Zamanında Ailenizden veya Çevrenizden…

Nasihat havuzu oluşturalım🌪️
Zamanında Ailenizden veya Çevrenizden…

Nasihat havuzu oluşturalım🌪️
Hayallerinizden ve planlarınızdan kimseye bahsetmeyin. Mutluluğunuzu kimsenin kontrol etmesine izin vermeyin. Ne olursa olsun, her zaman güçlü kal. Kimseden yardım istemeyin. Gerçek ne kadar acı olursa olsun, onu her zaman kabul edin. Dışarıda seni sevmeyecekler, herkes seni değiştirmeye çalışacak... değişme. Sana zarar vermeye çalışacaklar... İzin verme... Kimsenin gözündeki ışığı söndürmesine izin verme. Bir gün bir arkadaşım bana... herkese karşı dürüst olma, herkese nezaketini gösterme çünkü herkes bunu hak etmiyor dedi... O gün güldüm ve ne yapmalıyım dedim... kötü olayim mı? "Anlayacaksın," dedi ve sonra ne demek istediğini anladım. Bir gün burada bir arkadaştan da tavsiye aldım. Bana dedi ki, " Peri her zaman bu kadar dikkatli olma. Kendine taktığın zincirlerden kurtul. O zaman daha güzel olacaksın." 😂Bunu her zaman düşünüyorum ama sanki yapamam
Nezaketli herkese karşı ol … nezaket senle alakalı bir şey karşıyla değil
Haklısın teşekkürler
1> "Her zaman kendin ol, kimse için kendini değiştirme"
2> "Ne olursa olsun asla yalan söyleme, dürüst ol"
3> "Her zaman büyük sözü dinle, onlar senden daha çok biliyorlar"
4> "Kötü insanların sana yaptığı kötü hareketlere kötülük yaparak değil, iyilik yaparak karşılık ver, aksi takdirde onlardan bir farkın olmaz"
5> "Asla ani ve acele kararlar verme"
6> "Her zaman doğru ve yerinde davran"
7> "Hiçbir zaman kalp kırma"
8> "Kardeşini koru"
9> "Kimsenin kendi arkanı toplamasına izin verme, temiz ve düzenli ol"
10> "Her akıllı sana nasihat verecek değildir, sana her nasihat veren de akıllı değildir; fakat hem nasihatçi hem akıllı olan arkadaşın sözü dinlenmelidir"
11> "Asla cahil insanlar ile uğraşma"
12> "Kendin için ne arzusundaysan başkaları için de o arzuda ol"
13> "Başkalarını düzeltmeye kalkışmadan önce kendini düzeltmeye çalış"
14> "Her zaman olumlu düşünmeyi bil"
15> "Kendinden küçükleri koru"
İnanılmaz güzel
Bir çok ortam ve kişilerin söylediği nasihatler var ama hangi birini akılda tutmalı hangisini uygulamalı bu yüzden genelde kendi yaptığım doğru/yanlış' larıma bakarım bunlardan tecrube alıp kendime nasihat ve kişilik eğitimi vermeyi daha doğru buluyorum yani önce kendimizi eğitmeli sonra söylenen nasihatleri dinlemeli varsa içinde lazım olan ve uygulamamız gereken doğru yerde ve doğru zaman da hamle yapmalı ✨️
Alınan nasihatlar hep unutulmuş cevap sayısına bakılırsa.😊
"Hiçbir zaman tedbirine güvenme."Hayatta her şeyin mümkün olabileceğini öğreten çok güçlü bir baba sözüdür benim için.
Güzel tespit
Cevap
9Cevap
kimseye güvenmemek tabi ki de.. ve kendin olmak
"Dünya Yaşmak İçin Çok Tehlikeli Bir Yer. Çok Dikkatli Olmalısın Çünkü Hiç Kimse Ben Kötü Birisiyim Demez"
İnsan bazen sevilmediği yerde kalır, çünkü umutla inadı karıştırır. Ama zaman gösterir ki, kendini harcadığın her an, başkasının umurunda bile değildir. Ve sen bir gün, aynaya bakıp ‘keşke’ yerine ‘yeter’ dediğin an özgürsün.
20li yaşlardayken hayat rutinini belli hatlarıyla oturtmuş ol.
Hiç bir zaman son kuruşuna kadar harcama elden gelen ögün olmaz oda Vaktiyle gelmez
bazen böyle waov dedirticek çok hoş nasihatler duyuyorum ama aklıma gelmedi şu an
Herkes hak ettiğini yaşar, bu yüzden seni üzeni üzmeye değmez. 3 günlük dünya dün, bugün ve yarin.
Ben nasihat dinlemiyorum, bir kulağımdan girip diğerinden çıkıyor.
Nasihate ihtiyacm yok
öyle bi nasihat yok. aldım ama aklıma gelmedi
Hərkes kəndi zamanını yaşar.
Ak akçe kara gün içindir
Herşeyi bil ama hiçbirşeyi bilme. Anlayana çok büyük söz
Paranı tut yavrım
Hahhhahahahahah gymde sesli güldüm nerdeyse
Gym diye belirtmesen olmazdı euro man
Anam baban ne ki ben ne olim babam alkolik kumarci sorumsuz annem desen 45 yasımda tipine bakmadan sevgili bukma derdinde
Gece yatmak bilmezsin sabah kalkmak bilmezsin 😂😂
Bir musibet bin nasihatten yeğdir
Milletinden almazsan illetini alırsın.
Kendinden bir şey verme hep kendini seç.
Hatırlamıyorum 🤘🤘😛
Annem ne derse cidden çok doğru çıkar
eceskisken
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?