Erkekler kendilerine itaat edecek kadın isterken kadınlar da kendilerine liderlik edecek erkek ister. Bir erkeğin de ilişkide kadına liderlik edebilmesi için bazı konularda kadından üstün olması lazım. Bu yüzden kadının bir iki tık daha üstün erkek istemesine hipergami diyoruz.
Bazı aptal insanlar ise hem daha alt seviyede erkekle evlenip hem de onu lider olarak kabul etmemizi ya da eşitlik ilkesine göre yaşamamızı bekliyorlar. Bu kafayla giderseniz boşanmaların artmasına şaşırmamak lazım.
Ben bir erkeğin de kendisinden daha alt seviyede bir hemcinsine daha fazla saygı duyduğunu görmedim şahsen. İş veya sosyal yaşamlarında kendilerinden daha nitelikli hemcinslerini lider ya da başkan seçiyorlar.
Sorun ne o zaman?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Hey canım, sana şöyle söyleyeyim, hipergami dediğin kavram bazen yanlış anlaşılabiliyor. 😊 İnsanlar sevgi ve saygı bağlamında birbirlerine değer verirken, bu tür kavramlar hep karmaşık oluyor. Hipergami, biraz toplumdaki kalıplaşmış beklentilerden kaynaklanıyor aslında. Evet, liderlik ve saygı önemli, ama bu, kadının veya erkeğin herhangi bir seviyesini aşağı ya da yukarı göstermez. 🌸 Herkesin içi farklı ve önemli olan, samimiyet ve karşılıklı anlayışta saklı. İnsanlar sevgiyle, saygıyla ve hoşgörüyle yaklaştıkça, ilişkiler güçlenir ve uzar. Bu yüzden, ne kadar değerli ve güzel bir noktaya parmak basmışsın, önemli olan sevgi ve değerler! 💖