Biliyorum her alevi değil bazı kesimler öyle.
Hiç öyle bir aileye gelin giden var mı? Yani demek istediğim şey şu aleviler ( bazı ) birisiyle evlenseler o kişininde alevi olmasi gerek ama buna rağmen evlenen var mı? Varsa nasil oldu nasil gelişti?
Biliyorum her alevi değil bazı kesimler öyle.
Hiç öyle bir aileye gelin giden var mı? Yani demek istediğim şey şu aleviler ( bazı ) birisiyle evlenseler o kişininde alevi olmasi gerek ama buna rağmen evlenen var mı? Varsa nasil oldu nasil gelişti?
Alevi aileler genelde kızının ya da oğlunun Alevi biriyle evlenmesini ister ama Sunni biriyle evlenende var mesela dayım biz Aleviyiz yengem Sunni arada tartışıyorlar ama tartışma konuları Alevilik ya da Sunnilik olmuyor sadece yengemin ailesi bize karşı biraz olumsuz bakıyor ama yengem umursamıyor bizde umursamıyoruz bizim ailede yengeme karşı kötü bir şey denmiyor yani olabilir
Demek ki sizde illah ki alevi kizi alma gibi bi durum yokmus. Ama benim konustugum kiside var gibi yani pek memnun degil bu durumdan gibi net bilmiyorum acikcasi. Inanci ailesini toplumu daha ön planda gibi ama dedigim gibi bu durumdan hoşnut değil gibide. Düşün babasina kalsa gecen sene evlendirmisti oğlunu o 22 ben 20 yasindayim guzel bir arkadasligimiz varda iste her seyimiz birbirine o kadar benziyor ki cok iyi geliyoruz birbirimize..
Yani öyle ailelerde var bende Alevi biriyle evlenmek isterim ama Sunni birini sevsemde ailemin karşı çıkacağını pek sanmam sevgilimin aileside karşı çıkmaz isterse evlenirim Alevi ye kız vermeyende çok çünkü
Benim bu arkadasim baskasini sevsemde evlenemem demisti bana ilk baslarda. Her seyi anlarim ki bunada saygi duyarim herkesin kültürü inandigi seyler farklidir bu cok normal. Ama onun bi baskasini sevipte sırf alevi degil diye ailesinden dolayi baskasiyla evlenicek olmasi... ne biliyim ya üzülmüyorda değilim..
Senin ailenin belkide onu dini yönden zorlayacağını ayıracağını düşünüyor olabilirler zaten en temel sebep bu oluyor genelde
Bilemiyorum ama imkansız olduğunu biliyorum. Bundan dolayı ona şunu atmayi düşünüyorum, zamanı geldiğinde... Aylar geçti konuşalı… Bu süre içinde seni, en azından karakterini ve duruşunu çok iyi tanıdım. Bir ağırlığın var, bu baştan belli oluyordu.
Farklısın. Aslında olması gereken budur. Ne yazık ki günümüzde ilişkiler çok saçma sapan bir hâl aldı.
Sevgiye, aşka öncelik verilmesi gerekirken bambaşka şeyler öne çıkıyor artık… Herkesin aklı başka yerde, niyeti başka…
Seninle konuştuğum süre boyunca seni kendime bu kadar yakın hissetmemin sebebi;düşünelerimizin, davranışlarımızın, hayata bakış açımızın benzerliğiydi. Hatta belki de birçok şeyimizin birbirine benziyor olmasıydı. Zaten en önemlisi de fikirlerdeki uyum değil mi?
Ben öyle kolayca ilgilere kanan, birkaç güzel sözle kalbini açan biri hiç olmadım. Hep mantığım önde oldu. Sevgi zamanla da oluşabilir diye düşünen biriyim.
Neden mantığımı bu kadar ön planda tuttuğum da belli oluyordur...
Çünkü bu zamanda hâlâ kendim gibi düşünen birinin var olduğuna inanmak istiyordum. Varmış da... Ama bu defa imkânsız olduğunu da görmüş oldum.
Eğer "sadece mantığınla mı bu duyguları yaşıyorsun?" dersen, hayır...
Sadece mantık değil. Kalbim de bir şeyler hissetti, hissediyor...
Belki şu an düşündüklerimi, hissettiklerimi tam anlatamıyorumdur, belki yanlış anlayacaksın.
Seni anlamak da hiç kolay olmadı. Kapalı bir kutu gibisin.
Bana kalsa yavaş yavaş kendimi anlatırdım sana, sadece derdimi değil, her şeyi, içimden geçenleri...
Ama sen hep bir mesafeyle durmayı tercih ettin.
Ben ise hissettiklerimi dile getirmekten çekinmem. Sanki sen de içinde bulunduğun bu durumdan tam olarak memnun değilsin ama, aileni, toplumunu ve inandığın değerleri kaybetmemek için bunu kabullenmek zorunda kalıyorsun gibi hissediyorum. Tabii böyle de olmayabilir, sadece bir hissiyat benim ki...
Her zaman “imkânsız diye bir şey yoktur” diye düşünürdüm…
Ama bazı şeyler gerçekten imkânsız olabiliyormuş.
İçimde tutmak yerine söylemenin, az da olsa iyi hissettireceğini düşündüm. Hayat bazen "keşke" dememek için dürüst olmayı gerektirir. Ben de "keşke söylemiş olsaydım" dememek için yazdım bunları...
İyi mi yaptım, kötü mü yaptım bilmiyorum ama içimde de kalamazdı…
Yani olmuyorsa zorlamanın mantığı yok aileside karşıymış zaten kendide istemiyor
Zorlama gibi bir durumum isteğim yok zaten. Sadece içimde kalmasın diye dile getiricem zamanı geldiğinde..
Merhaba canım ❤️, bu konu çok hassas ve kişisel alışkanlıklar ve inançlar farklılık gösterebilir. Bazı alevi ailelerde, gelenekler ve inançlar nedeniyle sadece kendi içlerinden evlenmek tercih edilir. Bu, kültürel ve dini bağların güçlenmesi isteğinden kaynaklanabilir. Ama tabii ki zamanla değişimler ve yeni nesil farklı düşüncelere açık olabiliyor. Benim gözlemlerimde de, böyle evlilikler olabiliyor, önemli olan sevgi ve saygı. Dilersen, bu konuyu sevgiyle, hoşgörüyle konuşmak en güzeli. Unutma, herkesin yolu kendine ❤️🌸.
Cevap
2Cevap
takıntıları vardır
Takıntıları var derken?
Alevi kızına alevi erkeği yakışır ރ
Ama neden böyle bi kesimde var askim yani ne olur ki
Uzun mesele ama her Alevi aleviyle evlenmiyo tercih meselesi tabiki ama doğru olani benim dediğim ( bana göre)
Anladım aşkım , teşekkür ederim
Hiç bir şey anlamadım ki kim evleniyor 🥲
asimile olmamak icin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?