Ben geçmişte birine kaçtım evlendim ailem vermedi. Evlenmem çok olay oldu. Sonra eşim iş kazasında hayatını kaybetti.
aradan baya zaman geçti ben yeniden başkasıyla evlenmek istiyorum. Aileme durumu nasıl açıklarım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 927 cevap paylaştı. Hayatımda bu kadar saçma bir şey duymadım. Ailene zamanında kocam öldü deseydin ve aradan yıllar geçtikten sonra yeni biriyle evleneceğini dile getirseydin en doğrusu olurdu. Şimdi ise gidip dan diye "yaa benim kocam öleli yıllar oluyor ama ben size söylemedim siz kimsiniz ki söyleyeyim amma velâkin 2. kocayı buldum. Tutturdu ailenden isteyeceğim diye maalesef durum bu" der gibi konuşmuş olacaksın ve resmen dalga geçmiş oluyorsun. Anne olsam evladıma "biz senin zaten ailen değilmişiz ki sen kendi kendine devam et" derdim kapımı kapatırdım.
07 Yorumla
Soran1 yılAilemle görüşmediğim için söylemedim eşimin öldüğünü
- 1 yıl
O zaman şimdiki eşine de "Ben ailemle görüşmüyorum, bu yüzden isteme gibi olayları yapamayız" demelisin. Sonuçta bugüne kadar onlarsız hayatına devam ettiysen şimdi de işin düşünce kapılarını çalamazsın. Bu yanlış olur
Ayrıca zannediyor musun ailen bu işe gönüllü olacak? İlkinde kaçmışsın araya uzun mesafeler koymuşsun. Afedersin ama insan yerine koymamışsın bile, kapılarına gidip gönüllerini alayım dememişsin. Şimdi seni kabul edeceklerini düşünüyor musun? Hadi kabul ettiler diyelim, şok üstüne şok mu yaşatacaksın. Beni istemeye geliyorlar diyerek
Soran1 yılBu sefer her şey usulüne uygun olsun istiyorum
Geçen sefer çok acı çekti ailem
Annem sinir hastası oldu
Babam kalp krizi geçirdi
Yeniden söylemeden evlensem bu sefer daha çok şok yaşarlar
Bu sefer en azından bilgi vermek istiyorum
Bir de zaten olmaz derlerse bu sefer evlenmeyeceğim aynı şeyleri anneme babama yaşatamam
Senelerce utandılar benden
Ben de çok vicdan azabı çektim
Soran1 yılİnşallah
- 1 yıl
İnşallah , Peki günün nasıl geçiyor? Nasılsın? Umarım yorucu bir gün geçimiyorsundur.
Soran1 yıl@1Dehliz1Zirve benim iş yorucu
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılGeçmiş olsun ve başınız sağolsun. Geçmiş geride kaldı yaşananlar da öyle haliyle Onlar senin bugün de iyi bir evlilik yapmayı gerçekten istiyorlardı ve geçmişinden tecrübe aldığını karşılıklı olarak birbirinizi üzmeden kırmadan yeni bir yola çıkmak istediğini Gayet tabii Onlar da anlayacaktır ve belki biliyor musun Onlar sana yaşadıklarından sonra belki evlenmeni istedikleri halde bunu sana söyleyemiyor olabilirler o kişi gelsin tanışsın yani böyle bir kişi varsa ailesini getirsin ve senin ailen duruma bir baksın öyle bir kişi yok ama ben evlenmek istiyorum diyorsan bunu ailene tüm rahatlığınla söyleyeyim ha baktın ki onlar karşı çıktı Senin bulduğun kişiye değil de senin evlenmene karşı çıktı o zaman bu onlara hak verecek olduğumuz bir durum değil olması gereken senin evlenmendir gayet rahat ol ve bu kararını onlara bildir
035 Yorumla
Soran1 yılSevgilim var
Ama aileme görüştüğüm biri var desem
Bu sefer bana diyecekler ki
Sen zaten evli değil miydin- 1 yıl
Nasıl yani? Böyle bi cevabı neden versinler ki? Senin kocan hayatta değil..
- 1 yıl
Sevgilinde de ciddiyet samimiyet ve cesaret görüyorsan , ben ailemle konuşacağım ve sonunda konuşma tıkanırsa siz bilirsiniz beni istemeye gelecekler diyeceğim. Ben bunları yaparsam senin düşüncen ne olur diye sor. Evet ben seni istemeye gelirim derse sen ailenle konuş gereksiz ifade ve ithamlara takılma , konuşmanın sonu tıkanırsa. Dediğim gibi dersin, sevgilini arar bir gün davet edersin. Herhangi bir sebeb oluşmadan Red cevabını verirler ve bu konuda ısrarcı olurlarsa , Ailene kusura bakmayın , Allah ın emri peygamberin sünneti ve tavsiyesi böyleyken ve ben kötülük yaparak aykırılık yaparak sizin başınızı öne eğdirmeden hakkım olan bir evliliği istiyorsam , sebepsiz reddiniz hak değildir amacım sizi incitmekte değil. Dersin evlilik hazırlıklarına başlarsın. Sevgilin gelmeyecek olursa , onunda doğru kişi olmadığını anlamış olursun , ve tercihini yaparsın.
Soran1 yılSevgili zaten evlenmek istiyorum
Beni ailenle tanıştır dedi- 1 yıl
Tamam o zaman. Sorun yok. Yorumları okuyarak hakkında bilgi edindim. Zaten onlarda seni istiyormuş , neler yaşadığını kısaca anlatırsın Türkiye ye gelince ve şimdiki durumu söylersin. Sevgilinede söyle aynı tarihlerde izin ayarlasın , sen duruma göre onu haberdar edersin o da hazır olduğu için hemen atlar gelir
Soran1 yılÇok hızlı olacak
Ama hayatım hızlı bir şekilde değişti- 1 yıl
Anlıyorum , Peki bu hızlı değişim sürecini anlatmak ister misin?
Soran1 yılSize mi
- 1 yıl
Evet , yani eğer paylaşmak isterseniz tabiki.
Soran1 yıl17 yaşında iken birine aşık oldum
Ailem vermedi
Ben de 18 olunca gittim o kişi ile gizlice evlendim
Ailemin sonradan haberi oldu
Ben de eşimle Almanya’ya kaçtım
Ailem sülaleyi topladı beni boşanmaya ikna etmeye çalıştı ben ikna olmadım
Sonra ailem beni sildi
Babam kalp krizi geçirdi
Annem sinir hastası oldu
Senelerdir düzelmiyor sağlıkları benim yüzümden
Ben de çok vicdan azabı çektim
Ama eşimi de sevdiğimden ayrılmak istemedim
Eşim inşaat işçisi idi
İş kazasında hayatını kaybetti
3 ay komada kaldı
Maddi manevi zor günler geçirdim ama bi şekilde ayakta kaldım
Kuaförüm zaten mesleğim de var
Neyse en sonunda hayatıma biri girdi
Şimdi yeniden evlenmek istiyor
Ben ise aileme ne diyeceğimi bilmiyorum
Çünkü zaten beni evli biliyorlar
Eşimin öldüğünü ve aradaki detayları bilmiyorlar- 1 yıl
Gayet iyi anlıyorum , o dönemde ayrılmamakla iyi etmişsiniz , bu güne gelecek olursak ailen seni yavrularını bağrına basmaya hazır bir özlem içinde ve emin olmalısınki bu güne kadar düzelmeyen sağlık durumları senin onlara ulaşmanla tamamen iyileşecek veya önemli ölçüde çok çok iyi duruma gelecektir. Gittiğin gün güzel bir hasret gidermeni tavsiye ederim , öğleden sonra veya akşam onlara ulaşmış olursan bu konuları ertesi güne ve özellikle kahvaltı sonrasına bırakmanı özellikle tavsiye ediyorum. Kahvaltı sonrası çay faslı eşliğinde , aynen yukarıda yazdığın gibi , kısa ve öz şekilde bi şekilde ayakta kaldım kısmına kadar anlat ve orada bir nefes aralığı ver, o an üzüntüler soru cevaplar olacaktır. Bu kısımlarıda yaşadıktan sonra. Bende durumlar bu şekilde ve şimdi bir durumum daha var de, meraklı bakışlarla birlikte anlat , benimle evlenmek isteyen var de. Ben önceki gibi olsun istemiyorum, sizinde rızanız olsun istiyorum bu sebeple size bu konuyu açmak istedim dersin. Anlayışla karşılık vereceklerini düşünüyorum. Vermezlerse zaten kendileri bilir. Onlarda bu durumu bildikleri için , olumlu karşılarlar ve bu işin olurunu seninle konuşurlar.
- 1 yıl
Paylaştığın için ve paylaşmaya değer gördüğün için çok teşekkür ederim. Geçmişin için tekrar üzüldüm. Bu gün daha iyi olduğunu bilmek güzel ve yarınların çok daha güzel olsun.
Soran1 yılTeşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim , değerli bulup eig seçtiğiniz için bende size teşekkür ederim 😊🌹
- 1 yıl
Peki siz neler düşünüyorsunuz , bunları anlatınca ailenizin tutumu hakkında?
Soran1 yılDaha anlatmaya cesaret edemedim
- 1 yıl
Anladım , geldin mi Türkiye ye
Soran1 yılDaha değil haftaya geleceğim
- 1 yıl
Anladım yüzyüze konuşma cesaretiniz olacaktır diye düşünüyorum.
Soran1 yılKonuşacağım telefonda
- 1 yıl
Bunu da düşündüm , Öncelikle zaman kazanımı olur , sen gidinceye kadar anlattıklarını sindirir ve daha mantıklı düşünme boyutuna ulaşabilirler. Lakin net bir kanaate varamadığım için önermemiştim. İnşallah senin için böylesi çok daha iyi olur.
Soran1 yılİnşallah akşam arayacağım detaylı konuşacağım
- 1 yıl
Anladım , İnşallah konuşmada güzel geçer. Neticeside iyi olur.
- 1 yıl
Seni üzecek bir durum gelişmesini istemem , konuşmak istersen , müsait olursak , ailenle konuştuktan sonra görüşebiliriz
Soran1 yılYazarım gelişmeleri
- 1 yıl
Çok memnun olurum 😊🌷
- 1 yıl
Bu arada nasıl bir yapıyorsun? Yorucu olmasına üzüldüm
Soran1 yılKuaförüm
- 1 yıl
Yaa , anlıyorum. Özellikle yoğun geçiyorsanız, durdurak yok doğru düzgün oturmak bile olmuyordur. İyi ama çok yorucu bir meslek gerçekten. Kolaylıklar dilerim.
- 1 yıl
Kendi işlerini mi , çalışan mısın peki?
Soran1 yılÇalışanım
- 1 yıl
Merhaba 🌹 , anladım. Allah kolaylık versin. Umarım günün çok yorucu geçmiyordur. Görüşme sağlayabildin mi?
Soran1 yılHayır daha değil
Cesaret edemedim bi türlü- 1 yıl
Anlıyorum , Peki cesaretini kıran etkenler düşünceler nelerdir?
Soran1 yılNe diyecekler korkusu
Ben evlenirken çok büyük olay yarattım
Ailemi çok üzdüm
Annem neredeyse kanser olacaktı benim yüzümden
Ama çok vicdan azabı çektim
Artık akıllandım
Evlendiğimden pişman değilim
Ama ailemi üzdüğüm için üzgünüm
1 yılAynı hataları bir daha yapma ailene her şeyi anlatma tamam açıklamannı yap ama evliliğin ve farklı kişiyle alakalı fazla detay verme
164 Yorumla
Soran1 yıl18 yasında kaçarak evlendim ailem vermedi annem sinir krizi geçirdi hastanelik oldu
Ben de kocamla Almanya’ya kaçtım
Almanya’da yaşarken eşim iş kazasında hayatını kaybetti
Ailemle de görüşmüyorum senelerdir
Beni hala evli biliyorlar
Şimdi yeniden karşılarına başkasıyla evleniyorum diye çıksam bu sefer şaşıracaklar- 1 yıl
O zaman hiç açıklama yapma onlar senin nerede olduğunu ne yaptığını bilmiyorlar bilmekte istemiyorlar neden ailene söyleme gereği duyuyorsun ki
Soran1 yılGecen sefer vermediler kaçtım evlendim
Şimdi ise yeni kocam ailenden istemek istiyorum dihor- 1 yıl
Aile bağı istiyor da senin ailede bir bağın yok nasıl olacak baksana ölümüne bile haberleri yok yani bunu söylemedin mi ona ailen de mi Almanya’da
Soran1 yılAilem Türkiye’de
Eşimi sevmediler istemediler
Ben de söylemedim öldüğünü
Kendi basımın çaresine baktım- 1 yıl
peki sen ne düşünüyorsun ailen hakkında tekrar bağ kurmak ister misin
Soran1 yılİsterşm zor olsa da
- 1 yıl
Ben de Almanya’da yaşıyorum yardıma ihtiyacın olursa aracı koymak istersen aracılık yaparım ama yok ben hallederim dersen bence en yakın gördüğün kim varsa ara önce bir yaşadıklarını anlat
Soran1 yılKendim gidip erkek gibi anlatacağım
Ama zamanında baya üzdüm ailemi
Habersiz kaçarak evlendim
Hepsi şok oldu
Benden utandılar senelerce
Çok vicdan azabı çekiyorum- 1 yıl
Olsun sen onların evladısın kimse evladini atmaz o zaman git yanlarına olduğu gibi anlat eminim onlar da sana kucak açarlar sarılırlar sana
- 1 yıl
Bunca yıl bu acıyı tek başına yaşamış bence ozamanlar söyleseydin belki şimdi eskisi gibi olmuştunuz
Soran1 yılNe zaman söyleseydim
Eşim öldüğünde mi- 1 yıl
Evet barışmak için iyi bir zaman olurdu okadar da kötü düşünme onlar senin ailen Ozamanlar öyle ayrılık olsada seni yanlız bırakmazlar diye düşünüyorum sen en kısa zamanda git yanlarına
Soran1 yılTemelli onlarla yaşamak istemem
- 1 yıl
Sen zaten Almanya’da yaşamıyor musun Evleneceğin kişi Almanya’da değil mi
Soran1 yılEvet
- 1 yıl
O zaman sorun yok sen Türkiye ailenin yanına git onlarla konuş olumlu olduğu zaman Evleneceğin kişi de ailesini alıp gelir oraya ya da sonradan giderler tanışırlar belki bu da barışmanızı vesile olur
Soran1 yılBelki de bilmiyorum
Ama ailem gel artık Almanya’da yaşama Türkiye’de bizim yanımızda yaşa diyor- 1 yıl
Onları dinleme tabii ki Almanya Türkiye’den bu durumda kat kat daha iyidir düzenli Almanya’da olsun yine istediğin zaman gidip gelebiliyorsun
Soran1 yılTek basına ne yapacaksın Almanya’da diyorlar
Sanki Türkiye’de olunca ürüyorum- 1 yıl
Olur mu ya bizim oralar güvendesin sistemi düzelir yarın bir gün çocuğun olursa güzel onun şansı da iyi olur
Soran1 yılUmarım bakalım
2 haftaya Türkiye’ye gidiyorum
Anlatacağım anneme babama durumu- 1 yıl
Gitmen iyi olucak umarım eskisi gibi olur irtibatını ne olursa olsa koparmamaya çalış iyi ya da kötü ailesiz de olmuyor
Soran1 yılOnlar beni bıraktı ben kimseyi bırakmadım ki
- 1 yıl
Umarım yaptıkları hatayı anlamışlardır ve sana sahip çıkarlar kendileri bilir sen o şansı verirsin onlara
- 1 yıl
Ama ne olursa olsun hayatını onlar için değiştirme artık
Soran1 yılAlmanya’dan gel Türkiye’de yaşa diyorlar bana
Ben ne yapayım Türkiye’de istemiyorum
Yanlış mıyım- 1 yıl
Hayır haklısın Türkiye’de herkes Almanya’ya gitmek için can atıyor sizinkiler de senin hayatını düşünmeden yanlarına gitmeni istiyorlar aslında onların demesi lazım orada kal daha iyi daha güvenli diye düşüncesizler o konuda süresiz oturumun varsa ileride istediğin kadar gidip gidip gelirsin ne olacak uzak bi mesafe değil üç saatlik yol
Soran1 yılSen kocan var diye o adam seni göndermiyor bizi terk erin kaçtın Almanya’ya diyorlar
Benim kocam öldü ben yine de Almanya’dan dönmek istemiyorum
G… zekalı ailem bunu anlamıyor
Sanıyorlar ki
Ben koca için Almanya’dan dönmek istemiyorum- 1 yıl
Sırf senin ailen değil kim olursa olsun evladini uzakta olmasını kabul etmez istemez yani bilmedikleri yer çünkü onlar sadece Türkiye biliyorlar ve Türkiye güvenilir sanıyorlar halbuki Avrupa’nın verdiği güveni sistemi düzenini bilmiyorlar hiçbir zaman da onları ikna edemezsin sen sadece görevini yap onlara anlat arkanda olurlar onlar bilir olmazlar onlar bilir
Soran1 yılİşte anlamıyorlar
Beni sanırlar ki
Kocası salmadı senelerce- 1 yıl
Kendini onlara anlatmasın anladığım kadarıyla onlar kendi düşüncesinden dışarıya çıkamıyorlar ve kendilerini doğru görüyorlar hep normalde böyle bi aileye yeni tanıştığın kişi seni bukadar zorlamaması gerekir evlendikten sonra giderdin tanışmaya
Soran1 yılDaha gitmedim
Gideceğim
Bu sefer yazılıma uygun nişan falan yapmak istiyorum- 1 yıl
Git kendini anlat onlara baktın olumlu sevgilini çağırırsın gelir tanışmaya
Soran1 yılÖnce telefonda ön bilgi mi versem
- 1 yıl
Evet telefonda anlatabilirsin bence önce geçmişi anlat sonra yaşadıklarını ve geleceği onlara çıtlat birden sürpriz olmasın
Soran1 yılYeni kişiyi hemen söylemem
- 1 yıl
Muhtemelen eşini kaybettiğini soyledigin zaman geri gel yanımıza gel diyecekler o yüzden hiç o kafaya girmeden yenisinden bahset uzun zamandır tanıdığını ve ciddi düşünüp evlenmek istediğini söyle
Soran1 yılİşte ben Türkiye’de yaşamak istemiyorum
- 1 yıl
Onların soyledigini kabul etmeyeceksin sen sadece arkanda durmanı isteyeceksin bu konuda arkanda dururlar durmazlar onlar bilir baktın olmuyor tekrar geri gelirsin
Soran1 yılZaten Türkiye’ye kalıcı olarak dönmek istemiyorum
- 1 yıl
Türkiye dönmeyeceksin o zaman telefonla ara her şey olduğu gibi anlat en azından düşüncelerini öğrenmiş olursun ona göre yanlarına gidersin ya gitmezsin ama bir an önce öldüğünü onlara bildir mesela
Soran1 yılBu akşam arayıp görüntülü konuşacağım
- 1 yıl
Ara rahat rahat konuş hem tepkilerini görürsün
Soran1 yılBakalım bu akşam arayayım ne diyecekler acaba
- 1 yıl
İçini rahat tut hiç Stress yapma kendine ailen o senin onlara kalmış burada zaten kurulu düzenin var
Soran1 yılAlmanya’da yaşamayı seviyorum
- 1 yıl
Bende iki gün önce izinden döndüm iyi ki almamyada yaşıyorum diyorum güzel burası
- 1 yıl
Ne olursa olsun sevdiğin yeri bırakıp gitme
Soran1 yılGitmem hele hele Türkiye’ye asla
- 1 yıl
Senin burada kurulu düzenin var kimseyi dinleme belki onlar da alışmıştır burada olmana
Soran1 yılAlışmadılar
Hala yanına çekip paramı yeme derdinde hepsi- 1 yıl
İrtibatım var mı onlarla nasıl paranı alıyorlar ki
Soran1 yılŞu an yok
Ama yanlarında olsam isterler- 1 yıl
Sen de durumun iyi olmadığını belirt her şeyi açıklamak zorunda değilsin borcun var de
Soran1 yılZaten var
- 1 yıl
Çoçkları olan sensin onlar sana yardım etsin yoksada zarar vermesinler
Soran1 yılZarar veriyorlar yardım etmek bi yana
- 1 yıl
o zaman mesafeni koruyacaksın arkanda duruyorsalar dursunlar baktığın yok eskisi gibi o zaman uzak tutarsın tekrar
Soran1 yılBen ne dersem itiraz ediyorlar
- 1 yıl
Ne yaptın dün görüştün mü onlarla
Soran1 yılYok akşam geç geldim o saatten sonra da arayamadım ama şimdi arayacağım
Haftaya da Yozgat’a gidiyorum- 1 yıl
Ara anlat herşeyi için rahat olsun
Soran1 yılÖyle yapacağım
1 yılDirek söyle kötü bişey değil ki bu. Millet 4.5. kocayı alıp düğün yapio çatır çatır bunda utanacak sıkılacak ne var
15 Yorumla
Soran1 yılİşte nasıl desem bilmiyorum
- 1 yıl
Önce annenle başla biri var falan de sonuçta kacman hata ama unutulup gider bu
Soran1 yılEşimin öldüğünü bilmiyorlar
- 1 yıl
O zaman knce bunu söylemekle başla.
Teşekkürler eig icn
Soran1 yılRica ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, yaşadıkların çok zor ve cesaret ediyorsun yeniden mutluluğu aramak için 💕 Aileye durumu anlatırken duygularını açık ve sakin ifade etmeye çalış. Onların endişelerini de dinle, ama senin mutluluğun en önemli şey. Belki önce küçük küçük adımlarla paylaşmak rahatlatır. Kalbinin sesini dinle, bu yeni başlangıç senin için umut olacak 🌸 Unutma, sevgi her şeyi iyileştirir. Senin ve sevdiklerinin huzuru çok değerli 🌟🌺
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
51
Cevap
66Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 1 yılevlenebilirsiniz
01 Yorumla
Soran1 yılAileme ne demeliyim
1 yılAilene bu konuyu açarken önce duygusal bir zemin oluştur. Geçmişte yaşananları hatırlayıp, onların endişelerini anlayabildiğini göster ama artık kalbinin yeniden bir şansı hak ettiğini samimi bir dille anlat. Sert tepki verirlerse sakin kal, çünkü ilk anda geçmişin gölgesiyle konuşacaklardır. Bunu kişisel alma.
Ben mutluluğumu ertelemek istemiyorum ama sizsiz de yapmak istemem.. gibi bir cümle kur, yumuşatır. Göz göze konuş, kaçma, saklama. Bu kararı zaten bir gecede almadın bunu bilmeleri gerekiyor.
Güvendiğin bir aile bireyi varsa önce onunla paylaşıp destek alman da iyi olabilir. Kısacası dürüst, yumuşak ama kararlı ol. Onlar ilk şoku atlattıktan sonra seni anlayacaklardır, yeter ki sen kendinden emin dur...
01 Yorumla
Soran1 yılİlk evliliğimde babam kalp krizi geçirdi
Annem sinir hastası oldu
Hiç kabul etmediler bu olayı evliliği
Şimdi ise eşimin öldüğünü bilmiyorlar
Yeniden evleneceğim desem
Sen zaten evli değil miydin diyecekler
Gizli Üye(25-29)1 yılGençlik hevesi olduğunu açıkla
Olgunlaştığını Ve onlaru çok sevdiğini açıkla önce yaklaş onları özlediğini söyle
İçtenlikle yaklaş sonra kendine en yakın gördüğüne durumu anlat tabi sır tutup yol gösterebilen birine sorman lazım
Ailen bireylerin nasılllar fazla fikir veremem, çünkü tanımıyorum
Ama emin ol tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır sözü gerçek
Hediyeler al gönüllerini yap daha sonra açıklamak için farklı yollar kullan
Veya dürüst ol
Evlenmek sünnet sonuçta
07 Yorumla
Soran1 yılDürüstçe söylemeyi düşünüyorum
İlk evliliğimde sizi üzdüm
Yeniden buna niyetim yok gibi
Cevap sahibi1 yılAynen tatlı dille de söyle ama önce onları kıvama getir
Soran1 yılAma hata olduğunu düşünmüyorum ilk evliliğimin de
Cevap sahibi1 yılHaklısınız ama Ailenize bunu anlatırken açık, sakin ve kararlı bir şekilde yaklaşmanız en etkili yöntem olacaktır. İşte kullanabileceğiniz bir yaklaşım:
---
1. Uygun Zaman ve Ortamı Seçin: Mümkünse birebir, sakin bir ortamda konuşun. Eğer yüz yüze görüşme imkânınız yoksa, görüntülü konuşma tercih edin.
2. Geçmişi Kısaca Hatırlatın ama Suçlamadan:
"Biliyorum zamanında size danışmadan bir karar verdim, bu yüzden aramızda kırgınlıklar oldu. Ama o dönem duygusal olarak çok zor bir süreçti, o insanı gerçekten seviyordum."
3. Eşinizi Anın ve Saygıyla Bahsedin:
"Eşimle güzel yıllar geçirdim, onu kaybettikten sonra toparlanmam zaman aldı. Ama artık yalnız kalmak istemiyorum."
4. Yeni Kararınızı Net ve Olgunca İfade Edin:
"Şimdi hayatımda biri var. Evlenmeyi düşünüyorum. Bu kararımda sizin desteğinizi almak isterim, ama kararım net. Umarım beni anlarsınız."
5. Tepkilere Hazır Olun ama Sabırlı Kalın: Aileniz ilk başta duygusal tepkiler verebilir. Onlara düşünme zamanı tanıyın ama kararlılığınızı bozmadan sevgiyle yaklaşmaya devam edin.
Soran1 yılEndişe edecektir muhtemelen
Cevap sahibi1 yılAma seninde sakinliğini koruman gerekecek
Soran1 yılBe hep sakinin
Gizli Üye(36-45)1 yılAilede nispeten daha yakın olduğun ve anlayışlı olan bir bireyle konuş bunu. Ben de her insan gibi evlenmeyi istiyorum eşim vefat etti yası da bitti bende sonsuza kadar tek başıma yaşamak istemiyorum. Yasımda hala uygunken evlilik düşünüyorum benim için bu konuşmayı yapmak kolay değil ailemle siz konuşun. Aile büyüğü gibi teyze amca dayı vs olabilir ya da abi enişte gibi biri de olabilir. Anne babanızdan çekiniyorsanız. Bu sizin doğal hakkınız hatta İslam'a göre gelinip her cuma size sorulmalı diye biliyorum.
01 Yorumla
Soran1 yılSevgilim var zaten sevdiğim biri hayatımda
Ama bunu aileme demek kolay değil
Şimdi gidip biri var desem
Gizli Üye(25-29)1 yılAilenle önce barışmanın yollarını bul.
Görüştügün ailenlede görüşen tanıdıkların varsa onları aracı yap.
Olayı uzatmadan git görüş, eşinin öldügünü felan anlat. Birazda alttan al.
Türk Aileler bir şekil haklı olduklarını ya da sayıldıklarını görmeyi sever.
O görüşmede her şey yolunda giderse, ben yanlız kadınım yaban ellerde felan ajitasyonunu yap.
Ve biride benimle ilgileniyor, aslında hoşumada gidiyor felan de.
Hatta bir kendisi ile görüşüp, bir ciddiyetine bakın felan deyip. Onlara sahiplik yapmalarının önünü aç.
Eger bu olayı yiyip yaklaşırlarsa güzel,
Olurda hiç oralı olmazlarsa sende kendi bildigini yap vede bir daha onlara yaklaşma.
Evlen vede hayatını kur.06 Yorumla
Soran1 yılİlk evliliğim o kadar olaylı oldu ki
Amcam eniştem halam yengem teyzem herkes karşı çıktılar
annem babam beni sildi
Hatta annem hastanelik oldu
Ben de senelerce vicdan azabı çektim
Her düğünde annem ağlamış kızımı veremedim diye
Ama şu an hepsi son buldu
Yani artık eşim yok
Eşimin iş kazasında hayatını kaybettiğini bilmiyorlar
O yüzden beni hala evli sanıyorlar
Şimdi karşılarına benim hayatımda biri var evlenmek istiyorum desem yadırgar hepsi
Cevap sahibi1 yılYukarda yazdım öyle çıkma
Önce barış sonra onu söyle.
Onlarda yanlız oldugunu bildiklerinden daha makul karşılarlar.
Hatta yeni enişte olurda barışırsan seni onlardan istesin (madem onu istemiyorlar)
Gerçi ailende olayı abartmış, kaçmış kızla enfazla 1sene küsülür (tanıdıgım birilerinin kızıda kaçmıştı)
Soran1 yılBen başka ülkeye gidince görüşemedik
Düğünde cenazede görüşüyoruz ama sınırlı
Ve aramızda hep bir mesafe oldu
Soran1 yıl@Coşkunn00 yok söylemedim
1 yılEvlenme sevdiğin kişi üzerine hayat kurabilecekmisin gerçekten yeni bir kişi evet yaşadığın kolay değil ama bak her insan hata yapabilir Baba evinden çıkmak kadar namuslu şerefli ne olabilir ki ayakların üzerinde dur önce bu senin için bir tramva olmuş olabilirsin yanlız olduğunu dusunerekten konuşuyosun kendine vakit zaman ayır bi sonra evlenirsin tekrar gireceğim kişinin hayatını farklı lastirirsinda
33 Yorumla
Soran1 yılZaten eşimin üzerinden 3 sene geçti
Yeni kişi ile de sonradan tanıştık mesleğim işim var
Ailemle yaşamıyorum
- 1 yıl
Hayat senin kararlarını iyi ver
Soran1 yılKararım kesin
1 yılşakamısın sen ya. kafa mı buluyorsun milletle. daha önce kaçmışsın. eşin ölmüş ve ailene söylememişsin. şimödi yeniden nasıl evlenirim diye çekiniyorsun. senin çekinecek neyin kalmış ki aileni hiçbirşeye takmamışsın zaten. şimdide kaç birine olsun bitsin
05 Yorumla
Soran1 yılBana kalsa kaçarım da
Yeni eş adayım illa ailenle gelip tanışıp seni istemek istiyorum diyor
- 1 yıl
aile sorunlarından bahset seni böyle kabul etsin
Soran1 yılAma bu sefer ailem yine habersiz evlendiğimi duyarsa kötü olur
Geçen sefer kalp krizi geçirdi- 1 yıl
sen ailenin ocağına incir ağacını dikeli çok olmuş takma hiç bişeyi ne yaşamak istiyorsan yaşa gitsin
Soran1 yılHak etti zaten hepsi
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılBana sorarsan ailenle bir bağın kalmamış zaten. Kocanın öldüğünü bile bilmiyorlar
Sonraki kocanı da bilmeleri gerekmez. He ailenle aranı düzeltmek istiyorsan o ayrı.
Konuş öncelikle
Habersiz kalalı epey şey yaşanmış. Tek tek konuşmak lazım...
05 Yorumla
Soran1 yılAile. Beni arayıp sormuyor
Ben de onları aramıyorum
Eşim öldü maddi manevi zor günler geçirdim
Ailemi aramadım gurur yaptım
Zaten vermediler eşimin öldüğünü bilmeleri de gerekmezdi
Çok sonra hayatıma yeni biri girdi
Evlenmek istiyor ama ailemden istemek istiyor
Ben de bu sefer anne babamın gönlü olsun istiyorum
Ama yanlarına gidip
Hayatımda biri var evlenmek istiyorum desem
Şaşırıp kalacaklar
Ee sen zaten kocaya kaçmadjn mı diyecekler- 1 yıl
boş ver bence çoktan kopmuş aile bağı
Soran1 yılAile bağım yok ama yeniden evlendiğimi bi şekilde öğrenirlerse
Bu sefer yine bana kızacaklar
Belki
İftira atacaklar- 1 yıl
O zaman konuş, Anlat aramızı düzeltelim mi de isterlerse düzelt yok derlerse boş ver çok da takma
Soran1 yılTekrardan annemin babamın yüreğine insin istemiyorum
Zaten ilk evliliğimde rezil oldum herkese
- Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
1 yılAilenize evlenmek istediğinizi söylemeyin. Güvenliğiniz kişiler aracılığı ile talibiniz olanlar varsa gelsinler veya sizin evlenmek istiyorum dediğiniz kişi ailesini sizi hiç tanımıyor gibi göndererek istetsin. Evlenmek istemeniz ve hayatınızı dilediğiniz gibi yaşamanız sizin en doğal hakkınızdır.
03 Yorumla
Soran1 yılÖyle olmaz
Sevgilim ve ailesi başka ülkede- 1 yıl
Her nerede olursa olsun sizi istemek için gelmeleri gerekecektir.
Soran1 yılEvet
1 yılÖncelikle yaşadığınız olaylardan dolayı geçmiş olsun diliyorum.
Her insan tabii ki geleceği için adımlar atmak isteyebilir ve gayet doğal bir sebeptir. Yeniden evlenmek istediğinizi ailenizle paylaşıp durumu konuşmalısiniz05 Yorumla
Soran1 yılAilem beni ölen eşimle evli biliyor
Ne diyeceğim- 1 yıl
Eşiniz öldüğü için nikah direk düşüyor bu sebeple bir açıklama yapmanıza gerek yok
Soran1 yılTamam da ailem bilmiyor eşimin öldüğünü
- 1 yıl
Nasıl yani
Soran1 yılİlk eşimin öldüğünü bilmiyorlar
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılKarşınıza alıp konuşun korkmayın sonuçta boşanmadınız eşiniz vefat etmiş başınız sağ olsun Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun huzur içinde uyusun inşallah
11 Yorumla
Soran1 yılAmin inşallah
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ben birinciye vesayet edemiyorum cesaretinize sağlık öncelikle… bence söylenebilir sonuçta evlendiğiniz adamla alakalı bir sorun yaşamamışsınız takdiri ilahi…
03 Yorumla
Soran1 yılEvet öyle oldu
Eğer ölmese hala evlilik devam ediyor olacaktı
Soran1 yılAmin
1 yılBu hayatın olağan akışı zaten. İnsanlar evlenir, anormal bir durum değil ki. Bunu sana ailenin önermesi gerekirdi hatta.
Bu garip bir durum değil. Dümdüz konuşmalısın.01 Yorumla
Soran1 yılAilem beni evli biliyorlar hala
Arkadaşımda senin gibi yaptı kaçtı sonra eşi kötü davrandı gönderdi babası bizim istediğimiz ile evleneceksin dedi ama kız dürüst davrandı hayatında biri olduğunu söyledi ailede zaten bir kere evlendi evlendireyim mantığı oldu tanıdılar hemen evlendirdiler sende dürüst ol belki izin verirler
05 Yorumla
Soran1 yılŞimdi mutlu mu o kiz
Soran1 yılMaşallah Allah daha iyi etsinb
Soran1 yılAmin sağ ol
1 yılHayatında biri varsa söylemeniz biraz zor olacaktır tabi ama söylemeniz gerek.
Eğer hayatınızda birisi yoksa yalnız olduğunuzdan ya da anne olmak istediğinizden vs bahsedebilirsiniz.03 Yorumla
Soran1 yılHayatımda biri var
- 1 yıl
O zaman eninde sonunda söylemeniz gerekecektir. İyi şanslar.
Soran1 yılTamamdır
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılHer şeyden önce annene söyle ölen eşini ölüm tarihini vs her şeyi anlat.
Annen seni anlar ondan sonra ikinci evlilik için yol yaparsın 👍
036 Yorumla
Soran1 yılDirek birini sevdim evleneceğim. Desem şaşırdılar
Soran1 yılŞaşırırlar
- 1 yıl
Onların gözünde zaten evlisin 👍
Önce eşinin öldüğünü söyle.
Soran1 yılEvet söyleyeyim en azından bilsinler
- 1 yıl
Bu arada başın sağolsun fakat eşin öldüğünde hamen söylesen iyi olurdu.
Soran1 yılAilemle görüşmediğim için söyleyemedim
- 1 yıl
Görüşmesen bile ölüm bu söylemek gerekir diye düşündüm. Görüşmüyorsan şimdi tekrar evlenmek istediğinide söyleme 👍
Soran1 yılEvlenirken duyacaklar bir şekilde öğrenirler o yüzden söylemem gerekiyor
- 1 yıl
Eşinin öldüğünüde duymuş olabilirler mi?
Soran1 yılHayır duymadılar bilmiyorlar
- 1 yıl
Evlendiğini duyarlarsa eşinin öldüğünü kesin öğrenirler boş ver.
Soran1 yılÖğrenmezler
Belki de kocada iken kocaya kaçtım sanatlar- 1 yıl
Yok daha neler?
Öyle düşünmeleri için sebep yoktur bence
Soran1 yılBana güvenmiyorlar ki hiç
- 1 yıl
🤔🤔🤔 O zaman en iyisi ilk kocayı öldürdüm ikinciyi alacağım diye mesaj at.
Soran1 yılBen mi öldürdüm tövbe
- 1 yıl
Yok o anlamda yazmadım 👍
Sana hiç güvenmiyorlarmiş ya kocam öldü desen zaten onlar birinciyi öldürdün ikinciyi mi alacaksın diyecekler.
Onlar söylemeden sen söyle diye öyle yazdım.
Soran1 yılHe çok mantıklı
Artık eşim yok
Bi de derler ki
Kocan varken ne evliliği- 1 yıl
Kaç yaşındasın?
Anne ve baban kaç yaşında?
Soran1 yıl30 yaşındayım
Annem bana 52- 1 yıl
İsteme vs hiç uğraşmayın direk evlenin Anne babayı niye karıştırıyor?
Soran1 yılİlla isteyeceğim diyor
- 1 yıl
😅😂🤣🤣🤣 Evlilik teklifi yaptı mı?
Soran1 yılYaptı
- 1 yıl
Kabul ettiysen illa istemesi saçma
Soran1 yılO durumları pek bilmiyor
- 1 yıl
Hangi durumları bilmiyor?
Soran1 yılEşimin öldüğünü
Hayatımda yeni biri olduğunu- 1 yıl
Hayatındaki kişi evlilik teklifi yaptıysa ve sende kabul ettiysen daha niye istiyor?
Ya vermezse baban?
Soran1 yılVermezse vermesin
Ben söyleyip önünden geçeceğim- 1 yıl
Vermezse bir daha kaçarsın 👍
Soran1 yılArık o hatayı yapmam
- 1 yıl
Kedi beslemek ister misin?
Soran1 yılHayır
- 1 yıl
Ne yaptın ailene söyledin mi eşinin öldüğünü?
Çok güzel kedilerimiz var.
Soran1 yılSöylemedim daha
1 yılArtık 18 yaşında çocuk değilsin onlarda nasıl yaş aldığını biliyorlardır, onlarda genç anne baba değiller artık. Öyle büyük tepki göstereceklerini düşünmüyorum, bence söyle..
016 Yorumla
Soran1 yılÇok büyük tepkiler veriyorlar
Karşı çıkarlar mı bu sefer bilmiyorum- 1 yıl
Onlarda olgunlaşmışlardır artık, sen bile 20 küsür yaşlarına gelmişsin.. En kötü ihtimalle, bizi katma ne yaparsan yap derler.. Onun dışında herhangi bir şey diyeceklerini sanmıyorum.. Benzer bi olayı yaşayan tanıdığım var eşinden boşandı başka biriyle evlendi kimse bir şey söylemedi çünkü artık insanların başka bir sürü sorunları var 35 yaşındaki birinin doğruyu yanlışı ayırt edebileceğine güvenmek isterler.. Tabii evleneceğin kişiyi de doğru seçmen lazım, sana veya ailene sorun yaratmayacak aksine çözüm sunacak biri olmalı..
- 1 yıl
20 küsür yazmışım yanlışlıkla 😂😂
Soran1 yıl30 yaşındayım ben
İlk evliliğini 18 yasında yaptım
Ama sevdim gittim
Yaşandı bitti
Ailem vermek istemedi ben çok direttim ve küstüler ban
Bizim senle ilgili ne hayallerimiz vardı seni telli duvaklı gelin yapmak istedik falan dediler
Şimdi karşılarına çıkıp
Ben yeniden evleniyorum demem biraz abes olacak
Sen Zaten evli değil miydin diyecekler- 1 yıl
Yanlış üslûp iyi niyetin katilidir.. Çıkıp karşılarına ben evlenicem demek yerine, "anne-baba sizi kırdım, benle ilgili hayallerinizde vardı biliyorum ama yaşım çok küçüktü bir cahillik yaptım seviyorum diye sizin onayınız olmadan gittim özür dilerim ama şimdi 30 yaşındayım, eşimden şu sebeplerden dolayı şu kadar zaman önce ayrıldım.. Şimdi yeni biriyle de evlenmek istiyorum, artık yaşım da küçük değil her şeyin de farkındayım bu yüzden sizin de bu süreçte yanımda olmanızı istiyorum" gibi konuşursan ikna olacaklarını düşünüyorum..
Çünkü benzer bir olayı yakın çevremde biriyle yaşadık, saygı duyup protokol amaçlı yanında durmak zorunda kaldık.. Kız evladına ne kadar kızgın olursan ol sırtını dönemiyorsun/dönmemen de lazım zaten.
Soran1 yılBenimkiler döndü
Ve biz eşimle ayrılmadık
Eşim Almanya’da iş kazasında hayatını kaybetti- 1 yıl
Döndüyse ve artık barışma ihtimaliniz yoksa kimseye bir şey söylemene gerek yok.. Kendi yolu çiz. Bu arada başın sağ olsun. Tazminat almadın mı veya maaşa bağlamadılar mı seni? Evlenme hayatını yaşa ordan gelen parayla
Soran1 yılAldım maaşta var
Ama hayatımı yaşayacak bir şey kalmadı
Çok acılar çektim
- 1 yıl
Nefes aldığımız sürece her zaman umut vardır, olumsuz düşünme bu sana bir şey kazandırmaz.. Ne zaman dertleşmek, konuşmak istersen de yazabilirsin özelden seni yargılamadan dinlerim
Soran1 yılÇok sevdiğim için kaçtım
Ailem vermedi
Babam kalp krizi geçirdi ben evlendiğimden dolayı
Kendimi senelerce affedemedim- 1 yıl
Kendini affetmekle başla o zaman işe çünkü 18 gerçekten küçük bir yaş hatalar yapabilirsin herkes yapıyor.. Önemli olan hatalarından ders çıkarmak
Soran1 yılHata değildi evliliğim
- 1 yıl
Hata yaptın demiyorum zaten anneni-babanı soktuğun durumdan dolayı üzgün hissettiğin için kendini affetmeni söyledim
Soran1 yılKendimi affetmeye çalışıyorum ama olmuyor
- 1 yıl
Birdaha olmayacağına dair kendine söz vererek başla, ondan sonrası daha kolay olur..
Soran1 yılAilemin yanında yaşamak istemiyorum
Aile & Toplum konusunda 858 cevap paylaştı. ilkinde de sormamışsın ki boş ver yine sorma
21 Yorumla
Soran1 yılYine aynı şeyleri yaşatmak istemiyorum
Gizli Üye(36-45)1 yılHatadır olur muhim olan rahmetli seni ortada bırakmadı zulm etmedi iş kazasında vefaat etti sonuçta ve sen yeni Bir hayat kurup hayatını mecburi idam yani devam ettirmek zorundasın bundan doğal hiçbir şey yok
07 Yorumla
Soran1 yılAilem eşimin iş kazasında hayatını kaybettiğini bilmiyorlar
Cevap sahibi1 yılNiye devlet sırrımı neden bilmiyor ayıp değil günah değil
Soran1 yılOnlar Türkiye’de ben Almanya’da görüşmediğiniz için söylemedim
Cevap sahibi1 yılSöylemelisin söylememen hata bir can gidiyor küslük dargınlık hastalıkta ölümde düşünülmez
Soran1 yılOnların eşimin ölümüne üzüleceğini sanmam
Cevap sahibi1 yılİnsan yahu bu ölen insan
Soran1 yılÜzülmez bizimkiler
- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
1 yılİlk evliliğinde de hata yaptığını düşünmüyorum istediğin adamla evlenmek istemen doğal şimdi istemen gibi açık açık anlat
06 Yorumla
Soran1 yılSevdim gittim
Vermediler kaçtım
Ama senelerce ailem yüzüme bakmadı- 1 yıl
ailelerin bu egosunu anlayabilmek imkansız bir kere geldiğin şu hayatı istediğin gibi yaşamana müsade etmemenin nasıl bir mantığı olabilir ki tabi özel durumlar hariç
Soran1 yılMesela Almanya’da yaşamak istiyorum
Türkiye’ye dönmek istemiyorum
Bana zorla Türkiye’ye gel burada iş bak diyorlar
Kocası salmıyor ondan gelmiyor diyorlar da
Alakası yok
Kocam yok artık ve ben hala Türkiye’ye gelmek istemiyorum- 1 yıl
Türkiye'ye gelmene sebep olacak tek şey ailen olabilir onun dışında gelmemekte sonuna kadar haklısın eğitim sağlık adalet tarım hepsi bitti dışarı bağımlı iflasın eşiğinde bir ülke gelme
Soran1 yılEvet o yüzden ne işim var Türkiye’de
Zaten ailemle de görüşmüyorum
Beni bağlayan bir şey yok- 1 yıl
Bencede en mantiklisi
Ailem n karışacağını zannetmiyorum zaten yıllardır görüşmüyor muşsunuz şimdi kapılarına gitsen ne diyecekler ki
03 Yorumla
Soran1 yılGörüşmüyorum dediğim
Cenazede düğünde falan gördüm bu süre içinde
Soran1 yılAramızda mesafe hep var
Eşimle hiç görüşmediler
Hayatım boyunca böyle yaşayamam de ya sizde yaşlanıyorsuniz göçüp gidince bana bir ses lazım falan diyerek konuya başla ayıp değil
03 Yorumla
Soran1 yılHayatımda biri var
Soran1 yılTamam
Ailene söyleme bence , uygun birini bulursan yine kaçabilirsin, alay etmiyorum, ciddiyim, ailen çok ters tepki verebilir yani , bilgin olsun.
03 Yorumla
Soran1 yılGeçmişte kaçtım babam kalp krizi geçirdi
Yine aynı şeyi yaşamak istemiyorum
Soran1 yılSevgilim var evlenmek istiyor
1 yılAilene bir şekilde söylemrn gerek ama işe tanıştırmakla başla ki güvenlerini kazan, sonuç olarak onlarda evlenmek gerektiğinin farkındadır..
04 Yorumla
Soran1 yılAilem beni hala evli biliyor
- 1 yıl
Yuhhh nasıl sakladın böyle bişeyi, sanırım ailenle görüşmüyosun sık..
- 1 yıl
Gerçeği anlatman lazım galiba
Soran1 yılYok hiç görüşmüyorum
Kocamı da sormazlar
O yüzden bilmiyorlar ne olduğumu nasıl olduğumu
Kardeşim bunun nesi var? Git söyle, fakat bu sefer ailenin rızasını dikkate alarak adım at ki, ailenle aran daha çok açılmasın.
01 Yorumla
Soran1 yılEşimin iş kazasında hayatını kaybettiğini bilmiyorlar
Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı. Hayat işte iyisiyle tatlisiyla devam ediyor sonuçta Evlenmeniz isabet eder düzgün birisiyle hayirlisi olsun
01 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür
1 yılzaten ciddiyetini biliyorlardır. kaçma potansiyelin var. karşı çıkmazlar yani. yani açıkca konuş. bu da ayıp değil hem
07 Yorumla
Soran1 yıl18 yasında kaçarak evlendim ailem vermedi annem sinir krizi geçirdi hastanelik oldu
Ben de kocamla Almanya’ya kaçtım
Almanya’da yaşarken eşim iş kazasında hayatını kaybetti
Ailemle de görüşmüyorum senelerdir
Beni hala evli biliyorlar
Şimdi yeniden karşılarına başkasıyla evleniyorum diye çıksam bu sefer şaşıracaklar
- 1 yıl
zaten irtibatın yok madem çıkma karşılarına
Soran1 yılİrtibatım var ama nasılsın iyi misin modunda sadece
Hayatımı bilmiyorlar
Ve yeni eşte ailenden istemek istiyorum seni diyor- 1 yıl
o zaman anlat ayıp bieşy değil
Soran1 yılAileme mş anlataykm
- 1 yıl
evet durumu anlat. uzatmaya kıvırmaya gerek yok
Soran1 yılBaba ben evlenmek istiyorum
Kızım sen zaten evli değil misin Estağfirullah
1 yılAman diyim habersiz kaçarak gitme usulunce otur konus zaten yasin büyük anlar dinlerler
11 Yorumla
Soran1 yıl30 yaşındayım
1 yılBen evleniyorum de. Karşı çıkarlarsa siz evlenmiyorsunuz ben evleniyorum de 😏
11 Yorumla
Soran1 yılAyıp mı 2. Kez evlenmek
Gizli Üye(25-29)1 yılDürüst ol git anlat açık ve net ol lafı dolandırma. en nefret ettigim şey laf dolandırmak bir şey söylemek istiyorsan pat küt git direk söyle.
21 Yorumla
Soran1 yılSeverek evlendim eşim iş kazasında hayatını kaybetti
Aradan zaman geçti
O süre de başkasına aşık oldum
İzniniz olursa evlenmek istiyorum
- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
1 yılEşinin öldüğünü nasıl bilmiyorlar ben onu anlamadım.
01 Yorumla
Soran1 yılGörüşmüyıruz
Biz almanyadayoz ailem Türkiye’de
O yüzden bilmiyorlar
1 yılNeden evlenmek istiyorsun bir kez yaramışsn bu deneyimi ikinciye ne acet?
01 Yorumla
Soran1 yıl1 kere evlenen 2 kere evlenemez diye bir kaide mi var?
Hayat devam ediyor ve birini sevdim
- Aile & Toplum konusunda 323 cevap paylaştı.
1 yılYetişkin bi insansın sen. Her seferinde ailenden izin mi alman gerekiyo, hayırdır ya?
01 Yorumla
Soran1 yılGecen sefer de vermediler
1 yılAilenden en yakın hissettigin kisiye söyle anlat durumu iza et
03 Yorumla
Soran1 yılKimse yok ki yakın ailemde
- 1 yıl
O zaman kesin ve net bi sekilde cekinmeden acık acık konus hepsiyle baska care yok
Soran1 yıl18 yasında kaçarak evlendim
Babam kalp krizi geçirdi
Annem sinir hastası oldu
Çok vicdan azabı çektim senelerce
1 yılAilen biliyormuş vermemiş, nasibi zorlamıycan.. Şimdide rızaları yoksa otur evinde
01 Yorumla
Soran1 yılŞimdikini bilmiyorlar
Geçmişte evlendim onlar vermediler
Annem babam bana küfür etti
- Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
1 yılGorucuymus gibi biri haber göndersin ondan sonra sana sorarlar muhakkak.
01 Yorumla
Soran1 yılSormazlar
1 yılAbla senin yaşadığını ben yaşasaydım tramvam olurdu sen nasıl kaldırdın ya
03 Yorumla
Soran1 yılAllah dayanma gücü veriyor
- 1 yıl
Eşinizin ölümünü nasıl atlattiniz ben olsam dayanamazdim ya sevdiğim insan ölse
Soran1 yılÇok zor günler geçirdim maddi manevi çok acı çektim
Çok severek evlendim hatta eşimle de
Ama Allah dayanma gücü verdi
- Aile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı.
1 yılYani kaçarken baya cesursunda ailene evleneceğini söylerken mi utaniyorsun...
01 Yorumla
Soran1 yılKaçtığım eşim öldü
1 yılNe zamana kadar aileni özel seçimlerine hayatına dahil edersen böyle çıkmazlara girersin
05 Yorumla
Soran1 yılDahil etmedim ki
İlk evliliğimde söylemeden evlendim- 1 yıl
Şimdi ailene ne diyeceğini düşünüyorsun, düşünmemen lazım
Soran1 yılEvet çünkü yeni birini seviyorum
- 1 yıl
Ailen ne derse desin sevdiğin kişinin doğru kişi olduğunu düşünüyorsan takma kimseyi
Soran1 yılGöreceğiz zamanla
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. E normal. Bir ömür matem tutacak değilsin. Direkt söyle.
09 Yorumla
Soran1 yılSen evli değil miydin diyecekler
Soran1 yılOnlar eşimin iş kazasında hayatını kaybettiğini bilmiyorlar
Soran1 yılHayır bilmiyorlar
Soran1 yılBilmiyorlar biz eşimle birlikte Almanya’da yaşadık
Ailemle görüşmüyoruz o yüzden söylemedim
Soran1 yılHazır hissetmedim kendim
Zaten eşim 3 ay komada kaldı
1 yılİyi düşün derim. Gerçekten güveniyor musun bu adama?
01 Yorumla
Soran1 yılEvet
1 yılevlenirsin ama bu sefer ailenin uygun gördüğü biri ile
011 Yorumla
Soran1 yılVar hayatımda biri
- 1 yıl
nasıl biri dul mu evli mi bekar mı
Soran1 yılEvlenmemiş kimseyle ama ilişkileri falan olmuş
- 1 yıl
senin ile evlenmez o amacı seks olur sadece
Soran1 yılEvlenme teklifi etti
- 1 yıl
bence aynı hatayı 2 kez yapma ailenin kararına saygı duy
Soran1 yılBakalım
- 1 yıl
hayırlısı olsun senin için peki senin haricin de çok kızla çıkmış biri onlar ile sevişmiş bir erkek aradığını sende bulamadığı zaman tekrardan boşanabilirsin
Soran1 yılBoşanmadım ki
- 1 yıl
ne yaparsın sende mi aldatırsın sende mi başkası ile sevişirsin o zaman
Soran1 yılSg
- Aile & Toplum konusunda 336 cevap paylaştı.
1 yılBuraya yazdığın gibi ailene anlatabilirsin. Evleneceğin aday varsa ailenle tanışmasıni iste
05 Yorumla
Soran1 yılAilemle tanışmak istiyor
- 1 yıl
Tamam ne güzel anlat ailen açıkla anlayışla karşılayacaklarinı umuyorum
Soran1 yılEndişe edecekler kesin benim için
- 1 yıl
Neden endişe edeceklerki başka bir sorunmu var
Soran1 yılHayır
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılEvlenmek istiyorum diyeceksin bunun nesi sorun
06 Yorumla- 1 yıl
Ha pardon kus olduğun için soruyorsun seninle bir alakaları kalmamış konuskuyorsun eşinin olduğunu bilmiyorlar hiç onlara haber etmene bile gerek yok evlen gitsin
Soran1 yılŞimdimi eş adayım düğün yapalım istiyor ve ailemle tanışmak istiyor
- 1 yıl
Anlat ona durumu ailemle alakam yok de
Soran1 yılYok o hatayı bi defa yaptım
Gizli evlendiğim için ailem o … dedi
Artık o kelimeyi dedirtmem- 1 yıl
Ailenle konuşmuyorsun görüşmüyorsun kocanın öldüğnden haberi yok evlendiğinden mi haberleri olacak olsa bile sen duymayacaksın
Soran1 yılArar sorarlar
Artık aramı biraz olsun düzeltmek istiyorum
- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılAile yuva kurmak istediğini söylersin o kişi kimse gelsin istesin
022 Yorumla
Soran1 yılİsteyecek zaten de
Çekiniyorum- 1 yıl
Çekinecek durum yok ki ama yuva kurmak senin de hakkın ve senin kararin bence
Soran1 yılSen zaten evli değil miydin diyecekler
- 1 yıl
Olsun evli olmak hata yaomis olabilir her kişi ile aynı yaşam sueulecek diye bir şey yok ki ama
Soran1 yılBitti evlilik
- 1 yıl
Bitti ama yenisi olmaz mı yani bakış açısı olarak
Soran1 yılOlur
- 1 yıl
Bence de olur hayat bir yol bu yolda kararları sen vermeli sonuçta yaşayacak olan sensin
Soran1 yılHep ben verdim de kimse saygı duymadı
- 1 yıl
Hadi ya nasıl insanlar nasıl çevre bu ya
Soran1 yılMillet karşı çıktılar evlnememme
Almanya’ya taşınmama- 1 yıl
Aile sizde baya baskıcı anlaşılan hani ama sonuçta yaşam bu gün gelir onlar da yanında olmayacak ki geçici her kes
Soran1 yılAnlamıyorlar
- 1 yıl
küçük çocukta değilsin ki yani ben anlamadım nasıl bakış açısı
Soran1 yıl18 yasında idim evlendiğimde
- 1 yıl
Şimdi ki yaş ama önemli artık o zaman olanlar oldu bitti
Soran1 yılO zaman da aslında hata yapmadım
Çok severek evlendim
Kaçtım ama eşim bana hep çok iyi davrandı
Ailemin düşündüğü gibi kötü şeyler yaşamadım- 1 yıl
Sonuç neden ayrılık özel mi hani anlatmaya bilir
Soran1 yılİş kazasında hayatını kaybetti
- 1 yıl
Kötü bir durum yok bunda çok takma insanları
Soran1 yılTamam
- 1 yıl
teşekkürler
1 yılBaşın sağolsun. Tekrar evlenmek istemen normal bir istek ailene bunu söylemeye neden çekiniyorsun ki
05 Yorumla
Soran1 yılSwn zaten evli değil miydin diyecekler
- 1 yıl
Eşin Vefat etmiş evli değilsinki
Soran1 yılİşte onu bilmiyorlar
- 1 yıl
Eşinin vefatını niye saklıyorsun
Soran1 yılEşimi sevmiyorlardı o yüzden söylemek istemedim
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılBu çekinilecek bir durum değil ki söyleyebilirsin gayet doğal bir durum
03 Yorumla
- 1 yıl
E eşin vefat etmiş doğal olarak artık evli konumunda değilsin
Soran1 yılAilem bunu bilmiyor
1 yılAnnenizle araniz daha iyiyse oturup konusmayi deneyin.
03 Yorumla
Soran1 yılKötü küsüz senelerdir
- 1 yıl
Biraz politik olmayı öğreneceksiniz o zaman
Soran1 yılEvet
Merhaba bunu asıl aileniz size söylemesi lazım ama söylemenizde bi sakınca yok bence
024 Yorumla
Soran1 yılNe diyeyim
Soran1 yılYanlarına gideceğim
Soran1 yılÖnce eşimin öldüğünü mü diyeyim
Soran1 yılTamam bakalım yarın konuşayım
Soran1 yılHenüz belli değil
Haftaya Türkiye’ye gidiyorum
Oraya gidince konuşacağım
Soran1 yılOnların istediği tek şey beni hapsetmek
Soran1 yılÇocuk yok
Ama artık evli değilim
Soran1 yılYok
Soran1 yılİşte kovası öldğgs gelir bizle Yaşar diyorlar
Soran1 yılSöyledim çok defa
Soran1 yılSöylemem lazım eğer nişan yapacaksam
Soran1 yılSg
Gizli Üye(36-45)1 yılYaşınız 30’dan fazla. Bu hayatı anne baba korkusuyla yaşıyorsanız evlensenizde aynı baskıyı hisseder ve zavallı adamın da hayatını mahvedersiniz
05 Yorumla
Soran1 yılBaskı yapıyorlar ne yapayım
Cevap sahibi1 yılSizin bir hür iradeniz, varlığınız, ruhunuz yolmu? Bu dünyada kimin kime baslı yapmaya hakkı var.
Soran1 yılAilem yapıyor işte
Cevap sahibi1 yılyaptırmayın. bu kadar basit
Soran1 yılDemesi basit
Aile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı. istemeye gelecekler beni hazırlanın de yeterli bence 🙂
05 Yorumla
Soran1 yılEşimin iş kazasında hayatını kaybettiğini bilmiyorlar
Soran1 yılNe anlamadım
Aile & Toplum konusunda 784 cevap paylaştı. Başınız sağolsun. Tekrar evlenmek istemeniz soylemekte cekinmenizin sebebi nedir?
011 Yorumla
Soran1 yılÇünkü eşimin öldüğünü bilmiyorlar
Ben yanlarına gidip
Ben evlenmek istiyorum desem
Soran1 yılEvet var
Soran1 yılEşim öldü desem
Ailem Türkiye’de yaşa der
Beni Almanya’ya salmaz geri
Soran1 yılBuradan yazın
Soran1 yılGizlice evlenmeyi kendime yakıştıramıyorum artık
Soran1 yılO mantıklı
Gizli Üye(25-29)1 yılbana kalsa tekrardan evlenme derim... çünkü çevrem de ikinci evliliği yapan çok var hepsi de pișman. ilkinden mutlu olamıyorsun
12 Yorumla- 1 yıl
O biraz kiminle evlendiğine bağlı değil mi yani düzgün birisi ise sorun olmaz
Soran1 yılYok be bunla mutluyum ben
İlki geçti artık
Gizli Üye(25-29)1 yılİlk evliliğinde hiç umursamayıp kaçmışsın. Eğer yüzsüz değilsen ailene evlenmek istediğini söyleme zaten.
03 Yorumla
Soran1 yılBabam kalp krizi geçirdi
Tekrarlasan söylemeden evlenirsem aynısı olur
Onları artık utandırmak istemiyorum
Senelerdir vicdan azabı çekiyorum
Cevap sahibi1 yılOnları yok sayarak ilk evliliğine yapmışsın, ikince evliliğinde de umursamanı gerektirecek bir şey yok
Soran1 yılArtık akıllandım
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılEvlen öyle söyle
Çünkü bir daha söylesen kocanı sorarlar03 Yorumla
Soran1 yılHangi kocamı
- 1 yıl
İlk kocanı sorarlar
Soran1 yılSorsunlar ne var bunda
Gizli Üye(25-29)1 yılKaç yaşında kadınsın hala ailene söyleme derdindesin, bildiğin gibi yap boş ver ailenin ne diyeceğini
01 Yorumla
Soran1 yılYavrum babam ilk evliliğimde kalp krizi geçirdi
Yeniden mi geçirsin
Gizli Üye(30-35)1 yılAilene gerek var mı ki?
İkinci kez evleniyorsun, kız isteme düğün falan yapacak değilsin herhalde 😄
03 Yorumla
Soran1 yılYapacağım valla
Gecen sefer isteme düşün falan yapmadım
Bana kalsa yine yapmam da
Şimdiki eşim istiyor illa
Cevap sahibi9 ayBeyaz gelinlik de giy ama mutlaka 😂
Davul zurna ile baba evinden çık hatta 😂
Şaka gibisiniz 😂
Soran9 ayNe alaka yaa
İstediğim şekilde yaparım
Bu ne ilkellik
Kitap yazıyorsun bence senaryoyu bize soruyorsun. Böyle saçma iş mi olur. Ölümünü sen söylemediysen de eşinin hiç mi yakını yoktu bu dünyada, kimse mi bilmiyor öldüğünü senden başka? Ufak at.
11 Yorumla
Soran1 yılAlmanya’da yaşıyoruz eşimin ailesi ile hiç irtibatlar yok
İnanması zor ama senaryo gibi hayatım var
Gizli Üye(25-29)1 yılDümdüz söyleyin işte başka nasıl anlatabilirsiniz ki
01 Yorumla
Soran1 yılEşim iş kazasında hayatını kaybettiğini ve hayatında artık başkası olduğunu
Gizli Üye(18-24)1 yılİstediğin kişi gelsin istesin işte sende istiyorum de kabul et
01 Yorumla
Soran1 yılTamam da yavrum
Anam babam bana sen zaten evli değil miydin diyecekler
- Devamını Gör (57)
Devamını Gör(102)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?