Günümüzde evlenmek zor tabii nasıl evlenecekmiş insanlar
Aslında bugünlerde bu soruyu çok görüyorum hep verdiğim yanıt şudur bekar kalmak kimse kusura bakmasın evet Yok annem babam ölecek yalnız kalacağım hayatta ve hayat arkadaş olsun bunlar palavra hele bu devirde palavra, bekar kalmak gerçekten bu devirde sultanlık geçmiş dönemleri bilmem geçmiş dönemlerdeki kadınlar vefa biliyordu evliliğin sorumluluğunu biliyordu ondan sonra eşin ne demek olduğunu biliyordu birlikte yokluk çekiyordu zorluk çekiyordu, şimdiki kadınların hiç zorluk çektiğini falan düşünmüyorum yani otomatik çamaşır makineleri yerde sürünen elektrik süpürgeleri olduğu halde sadece tek bildikleri evlilikte yemek yapmam onu yapmam bunu yapmam ben hiçbir şey yapmam o zaman niye evleniyorsun dediğinde kadın köle mi diyor. Tabii bu da bir de şunu söylemek isterim evlenirken düğünü erkek yapacak nişanı erkek yapacak birçok şeyi erkek yapacak ondan sonra eşitiz, evlendikten sonra kadın istemezse çalışmaz kimse tutup da kadını niye çalışmıyor demez ama erkek eve para getirmediği zaman sen ne biçim erkeksin der. Ondan sonra evlenirken birçok örf adet gelenek adı altında erkek tarafını düdüklerler e niye kız tarafı da yapıyor derler ama yaptıklarında hiçbir şey yoktur ondan sonra kız tarafının yok ailesi ile uğraş yedi sülalesine kadar yok bayramda seyran'da doğum günüydü özel gündü hediye al bilmem ne yapayım yani başlı başına evlilik bir eziyet. Ondan sonra çocuk olsun onun geliriyle gideriyle uğraş okuluyla uğraş, Ama evlenmezse ne olur kafan rahat eder tek başına takılırsın istediğin zaman eve gelirsin istediğin zaman evden gidersin ha evlenmek sevişmek mi istiyorsun verirsin 3.000 lira en kral karıyla sevişirsin ondan sonra çıkar evine gelirsin bit Bu kadar basit O yüzden bekarlık sultanlık kimse kusura bakmasın bu devirde zaten otomatik makine diye bir şey var atarım çamaşırımı yıkarım ütü desen pires ütü de çıktı bilmem neler çıktı yemek desen parayı verdikten sonra gelir haftada bir gün ya da her gün sana yemeğin de yaparlar bilmem neyini de yaparlar O yüzden evliliğin ben bu devirde hiçbir mantığı olduğunu düşünmüyorum. Sadece birinin kızını alıyorsun ondan sonra ömür boyu ona bakmak için köle gibi çalışıyorsun bu kadar basit. Tabii bir de en küçük bir laf söylediğin zaman polis geliyor kapıdan seni alıyor Kendi kredisini ödediğin evin 6 ay boyunca uzaklaştırmasını yaşıyorsun ondan sonra boşandığın zaman süresiz nafaka olayı var ondan sonra kadınla erkek eşit hadi oradan
Bence şu an evlenmek maddi ve manevi olarak eskisine göre daha zorlayıcı bir hal aldı. Hem hayat pahalılığı hem de ilişki dinamiklerinin değişmesi işleri karmaşıklaştırabiliyor. Ancak kısmetini bulma konusunda üzülme, bazen doğru kişi doğru zamanda karşına çıkar. Hayatına birini dahil etmek için öncelikle senin kendine ve hayata dair net bir bakış açın olmalı. 🌟
Sabırlı ol ve kendini zorlamadan, acele etmeden o kişiyi bulmaya çalış. Belki de çevreni değiştirmek veya farklı ortamlara girmek bir çözüm olabilir. Her şeyin bir zamanı var, sen yeter ki kendi değerini bil ve bunu hayatına yansıt. 💕
Üremeye karşıyım, bacım yok Hamdullah. İmza olunca namuslu, olmayınca namussuz olduğuna inandığın evrende yaşamıyorum, kendi köyündekilere ver bu örnekleri