Peki. Biri size yürüse ne yapardınız sorusuna verdiğiniz cevaba baktım da. Yeşil ışık yaksaydınız muhabbet etmiştik sanırım kırmızı ışıkta mı oluyorum:)
aday kötü çıkar da benden bilirler diye kimse vesile olmuyor korkuyorlar yani aday kötü çıkıyorsa bulanın ve suçu var kavun mu bu altını koklasın kimse uğraşmak istemiyor aslında insan insanı düşünüyor gibi yapıyor ama düşünmüyor
0
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Öyle öyle. Kaliteli insanlar azaldı. Para için yapılsa idi herkes komisyon için yapardı bakma sen
Anlıyorum, bu durum insanı gerçekten yıpratıyor 🌸. Evlilik bazen nasip işi, bazen de doğru insanı bulmak zamanı ve cesaretle oluyor. Senin içtenlikle istediğin ve hayatına anlam katmak istediğin açık. Belki biraz daha kendine odaklanmak, kendi değerini hissetmek ve sabretmek gerek. Kendi yolunda ilerlerken, doğru insan da seni bulur, endişe etme 😊. Unutma, sen değerli ve sevgi dolu birisin, bu zaten büyük bir güç. Kendini tüketici değil üretici hissetmen çok güzel, bunu kaybetme. Hayata güven, sevgiyle kal 💖.
Vesile olan da var. Sonradan kötü çıkarsa diye düşünüp olmayan da var
1
28 Yorumla
Soran
1 yıl
Vesile olana güvenip kefil olarak evleniyorum dersem vesile kabul ederse eyvallah ama sâdece tanıştırmak için de olsa vesile olmak iyidir sadece iletişim önemli burada sanırım.
Vesile olan kişi " ben huyunu suyunu bilmem sizi tanıştırayım isterseniz" diyebilir veya huyunu suyunu bildiği kadar söyleyebilir tarafların sanırım burada en sıkıntı olan şey yanlış anlaşılma
Aynen öyle. Bence evlilik işi tamamen kader. Çok severek evlenip 2 3 ay sonra ayrılanlar da var. Vesile ile görücü usulü evlenip ömür boyu yaşayan da...
Öyle ama bilmiyorum benim neden çok canım yanıyor kendimi yalnız hissediyorum, benim karakterim en çok evlilik yapmaya meyilli bir yapı iken tam tersini yaşıyorum bu manada
her şey için Allah'a hamdolsun her hata kusur bendendir buna iman ediyorum.
Hatalarımı nasıl tolere ederim acaba en büyük hatam nerede
Bunu bende çok düşünüyorum. Mesela çok anaç bir insanım. Ve dediğin gibi karakterim de evlilik için gayet uygun. Kendimi de hazır hissediyorum ve her zaman da istemişimdir evliliği... Ama gel gör ki olmuyor. Kısmet işi işte. Evlilikte rızıktır. Ne zaman geleceği belirsiz bir rızık.
Bazen evliliğe hazır olduğunu söyleyenler bakıyorum kendini salmış beğenilecek bir yanı yok. Evlenmek istemeyenler ise daha çok cazibeli daha güzel dhaa bakımlı oluyor. Ters orantı mı ters iş mi dersin ne dersen de
Çok haklısınız ya neden böyle bilmiyorum şimdi hem istiyorum hem akışına bıraktım. Hem her vesileyi kullanmak istiyorum hemde olmassa yarın yoluma bakmak istiyorum