Yardimci olursaniz sevinirim.
Yemedigim halt kalmadi beni temiz saniyolar?
Yardimci olursaniz sevinirim.
ya ne masumiyeti allah aşkına yattın kalktın diye masumiyetini kaybetmişmi oluyorsun lafa gelince kadın erkek eşit buda cinsel bir ihtiyaç tammmı kızım erkek yapabileceği gibi kadında yapar hatta isterse birden fazla biçok erkekle kendisini en iyi tatmin edebilnle çnkü diğer türlü ilk yattığıyla evlenip evliliği boyunca ten uyumsuzluğu olduğu için mutsuz orgazm olamamış ama masum kadınlar tanıyorum sözde evlendikten sonra yattılar ama hala mutsuzlar :D bak uyuşturucuda kullansan adamlarla yatıp kalksanda ne tür bataklıkta olursan ol uyuşturucu kullanımı bırakırsın bir daha töbe edersin anladın diğer konuya gelince bii kere ilişki yaşamış bir bayan devamını gerçekten arzular bunun önüne geçmen keskin iradenle sağlanacaktır ya da gerçekten senin sevebileceğin birini bul ve sakın kendine aşağılık muamelesi yapma o seni kabullenmek zorunda gibi hissetme kendini ne yani sen ilişki bir defa yaşadın diye onun seni kabullenmesinimi bekliceksin seni bacak arandaki zar için seven biriyse sevmesin kimse * daha iyi. simdi seni ameliyatta etseler kızlığın yerinede gelse o senin için masumiyet olmucak olay biyolojik olarak değil ruhani olarak seni etkilemiş durumda ama pişman olmak için yapmadığın sen yaptıkları anı yaşadın ve pişman olmaman gerekiyor bunlar snin o anki tercihlerindi tamam mı güzel kardeşim alımlı bir kız olduğuna şüphem yok üzme kendini demekki sunu düşün GÜZEL AHLAK bir yatakta kaybolacak bir zar değilmiş sen bunu yaptığın halde bilmeyenler hala seni ahlaklı buluyorsa ahlak ruhtadır bunu çıkar bundan ne bakireler var * ülkesinde fahişelerden daha fahişe :D takma kafana hayat güzel ve bunun için üzlmenin sırası yok gençsin ve güzelsindir kendine gel hayat bu değil :D
“Her ademoğlu çok hata işler. Hata işleyenlerin de en hayırlısı tevbe edenler (nâdim olarak hatasından dönenler) dir.” (Tirmizî)
“Ancak tevbe edip iman ederek Salih amel işleyenler müstesna: işte onlar hiçbir zulme uğratılmadan cennete gireceklerdir.” (Meryem, 60)
Burada bunca insan "dönemessin artık çok geç" falan yazmış. Size hayırdır mk? Günde binlerce insan değişiyor. Kimi olumlu kimi olumsuz. Tabi olumlu olumsuz kavramı da değişebilir, böyle yazanlar senin bu halini olumlu buluyorlar heralde. Bacım, sen elinden geleni yapmakla görevlisin. Sabredeceksin, arkadaş çevreni değiştireceksin, yaptığın hataları yavaş yavaş terk edeceksin, madde falan kullanıyorsan doktor yardımı alıcaksın vs. vs. Burada önemli olan senin elinden geleni yapman. Değişmek istiyor musun? Kendine bunu sor. Cevabın evetse bu şekilde savaşın başında kılıcı kalkanı bırakmakla olmaz bu işler. Değişmek için mücadele ve fedakarlıktan geri durmassan emin ol herşey yoluna giricektir. Vicdan azabı zordur ama mücadele etmessen çok daha büyür ve perişan eder seni. Elinden geleni yaptığına inandığın birşeyde vicdanında seni rahatsız edemez emin ol. Herşey gönlünce olsun.
Bn degisp esksi gibi olmya calissmda o masunlugu temizlgi kaybettm. Bundan sonrasi icin kendmi toparlmya caliscm tesekkrler
Bazen ne yaptığın değil, neyi neden yaptığın önemlidir..
Eğer nedenlerine sarılırsan, eylemlerin anlam kazanacaktır..
Anlamlı eylemleri de ''kötü'' diyerek kestirip atma.. Olması gerekiyordur.. Dürüst davranmışsındır varoluşuna..
Bundan sonrası için tavsiyem, kötü şeyler yappmıcam diyerek, anlamsızca sahte şeyler yapma..
İçinden gelen şeyleri yap..
Ama neden yaptığını bilerek yap.. Amacı olsun yaptığın her eylemin..
İnsanların saçma düşünceleriyle ''kim'' olduğunu belirlemelerine izin verme; sen ''ne'' olduğunu bil..
Haklisim. Insallah bundan sonrasi daha iyi olacak
Cevap
110Cevap
HERKES BENİ AHLAKIMI BEĞENİYOR DEMİŞSİN NE GÜZEL BİR ŞEY HERKES SENİ ÖRNEK ALIYOR. ÖYLE BİR İMAJ YARATMIŞSIN Kİ İNSANLARA HAYRANLAR SANA BUNDAN DAHA GÜZEL NE OLABİLİR.
ÖZEL HAYATINLA ONLARI KANDIRDIĞINI DÜŞÜNÜYORSAN YANILIYORSUN. ASIL UTANMASI GEREKEN ONLAR SEN YANLIŞ BİR ŞEY YAPMADIN. BELKİ AŞIK OLDUN BELKİ SEVDİN BELKİDE HOŞLANDIN İÇİNDEN GELENİ YAŞAMAK İSTEYEREK YAŞADIN. O AN HİSSETTİĞİN DUYGULARIN DEĞİŞMESİN TEK NEDENİ O KİŞİNİN SENİ TERK ETMİŞ OLMASI VE BENİ BU HALİMLE KİMSEYLE EVLENEMEM EVLENECEĞİM KİŞİYİ KANDIRMAK İSTEMİYORUM DÜŞÜNCESİNİN OLUŞMASINA NEDEN OLAN TOPLUMSAL BASKIDIR. BAKİR ERKEK VAR MI DÜNYADA 1000 DE 1 O BİLE KENDİ KENDİNE TATMİN OLUYORDUR. DÜNYANIN YAPISINDA VAR BÜTÜN CANLILAR ÇİFTLEŞİR ÇOĞALIR. DİNİMİZ ACISINDA BAKARSAN AÇIK OLMAN ERKEKLERLE KONUŞUYOR OLMAN AYNI ORTAMDA BULUNMAN BİLE CAİZ DEĞİL.
YAŞADIKLARINI KÖTÜ VE İYİ OLARAK BİR TERAZİYE KOY HANGİSİ SENCE AĞIR BASIYOR. KÖTÜ AĞIR BASIYORSA O ZAMAN ONU YAŞAYIP DAHA KÖTÜSÜYLE BAŞ EDEMEYECEĞİNİ GÖRMEN VE ONA GÖRE HAREKET ETMELİSİN. İYİ AĞIR BASIYORSA YAŞADIKLARINDAN PİŞMAN DEĞİLSİN SADECE BİRİ DUYAR UTANCI VAR ODA TOPLUMSAL BASKIDAN GELİYOR ZAMANLA GEÇER.
SEN ÇOK DEĞERLİSİN KİMSE SENDEN DAHA FAZLA DEĞERLİ OLMAZ. BU HAYAT SENİ BİR KERE YAŞAYACAKSIN. BAŞKALARI İÇİN YAŞAMA.
Soylediklern icin tesekkr ederim. Anck bn yanlis anlasildm galiba. Oyle asla geri donulmeteck bisey yapmadim. Sadece erkek arkdsmla fazla yakonlastm. Boyle degildm simdi bu kadar kendmi asinca vicdan azabi yasadim. Sonucta ailem benden yana umutlu. O kisiyle hala beraberm iki ay sonra askerdn gelck aile arasnda soz yapcz. Olurda onla evlenemezsm bile baskasyla evlenirsm esime ben el degmemis temz kizm demcm tabiikide. Seviyosa boyle kabl eder beni.
Çünki son bir yılda yaptıkların senin önceki koskocaman hayatını silip atıp seni kötü yapmaz. Yaşanacağı varmış yaşamışsın her hata tecrübedir bunu düşün biraz. Kendini sorgulayabilmen bunun farkında olabilmen ne kadar güzel sen bu Yazıyı buraya yazarak bile son bir yıldaki kız değil özündeki insan olarak yazmışsın ve insanlar senin gerçekte böyle biri olduğunu bildikleri için hayranlar. Ayrıca senin son bir yıldaki her hatanı o insanlar biliyormu, ki sen bu hayranlıktan ötürü gerçekten böylmiyim diye tam gururlanacakken yaptıkların aklına geliyor ve üzülüyorsun sen kötü değil gercekten ender bir insansın. vicdanını rahatsız edeb şeylerden Kurtul biran önce Allah Tövbe et inşallah kurtulacaksın ve yoluna devam edeceksin. her ne yaşamış olursan ollll... Sevgiyle kal.
Cok cok tesekkr ederimm
Senin dürüstlüğün yeter yahu.
Her insan hata yapar, önemli olan hatalarının farkında olabilmek. Yaptığın hataların farkındaysan o hatalıktan çıkar tecrübe olur.
Vicdan azabı çekmene gerek yok.
Hatalara tecrübe gözüyle bakman psikolojini düzeltecektir. Zordur ama yapabileceğin en iyi şey budur. Geçmişi kabul et ve geleceğe bak.
Toplumun dayatmaları yüzünden zarı korudun, seni yozlaştıran aslında yaşadığımız toplumun ta kendisi. Geçmişi bırak, değiştirebilir misin? Zamanı geri alabilmeye gücün yeter mi?
O halde, önünde yaşanmaya değer kocaman bir gelecek var iyi bak ona. Geçmişe dönüp kendini paralayacağına o zamanı geleceğini kurmakla geçer.
Cooookkkkkkkk tesekkr ederrimm.
Yahu yaşadıklarını neden "halt" olarak görüyorsun. İlişki mi yaşadın? Buna ihtiyacım varmış ve gizli gizli kendini parmaklamak yerine gittim insan gibi seviştim diyeceğine niye kirli hissediyorsun be kardeşim?
Ahlak dediğin zaman bunu anlıyorsun. Eğer insanlara zarar verecek, onları mutsuz edecek herhangi bir şey yapmayıp; kendi ihtiyacın ve mutluluğun için bir şeyler yaptıysan bu "halt yemek" değildir, insan gibi yaşamaktır. Eski haline ancak bu bakış açını değiştirerek dönersin.
Onca yorumun arasında tek mantıklı ve doğru yorum senin... helal olsun :) en azından benim gibi düşünenler varmış sevindim..
eski haline dönüş diye bir şey zaman makinesinin icadına kadar olmayacak. bence sen bir çeşit arafta kalmışsın. üniversitede yaşadığın hayatı sevmişsin ama dönüşünde evinde herşeyin aynı olmayacağını anlamışsın bunu da muhtemelen yarıyıl tatiline eve geldiğinde farkettin.
neyi yapmış olduğun önemli değil. dedim ya zaman geri alınmaz. neyi yapacağına karar ver.
flört döneminde karşı cinsle yaşananlar ahlaksızlık değil; biriyle ilişkin varken başkasıyla ilişki ahlaksızlıktır. bence seni ahlakın bozulmamış. bozulmuş olduğunu bu kadar kafaya takan biri benim gözümde güzel ahlaka sahiptir.
Hayir o hayati sevmedim. Yaptiklarmdn midem bulaniyor.
Ahlaksız bir kız olsaydın bu durumdan vicdan azabı çekmezdin zaten ama kızlık zarında bozulsa bu bence ahlaksızlık değil, sevişmek ahlaksızlık değil, içki mi içtin sigaraya mı başladın bunlar ahlaksızlık değildir bunlar senin yaşamındaki tercihlerindir kimseyide ilgilendirmez. Bir insanın yüzüne bakarak yalan söylemek, ne bilim dedikodu gıybet iki yüzlülük, kalp kırmak vs bence bunlar ahlaksızlıktır. Hiç bir zaman yaşadığın toplumda mükemmel olamazsın herkes eksik bir yanını mutlaka eleştirir sen toplum için değil kendin için yaşamalısın, nasıl mutluysan öyle yaşa ve pişman olma, hata olarak gördüğün şeyleri tekrarlama tecrübe olarak gör bence, ölümlü dünyada hiç bişey için canını sıkmaya değmez üzülme :))
Tesekkr ederim canimm.
:)))))))
İnsanlarin seni nasil gördügü önemli degil , sen Allah'in katinda temizlenmis olarak cikarsan digerlerinin hicbir önemi yok. Çok sevdigim iki misal vardir , vaktiyle ahlakça düsük bir kadin bir kuyunun yaninda köpek görmüş bakmis ki cok susamis , ayakkabisi ile o köpege su icirmis. Allah sirf bu merhametinden dolayi onu bagislamis. Bir de 99 tane adam öldürmüs biri varmis yaptiklarindan pisman olmus , bir hocaya gitmis hoca buna Allah seni affetmez demis. Adam bu hocayi da öldürmüs baska bir hocaya gitmis o hoca demis ki , senin bulundugun memleket cok kötü filanca memlekete git orada iyi insanlar var. Adam giderken yolda ölmüs ve sirf o iyi yolda öldü diye cennetlik olmus. Sen insanlarin merhameti ile sakin Allah'in merhametini kiyaslama. Allah'in rahmetinden umut kesilmez. Allah samimi yapilan tövbeleri kabul edecegini buyuruyor. Tövben kabul edilince sen zaten temiz bir insansin demek oluyor.
Ya cokk sagol icimi rahatlattin.
Rica ederim. Allah kalbine ferahlik versin , günahlarini bagislasin insAllah.
Yazdigim misaller kudsi hadislerde gecer. Ayrica tövbe üzerine yüzlerce ayet örnegi verebilirim. Bunlara hikaye diyorsan eh , o da senin sorunun. @turunç8
Burada yorumumun altina gelip konusan sensin. Dolayisiyla sen kes sesini. Ha begenmiyorsan da git kendi yorumunu yap karisma. Ayetlerin türkcesi yorum üzerine demissin , ayetlerde tövbe yerine baska birseyden bahsedilirken o zaman cevirenler tövbe ayeti diye mi cevirmis. Hadislerin dogrulugu tartisma konusu demissin , bir kismi icin dogru bu ancak Hemmam'in sahifesi adi verilen kaynaklar bizzat peygamber efendimiz s. a. v zamaninda yazilmistir. Bilmeden yorum yapmayalim di mi? @turunç8
" Ya Rabbi ben pişmanım. Keşke yapmasaydım. İnşallah bir daha ben yapmayacağım " diye samimi olarak tövbe edeceksin, sonra git duşunu al boy abdesti al, günahlarının aktığını düşün, iki rekat istihare namazı kıl, ardından yine tevbe et " Ya Rabbi ben pişmanım. Keşke yapmasaydım inşallah bir daha ben yapmayacağım " diye. Sonra bildiğin duaları oku Hz. Peygamber efendimize ve tüm inanalara gönder. Kalpten istekte bulun tövbenin kabul olması için. Sonra yat uyu. Görürsen rüya zaten tövbenin kabul olup olmadığını anlarsın. Samimi olursan zaten kabul olur inşallah.
Cok cok cok tesekkr ederim
Aynı şeyleri yaşayan biri olarak sana şu kadarını söylemeliyim: Eğer pişmanlık duyuyorsan; tüm o "yaptım ettim" dediklerini, tüm yaşanmışlıklarını çöpe atıyorsun demektir. Unutma, bizi biz yapan yaşadığımız hayatın her anını doldurduğumuz aktiviteler. Bu seks olur, yeni bir şeyler öğrenmek olur, yemek yemek veyahut yapmak olur. Yaşamak denildiğinde aklına ne geliyorsa hepsi bunun bir parçasıdır. Ve sen yaşanmışlıklarına hata dersen kendi hayatına haksızlık yapmış olursun. Etrafındakilere karşı bu tur duygular hissetmen normal. Hissetmelisin de. Lakin bu duygunun seni ele geçirmesine asla izin verme. İzin verirsen sonu depresyon oluverir. Onlar seni masum görsünler. Emin ol masumiyeti yok eden sevişmek, seks yapmak, veya tüm bunlara rağmen bekaretinin durması değil. Senin ahlakın da iki bacak arasında değil. Sen aklının, düşüncelerinin bekaretini korumaya bak, kalan o iki damla l*n yalnızca teferruat.
Haklisn sagol canimm.
Ne yaşandıysa yasandı abdest al namaz kıl ve samimi bir tövbe et. Geçmiş geçmişte kaldı ve kimse geçmişini satın alabilecek kadar zengin değildir. Önemli olan bundan sonrası sana tavsiyem kardeş yalansız abdestli namazlı güzel ahlaklı bir yaşam tarzı.. Herşey gönlünce olsun. selam ve dua ile hayırlı geceler
Bunlari yapmasina yaparimda kendmi igrenc hissediyorum
Tek çıkar yolun bun Dediklerim belki de başımız dara düşmeyince Allah ın kapısını çalmadığımız içindir deme bu arta gelen sıkıntılar? Sen geçmişi geçmişte bırak ve dediğim gibi Al bir abdest 2 rekat namaz kıl şeytanın vesvesini kır. Kaldır ellerini şemaya dök içini rabbine emin ol rahatlarsın şüphesiz Allah merhametlilerin en hayırlısıdır. Günahımız ne kadar büyük olursa olsun yaradanın insafı dışında 0
eski halin ve yeni halin nasıl bilmiyorum. sana tek diyeceğim iradeni kullanmadan eski haline dönemezsin. iradenle bataklığa girdin. orayı güzel bir yer sandın. ama git gide batıyorsun. iradenle Allah'a dua edeceksin ve onun yardımını isteyeceksin. iradenle bataklıktan kurutlacaksın. herşey irade. iradeni kullanmadan hiç bişeyi değiştiremezsin
Vicdan azabindan kurtulamiyorum..
Kızım olursa okutursam adiyim ya vericem Kur'an kursuna hafız olsun hoca olsun varsın diploması olmasın o zamana kadar kız erkek okulları ayrılırsa ancak o zaman okuturum çünkü bu anlattığın şeyi o kadar çok duydum ve tanıdıklarımın içindede şahit oldum ki üniversitelerden ve üniversitelilerden tiksinmeye başladım
Ben bu ortami gordukten sonra cocuklarimi asla boyle yanliz birakmcm. Basinda aile yoksa sen iyi bile olsan yanlisa gidebiliyosun
Başında ailen varsa bile üniversiteye başlayan insanların çoğu aileleri ile kalmıyolar zaten sıkıntı burada başlıyo grup olarak ders çalışmamız gerekiyo diye aileleri kandırıp evlere çıkıyorlar veya okula yakın muhitte aynı şehirde bile olsalar neredeyse hepsi ailelerinden ayrı yaşıyolar
Bişeyin ardına saklandığım yok gördüğün gibi direk söylüyorum benim bu konudaki düşüncem bu kaldı ki herke için aynı şeyin geçerli olmadığını belirttim yukarıda isteyen istediğini yapar benim düşüncemde bu yönde
Öyle güzel içten bir tovbe et ki bak gor kalbin huzur buldugu anda Allahın senin tovbeni kabul ettigini goreceksin :) ve unut gecmisi gelecege bak unutma ki gecmiside ortaya cıkaran sen gelecegide orataya cıkaracak olan sensin hepimizin kimsenin bilmedigi gunahları vardır her kul omrunde bir kerede olsa günah işler amaher gunahın kapatıcısı tovbe etmek. bununla ilgili bir kac ayet okumustum oncesinde amaaklımda yok istersen internetten bakabilirsin. dediğim gibi canını sıkmazamanla geçer her şey
Coookkkk sagol canim benimm
Şu abdest al tövbe et diyenlere resmen kıçımla gülüyorum. Ne l*n bu abdest al tövbe et! Abdest aldıktan sonra Allah huzuruna çıkacaksınız babanızın tarlasına değil. Bütün bokları ye sonra tövbe et yok yaaaa!!!
Senin mk din anlayisin bumu
Allah tövbeleri kabul edendir. Bağışlayan, günahları affeden, merhamet edendir. Kuran da yazar bunlar. Okumamışsın sanırım !!!
Iyi ozaman yaaa sen hayatın boyunca her Haltı yap bütün zevkleri tat sonra abdest al tövbe et... bu ne kadar doğru? Gurur duyar gibi bide yazıyor yemediğim halt kalmadı herkes beni namuslu sanıyor diye! bir kere pişmanlık bile yok yazdıklarında! Kuranı bir yana bırakın edep biraz edep!!! İsteye isteye defalarca zina yapacak sonra bir gün tövbe etmek istiyorum diyecek!!!
En son Deniz Seki de senin gibi düşünmüştü !!!
burada ahkam kesersiniz yarın bir gün Evleneceğiniz kız karşınıza geçip hayatım sen beni namuslu kız sanıyorsun ama vakti zamanında yemediğim halt kalmadı ama tövbe ettim derse vinayet işlersiniz... Ama kız sözde bakire ya gizli kapaklı abdest alsın tövbe etsin sonra bir enayi gelsin kız bakire diye sevinsin yıllarca enayi gibi yaşasın... @coskunizm35 iyi ozaman hepimiz yapalım sonra nasılsa allah affedici diye tövbe edelim hahahhaha sizin ben beyninize...
Bende sana !!
hımmm 1 sene de köprünün altından bayağa su aktı diyosun yani. Peki şunu sorayim sen eski haline dönmek istiyor musn gerçekten. Yoksa sadece çevrendeki insanların sende yarattığı pasif psikolojik baskıdan dolayı mı bu soruyu sordun?
yaptığın şeylerden pişman mısın peki? Keşke yapmasaydım ya da bir dha asla yapmayacağım diyebiliyor musun?
e bir daha yapma ve ileride seninle birlikte olacak kişi ya da kişileri geçmişine saygılı olacak insanlardan seç ama geçmişinden asla kaçma zira o bir gun bulur bırka en mutlu gununde değil başında bitecekse bitsin sonra su akar yolunu bulur
Güzel kardeşim sen pişman olduktan sonra zaten eski haline dönmüşsün :)
Tövbe duası oku onu okursan zaten ALLAH daha çabuk af eder ve zamanda yaptın günahı siler.
O kadae cok aglwdim ki Rabbim beni affet pismanim diye.
Inanırım bende zamanda senin gibiydim ben zamanda içki içmeye başlamıştım işte eşim den boşandıktan sonra kafam çok karışıkdı kendimi içkiye verim 1 sene boyunca ama sonra bir imam hoca ile tanıştım o bana doğru yolu gözderdi tövbe etmemi istedi ve bende tövbe ettim ve ağladım ve bana töbe duası okutu ondan beri içki içmiyorum.
Buna inan Allah seni af etmiştir çünkü pişman insanları Allah hep af eder :)
Ya arkadaslar bu allahhi nedenn bukadar siteye katiyorsunuz anlamiyorumm bayan arkadasimizin altta yazdiklari dogru herzevki tat her b**ku ye zina yap sonra iki defa yika kendini abdest al alllah affeder allah sana diyrmu git zina yap kuranda gecmis diyorlar ewet gecmis nefse hakimiyet diye bir cümle bide kendini öve öve anlatir gbi ne yaptigini s yuce allahimizi burya karistirmayin bence
Pekii napm soyler misin. Evet cokk hataliyim. Ama bundan sonra benden bisey olmz diyip intihar mi edim. Bn Allaha sigindm bni affedeck olan o
geçmişte yaşadıklarından pişman olma omzuna yük bindirme.. doğru bulmadığın şeyleri geleceğinde yapmyarak kendini mutlu edebilirsin tatlı kız.. hatalar insanlar içindir.. hatasız insan olmaz. ve sen hala iyi bir kızsın :*:*
Cokk sagol ckk
Pişmanlık da güzel ya hiç pişman olmasaydın hatasız insan yoktur mühim olan farkında olman bunu başarmışsın zaten şimdi yeni bir sayfa aç ve bir daha yapmamaya çalış..
Cokkkk sagol canimmm
Aksam yastıgına basını koyduqunda vıcdanını hanqı sorular sızlatıyosa ılk once onları hallet bıraz bedel öde gercekten gecmıste ıyı bı ınsansan ve bu senın vıcdanını sızlatıyosa ıyı bı ınsansındır kendınle bı yuzleş!!! ve uzerındekı yuklerden kurtul...
Yuzlestm ve beni bu hale getiren seyleri biraktim
tekrarlama o zmn bıdaha aynılarınıı
Senin sorun çıktığım yere nasıl girebilirim gibi bişey avame tabirle malesef bu mumkun değil cevre ne aslında o kadar da ahlaklı biri olmadığını göstererek işe baslaya bilirsin vicdanın daha rahat edecektir
Ailemin basi one egilir yapamam.
Ben sana megafon al bağır demiyorum en azından seninle görüşmeye gelen kişilere açık ol ki yıkık bir harabenin üzerine bina kurma ;)
Eski haline dönemeyebilirsin ama milletin söylediklerini bu kadar önemseyeceğine kendi iç sesine önem ver asıl ahlakını sen bilirsin ve nasıl düzeleceğini de sen bilirsin
Kendimi suclu hissediyorum
öncelikle bunun farkında olup silkelenmende önemlidir. eski masumiytini kaybetmiş olabilirsin. ama en azından daha fazla batağa saplanmadanda kendini toparlayaibirsin. herkes hata yapar önemli olan hataları farkına varıp onları terkederek daha iyi bir noktaya gitmektir.
Tövbe et ve bir daha hataları tekrarlama ;-) Hatalar insanlar içindir bunlardan ders çıkarabilene ne mutlu ;-)
Haklisn sagolll
Tövbe et, cunku ilk once Allah icin degis, gerisi gelir, Allah tovbe eden her kulunu aff eder, insaa allah dogru yolu bulursun hatta şu an o dogru yolda yurumeye basladin bu soruyla :)
bu ikilem insanı zorlar bilirim.. ancak ben herşeyin yerine göre olduğunu düşünüyorum.. doğru ortam doğru kişilerle herşey mümkün.. bu zaman zaman mazbut yaşam kimi zaman da kötü diye düşündüğün.. sonuçta hepsi sensin..
Ahlak bir kural mıdır onu bilmem. Sen istediğin gibi yaşa kimse ne diyor takma. Tekrar durulmak istiyorsan durul istemiyorsan durulma.
Şöyle düşün bu toplumda değil başka bir toplumda olsan bunlar çok normal karşılanacaktı. Biliyorum küçüklükten bu yana bize yanlış olarak söylenen şeyler ne kadar yanlış sorgulamak bana düşmez ama bu o kadar kötü bir şey de değil. Neyse demek istediğim şudur çok rahatsız hissediyorsan yapmazsın bir daha olur biter. Ama inan vicdan azabı çekecek bir durum yok ortada.
Hangimiz çok masumuz ki?
Sktr et yaptiklarindan, yaşadiklarindan pişman olma sakın.
Senin için hata ise? Birdaha yapmaz/yaşamazsın olur biter.
Yaşadığımız her şey iyi y ada kötü bir tecrübe olarak bak👍
cinsellikle masumiyet kaybedilmez. orospuluk beyindedir iki bacak arasında değil. senin beyinin adam gibi çalıştığı sürece sen kötü biri olmazsın. senin vücudun senin kararın senin hormonların senin günahın senin sevabın. 2 dakika sonra yaşayabileceğimizden emin değiliz. o yüzden o 2 daikikayı çevremizdeki insanlara zarar vermemek kaidesiyle istediğimiz şekilde kullanma hakkına sahibiz. kimse kusura bakmasın kardeşim. bizim bir biyolojik saatimiz var. çürüyemeyiz. sende sıkma canını.
Onemli olan bunu farkina varman ki sen fazlasiyla varmissin hatani anlamissin. Bu cok yuce bir davranis
Cok sagol.
Yediğin hurmalar dötünü tırmalamadan tövbe et ahlaki bir insan ol madem düzeldin..
Ona göre yasa söylenenleri haket..
Dua et bacım dua Allah tövbe edene yardim eder.
Tövbe suresini oku bol bol.
sole onlara acik acik konus de ki yeter artik. boyle demeyn utaniorm ben bir. kaltagim ben bir oespym de onlara..
gulmeyn aaa cok. ayip ;)
Büyük ihtimal me yazıkki açık olam a gerkirse anaş yaptın herşeyi yapttın sadecw zar saglam pda birşey ifade etmez insanın ruhu bakire olsunda gerisinin ne önemi var
Düzenli ve vaktinde namaz kıl. Namaz insanı en kötü gördüğün şeylerden bile korur. tövbe de et. Allah affedicidir, affetmeyi sever. Düzenli namaz kılan insanın kalbi de temizlenir. Zamanla anlarsın.
Haklisin
tövbe edip namaza başla ve aynı hatalarıda tekrarlama herkes hata yapar önemli olan farkına varıp aynı hataları yapmamak.
ozaman biz ölelim hepimiz hata yaptık halada pişman olduğumuz şeyler var ama yinede Allahtan ümit kesilmez hatalarının devamını getirsen dahamı iyi olur yani.
Ben de yalnızım bu dünyada sanıyordum. :)
https://i.hizliresim.com/bgE4JZ.gif
Gülmek güzeldir. Ciddiye alınacak şey var, alınmayacak şey var arkadaşlar. :)
Herkes kendine yakışanı yapar. Tevbe et ve bir daha günah işleme.
(Tevbe eden, günah işlememiş gibi olur.) [İbni Mace]
Herkes hata yapabilir onemli olan o hatalari bir daha tekrarlamamak duani tovbeni et Allah insallah kabul eder
Kötülüklerinden örnek versene? Önüme gelene verdim deme sakın çok gülerim sana...
Ilk defa bir sevgilm oldu. Onunla bulsmk icn imsnlari kandrdm onu sevdgmi sandim. Zinaya yaklastm.
Ahlak kaybolduysa zor geri getirilir... böyle insanlar tehlikeli...
Git bir psikoloğa yardımcı olsun sana...
Vicdan azabi cekiyorum fazlasiyla.
donemessin.. donemeyiz.. canim :) bende bu sene beklenmedik bir anda birisi tarafindan opuldum. hemde bu kisi evliymis haberim yoktu.. vicdan azabi cekiyorum.. baska kotu bisey yapmadim ama bunu degistiremicem ilk opucugumu o harcadi artik :(
Öyle eskiye dönme olsaydııı :D bence boşver temizlenmeyi temizlenmezsin fakat vicdanın için bir daha yapmazsan olur biter
Yinede helal olsun yediğin haltları kabul ediyorsun enazından gecmişini unut eski kaldığın yerden devam et
Kurtulamican seylermi yaptin. Maddimi baglisin manevimi.
Sence biraz garip bir soru değil mi?
Hayir birseye bagli degilim zinaya yaklstm.
Yo @MartinTümerkan garip bir soru degil. Canim sen kurtulmak istediktem sora kurtulursun. Inan yeter.
Kendine bir söz ver tövbe et emin ol kabul olur her ne yaptiysan
ne yonen ahlakın bozuldu. seks anlamındamı? kötülük anlamındamı? yani grup sexden birey sexin her türlüsümü insanların arkasından kuyularını kazma anlamındamı
Hayir sadece zina. Yani yapmadgm seyleri unoversitede yaptm ve pismanim.
Boş takma kafana ilerde iyiki yapmışım diyeceğin zamanlar olacak gör bak
Senin durumunda şu an ben yer alıyorum psikolojini bozma ben kafayı siyiricaktim topla kendini hiç birşey için geç değil Rabbim affedicidir sem yeterki bana gel benden dile bana sığın der.
Nefes alıyormusun şuan?
O zaman şansın var değisim için.
Eski mahsumlugumu kaybettim. Onu kazanamamki.
Burada herkes sosyol doktor herkes herşeyi biliyor. Tövbe et namazına niyazına dön huzur orda.
Bn cok dikkate aliyorum yazilanlari ve hepsi icin dua ediyorum.
Tövbe edeceksin en icten sonra ya Allah deyip namazına başlayacaksın her gun bol bol Estağfirullah çekeceksin Vicdanın elbet rahat edecek yalniz Sabırlı olacaksin
Bunu yapiyorum
Cinsellik anlamında halt yediysen yedin Ne önemi var ahlak cinsellikle sınırlımı 4 duvar arasında neler oluyor neler İnsani olarak iyi biriysen gerisi hikaye
hatalı nı kabul edebilmekte bir basarı, cogu üniversitelide erkek yapıyorsa bende yaparım mantıgı var, zararın neresinden dönersen kardır.
Tesekkrler
Eski halin mi moralin bozulacak ama olmaz eski yaptıklarını birdaha yapmazsın sadece ama geçmişin peşini bırakmaz geçmiş olsun.
Eski haline bence dönemezsin çünkü sen baya rahat yaşamışın ve kimse ilgilenmemiş senle ailen yani şimdi ise normal yaşayamazsın çünkü eski yaşantın hep aklina gelicek...
Beni anlamissn tesekkr ederim. Esksi gibo olamcm ama ayni hatalarida yapmcm
Kullanılmış bir bez ne kadar eski haline dönebilir?
Tövbe edip güzel ahlak yolunda giderek.. Çevren ne derse desin vicdanın asıl mahkeme işte..
Burdan gazi verenler var ya senden farkli degiller ondan boyleler. Yapacagini yapmissin sen ne temizliginden bahsediyosun?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar