Tesettüre adım atmak?

Öncelikle bu karar benim için ani verilmiş bir karar değil; aksine, uzun zamandır içimde taşıdığım derin bir istek. Yaklaşık iki yıldır bu sürecin içindeyim; araştırdım, öğrendim, düşündüm. Namazlarımı kılıyor, oruçlarımı tutuyorum.

Ailemde, özellikle de annem, tesettürlü değil. Hatta oldukça açık giyinir. Kıyafetlerime çeki düzen vermeye başladığımda, Ne yapıyorsun sen diye tepki göstermişti. O an sadece, Böyle daha rahat hissediyorum diyerek geçiştirdim. Bu tarz tepkiler aldığım için şu ana kadar ne namaz kıldığımı ne de içimdeki bu isteği kimseyle paylaşamadım.

Spor salonuna devam ediyorum ve ciddi anlamda bir gelişim gösterdim. Bu yüzden bu düzeni bir anda bırakmak kolay olmayacak gibi geliyor. Ancak zaman geçtikçe içimdeki tesettür arzusu daha da büyüdü, daha da netleşti.

Allah nasip ederse bu yıl üniversite sınavına gireceğim. Kazandığımda hayatımda yeni bir sayfa açmak istiyorum. Hem kendimi geliştirmek hem de Rabbimle olan bağımı daha da kuvvetlendirmek… Tesettür, bu yeni başlangıcın belki de en anlamlı ve özel adımı olacak.

Elbette zaman zaman tereddütlerim oluyor, ama içimdeki istek çok güçlü. Sadece kalbimde büyüyen bu duyguyu paylaşmak ve bu konuda fikirlerinizi almak istedim.

Tesettüre adım atmak?