Ablam kayınvalidem geliyor diye bana neden sitem ediyor?

Bu cuma kayınvalidem gelecekmiş normalde bende kalmaz ama bu sefer sende kalacağım dedi. Bende gelene dur gelme vs. Diyemem sonuçta.. neyse ablam da bu cumartesi günü kızına doğum günü kutlaması yapacaktı. İşte hastaydılar bu güne ertelediler herkesi çağırabilmek için..

neyse şimdi konuştuk ablamla bana diyor ki ben cumartesi günü seni hazırlık için çağıracaktım. Zaten 16.00 ten sonra yapacaktım kutlamayı akşam yapmayacaktımm. Peki sen bu saat planını yaparken bana sordun mu hayır..

neyse dün de kayınvalidemlere gittik biraz uzakta yaşıyorlar bende ablama şey demiştim gelmiyoruz diye sitemliler eşim de bu hafta biz gidelim önlerini keselim o zaman demişti dedim.
bana gelmiş şimdi onu söylüyor işte sen böyle demedin mi o zaman cuma günü kayınvaliden niye geliyor o zaman siz niye gittiniz diyor.
yahu ben bunun hesabını vermek zorunda değilim ki.. diyemiyorum tabii. Açıkladım. Evet gittik çünkü babası sitem ediyordu gitmediğimiz için. Ablamlarla , annemle görüştüğümüz kadar onlarla görüşmüyoruz çünkü ve ne olursa olsun onlardan haz etmesem bile gitmemiz gerekiyor.
neyse işte bana geldi sen gelmeyecek misin o zaman bilmem ne falan yaptı.
bende dedim ki yani ben kutlamayı akşam yaparsın sanıyordum bana saat bilgisi vermemiştin dedim. O da işte pazar günü ortanca ablam geldi o da ben gelemem doğum gününe dedi bende ondan dolayı biraz saati erkene çektim dedi. Hem de işte senin eşin 15.00 te çıkıyor o gün falan yaptı.
bende dedim ki abla tabii ki sabahtan kayınvalidemi ve kızını evde bırakıp sana hazırlık için hopp diye gelemem dedim.
ama kutlamaya gelirim dedim. Bir zahmet hazırlığını da kendisi yapsın. Her bir şey yaptığında Ece uç ece koş demesin. Evlendim ve benim de herkese karşı sorumluluklarım var. Ablam 15 senelik evli ancak ne kayınpeder görmüş ne kaynana görmüş.. eltisi , görümcesi, dıdısının dıdısı bile yok onda. ee bu rahatlıkla hareket eden birisine ne anlatabilirim. Bir de bana laflar söylüyor ki sormayın. İşte ben işime geleni anlıyormuşum ben planımı yapmışım zaten.. dedim abla sen ne anlatıyorsun. Alt tarafı bir kutlama yahu ben olmasam da kutla diyeceğim dünyaları yıkar bu sefer de..

Ablam kayınvalidem geliyor diye bana neden sitem ediyor?