merhaba arkadaşlar şöyle başliyim konuya benim 2-3 yıllık ilişkim var ve biz nişanlandık 22 yaşındayım kardeşim ise 19 yaşında benden 2 ay sonra 8aydır tanıştığı biriyle nişanlandı buraya kadar sorun yok ama kendisi yazın düğün yapmayı düşünüyor bende Kasım gibi düşünüyorum bu durum beni çok rahatsız ediyor küçüğün büyükten önce evlenmesi canım çok sıkılıyor kısacası yani kendi düğün telaşıma mı yetişim ona mı yetişim ben de ailem de arada kalıyoruz yani bu durum zoruma gitti açıkçası çünkü kendi heyecanımı bile yaşayamıyorum onun yüzünden hayatımda kimse olmasa tabiki brni beklemek zorunda değil ama bende nişanlıyım ve bu yıl içinde zaten düğünüm olacak yani yıllarca bekleyecek bi zamanı da yok ne bilim işte canım çok sıkılıyor ve nasıl bundan vazgeçiririm bilmiyorum
Gizli Üye(25-29)1 yılYani ona öyle uygun sana böyle uygunmus o neden senin için ertelesin öyle hazırlandılarsa. Çok rahatsız oluyorsn sen öne çekseydin tarihi. Şimdi yaza çok kalmadı hazırliğınıda yapmış. Sen onun düğününe bakıp kendi düğününde neyi yapıp neyi yapmamamak daha iyi olucağını gözetleyebilirsin. Genelde 1 düğünlerde hep ters giden şeyler olur ve acemice oluyorlar. Mesela elbise seçimi, fotolarda neler istediğini falan. Kırmak istemem seni ama bence biraz kıskançlık gibi duruyor ki bu çok normal insanız sonucta. Kardeşin için mutlu olmaya çalış ve kendi gününü mahvetme. Kend düğünün heyecanı tabi gelecek. burada kızacak bir sey yok aslında yarış içinde degiliz. Benim de 6 senedir ilişkim var bak ben daha evlenmemişim 26 yaşımda. Bazı arkadaşlarım 18 bazılar 24 le evlendi her kesin kendi vakti saati var. Umarım yinede bu hislerinden kurtulup eğlenirsin ve düğünleriniz güzel geçer. Şimdi bos yerine kafana takmak seni yıpratır ve kardeşinle aranı bozar. İnşallah kötü agılamazsın yorumu kalbini kırmak istemedim🥺❤️
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılBu durumda hissettiğin duygular oldukça anlaşılabilir. Özellikle evlilik gibi hayatındaki önemli bir dönemde, küçük kardeşinin senden önce bu adımı atacak olması, seni farklı duygulara sevk edebilir. Bu tür durumlar, bazen kıskanma, geride kalma veya başkalarının ön planda olduğu hissine yol açabilir.
Ancak, birkaç şeyi göz önünde bulundurman faydalı olabilir:
1. Kendi Evliliğinle İlgili Heyecanını Kaybetme: Kendi düğününü ve nişanını planlama süreci, senin ve nişanlının hayatındaki önemli bir adım. Kardeşinin evlilik süreci seni biraz geriye çekmiş gibi hissediyor olabilirsin, ama unutma ki herkesin evlilik süreci farklıdır. Kardeşinin erken evlenmesinin senin için kötü bir şey olmadığını kabul etmek, kendi heyecanını daha sağlıklı bir şekilde yaşamanı sağlar. Kendi düğününü kutlamak, sadece “ilk” olma meselesi değildir, önemli olan o özel günün tadını çıkarabilmendir.
2. Aile İlişkisi: Ailene yaklaşımını yeniden değerlendirmek de yardımcı olabilir. Kardeşinin nişanı ve düğün planları, ailenin de bu süreçte heyecanlanmasına sebep olmuş olabilir. Belki de ailenin ilgisi, senin düğün sürecini biraz daha gölgede bırakıyor gibi hissedebilirsin. Ancak bu konuda açıkça konuşmak, onların da senin heyecanını paylaşıp seni daha çok desteklemesine yardımcı olabilir.
3. Zamanlama ve Kendi Seçimin: Düğün zamanının küçük bir rekabete dönüşmemesi için, senin düğününün tarihine daha yakın bir zamanı seçmek de bir çözüm olabilir. Kardeşinin düğünü ile kendi düğününü karıştırmamak adına, tarihlerinizi birbirine yakın tutmak senin için daha rahatlatıcı olabilir. Eğer senin için mümkünse, ona doğrudan durumu anlatıp, birlikte bu konuyu konuşmak da rahatlatıcı olabilir.
Sonuç olarak, küçük kardeşinin evlenmesi, senin de evlenmeni engellememeli veya senin mutlu olmanı zorlaştırmamalı. Bu iki olayı farklı birer özel anı olarak kabul etmek ve her birini farklı bir heyecanla yaşamak, sana kendi düğününe odaklanma fırsatı verir. Eğer gerçekten duygusal olarak zorlanıyorsan, aileyle bu konuda daha açık bir şekilde konuşmak da yardımcı olabilir.11 Yorumla
Soran1 yılçok güzel konuştun ve evet duygusal olarak çok zorlanıyorum her taraftan kardeşin senden önce mi gidecek lafını duymak canımı sıkıyor bu durumu kardeşimlede ailemle de konuştum ama anlayış göstermediler bende bi şey yapamıyorum
1 yılAçıkçası hak vermedim sana. Yani küçük kardeşte evlenebilir tabiki niye evlenmesin? Bu işler yaşla ve sırayla olmuyor ki artık. Aşkı bulan hazır olan evleniyor. Kimsenin kimseyi beklemesine gerek yok bence. Mesela benim de ablam var ama o daha kafasında bile kurmamış evlenmeyi. Ben şimdi biriyle ciddi düşünüp nişanlansam sırf o bekliyor diye bende mi bekleyeceğim? Saçma yani. Herkesin zamanı kendine.
Sende nişanlıysan ve senin de düğünün olacaksa sen kendi heyecanına odaklan bence. Kardeşin yazın evleniyormuş sende kasımda evleniyorsun zaten. Arada bir fark var, kimse kimsenin düğününü gölgelemiyor aslında. Tam tersi belki birbirinize destek bile olursunuz. Abla olmak demek her şeyde önde olmak değil ki. Hayat sırayla işlemiyor ki aşk sırayla işlesin. Hem düşün kardeşin evleniyor diye senin heyecanın eksiliyor mu gerçekten yoksa sadece dikkatler paylaşılacak diye mi kötü hissediyorsun biraz?
Kusura bakma ama bence mesele sıra değil de biraz ilgi bölünmesi gibi. Onu da aşarsın inan. Düğün dediğin zaten herkesin kendi anı. Birlikte evlenseniz bile o gün herkes senide konuşur, senide izler. Kardeşin mutluysa bırak evlensin sende kendi mutluluğuna odaklan. İki kat gelinlik iki kat kutlama olur ne güzel işte.😸🌸
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılis kardeşinde bitiyor yyy Kardeşin biraz anlayış glstermesi gerekiyor sana da. Hadi nisanli olmasan neyse ama sende evlenmeyi düşünüyorsun. Konuşsan onunla anlatsan durumu. Kendini nasıl hissettiğini falan … hem yanlış anlamayın ne aceleniz var evlenmeye bukadar erkenden? Hayatınızı yaşayın biraz derim.. d
bu bar senin bu bar benim değil konu evlendikten sonra hayat bazen istediğimiz gibi olmuyor ailenizle vakit geçirebildiniz kadar geçirin. Şimdi Hersey toz pembe sizin için anlıyorum ama biraz daha bekleyin evlilik için..
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Hey canım, bu durum gerçekten zor ve karmaşık 😔. Kardeşinin kendi mutluluğu önemli ama senin de hayallerin ve heyecanların var. Bu duyguları aile içinde açıkça ve sakince paylaşmak faydalı olur. Belki nişanlıyla birlikte planlarını yeniden gözden geçirirsiniz. Kardeşinin kararına saygı göstermek önemli ama senin duygularını da anlamak gerek. Unutma, herkesin kendi zamanı var ve bu duygularını içtenlikle dile getirerek hafifletebilirsin. Kendine zaman tanı ve sevgiyle yaklaş, her şey yoluna girer 🌸✨.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
Aslında başlık ve içerik farklı. Ben 32 yaşındayım. Ben 22 yaşındayken kardeşim 17 yasinda nişanlandı ve 18 yaşında evlendi. Bizin ailede büyük abladan izin isteniyor. Bütün büyükler bana gelip izin istedi. İstersen erteleyelim dediler. Ben de olur mu öyle şey sevmişler evlensinler dedim. 18 yaşında düğünü oldu. İyi ki de beklememiş beni daha çok beklerdi. Hala bekarım 😂😂
Neyse ikinci kısma gelelim. Burada ortalığı toparlayacak olan sen ya da kardesin değil. Senin annen baban ne güne duruyor? Büyük ablalarımdan ardı ardına evlenen oldu. Ama aile büyükleri toparlanmak için dünürlerden süre istedi. Ardı ardına 2 yaz düğünü oldu. Hayır bir de Vala şaşırıp üzülüyorum ya. Benim kardeşim olsa hayatta ablası olarak beni uzmezdi. Hatta şunu da diyeyim dünürler de anlayışlı olur benim bildiğim. Kardeşlerden birinin gönlü kalıyorsa büyükler arayı bulmalı. Sen bu soruyu annenle paylaştın mı? Kardeşinle konuştun mu?23 Yorumla
Soran1 yılevet konuştum ama düşüncemi saçma buldular eski devirde değiliz ayıp değil tarzında konuştular
Soran1 yılhayır nişanlımın durumundan dolayı anca o zaman yapabiliriz
Nişanlı olmasaydın, bu işte sıra olmaz derdim, ama bencillik olarak yordum. Abla olarak acaba kendinizden çok veren hep siz misiniz çünkü bir dengesizlik var, sizin ve ailenizin konforunuzu düşünüp beklemek ve biraz tahammül etmek çok zor değil aile olmak zaten bu demektir bir olmak , eğer mecbur kılan sebepler yok ise…. Konuşularak çözülecek bir mevzu. Kısa süreli bir tanışmaymış ya da erkeğin hayatını didikleyin mutlaka evliliğe mani bir sebep vardır 🙈 bu u ben söylemedim siz duymadınız. 8 ay yeterli değil, 19 yaş evlilik için yanlış bir yaş.
30 Yorumla
1 yılEvlenir. İkinizde nişanlısınız onlar için uygun tarih o, sizin için bu. Sen kasımdaki düğünü neden öne alamıyorsun, çünkü o zamana ayarladınız herşeyi. Kardeşin ve onunla evlenecek olan kişi de demek ki kendi seçtiği tarihe ayarlamışlar. Sırf sen kendini iyi hisset diye onlar sana göre şekil alamaz. Onlarında hayalleri hevesleri var
Şımarıklık yaptığını sana kimse dememiş burada, bu durumu ailenle de konuşsan şımarıklık yaptıgını düşünmeleri gayet olası.
Sen kendi işine bak onun ne yaptıgını düşünmek yerine, onlar da kendi işlerine baksın. Kısacası herkes işine baksın. 😒
Bi de abla olacaksın püüü 😂😂😂
10 Yorumla
1 yılDüşüncelerinde hislerinde haklısın ne diyim benim de kendimden küçük birisi diyelim evlenmek istiyor benim hayatımda yok izin veririm evlensin derim karışmam ama küçük kardeşin sanki seninle yarışıyor gibi senden öne geçmeye çalışıyor gibi senin uzun yıllardır sevgilin varsa önden senin evlenmen uygundur bence o evlilik için de acele ediyor 8 aylık birisiyle nişanlanilmasi gerekirse nişanlanilir ama birden evlilik olması garip geliyor ya sana karşı bir kiskancligi var ya da nişanlisiyla bir şeyler yaşadı o yüzden acele ediyor olabilir ne bileyim böyle bir durum da ne denir bilmiyorum ama ya seni kıskanıyor kislandigi için yapıyor ya da nişanlısıyla cinsel birliktelik yaşadı o yüzden erken olmasını istiyor eğer öyle bir şey olduysa çoğu kız cekinti yapar böyle bir şey olduğunda hemen evlenmek ister yarı yolda birakilacakmiş gibi hisseder rezil olmaktan adının çıkmasından çok kötü şeyler olucagindan korkar ondan ister acele ettirir bilemiyorum ne için bu evliliğe acele attiriyor
00 Yorumla
1 yılBuradaki cevaplarda bazı g. zekalı hanımefendiler "durumun oldukça anlaşılabilir" "Kardeşinle konuştun mu" "Neden aynı döneme getirdiniz" gibi gibi seni destekleyen saçma sapan cevaplar vermişler. Öncelikle bu yaptığın çok yanlış bir şey, kardeşini kıskanıyorsun ve kendinden aşağı görüyorsun, böyle bir abla olduğun için kendinden utanmalısın?
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 338 cevap paylaştı. Evlenir tabii ki. Evlilikte önce büyük evlensin küçük sırasını beklesin durumları eskide kaldı. Onlar hangi tarihi istiyorsa o zaman evlenirler seni beklemek zorunda değiller. Madem senden önce evlenmesini istemiyorsun düğün tarihini öne çek o zaman. Kimse sizi beklemek zorunda değil. Onlar yazın yapmayı uygun görmüşlerse buna saygı duymanız gerekiyor.
00 Yorumla
1 yılSıra diye bi kavram yok bana göre yani kimin karşısına ne zaman evlenecek kişi çıkar belli olmaz... Küçük evlenmiş yok büyük evlenmiş önce faslı eskidendi... Şimdi büyüklerin çoğu kariyer odaklanıcam diyor küçükler basıyor nikahı 😂 kardeşinde bekleyip napıcam kocayı buldum evleneyim gideyim demiş işte...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılEvlenir niye evlenmesin ekmek kuyruğu mu bu😂 olaya sen küçüksün benden önce evlenemezsin diye yaklaşırsan haksızsın. 2 ay arayla nişan yapmışınız şimdi de düğün peşpeşe olacak aileye telaş yük oluyoruz diye yaklaş olaya. Küçük bir sonraki sene evlensin sneinle niye yarıştırıyo kendini
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ailen sıkıntıya girebilir. Öncesi durum şu yuzden söylenir,
Büyük kiz once evlenmeli ki büyüğü evde birakmasin. Yalniz bu sene kardesin düğün yaparsa onun borcu bitmeden sen araya girersen Ailen odemelerde zor durumda kalir.
Allah mutlu mesut etsin ikinizi de.00 Yorumla
1 yılşu an eminim çok kafaya takıyorsundur ama bana inan ki hiç önemsenecek şeyler değil. Doğru eş seçimi yaptıysan evlendikten 1 yıl sonra düğün öncesi yapılan hiçbir stresin değeri kalmıyor, aklına bile gelmiyor. Hatta keşke biraz daha bekleseymişim diyenleri biliyorum. Hiç kardeşine de kızma, kendini de sinir-streese sokma buna değecek konular değil çünkü.. Benim merak ettiğim bir konu var, siz niye Kasım sonu düğün yapıyorsunuz? Düğün için genelde pek tercih edilen bi ay değil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılŞu büyüğü bekleme olayı kadar saçma bir şey yok.. Kimde para varsa o erken evlenir konu kapandı işte. Demek ki kardeşinin nişanlısında para var evlenicek işte seni bağlamaz hem ne fark eder ki? Tüm ilgi ona gidecek diye korkuyorsan kormana gerek yok kardeşsiniz sonuçta onun düğününe giden seninkinede gelecek her türlü.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBiraz bencilce düşünüyorsun kardeş abladan önce evlenmez diye bir kural yok senin düğünün ondan önce olursa onunda telaşı var bence bu düşüncelerini bir kenara bırakıp kardeşine bu mutlu gününde destek olben önce nisanlandim ben evleneceğim diye de düşünme kardeşini çok üzersin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAraya sıkıştırmak kadar stresli bir şey yok, aynısını kendi aile içinde yaşadım ve her iki nişan ve düğünden hiç bir şey anlamadık. Kardeşin acele ediyor gibi geldi bana ve bu güzel dönemi stresli ve hızlıca değil içinize sinerek geçirmeniz daha güzel olur elbette.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı. ikinizde çok küçüksünüz zaten. o 19 sen 22 evlilik yarışına girmişsiniz. sen bunu düşüneceğine acaba acele ediyor muyum diye düşünmen lazım
50 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
1 yılVazgeçirmek mi? Deseydin ki aile olarak aynı yaz iki düğün yapmak bizi her açıdan zora sokacak, neyse mantıklı derdim ama sırf kardeşinin senden küçük olmasına laf ediyor olman çok ayıp. Bir kardeş olarak utanmalısın bu yaptığından.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Ikinizde çocuksunuz. Bu yaşlarda evlenmeniz oldukça anormalken bir de önce sonra diye derde mi düştünüz gerçekten?
46 Yorumla- 1 yıl
kesinlikle ya
- 1 yıl
ne çocuğu be iyice saçmaladınız siz de. 18 yaş üstü herkes yetişkindir ve istediği kararları kendi alabilir. Ama maalesef bizim toplumumuzda yetişkin bedenlerinde çocuk kalmış o kadar insan görüyorum ki, anne babasının güdümünden çıkamayıp hiç yetişkinliği tatmamış, eğer onlardan biriyseniz 19 yaşın size çok küçük gelmesi normal.
- 1 yıl
@engnnnlyda sadece 1 yaş büyüdü diye ergenlikten çıkmış olmuyor ki
- 1 yıl
@angaramessiangara evlenmek ve boşanmak da gayet insani bir durum, ikisi de felaket değil. Çocuk sahibi olmadıkları müddetçe boşanmak sanıldığı gibi sancılı bir durum da değil, bunların hepsini yetişkin olabilmiş insanlar için söylüyorum, 35 yaşında olup saçma sapan evlilikler ve sevmedikleri insandan çocuk yapanlar da çok, kısaca olgunlaşmanın yaşla hiçbir ilgisi yok, yaşı büyük ama olgunlaşmamış çok insan var toplumda
- 1 yıl
@engnnnlyda büyüyüp olgunlaşamayan insanlar konusunda haklı olsanda 19 yaşında birinin evlilik yapması mantıklı değil
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bu ne saçma bir düşünce ya kimin kısmeti açıksa o evlenir büyüğü küçüğü mü var hayret Bir şey nasıl bir Kafa bu? Demekki onun durumu var müsait evleniyor seninde varsa evlen
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılVazgeçilmesi gereken tek şey senin bu huyun. Ve açıkçası bunu kafaya takmaktansa daha yeni reşitlilikten çıkmış kardeşini evlilikten vazgeçir ve hayatını kurtar. İkinizin de yaşı zaten evlilik için erken.
00 Yorumla Otur konuş ben böyle düşünüyorum sen bir 6ay ya da en azından 3ay sonra evlensen olmuyor mu diye. En güzeli acık olmak. Aranızda azıcık kardeşlik bağı varsa anlayışla karşılar zaten yoksa da yapacak bir şeyin yok
00 Yorumla
1 yılDüğüne neden yıllar önceden hazırlanıyosunuz ki. Altı üstü evlendiğinizi ilan ettiğiniz tek bir gün için mi bu telaş. Ev dizaynı bir ayda tamamlanacak iş. Hem bu işin büyüğü küçüğü mü var anacım. Evlenesi gelen evlenir
00 YorumlaEvlenebilirler tabii ki
⠀⠀⠀⢠⡾⠲⠶⣤⣀⣠⣤⣤⣤⡿⠛⠿⡴⠾⠛⢻⡆⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⣼⠁⠀⠀⠀⠉⠁⠀⢀⣿⠐⡿⣿⠿⣶⣤⣤⣷⡀⠀⠀
⠀⠀⠀⢹⡶⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⢯⣡⣿⣿⣀⣸⣿⣦⢓⡟⠀⠀
⠀⠀⢀⡿⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠉⠹⣍⣭⣾⠁⠀⠀
⠀⣀⣸⣇⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣸⣷⣤⡀
⠈⠉⠹⣏⡁⠀⢸⣿⠀⠀⠀⢀⡀⠀⠀⠀⣿⠆⠀⢀⣸⣇⣀⠀
⠀⠐⠋⢻⣅⣄⢀⣀⣀⡀⠀⠯⠽⠂⢀⣀⣀⡀⠀⣤⣿⠀⠉⠀
⠀⠀⠴⠛⠙⣳⠋⠉⠉⠙⣆⠀⠀⢰⡟⠉⠈⠙⢷⠟⠉⠙⠂⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⢻⣄⣠⣤⣴⠟⠛⠛⠛⢧⣤⣤⣀⡾10 YorumlaAblanın evlenmeye niyeti yoksa evlenir yani. Onu mu bekleyecek :DD
20 Yorumla
1 yılNe saçma bir inanış ya atı alan uskudari geçer diye bir söz var duymadınız sanırım sorun kız kardeşinde veya sende değil sorun damat adaylarında olsa gerek enişten çok sağlam birisi demkki yat kalk kardeşine dua et sana uyanık bir enişte bulmuş 😂
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılBana göre sıra önemli değil ama eğer sen evleniyorsun diye senden önce evlenmeye çalışıyorsa o zaman derim ki bir kıskançlık bir yarış bir rekabet söz konusu
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılNeden böyle seni kısıtlayan bir şeye bağlısın? Bu düşüncenin tek dayanak noktası gelenekler ve sana öğretilenler. Seni yordugu çok açık, bu düşünceyi bırak gitsin kısacası..
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Çok saçma, hayırdır yani ne demek küçük büyükten önce evlenir mi?
Çifte düğün yapın söz nişan! 😅
Allah tamamına erdirsin, kıskançç! 😅00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılBu ne koca sevdası arkadaş 😄 numaramatikten sıra almadınız mı😁
30 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Peki kardesin nicin acele ediyor? Nicin nisanlilik dönemini yaşamak istemiyor? Sizin kazimi bekletme nedeniniz ne diye sora bilirmiyim?
10 YorumlaIkinizin yaşı da küçük evlilik için kardeşinin ki baya küçük
20 Yorumla
1 yılİkiniz de kudurmuşssunuz 22 yaşında evlenilmez 19 da hiç evlenilmez
21 Yorumla- 1 yıl
Ayrıca evlenebilir ne var bunda önce evlensen ne sonra evlensen ne 30 a gelince de benden daha önce boşandı dersin😂
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Boş ver. Sen kendi düğününe bak, o kendisininkine. Demek ki göze almış bazı şeyleri. Kendi kalksın.
00 YorumlaBunu sadece siz değil aileniz de dile getirecek ve makul bir yerde anlaşacaksınız. Yani ne bileyim zor meseleler. Allah sabır versin
00 YorumlaBenimki benden çoook önce evlendi. Sizin düğün tarihleri yakın. bu konu biraz zor olabilir ama kimin önce evlendiğinin gerçekten bi önemi yok.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
1 yılBeklemek zorunda değil kendi telaşın olupta temmuzdan sonra başlarsın kendi düğün telaşına altinustu üç beş eşya
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 8,4b cevap paylaştı.
1 yılNe alaka ya sen evlenmekten vazgeçsen ya da 2 sene ertelesen senin keyfini mi bekleyecek
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 968 cevap paylaştı.
1 yılKaynananın evlenme ihtimali daha yüksek dikkatli olmak lazım 😬
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılYaşı geldiyse
Okul da bittiyse
Bir işi de varsa
Niye olmasın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılZoruna neden gidiyor ki önce o evlensin ne olur yani süslen püslen kardeşinin mutlulugunu gör bu kadar haset etme yani dogru değil yaa ne meraklısınız s... kt.. urma yarışına mı girdiniz anlamadım ki rahatsızlık söz konusu ortada olmamalı önce onlar karar vermişse saygı duymasını bilmelisin hem her şey nasiptir hayatta istediğin gibi gitmez hiçbir sey inşallah hayrlı insanlardır bu arada o kadar konusmussunuz madem
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılHem bu kadar küçük yasta evlenmeniz süpheci hayatınızı yasayın bu kadar mı kudurdunuz sen neyse de 19 ne?
Gizli Üye(30-35)1 yılBöyle bir durumda. Babam benim rızamı almıştı. Kız kardeşin senden önce evlenmek istiyor, buna rızan var mi? Diye sormuştu. Sizin babanız sormadı sanırım. Kötü olmuş
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı.
1 yılNedne bilmiyorum ama bizim sulalede genelde kucukelr önce evleniyor
03 Yorumla- 1 yıl
@Fqesto birinin boşanma mahkemesi var sanırım...
- 1 yıl
@Fqesto yok nafakayı düşünüp kederlenen bir adam yakarisi duydum zannetim😅
- 1 yıl
@Fqesto arkadaş az önce kadınlarla evlenmek baştan hata diye yazıyorsunuz ama azıcık bir kızla konussaniz da direkt fikriniz değişiyor gerçekten çok garip canlilarsiniz
- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
1 yılOlur niye olmasın ki mutlaka bir sıralaması olması gerekmiyor bir şeylerin.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 499 cevap paylaştı.
1 yılbu evlenme meraki ne ya 19yaşındaki gitsin okulunu okusun bebe
00 Yorumla ailen yobaz değilse evet ama yobazsa burnundan getirebilirler
00 Yorumla
1 yılEvet, küçük yeğenim öyl2 yaptı :) ablsı uyuzun teki
00 Yorumla
1 yılO telaslanmiyorsa sende telaşlanma gayette evlenebilir bu onun hayatı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 544 cevap paylaştı.
1 yılVazgeçirme onun telaşını falanda gütme elinden geldiğince yardımcı ol geç
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılkim önce evlenmek istiyorsa o evlenir öyle bir kural yok
00 Yorumla
1 yılSen kimsin tam olarak? Yani o bir birey ve aradığı kişiyi de bulduğunu düşünüyor. Senin sinirine gidiyor ya da sana, seni gölgede bırakıyor gibi geliyorsa bu senin sorunun.
Evet küçük, büyükten önce evlenebilir.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBu z kuşağı ne kadar çabuk evleniyo ya ben şok
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılvay be ne aileler var 1 yılda 2 düğün yapacak kadar varlıklı...
00 YorumlaHayır çünkü küçük önce evlenirse büyüğün bir sorunu deli ya da başka bir sorunu olduğunu düşünülür ( sadece görücü usulü için)
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıl19 yasinda psikolojik gelisim bile tamamlanmamis kisisel gelisimini vb onemsemek yerine ne evliligi yahu kimse de ne yapıyorsun kizim demiyornmu bu nasil aile
10 Yorumla
1 yılNe güzel kardeşin 19 yaşında evleniyor bazı s**** kızlar 25-30 yaşında daha bekar
04 Yorumla- 1 yıl
@tuncay2742 sanane güzel kardeşim
- 1 yıl
Olum sana giren çıkan mı var
- 1 yıl
bakim
- 1 yıl
ya mk sana prezervatif kullan demedimmi
1 yılEvet nasip bence bu tür şeyler ayrıca önce abla evlenecek diye bir şey mi var
00 YorumlaNeden olmasın ki. Büyük olan evlenecek diye küçük olan niye beklesin :)
00 Yorumla
1 yılBulursa kacırmam şahsen büyük küçük dinlemem alır giderim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılDüşünce yapınıza çok şaşırdım, ben de ablayım
10 Yorumla
1 yılEvlenir ne var bunda.
10 Yorumlaİşiniz gucunuz mesleğiniz var mı
08 Yorumla- 1 yıl
19 da ne işi ya lise yeni bitmiş 22 olanın da işsiz olduğunu düşünüyorum önce evlenecek sonra evlenecek hesabı yapan biri işe girmeyi akıl edemez verirler eline parayı harcar başka iş bilmex 😂😂
- 1 yıl
Ahhajaja doğru dedin kanka 😅
Soran1 yıl@Tükendimçok2 biraz üzülecekseniz belki ama 2020 yılından beri işyeri sahibiyim çok şükür kendi paramı kazanıyorum kimsenin eline bakmıyorum ayriyetten iki mesleğim var muhasebe ve sağlık o yüzden oturduğunuz yerden boş konuşmayın:)
- 1 yıl
Niye üzüleyim kız sevindim senin adına ama kendi parasını kazanan kadınlar koca. koca diye ölmez her şeyin bir zamanı var yeterince olgun olduğunu düşünmüyorum kardeşin ile önce ben hayır önce ben evlenicem muhabbetini yapman bile olgun olmadığını gösteriyor 😃
Soran1 yıl@Tükendimçok2 sence problem hayır önce ben evlenecem problemimi o benim kardeşim onun mutluluğunu sizden daha çok ben isterim ama siz bu kadar çalışıp çabalayıp kimseye muhtaç olmadan her şeyi hallediyosunux ama kardeşiniz oturduğu yerden her şeye sahip oluyor bi yerden sonra enayi yerine katıldığını düşünüyosunuz ayrıca maddi manevi aileyi de zorlayan bi durum oluyor bu süreçte de en çok yıpranan ben oluyorum nede olsa ayakkarımın ğzerinde durabiliyorum diye sorun tam olarak bu o yüzden her şey sırasıyla olsaydı bu problemler olmazdı
- 1 yıl
Oturduğu yerden her şeye sahip oluyor derken? Resmen yarış haline girmişsin kardeşin ile ve kiskaniyorsun
Soran1 yıl@Tükendimçok2 tamam bacım kıskanıyorum aynen
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Bunda alınacak bir şey yok bence.
10 Yorumla- Devamını Gör (65)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat