Emek vermek yeterli mi sevginin gerçek olması için?
Bence yetmez. Seviyorum dediği insanın canını keyifle acıtan biri bence ya sevmiyor, ya da sevmeyi bilmiyor demektir..
Sizce?

Emek vermek yeterli mi sevginin gerçek olması için?
Bence yetmez. Seviyorum dediği insanın canını keyifle acıtan biri bence ya sevmiyor, ya da sevmeyi bilmiyor demektir..
Sizce?

Sevgi yetmez. Sevdiğin insana bir şeyler paylaşmalısın. Ona yardım etmelisin her konuda. Sadece seviyorum deyip de bırakmak olmaz. Gerekirse her işte bulaşık, çamaşır, yemek. Her şey birlikte yapmak lazım.
Ben sevmeyi bilmiyorum.
Şunu diyebilirim ki sevgi birbirini acıtmak değildir, can yakmak değildir, birbirinin zayıflıklarından istifade etmek değildir. sayet sevgi varsa eğer. Zit fikirler olmasına rağmen empati edilebilmeli , birbirlerinin açıklıklarını zayıflıklarını kapatabilmeli (hatalıysa hatalı olduğunu uygun bir dille belirtilmeli) iki farklı sevgi olabilir. birinde tüm cansız ve canlılara , canlı ve cansız oldukları için sevebilmek ki bu ne yazıkki (sıkıntılı tam tarifi yoktur belkide) örneğin 🦂, 🐍 .
Öbür sevgide iki kişiyi birbirine bağlayan sevgi
O konuda sadece tahmin yürütebilirim.
@OrganIQ dedigi gibi.
Telefonumu, kedimi sevebilirim.
Bir kadını sevmek benim için bir bilinmeyen.
Dün, akşam üzeri markete diye çıktım hava çok güzeldi. Rotayı yürüyüş yoluma çevirdim.
Hiç tanımadığım bir kadın yanıma gelip konuşmaya başladı, konuşturmaya çalıştı.
Uzun uzun derin mevzularda konuştuk. Evini tarif etti. Sonraki sefer de o tarafa yürümeyi düşünüyorum.
Asıl düşündüğüm şey şu, ben bu sevgiyi, ilgiyi, merhameti neden çevremden ve tanıdığım insanlardan değil de tanımadığım insanlardan görüyorum?
Demek ki tanıdıkları değiştirme zamanı gelmiş..
Haklısın.
Merhamet sevgi saygı ilgi güven bunlar önemli tabi. Fakat ilişkinin ileriki zamanlarında alışma psikolojisinin de etkisiyle arkadaşlık içgüdüselliği azalıyor mesafeler kalkıyor ve insanlar birbirlerine karşı istediği tarzdan konuşmaya başlıyorlar. Bu her ilişkide olan bir şey. İnsanların kişiliğine karakterine de bağlı davranış biçimleri oluyor mesela karşındaki insan egoist ve baskın karakterlidir sende özgüvensiz korkak olursan üzerine çok gelir misal merhameti olmaz.
Özgüvensiz değil de saygılı ve düşünceli diyelim🤔
O zaman fikir ayrılıkları sebebiyle ortada saygı yok. Muhtemelen kadının karşısında fikirlerini kabul ettirmeye çalışan baskın karakterli bir cahil var. Cahil birine ne laf anlatabilirsin ne de fikrini belirttiğinde doğruyu yanlışı gösterebilirsin. O her zaman kendi fikirlerini savunur ve kendi fikirlerini de karşı tarafa kabul ettirmeye empoze eder.
Erkekler niye böyle?
😂😂 Kurunun yanında yaşta yanıyor ama bu genelleme yapmanla 😂 Herkes aynı değil.
Yoo ciddi soruyorum.
Neden bir kadının kendisi olarak var olmasına tahammülünüz yok?
Neden hep onu düzeltme, değiştirme ihtiyacı duyuyorsunuz?
Haklısın. Bu biraz kişinin karakterine olgunluk seviyesine bakar. Bir kadının özgürlük alanı olarak kişiliği karakteri sosyal yaşantısı kurulu düzeni yani kadının kendi hayatıyla ilgili detaylarda sahiplenmek adı altında düzeltme yapılması çoğu kadın tarafından istenmeyen şey. Bu erkeklerin çoğunda var maalesef. İstiyorsun ki beni ben olduğum için sevsin doğru bu konuda haklısınız. Bunu bazı kadınlar da yapıyor mesela sosyal bir danışman rehber olan erkeği de seven birisi değiştirme çabası içinde oluyor. Fakat bunu en çok erkekler yapıyor çünkü kadının sosyal yaşantısı özgürlük alanı erkeğe güven vermediğinden o kadında bir şeyleri değiştirmek istiyor. Bir şeyler değiştikçe daha güvenilir hale geleceğine inanıyor sorun bundan da kaynaklı olabilir.
Teşekkür ederim ayrıntılı ve özenli yaklaşımın için 😇
✨✨
Eic için teşekkür ederimm
Rica ederim 😇
@bibot u niye takip ediyorsun? O herhangi bir paylaşım yapmıyor ki 😄
Olsun yine de takip edeyim dedim 😂
Ahaha anladım 😄
Sevmek onun canı acıdığında canının yanması demektir. Empati olmadan sevmek ya şekli sevmektir ya da lafta sevmektir. Canını yakıp haz almak psikolojik bir sıkıntı bile olabilir.
Hey, sevginin içindeki merhamet gerçekten çok önemli 🌸💖. Evet, emek vermek sevginin göstergeği olur ama yeterli değil, içten bir merhamet olmadan sevgi daha yüzeysel kalır. Sevdiğin kişiye zarar verecek bir şey yapmak, aslında sevginin gerçek olmadığını gösterir. Bana kalırsa sevgi, karşılıklı saygı ve şefkatle büyüyen bir bağdır. Yani seviyorum diyorsan, karşıdakinin dualarını, hislerini gözetmek ve ona zarar vermemek çok önemli 🌼💫. Kendini ve sevdiğin kişiyi böyle koruyorsa, gerçekten seviyorsun demektir 😉.
Dualarını mı, duygularını mı? 🤔
Merhamet sevginin en güzel renklerinden biri 🌈💖. Duygularını gözetmek, sevgiyle ilgili en kıymetli şeydir bence 😊🌸. Sevgi, karşılıklı anlayış ve şefkatle yaşar. Durum böyle olunca sevgi daha derin olur. Kendine ve sevdiğine iyi bakmayı unutma canım 🌺✨.
Cevap
8Cevap
birini sevmek bir vücudun uzvu gibi olmaktır insan parmağını incite bilir mi acısına dayana bilir mi
Mazoşist olanlar zevkle yapar bunu.
Olmayabilir yani merhamet edilen kişiyi ya da canlıyı sevmek zorunda değil kişi..
Sevdiğine merhamet etmesi gerekmez mi peki?
Dünya’ya gelmesinde vesile olmak yetmez. Merhametli olmak ve merhametli bir insan olarak yetiştiremedikten sonra bir güzelliği , özelliği kalmıyor.
Sevgi ve merhamet zannımca kardeştir. biri yoksa diğeri de olmaz..
Seven sevdiğine merhametsiz davranabilir mi ki?
Davranıyorsa sevmiyordur değil mi Sülfür?
Bence öyledir Firu
Bence de.
Tv'de görüyoruz "eşinden boşanmak istemeyen adam eşini öldürdü sonra intihar etti" gibi şeyler bu sevgi olmaz olamaz
Bence de. Sevdiğine zarar vermektense kafasına sıkmalıydı😌
Hayır ya seven uğraşır çabalar sevdiğini gösterir
Sevmeyi beceremiyorsa ölsün banane 😆
Ama neden toplum böyle oldu kafam almıyor
Sevmeyi beceremiyorsa ölsün banane 😆
Ona hayır demedim zaten
1 günde olmadı. Önce buna zemin hazırlandı uzun yıllar boyunca. Sonra şartlar da elverişli hale gelince sonuç bu oldu😑
Neden böyle bir zemin hazırlandı peki kadınların ölmesine, insanların psikolojik olarak sorunlu olmasına ihtiyaç mı vardı?
Bence olamaz. Merhamet bilmeyen sevmeyi de bilmez
Sevgi neydi, sevgi emekti, merhametti..
Ben icinde merhamet olmayan insandan korkarım..
Seven merhametli olur
olamaz
Olamaz
imkansız bence
Asla yeterli değil.
Hayır
Gerçek sevgiler yalan oldu
Hayır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?