İhbarda bir şey bunlmasa savcılık ihbarcıya işlem başlatır mı?

Merhaba arkadaşlar ben köyde bir kaç kişiyi ihbar ettim, köyde 3 kişinin yasa dışı yollarla getirdiği uzun namlulu silahların olduğunu ve evde mi köyün içinde bir yerde mi bilmiyorum dedim. Ve ihbarım ilçe jandarma yerine merkez TEM şubeye iletilsin istedim, aradan 1 gün geçti istihbarat benimle iletişime geçti detaylı bilgi verdim. Bana genişleme olursa WhatsApp'tan mesaj at bana dedi, bende yeni gelişmeleri attım ona ilk başta bahse konu kişileri takibe alırız dedi ve aradan 3 gün sonra tekrardan güncel bilgi verdim gerekli yerlere ilettik dedi. Ve merkez TEM şube beni aradı benden ifade vermemi istediler savcılık emri dediler, ifade verdim. 3 kişiden 1 kişinin silahını 3 ay önce gördüğümü ve torbaya koyup toprağa güldüğünü soyeldim. Ne gibi sonuçlar çıkar? Başım belaya girer mi? İstihbarat yetkilisini aradığımda ben zaten çakışma yapıyorum senin ihbarınla dedi çok korkuyorum ya. Bilen varsa lütfen detaylı bilgi verin yeminle kemal Sunalın oynadığı filim gibi neye maydanoz olsam başım belaya giriyor, yan komşumu ihbar ettim jandarma sağolsun muhtara bildirilmiş ban bu böyle yapıyor haberin olsun demiş orada patlak verdik. Savcılık işi çok korkuyorum ya

İhbarda bir şey bunlmasa savcılık ihbarcıya işlem başlatır mı?