Bira düşük alkollü ve sonuçta sadece tadına bakacağım. Bu küçük bir günah.
Yoksa zina edip tövbe etmek saçma tabiki
arkadaşlarım bana da iç bir kere falan filan diye ısrar etti. ben de merak ederdim ulen ne buluyosunuz şunda, millet varil varil içiyo ne var bunda diye. ama bir s. kime benzemiyor emin ol. ağzını kirletip günaha girdiğine değmez. bunun yerine votka ve kanyak iç. en azından içince "ohh bee, iyi yaktı diyorsun" ve günaha girdiğine değiyor :D tööbe tööbee :D ben ilk alkol günahımı bu şekilde işledim, oradan biliyorum :D ama bence hiç birini içme. bir müslüman olarak seni uyarmak benim görevim :)
ha şunu da söyleyeyim, yukarı da yazdıklarımdan sonra bir daha içmedim, içmemde. beni cezbetmedi, alkoliklerin bulduğunu ben bulamadım ne buluyolarsa :D
Ictin kabul ettim ya basina bir tehlike gelirse, o icme aninda, seni kiskirtan icindeki nefsin ve yardim etmek istedigi seytana uydurup basina corap ormek, allahim bana firsat verme kotu niyetim icin de, gefcekten vazgec, kazanan sen olursun, bunu allah rizasi icin yaziyorum, allah sana yardim etsin
O zaman hepimiz içelim içelim tövbe edelim olur mu öyle şey? Sen günah olduğunu bile bile onun farkında ola ola gidip içiyim sonra tövbe ederim nasıl olsa Allah bağışlayıcıdır dersen olmaz. Srn farkında olmadan bir hata yaparsın pişman olursun tövbe edersin o farklı o zaman şüphesiz Allah bağışlıyıcıdır ama ben yapıyım sonra tövbe ediyim dersen olmaz. Yapma boşver içme zaten içtiğine pişman olacaksın kötü çünkü. İçme.
tövbe kapısı açık. sonuçta her günahıda bilerek işlersin iraden var
Her günahı tabiki bilerek işleriz kendi irademizle fakat insanın cahillik, heves dönemleri olur. Bu günahları biz yapalımda arkasından tövbe eder bağışlanırız mantığıyla yapmıyoruz. Günah olduğunu biliyoruz fakat şeytana uyuyoruz hevesimiz var cahiliz birşeylerin farkında değiliz yapıyoruz. Arkasından bu yaptığımıza gerçekten samimi bir şekilde inanarak, içten ve pişman olarak tövbe edersek kabul oluyor. Ama senin yaptığın tövbe haşa anlaşma yapmışsın gibi oluyo anlatabildim mi? Ayrıca sana ciddi söylüyorum bak birayı merak edip tadına bakacaksın arkasından votka nasıl acaba o nasıl acaba bu nasıl acaba diyerek hepsini merak edeceksin bir kere yolundan çıktıktan sonra o yola tekrar girmek zor olur nefsine hakim olamıycaksın. Kendimden bilerek söylüyorum sana ama amacım seni eleştirmek veya başka bişey değil sadece benim düştüğüm hataya düşme diye çünkü devamı gelcek biliyorum en azından 1 kişiyi bile olsa o pisliklrden uzak tutmak için bende yaptım birkere yapıp sürekli aynı hataya düşeceksin
Allah bağışlayıcıdır merhametlidir bunu biliyoruz diye o zaman her günahı işleyelim
adam deşelim çeşit çeşit zina yapalım mantıksız bir düşünce seninki
ama yinede merak ediyosun eninde sonunda içeceksin hiç değilse tek başına iç Kimse şeytanın olmasın
zaten bokum gibi tadı var iç de tövbeni et
Cevap
49Cevap
Allah bağışlaycıdır diye her haltı yiyelim! adamın biri sürekli zina yapıyormuş, her yaptığında da Allahım şeytana uydum affet diyormuş, baya bir kadınla yattıktan sonra yine dua etmiş, Allahım şeytana uydum affet, sonra şeytan dayanamamış çıkmış, ulann demiş ne becereriyon beceriyon üstüme atıyon :) bu ona benzedi azcık :))
Mantıklı düşünmüyorsun bence , içtikten sonra o kadar pişman olacaksın ki anlatamam çünkü bira içenler zamanla tadını severler sen ilk içtiğinde sana tadı iğrenç gelecek ilk içtiğim zamanı hatırlıyorum da gerçekten iğrençti erkekliğe b*k sürdürmemek için devam edip bitirdim. Ama bunu yaparken daha 16 yaşındaydım o yüzden sakın yapma derim
yasak olan meyveyi yediği için cennetten kovulan havvanın nesilleriyiz hem Allah ile anlaşma yapar gibi afeder nasıl olsa deyip her haltı yiyecek misin bence çok yanlış sakın içme
Sacmalama. O zaman herkes istedigi gunahi islesin sonra ozur dilesin. Yani tabi isleyince ozur dileyince Allahin izniyle kabul olur ama. Sen kabul olacagini dusundugun icin iciyosun. Amaaan aanlatamadim. Mantikli hic hic hic degil onu soyleyeyim sadece.
Hayır mantıklı değil tabiki diyelim ki sen bir günah işliyorsun ve bunun farkında değilsin sonra pişman olup tövbe ediyorsun bu tövbe geçerlidir ama sen günahı yanlışı bile bile böyle bir şey yaparsan o tövbe kabul olmaz
vakti vaktine namazını kılan başı örtülü teyzeler dedikodu yapıyor milletin mutluunu bozuyor insanları ayırıyor biz burada bir yudum biranın günahını tartışalım... bence düşünmüyosun istiyosan iç yani
Bu nasıl bir mantık? Oyun mu bu Allah aşkına? İçip tövbe etmek, öyleyse herkes istediği her şeyi yapar ölmeden önce tövbe eder mantık bunun neresinde? Ancak kendini kandırırsın.
küçük bir günah öyle düşündüm
Yapacaksan yapacağın şeyin arkasında ol, alkolden büyük günahlar olabilir evet. İçerim tövbe ederim olayı kendini kandırmaktan başka birşey değil.
Bira içmek ne hayatın sonu ne de yepyeni bir başlangıç , fazlasıyla sıradan bir şey , merak edildiği kadar yok yani onu söylemek isterim. Ayrıca her alkolün tadı kötüdür kimse alkolü tad için içmez. Tavsiyem hiç içmemendir :)
Diğer günahlarımızın yanında içeceğin biranın lafı olmaz :)
eig kanka :D
:D :D
Ya içerken boğazına kaçıp boğulup tövbe edemeden ölürsen?
Merak ede ede birayı mı ettin? Bari tekila vodka cin falan iç. İçtiğine değsin.
Ahahah pis kızlığa merakı olan cici bir kız :D Kırmızı Tuborg iç bari shsysg
Hof ic gitsin nolcak ben sise sise sampanya vodka iciyorum noluyo dunyaya 1 kere geliyoruz iyi bir insan llduktan sonra onemaiz
Allah affeder deyip bilinçli yapmak Cok daha günah benim bildgklik
40 gün kabul olmaz namaz öyle biliyorum.
Ama bir diğer ayette de kendine gelene kadar diyor.
Sen alkolsuz al iç tövbe et bence.
ne şeytanı gör ne üuzzü çek derler bence haram olduğunu bildiğin bir şeyi bile bile yapma derim
Allah bağışlayıcıdır da sen bile bile günaha gir Allah nasılsa affeder diye ohhh ne güzel İstanbul be.
Şeytan yan koltukta oturuyor sanırım şu an. Gunahini bilerek içmek bir günah ama seninkisi nedir bu dalga geçer gibi. ..
Bir kere meraktan bir yudum aldım iğrenç bişiy hiç girme bu işe berbat yani nasıl içiyorlar
Bir kere diyip bağımlısı olanlar var hiç içmemişsin içme bence inan merak edilcek bir şey yok yıllardır ağzıma sürmedim Allah boşuna yasaklamamış bunları.
Ne güzel hic icmemissin bundan sonrada içme bnce beyini mrk edyn
Iyi o zaman herkes Allah bagislayici diye içki ictikten sonra tövbe etsin.. yok öyle şey
Sirf tadini merak ediyosan hic icme tadi guzel degil zaten icip kafayi bulmak guzel
bu bilincle yaparsan sacma yani yapip tovbe edicem diye bisey sacma. ayrica tadi cok kotu 😤
Ohh ya yap yap nasıl olsa Allah affeder de. Bilinçli yapiyosun günah olduğunu biliyosun. Allah sanki görmüyo.
Çok merak ediyorsan al bir tane iç töbe etmene gerek yok. Zaten bira günah değil içip sapitmak günah.
daha sonrada diğerlerinide deneyip en son bonzaide tövbe edersin
iyi de ben kırkyıllık içiciyim senin gibi kafa yaşamadım :)
İnsan pişman olduğu günaha tövbe eder bu mantıkla adam öldürüp tövbe edeyim bende :)
Bilerek yapılan şeyin günahı bağışlanmaz bu ayrıda. Nesini merak ediyorsun ki
İç ne olacak sanki zaten ilk iciste yarisi seni sarhoş eder. d
Tövbe dediğimiz olay Allah'ım çık pırdın diyerek olmuyor. Gerçek manada pişman olmaz gerek.
Az önce bir soruda cvpladım. Profilime girip 4-5 cevap öncesinde detaylı olarak okuyabilirsin..
Tövbe etmene gerek kalmaz. Tadından iğrenirsin zaten.
Ancak sen böyle kendini kandır bile bile içmenin tövbesi biraz zor olur hele ki sen böyle düşünüyorsan
Merak ediyorsan iç tuzlu fistik da al yanina çarparsa birde :D
Tövbe edecek kadar ömrün olduğunun bir garantisi var mı?
Evet müslüman olduğunu çok belli ediyorsun, böyle şey mi varmış,
Tövbe edeceğim içeyim...
Sadece tadı için alkol almana gerek yok. Alkolsüz malt içecekleri var.
Birayı merak için içme. O tadı alman gerek. Yoksa kusar kalırsın
Zaten bizdee zina yapip allah affeder diyip tövbe ediyoruzz
içmemek icin tövbe edir içipde tovbe etmek :? içme daha iyi
Bende adam öldürmeyi mersk ediyorum.. Acaba öldürüp tövbe etsem kabul olur mu?
Merak için günah işleyeceksin? Allah akıl versin ne diyeyim
bikere merak ettigin için içersin tövbe edersin bence cokta sıkıntı degil
Malta icecegi var armutlu ondan ic tadi cok az farkli bende arada canim bira cekerse ondan iciyorum.
Madem icip tövbe edecen bari baska bisey ic deysin yani bira ne :)) votka veya viski ic :)
Ne desem bilemedim sonra başka şeyleride bir kere yapar tövbe edersin :)
ben hergün içiyorum göbek yaptık bakınca göremiyorum artık o derece :)
bilemem bence yasak olan şeyi ypma güzel bişey olsa zaten dinen yasaklnamaz dı
sen bu merakla pipinin tadına da bakarsan nede olsa bişey olmaz bir kerede :DDD
bağışlayacıdır diye herseyi yap soonra tövbe de bile bile
Sidiğini iç hem merakını gidermiş olursun hem de günaha girmemiş olursun
ne tür bir malsın ya
çok konuşma
ya sktr git ya bilerek böyle konular açıp dalga geçmek, polemik yaratmak için açmıyorsa bişi bilmiyorum
Annemin hayatı üzerine yemin ederim soru ciddidir
alkolsüz bira al iç :)
onlar kalktı piyasadan yasaklandı özendiriyor diye
o zaman az alkollü bişiler al
idrarini ic o da bir nevi bira
Alkolsüz biralar var ondan al madem ^_^
Ya icerken olursen o halde cehennemi boylarsin
bende zina yapıp tövbe edeceğim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar