Merhabalar,
3 kardeşiz ben hariç diğerleri evli ailemle yaşıyorum, babam evi bana verecek “bakmak şartıyla” diğer kardeşlerim bozamasın diye. Ama bunun iptali mümkün müdür? Hangi sebeplerle bozulur? Aileme ben bakacağım ama Allah korusun onlara bir şey olduktan sonra kardeşlerim evi üstümden alabilir mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Balla ev babamızın üstüneyse kardeşleriniz hak idda edebilir mahmekede hakta idda bilir sadece evin tapusunu babanız sagken sizin üstünüze yaparsa ozaman kimse hak idda edemez yani sözle olmaz
Mirasçı oldukları için kardeşten mal kaçırmaya girmez mi evi benim üstüme yapması? Ben bozulur diye korkuyorum
Evet bozulur. Hatta baban üzerine satış olarak bile gösterse dava açarak diğer varisler kararı bozdurabilir...
Ben de öyle biliyorum. Yıllarca ailemin kahrını çekip bir de diğerleri hiç yorulmadan mala diğerleri ortak olsun istemem. Var mı peki başka bir yolu?
Var, evi satsın baban henüz hayattayken altın yapın kenarda dursun, musait zamanda ev alırsın kendine. Başka da bir yolu yok maalesef. Babana sorduklarında borcum harcım vardı hastahane masrafları vardı yedim gibi şeyler söyleyebilir. Gerçi pek çok baba buna yanaşmaz ama en etkili yolu bu maalesef...
Peki babam evi benim arkadaşımın üstüne yapsa, bir zaman sonra da arkadaşımdan geri alsam? Belli bir ücret karşılığı mı satın almam gerekir yoksa arkadaşım direkt üstüme yapsa olur mu?
Tabii ki satış yaparken resmi yollardan satış yapılır. Ve evin değerinin %6 sı kadar vergi ödenir. E tekrar sen üstüne alırken bi %6 daha ödeyeceksin.
Çok teşekkür ederim, çok açıklayıcı oldu. Siz bu bilgilere nereden sahipsiniz? Takıldığım konularda yazabilir miyim size
Tabii ki de yazabilirsin. Eğer bilgim var ise sorulan her soruyu cevaplarım. Ev satış alışı yaptığım için ve etrafımda benzer şeyler yaşandığı için biliyorum.
mümkündür. eğer iptal olmasın istiyorsanız evin bedelini herkesin banka hesabına göndermekle mükellefsin
Nasıl yani? Evi üstüme aldıktan sonra evin ederi neyse bir de diğer kardeşlerime aynı miktar ücret mi ödeyeceğim?
kanun derki bir maliki satın aldıysan yani tapu sana geçtiyse bedelini ödemek zorundasın. yoksa mal kaçırmaktan dava açıldığında bozulur. (kardeşlerinde açabilir )
Yok bozulmaz