Kızlar, Böyle bir erkek kardeşi polise şikayet eder miydiniz?

Babanız öldü ve 2 yal küçük erkek kardeşiniz ve 1 yaş büyük ablanız var.

Ablanız ne sizin ne de ailede hiçkimsenin tasvip etmediği şekilde kötü alışkanlıklar ve yanlış arkadaşlıkların dolu bir hayatı var. Kimsenin sözünü de dinlemiyor hatta diyaloğa bile girmiyor.

Erkek kardeşiniz babanızın ölümüyle birlikte sizi ikinizi karşısına alıp aile reisinin kendisi olduğunu bundan sonra eve girip çıkışlar ve yaşam şekli dahil birtakım kurallar koyacağını söylüyor. Uymamanın ciddi sonuçları olacak canınızı yakmak istemiyorum lütfen beni buna mecbur bırakmayın diyor.

Ablanızın kötü alışkanlıkları çok köklü ve sözlü olarak uyarıların işe yaraması mümkün değil ama kardeşinizin dayak iması yapması onu çok telaşlandırıyor. diyor ki bu beni kesin döver kafasına koyduysa muma çevirir ikimizi de lütfen polise gidelim kaç yaş küçük çocuktan dayak yiyip onun istediği gibi okuldan eve evden okula gidip gelmek istemiyorum.

Eğer ablanızı dinler polise ve yasaya başvurursanız kardeşiniz ısrar etmez ve sizle ilgili olarak sorumlu hissetmekten vazgeçer. Sizi de ablanızı da serbest ve özgür bırakır evinizde bir otorite olmaz. Ablanız eskisi gibi devam eder. Sizin eleştirdiğiniz her ne varsa yapmaya devam eder.

Eğer ona yüz vermez polise gitmezseniz yasaya başvurmazsanız erkek kardeşiniz ablanızı hizaya sokacak ama bu sğreçte bir niktar şiddete de başvuracak. Şiddet ters teper daha kötü olur diye düşünmüyorsunuz çünkü ablanız geröekten çaresiz kalıp teslim olacak. Sert tavra direnecek gücü yok Ailede en küçük o da olsa aile reisi o olacak. Bazı şeyler için ondan izin almak zorunda olacaksın. Ama sizin izin alamayacağınız pek bir şey olmayacak çünkü sizin hayatınız temiz. Kardeşinizin sırf ego kasmak için sizi kısıtlamayacağıdan eminsiniz. Gerekçesi olmaksızın sizi kısıtlamaz.

Bu iki ihtimalin ortası yok. Yani ne ablanızın sözle akıllanması mümkün ne de fiziksel şiddete direnevilmesi. Kardeşinizin de öfke ile daha kötü vir şey yapması da mümkün değil. Polise şikayet edildiğinde teslim olan kardeşiniz olur ısrar ermez sizi özgür bırakır.

Güncellemeler
1 yıl
Gümcelleme
Kızlar, Böyle bir erkek kardeşi polise şikayet eder miydiniz?