Öfke kontrolü, şiddet ve terapi?

Eşimle 3 sene olacak evliliğimiz, özellikle geçen seneden beri çok sık tartışıyoruz. Geçen sene evden gitti hatta eşim bayağı bağırış çağırış yaşamıştık.(Ailesi sebebi ile) Biz beraberken iyiyiz. Ancak eşimin ailesi ile yanyana geldiğimizde inanılmaz şekilde mutsuz oluyorum. Bu sebeple suratım asık oluyor. Çünkü ailesi ile kafa yapımız uymuyor her zaman gitmek istemiyorum (eskiden çok daha sık giderdik) çok karışıyorlar ve ben eşimle plan yapmak istesem bile onlar bir şey çıkarıyor hadi şunu bunu yapalım gibi ve ben plan yapamıyorum. Eşimde ailesi ile iyi olmamı istiyor ve herkesin gönlünü yapmaya çalışma gibi bir huyu var. Ona çıkarı için yaklaşan insanlara bile hayır diyemeyip istediklerini yaptığına bizzat şahit oldum. Ben artık ailesine dayanamıyorum, eşimi doldurduklarını düşünüyorum. Çünkü eşim benim aileme karşı tuhaf davranıyor bazen. Ve eşimin annesi oğlunu kıskanıyor. Eşim çok arada kaldığını söylüyor. Bayağı yüklü borçlarımız var icralık olma derecesindeyiz. Eşim geçen gün bana şiddet uyguladı. Gerginmiş ve ben bu gerginliğini ailesine bulduğum için ailesine laf ettim diye dayanamamış. Sonrasında kendi anne babasına benim babama dahi kendini tutamayarak sitemkar hareketler bağırmalar gömlek yırtmalar gibi tavırlar sergiledi. Ben annemlerdeyim şu an. Yuvasının yıkılmasını istemediğini söyledi. Geri dönmemi istiyor. Ben onu seviyorum ama dönmeye korkuyorum. Ya yine aynı şeyler yaşarsam diye. Bu sebeple terapiye gitmesini psikolog ile öfke kontrolü konusunda tedavi olmasını hatta aile terapisine gitmeden yanına yanaşamayacağımı söyledim. Benim yakın arkadaşlarım vs. boşanmamın doğru olacağı yönünde ama istersen terapiye de git dediler. Olaylar çok sıcak doğru kararı verebilmek için size danışmak istiyorum. Ben o evden de soğudum. Düzelir mi terapi iyi gelir mi aynı devam eder mi bilemiyorum. Ailesinden hatta ikimizin ailesinden de uzak beraber aile olarak yaşamak ve öfkesini kontrol edebilmesi için terapi görmesini istedim. Doğru mu yaptım sizce? Ne şekilde hareket etmeliyim? Yanlış bir şey yapmak istemiyorum. İçime sinecek bir karar vermek istiyorum.

Öfke kontrolü, şiddet ve terapi?