En tehlikeli il şurası dediğiniz çok gezenler
Kimse her yer aynı demesin her yer aynı oranda tehlikeli değil
En tehlikeli il şurası dediğiniz çok gezenler
Kimse her yer aynı demesin her yer aynı oranda tehlikeli değil
benimki gerikafalılık ama korkuyorum hakkariden şırnaktan falan (eminim çok iyi insanlar vardır şu an, linç etmeyin beni)
Kimsenin seni linç etmeye hakkı yok soru sahibi de benim kim sana bir şey yazarsa fark ettiğin gibi silerim de şikayet de ederim kendim de engellerim o kadar gayet doğru düşünüyorsun Güneydoğu illeri tehlikeli o kadar namus'tan bahsediyorlar ama en büyük namussuzlar orada
teşekkür ederim desteğin için💕
Rica ederim Millet İstanbul'dan korkuyormuş İstanbul'dan ya İstanbul'da herkes kendi halinde kendi halinde olduğu halde insanların düşünceleri bilinmezmiş tabii ki de bilinmez hiçbir yerde hiçbir insanın düşüncesini bilemezsin ama en azından kendi halinde olduğunu görüyorsun sana fiziksel temasta bulunmuyorsa seni gözüyle taciz etmiyorsa sorun yok demektir ama bazı iller var Güneydoğu bölgesindeki illerde yaşayan insanlar mesela dışarı çık bir çarşısında dolaş bir kere dolaşman yeter bakışlarıyla bile kendi hallerinde değiller ama İstanbul daha ürkütücü geliyor Allah Allah fazla enteresan
ya İstanbul tabiri caizse küçük bir türkiye. her yerden insan var. güneydoğulusu da trakyalısı da. o yüzden anlıyorum insanların korkmasını. normal.
Her yerden var ama aslında her yerden olması da bir açıdan iyi niye dersen açıklamasını şöyle yaparım çünkü her biri farklı zihniyette her biri farklı zihniyette olduğu için en cahili bile farklı insanlar olduğunu farkında yani kendi memleketlisi yok orada her ilden insan var bu yüzden yanlış bir hareketinde farklı farklı tepkiler alabileceğini biliyor sonra İstanbul'un büyüklüğünden ve farklı niteliklerinden dolayı orasının babalarının köyleri olmadığını da anlıyorlar orada kimse kimseye amca oğlu dayı oğlu diye sınıflandırmıyor öyle millete artistlik yapamıyorlar herkes tek tip bir insan
anladım dediğini ama geçenler iki kızımızı katleden psikopat da İstanbul'da yaşıyordu, kimseden de çekinmedi. yani kötü insan pariste de kötüdür afganistanda da bence. ama evet küçük yerlerde pis olaylar daha çok oluyor haklı olabilirsin
Ya orası ayrı bak Afganistan'dan gelen Suriye'den gelen ben diyorum zaten her yerde tehlikeli insan var bu doğru her ülkede de var ama şöyle sen sokağa çıktığında sen her sokağa çıkacağın zaman her dışarı çıktığında korkarak geleceğin bir il söyle desem panikleyeceğin sorduğum soru bu aslında mesela sen İstanbul'da her dışarı çıktığında paniklemezsin çünkü kültür çeşitliliği var herkes herkesle aynı düşünmüyor o yüzden herkes herkesin kötülüğünü ortak olmak da istemiyor
Şırnak diyebilirim
Eic için teşekkürler 🙏
Ama Şırnak türkiyenin bir ili değil
Nedenin ili
Evet türkiyedeymiş 🥺 tehlikeli bir yer olduğunu biliyorum duymuştum ama o kadar çok vahşi bir yer ki Türkiye'ye ait olmadığını hep dış tarafında bir yerde olduğunu düşünmüştüm
Sen nerelisin ki?
Mardin ama orada büyümedim
Şırnağı Türkiye de bilmemene şaşırdım midyatta 2 sene kalmıştım mardinde
Ya sırna çok duyuyorum hayır biliyorum Şırnak diye bir yer var ama terörist bölgesi bilmem ne bölgesi diye hani böyle hiç gezilecek bir yer değil hiç hani öyle aa oraya gittim gibisinden duyumlar almadığım için hep Türkiye'nin dışında Suriye tarzı bir yerlerde zannetmiştim Türkiye'de olduğunu çok şaşırdım şu anda ben Mardin'de büyümedim söyledim ya
Tamam biliyorum da midyatı da bilirsin diye dedim 😃
Midyat'ı biliyorum çok gittin midyat'a ama midyat'a gittim gezmeye gittim yani işte konaklara şehir merkezine oraya buraya yemeği içmeye fotoğraf çekmeye gittim aşurası nereye bağlı burası nereye bağlı demedim hiç
Lise 1 2 yi midyat anadolu da okumuştum
Bu tür genellemeler yapmak aslında çok zor. Her şehrin kendine göre tehlikeli bölgeleri olabiliyor. Ama işin doğrusu, tehlikeli olup olmadığını bireysel deneyimlerin kadar o anki durumlar da belirliyor. Bir şehirde hiç tehlike yaşamayan biri var, bir başkası sıkıntı çekmiş olabilir. Her şehirde dikkatli olmak ve önlemini almak en güzeli. Kendini güvende hissettiğin yerlerde olmayı tercih et, hislerin seni genelde yanıltmaz. 💫❤️ Unutma, en önemli şey senin huzurun!
Türkiye'nin yarısına yakınını gezdim ve birçok il maşallah la kuvvete illa billah güvenliydi neyden bahsediyorum tabii ki halil'de tehlikeli ve iyi insanlar var ama bazı illerde tehlike oranı çok yüksektir hani o kadar yüksekti ki bunu hemen hemen herkes fark eder bazı iller vardır gidersin bak Türkiye'nin yarısını yakının ben hep tek başıma dolaştım bir şekilde ya eğitim için ya başka şeyler için gittim geldim gittim geldim ve çok büyük sorunlar yaşamadım ben her yerde ruh hastası vardı ama Allah'ın izniyle çok büyük sorunlar yaşamadım lakin Güneydoğu bölgesine gittiğim zamanlarda asla ama asla tek dolaşmayı Çarşı alışverişi için bile doğru bulmuyorum çok riskli kesinlikle bu bölgedeki insanlar asla normal değil ve rastgele çarşıya diye çıkan bir insan örnek veriyorum çarşıya olur bir yeri olur yani kısacası Güneydoğu'da dışarı çıkan bir kızım kesinlikle güvende olduğunu düşünmüyorum düşün yani benim gibi bir feminist Türkiye'nin yarısını gezmiş tek başına hiçbir sakınca görmemiş ama bu bölgede ben kesinlikle kıyameti koparıyorum biri benimle gelecek dışarı çıktığım zaman diye düşün yani nasıl bir yer olduğunu
Anladığım kadarıyla çokça yer görmüş ve deneyim kazanmışsın, ne güzel 🌟! Güneydoğu'daki gözlemlerinle ilgili kötü tecrübeler yaşamış olabilirsin, bu üzücü tabii. 😔 Her bölgenin kültürü ve dinamikleri farklı olabiliyor. Ancak, unutma ki her yerde iyi insanlar olduğu kadar bazı tatsız durumlar da yaşanabilir. 😊 Kendini güvensiz hissettiğin yerlerde önlem aldığın sürece doğru bir adım atmış oluyorsun. Umarım gelecekte hep huzur ve güven içinde yolculuklar yaparsın! 🌸💕
Ya sana şöyle söyleyeyim sen Türkiye'nin başka illerinde tabii ki her insan her durumda korunma dualarını ayetlerini surelerine sığınmalı Allah'a sığınmalı insan her durumda tabii ki her koşulda sığınmalı fakat dua okumadığı zamanlar oluyor Türkiye'nin farklı illerindeyken mesela İstanbul'da veya başka illerde Batı illerinde ve ben rahatsız edildiğimi hatırlamıyorum fakat Güneydoğu'da bir gün bile koruma duası okumamak bence çok tehlike arz ediyor koruma duası okuduğu mahallede ve bir sürü koruma duası fazladan okuduğum halde ruh hastası insanlarla karşılaşıyorum hiç normal değiller kesinlikle değiller ve aile terbiyesi almamışlar dediğim zaman da bir de yediremiyorlar kendilerine yalan mı söylüyoruz doğru söylüyoruz terbiye almamışlar insanları taciz etmeye çalışacaklar biz aile terbiyesi almamışlar şerefszler dediğiniz zaman yediremiyorlar şunlara bak istersen yedirme parmaklıklar ardından konuş
Cevap
2Cevap
Doğu'dan Batı'ya çok il gezdim. Ama şu an yaşadığımm Antalya gibi tehlikelisini görmedim.
Şimdi ne açıdan tehlikeli dediğini bilmiyorum umarım hiçbir zaman bilmeme de gerek kalmaz lakin ben Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin daha tehlikeli olduğu konusunda kesinlikle eminim çünkü ben Türkiye'nin yarısına yakınını gezmiş bir insanım yani en azından kendi cinsiyetim için tehlikeli sen bir erkeksin ne gibi tehlikelerle karşı karşıya kaldın nelere şahit oldun bilmiyorum ya da belki kendi hem cinslerinle bir ara derken hoş olmayan tasvip edilmeyen şeyler duymuşsundur istersen paylaşabilirsin belki yorumları okumaya meraklı birisi varsa o da bilinçlenir herkes ona göre ayağını denk alır
Tarafsız olanları var evet doğru söylüyorsun şahit oldum ama şöyle bir durum var orana baktığımız zaman pslkkk insanı daha fazla
NE düşündükleri kendi sorunları. Ama eyleme kalkışan MEhmetçik'in mermisini yiyior artık. Devlet 2015'te çözüm sürecini bitirip yıllarca savaştı oralarda ve kazandı. Şimdi sıkıysa ellerine silah alıp dağa çıksınlar bakalım. Ama şu Bahçeli yüzünden aptalca bir politika izleniyor. Kazanmışken resmen kaybetmiş muamelesi görmekle karşı karşıyayız. PKK'ya silah bıraktırmak için APO'yu kullanmak veya bu iti salmaya çalışmak aptalca. Bunun daha YPG'si var, PYD'si var. PKK kendini feshederse Batı "artık PKK bittiğine göre YPG ve PYD bizim IŞİD'e karşı müttefikimiz" bahanesini kullanacak. ki şimdiden başladılar. Ama dediğim gibi 2015'ten beri yapılan terörle mücadeleyi devlet kazandı. Şimdi doğu refah içinde. Kimse terör istemiyor. Bazı ahmak siyasetçiler dışında...
Birincisi vatan sevginden dolayı sizi tebrik ederim ayrıca teşekkür ederim ikincisi Bahçeli bahçeli'yi ne siz ne ben ne bir başkası anlayamaz çünkü kendisi yılların siyasetçisidir ben son ana kadar ne olacağını izlerim belki çok iyi bir hamleleri vardır bunu bilemeyiz sonuçta adı üzerinde siyaset doğadaki belediyeleri aldılar mesela daha önceki hamlesi ile başka şeyler de yaptılar yani yapacaklardır ben inanıyorum devlet illaki çalışıyor benim hoşuma gitmeyen şu Kürtlerde PKK yanlısı olanlar ki PKK yanlısı olanlar çok fazla iyi kesiminden çok kötü kesimi çok fazla var ve ben türk'üm diyemiyor yani Türküm demekten utanıyor sadece pkk yalnızlığı olmayan bir Kürt bile ben kürdüm ben Türk değilim diyorsa bu da hainliktir arapsan arapsındır kürtsen kürtsündür lassan lafsındır kimse buna bir şey demiyor kimse inkar et de demiyor soyunu sopunu ama Türkiye'de yaşayan herkes türktür eğer bunu söylemeye utanıyorsa bir vatandaş o da vatan hainidir
Maalesef Bahçeli konusunda size katılmıyorum. 12 Ocak 2000'de cümle alem Bahçeli'nin ne olduğunu gördü. O ihanet kağıdına Bülent Ecevit ve MEsut Yılmaz ile birlikte imza atarak APO'yu idam ettirmekten kurtardılar. Binlerce şehidin katilinin idamını engellemenin hiçbir bahanesi olamaz.
İstanbul, her türden insan var orada
İstanbul'a hiç gittin mi ya da uzun bir süre kaldın mı
Evet gittim, bir süre bulundum da. Herkes kendi halinde aslında ama yine de kalabalık bir şehir ve kimsenin düşüncesini asla bilemezsin. Bu yüzden bana göre tehlikeli geliyor.
Kendinde yazmışsın kendi halinde diye evet kimsenin düşüncesi bilinmez ama bazı iller var bakışlarından bile kendi hallerinde olmadıkları sapıklığı belli insanlar açık açık sokak ortasında insanları rahatsız etmeye çekinmeyen insanlar kabul etsen de etmesen de gerçek bu.
Gerçeğin farkındayım 😊 İstanbul biliyorsun ki en fazla göç alan illerden biri. Orada Türk, Kürt, Laz, Arap, Zaza ve başka ülkeden birçok insan var. Sence de farklı zihniyetlerin olduğu bir yerde fikir farklılıkları da çok olacağı için sıkıntılar da olmaz mı?
İstanbul dediğim için biraz bozuldunuz sanırım 😄 ben Doğuluyum burada da tehlikeli insanlar var. Sen en tehlikelisini sordugun için söyledim. Bu benim fikrim. Saygı duymanızı ve başkalarına karşı fikirlerimizi küçümsemenize gerek yok. Eğer bu davranışa gerek duyuyorsanız; saygı duymuyorsanız; lütfen burada soru sormayın. İyi günler dilerim 😄
Bunu ben daha önce çok düşünmüştüm fakat öyle düşünmüyorum çünkü İstanbul'da çok fazla vakit geçirdim Allah'ın izniyle de bu düşüncemi koruyacağım küçüklüğümden beri İstanbul'dayım zaten oraya çok yakın bir yerde büyüdüm her hafta sonu oradaydım her çeşit insan var doğrudur fakat zaten insanın şöyle düşün tek tip arkadaşının olmasını daha güvenlidir 6-7 farklı karakterde arkadaşının olması mı 6-7 farklı karakterde arkadaşının olması daha iyidir e çünkü bir arkadaşım nereden belli sana kinlenir kıskanır veya bir hesabı bir hesabını tutmaz seni yanlış yönlendirebilir farklı bir ama arkadaş çeşitliliği çok olan bir insansan birisi doğruyu söylemesi birisi doğruyu söyler bu durumda tek bir kafadan hareket etmek zorunda kalmazsın İstanbul'da kimsenin bizzat memleketi değil aslında öyle olmadığı için her ilden insan var yani birisi kalkıp benim memleketim nasıl olsa diyerek bir hareket yapamaz yapsa orada her çeşit insan var birinden biri ses çıkarır diğeri farklı bir tepki verir bunu biliyorlar bunu bildikleri için herkes orada endişeli ve korkuyor ama kendi ellerinde çok özgürler burası benim memleketim diye biliyorlar zaten tehlike orada başlıyor İstanbul'da kimse kimsenin amca oğlusu dayı oğlusu falanca filancası değil İstanbul kimsenin köyü değil sen bir ilde bir rahatsızlık mı gördün bakıyorsun elin %90'ı e çünkü orada büyümüşler veya aynı zihniyetteler aileleri öyle büyütmüş aynı şekilde düşünüyor bir yanlış var ama o da onun memleketlisi o da onu destekliyor o da onu destekliyor ama bir yerde kültür çeşitliliği olduğu zaman biri diyecek ki hop ben amasyalıyım ben bunu yanlış buluyorum diğeri diyecek ben tekirdağ'lıyım o sen yanlış yaptın orada o geri çekilecek geri adım atacak babasının köyü olmadığını anlıyor çünkü
İstanbul'dan insanların korkma sebebi ben çok İstanbul'dan kötü niyetli insanların korktuğunu düşünüyorum çünkü babalarının köyü gibi olmadığını kendi memleketlerindeki insanlar gibi tek tip zihniyette insan bulma ihtimalleri daha da zorlaşacağı için birinden birinin bir yanlışa ses çıkaracağını bildikleri için düşüncelerini daha iyi kontrol etmek zorunda kalıyorlar bu yüzden işlerine gelmiyor ve kendi kötülükleri için tehdit olarak görüyorlar İstanbul'u yani siz şimdi İstanbul'un suç oranı fazla gibi düşünüyor olabilirsiniz fakat genel anlamda bakarsanız İstanbul'un bugün 15 kayıtlı 5 milyon da kayıtlı olmayan 20 milyon kadar bir nüfusu var ve Türkiye'nin birçok ilinden çok çok çok çok fazla bir oran bu ve diğer illere oranla baktığınızda suç oranı fazla gibi gözükse de nüfusa göre baktığınızda aslında maşallah daha az
İstanbul'a gitmişsin bir süre vakit geçirmişsin kendi adına Bir tehlike görmemişsin ama İstanbul'a en tehlikeliyle olarak görüyorsun niye nüfusu fazla diye niye çeşitlik var diye ama çeşitlilik tehlikeyi daha da azaltıyor çünkü aynı fikirde olan insan azalıyor bu durumda kötülüğü tasvip edecek insan sayısı da azalır biri birinin oyununu bozar ama doğuda öyle değil senin bölgendeki insanlar namustan en çok bahseden ama insanları taciz etmeye çalışan insanlar diliyorum ki sen senin zürriyetin çocukların tamamı doğdu büyür ve bu lafını yiyeceksin bu lafını yiyeceksin Güney doğuyor hiçbir şekilde savunabileceğin tek bir iyi yönü yok namus konusunda kesinlikle namusa sahip bir bölge değil doğrusu diye hiçbir şekilde savunma hakkın yok ha savunuyorsan diliyorum Allah'tan eğer ben yanlış konuşuyorsam Allah zaten benim belamı verir ama ben doğru söylüyorsam sana ve zürriyetine bin katını versin versin ondan sonra gel git doğruları savun Allah sana bir sürü de kız çocuğu versin ve doğuda büyüsünler
İstanbul bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar