Hadi biraz kendimizi sorgulayalım?
En son Allah’a ne zaman şükrettiniz?
Alnınız secdeye en son ne zaman değdi?
En son Allah’a ne zaman şükrettiniz?
Alnınız secdeye en son ne zaman değdi?
kendimden bazen çok utanıyorum bir inancım var ve ona uymayarak inancıma saygısızlık yapıyorum. eskiden namazımı kuranımı okur aksatmazdım kalbimde ki Allah sevisi peygamber sevgisini en derinden hissediyordum şimdi ne anlım doğru düzgün secdeye değiyor ne kuranın ağzını doğru düzgün açar halle geldim. dua etmeye bille utanır Allahın ve peygamberin adını duyunca içimde bir utanç dalgası oluyor ne oldu hangi ara bu kadar yolumu kaybeder halle geldim inan bende bilmiyorum kendimden tiksinir halle geldim ne kadar başlamaya çalışsam da gene nefsime yenik düşüyorum kendimi evden kavulmuş ailesinden uzakta sürgüne gönderilmiş yurtsuz kalmış bir insan gibi hissediyorum. ölümden korkmayan ben ölümden korkar halle geldim dünyaya hangi ara bu kadar bağım artı bilmiyorum tekrar eskisi gibi o hissi o huzuru kalbimde bulmak için neler vermezdim çok güzel bir hayatım gene yoktu ama o kalbimde ki huzur her şeye bedel bir histi kendimden çok utanıyorum umarım tekrar Rabbimin sevgisini kazanmayı başarırım
Şey oluyor dimi tövbe etmeye bile utanıyorsun hangi yüzle gideceğim Allahın huzuruna diye kendine güvenemiyorsun yine aynı hataları yaparım diye değil mi? İşte bu şeytanın bir vesvesesii sakın ama sakın aldanma :) Allahtan başka kimimiz var lütfen kötü düşüncelere kapılıp iyice kopma yahu ayet var günah işlemeyen bir toplum olsaydınız helak ederdim diye :) Allah bize sandığından daha yakın buna emin ol bak ben öyle büyük günahlar işledim ki ama tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer yine Allahın huzurudur :) bak ahir zamanda yaşıyoruz her şey eskiden olduğundan bin kat daha zor bu devirde Allah’ı anıp hatırlamak ne kadar önemlidir bir düşünsene kalbini ferah tut sıkma güzel canını
sağol. düşüncen için gene deneyeceğim namaz kılmayı kuran okumayı gene deneyeceğim ama bırakmak beni çok yoruyor psikolojik açıdan
Sana destek olmak isterim elimden bir şey gelirse ne mutlu bana
Bırakmak seni yormuyor güzel kardeşim Allah korkun seni yıpratıyor bu iyi bişey :)
Şükretmek o kadar anlamlı bir duygu ki 🌸 Bazen unuturuz günlük koşuşturma içinde ama gerçekten şükretmek insana huzur verir. Her sabah uyandığımda, sağlığım ve sevdiklerim için şükrediyorum. Küçük şeylerin bile değerini bilmek gerek 🌞 Hatta nefes alabildiğimiz her an bir şükür sebebi bence. Düşünsene, bu hayat ne zorluklarla dolu ama içinde güzel anlar, güzel insanlar da var. Şükretmek ruhunu dinlendirir, farkındalığı artırır 💫 Hayatı hisset, ona değer ver ve güzel şeyler için minnettar olmayı unutma! ❤️
Cevap
4Cevap
Çok şükür hergün mübarek.
Salih reis valla özledim 😃
Çok dikkat ediyorum ama yine yeterince olmadığı için kendimi kınıyorum
Hatalar olacaktır mutlaka bu kaçınılmaz bir şey zaten Allah bağışlayıcı rahmetini esirgemiyor. Sen yapabildiğini yap bir ayette Allah iğne ucu kadar iyiliğin ve sevabın hakkını vereceğini buyuruyor
Teşekkür ederim
en son birkaç hafta önce değdi ne zaman şükrettiğimi hatırlamıyorum
Allah daha çok kılmayı nasip eder inşallah hiç kılmayanla azıcık da olsa namaz kılan bir olmaz unutma
Benim olaylar karışık biraz isyan ediyorum genelde
Ooo işte onu yapma her şeyi yap ama asla isyan etme
Güçlü biri değilim intiharı düşündüğüm bile oldu ama onu bile beceremeyecek kadar beceriksiz ve işe yaramazım
Yahu iyice uçma bir sakin ol ahiretini de yakma sakın böyle bir yapma
Zaten yapmıcam başarısız olsam bu kez yalan bi ilgi başlayacak ailemden bunlara katlanma niyetim yok zaten en fazla ilaçla falan zehirlemeye çalışırım anca ona yer g****üm ama sonunda ölmeme ihtimalim de var
Çok yanlış düşünceler içindesin çok intihar etmen neyi çözecek her şey son mu bulacak sanıyorsun ahirette sonsuz azap var intihar etmenin ne kadar ciddi bir şey olduğunu biliyorsundur umarım
Biliyorum fakat ben intiharı düşünüyorsam bu meseleleri falan zaten çoktan aşmışımdır ayrıca benim dinle ilgili sorgulamalarım da var bi adalet olduğunu pek düşünmüyorum
Nasıl yani anlamadım
Yaratıcının adaletli olduğunu düşünmüyorum
Hepp ama Allahım nasip et artık lütfen
Hep Allahtan ilahi bir güç bekliyoruz değil mi şeytan ne kadar tatlı giriyor kanımıza :) bak yatsı namazı vakti geldi yatsı namazı cehennem ateşinden korur insanı neden hem kendin için hemde ahiretin için güzel bir başlangıç yapmıyorsun :) 15 dknı almaz her zaman kılamaya bilirsin ama en azından günde bir vakit bile kılmayla alıştırabilirsin kendini:)
Her gün yemek yedikten sonra
Afiyet olsun kardeşim en azından bu da bişey ama daha sık şükretmeyi nasip etsin Allah sana :)
Amin. Onun dışında da ediyorum. Bu bir örnekti
Her gün Allah'a şükrediyorum
Helal olsun kardeşim rabbim gönlüme göre versin herşeyi🙏
Gönlüne göre
Sağ olun bilmukabele 🙏
Dinden uzaklaştım iyice
Neden kardeşim seni dinden uzaklaştıran nedir
Psikolojik sorunlar
Her gün
19 yaşında mısın
Evet
Maşallah sana bu yaşta Allah’a yakın olmak çok güzel bişey insanlar genelde yaşlanınca ölümü hatırlar genç yaşta nefsini terbiye ediyorsun ne güzel
Ben sadece şükür ediyorum maalesef namazım da olsa keske
Kur'an-ı Kerim'de Hz. İbrahim'in duası var. Onu her gün et. "Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazı devamlı kılanlardan eyle; ey Rabbimiz! Duamı kabul et!” İbrahim Suresi 40. ayet meali. Bunun Arapçasını da et. Umuyorum nasip olur ama mutlaka fiilen harekete geçmen de gerek..
Sen bir adım at Allah 10 adım atar kuluna şeytan ve nefsinle bir savaş halinde insan kolay değil hiç birimiz evliya peygamber değiliz hatalarımız olacak elbette yaptığın yanlışlar seni Allahtan uzaklaştırmasın
bence şimdi bir Besmele çekin salavat getirin. Allah'ım namaz kılmak istiyorum bana kolaylaştır sevdir deyin. Amin deyip hemen kalkıp bir abdest alın namazınızı kılın. Bir başlayım tam başlayım demeyin o bir gün yıllar geçiyor ama gelmeyi bekliyor.. O yüzden buna aldanmadan namaza durun.
Bir de şey Tabip Gözüyle İbadetler - Prof. Dr. Nihat Bengisu. Bu kitabı bir okuyun. Umuyorum ki bir doktorun yaptığı namazla ilgili araştırmalar size namazı sevdirir. Tıp alanında araştırmalar içeriyor çok güzel bir eser. Ama önce şimdi.. derhal. kalkın ve kılın..
@Anti_Depresan çok teşekkür ederim birsey demek istiyorum
buyurun
@Anti_Depresan ben dün ayıp bişey yaptım hava soğuk Şu an gusül alamam normal abdest alıp orayı da yıkasam olur mu
hiçbir şekilde gusül abdesti almanız mümkün değil mi? soğuk derken hasta edecek bir şekilde mi?
@Anti_Depresan çok üşüyorum şu an ve yorgunum alamam maalesef daha pazar günü aldım yarın anca alabilirim
teyemmüm almayı biliyor musunuz?
@Anti_Depresan toprakla değilmiydi
Dostum yanlış bilgi verme bence teyemmüm suyun olmadığı yerde alınır su var ama üşüyor olması bir bahane değil bence
toprakla evet ancak Teyemmüm yapılacak nesnenin, sırf toprak olması gerekmez. Kum, alçı, mermer, tuğla, madenî tuzlar, zümrüt, yâkut gibi topraktan çıkan ve toprak cinsinden sayılan maddelerle de teyemmüm alınabilir.
Öte yandan bu kız diyor ki tamam su var ancak şu fetva dikkatimi çekiyor: soğuk olduğu ve ısıtma imkânı bulamadığı için, hasta olmaktan korkuyorsa gusul yerine teyemmüm yapabilir, ama bu durumda abdest yerine teyemmüm yapamaz. Gusul yerine teyemmüm eder ve ibadetler için ayrıca abdest alır.
2 gün önce şükür ettim
Maşallah genç kardeşime
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?