evlilik ile zina günahından kurtuluyorlar ama bir de zina diye nitelendirilen kısım var evlilik günahı sevabı ayırıyor bu durumda evlilik siyah beyaz değil de sanki böyle gri renkmis gibi geliyor bana. Adam öldürmek mesela bir insanın öldürülmesi cezası ağır çünkü sonucu o kişinin hayatını bitiriyorsun şüphesiz ama evlilikte çiftlerden çiftlerden birisi ya da ikisi düzgün değilse ne çocuğuna düzgün evebeynlik yapıyor ne de eşine saygı duyuyor iyi davranıyor aile içi şiddet kavgalar aldatmalar oluyor ama nihayetinde 2 kişinin ilişkisi zina olmuyor. Nikahsız ilişkide 2 kişi sadece zina oluşumu yaşasa da günah oluyor. Neden yani? Zina toplum düzenini bozuyorsa evlilikte kurulan ailelerin ayrı ayrı düzeni bozulunca sorun değil zina mı sorun, ya da sadece Allah kolayca insan zevk alsın istemiyor ondan mı zorlaştırıyor? Evlilik ve zina nedir gerçekten?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Zina nikahsız ilişkiye verilen isimdir. Evlilik ise Allah'ın bizlere vermiş olduğu cinsellik konuları için tek bir kişiyle yetimek ve yuva kurmak adı altında bir düzen sorumluluk içinde yaşamaktır. Zinanın İslam'a göre toplum düzenini bozmasının nedeni hem AIDS gibi birden fazla cinsel ilişkilerden ortaya çıkan bulaşıcı hastalıkların çoğalması hem de sadakat ve sevginin toplumda yok olmasıyla beraber güven sorununun oluşmasıyla insanların birbirlerine duyduğu güven sorunu sonucu uzaklaşmaları yani sosyal çürümedir. Fakat zina denilen nikahsız ilişkiler olsun veya olmasın İslam kuralları tek başına toplum düzenini oluşturması için yeterli değildir. Çünkü insanın doğasında özgürlük vardır. İnsanın tamamen kişiliğiyle karakteriyle alakalı bir durumdur. Ayrıca toplum düzeni ülkenin yönetim sistemi, eğitim durumu ile edinilen kültürler, kanunlar yasalar gibi gerekli toplumsal kültürlerle oluşur. Bu konuyu bu kadar yorumlayabiliyorum çünkü çok tartışılmaya açık ve sonu gelmeyecek bir konu.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 541 cevap paylaştı.
1 yılöncelikle şuna anlaşalım her şeyin insanlarca bilinen nedeni nasılı hikmetinin çok üstünde Allah tümüyle biliyor bizim bilmediğimizi de. Bunu dikkate alırsak en temel nokta Allah yasak etmiş. Eğer hayatında birini istiyorsan evleneceksen bir sorumluluk alacaksın söz vereceksin bunu ilan edeceksin ve bu sorumluluğu ondan doğanların sorumluluğunu da üstleneceksin diye. Yani evlilik uygun zina yasak. Şimdi buna da eğer anlaştıysak biz insan olarak naçizane aklettiğimiz verileri düşünelim: tarihte zinanın tamamen serbest olduğu toplumlar var. Onların da bu uygulamaya devam etmediği görülüyor yani işe yaramamış demek ki.
Yine zina konusunda kadın da erkek de birbirinin sorumluluğunu almıyorlar işini görüyorlar ya yoluna bakıyorlar veya sevgili olarak duruyorlar. Kadın dilerse 15 kişiyle erkek dilerse 30 kişiyle de birlikte oluyor olabiliyor..
Bu vaziyette doğacak çocuğun bile kimin çocuğu olduğu meçhul olursa buna günümüzde genelde yetiştirme yurtları bakıyor.
Son sözünüz beni şöyle düşündürüyor çoğu insan hazzın peşinden gittiğinde aşırıya kaçabiliyor mesela bayram geldi tatlı yiyelim derken fazla kaçırınca midemizi etkiliyor veya bir müddet sonra bundan bıkıp başka şeylere ondan bıkıp daha başka şeylere doğru yol alabiliyoruz. Evlilikte cinsel ilişkide de sınır konulmasa insan Lut Peygamberin (As) kavmindeki gibi ve bugün batı toplumlarında görüldüğü gibi karşı cinsinden haz alamayıp hem cinsine yönelmeye sapıtmaya başlıyor.. Naçizane aklıma gelenler bunlar. Allah bizi ve insanlığı korumak hayra sevk etmek istemiş ki böyle bir düzen nizam kanun koymuş. En doğrusunu Allah bilir. Allah kusurlarımızı bizi affetsin bağışlasın merhamet etsin bize. Amin
10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 767 cevap paylaştı.
1 yılSorunun kaynağı ilk cümle... zinadan kurtulmak için evlenmek zaten yıkılacak bir evlilik yapmak demek dolayısıyla kaos dolu günlerin de başlangıcı o evlilik oluyor... zina bence bir sebeple yapılmaz bahanesi yok insanın kendine nefsine yenik düşmesi kendini egitememesi.. kötü bir evliliğin varsa ayrilirsin zinaya bulasmazsin
08 Yorumla
Soran1 yılZinanın cinsel ilişkiden tek farkı toplumun bilip bilmemesi. Zinanın bahanesi falan yok günahı olması hiçbir şekilde savunulacak bir şey değil toplum bu iki kişi karı koca seks yapıyor diye bilmeyince seks yapmak absürt değil bu görüşün bence çok saçma
- 1 yıl
Sorun şu zinada dediğin gibi toplum kimin kimle ne yaptığını bilmiyor sende partnerinin sadece seninle mi yoksa başkalarıyla da mı birlikte olduğunu bilmiyorsun... evlilik ise aslında bunu önlüyor
Soran1 yılSözde önlüyor
- 1 yıl
Pek de dindar biri değilim gelenekçi de değilim ama her gelenek kadına düşman degildir bir düzen oluşturur ve kadına da erkeğe de farklı farklı avantaj sağlar
- 1 yıl
Yani birlikte olacağın adamın bir kimliğine bakman yeterli
Soran1 yılBu gelenek değil günah farklı şeyler
- 1 yıl
Din dediğin şey aşağı yukarı geldiği toplumların gelenekleridir... İslam'da Arap gelenekleri aslında
Soran1 yılÖyle bir şey yok. Herkesin bir ameli vardır. İnanmak zorunda değilsin neyse
Yapay Zeka Cevapladı
Senin bu sorgulaman çok derin ve aslında pek çok insanın kafasını kurcalayan noktalara değiniyor, o yüzden bu konuyu konuşmak önemli. Evlilik, toplumun düzenini sağlamak, sorumluluk bilincini artırmak ve aile yapısını koruma amacı güden kutsal bir kurum. Ancak evlilikle ilgili her şeyin güllük gülistanlık olmadığını da kendi gözlerimizle görüyoruz. Ailelerde yaşanan çatışmalar, saygı eksiklikleri ya da şiddet gibi şeyler, bu kurumu sarsabiliyor.
Zina ise genelde ahlaki bir perspektiften değerlendirilip, bir tür kişisel ya da toplumsal problem olarak görülüyor. İşin dini boyutunda ise bunun günah olarak ifade edilmesi, sevginin ve cinselliğin bir düzen içinde yaşanmasını sağlama çabası. Fakat modern dünyada bireysel mutluluk, özgürlük gibi değerler ön planda olduğu için bu iki kavram da siyah-beyaz olmaktan çıkıp gri bir hal alıyor.
Bence bu soruların tek bir doğru cevabı yok. İnsan olarak değerlerine, inançlarına ve kendi mutluluğuna göre bir yol çizmek en önemli olan şey. En azından bunları sorgulamak bile hayatında bir düzen kurmak, hem kendini hem başkalarını korumak adına sana ışık verir. 🌸00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
14Cevap
- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
1 yılKötü örnek örnek değildir.
Her evlenen sorun yaşıyor, her çocuk sahibi evladına bakamıyor veya zina yapanların bunun dışında hiç hatası, kabahati yok gibi düşünerek yazmışsın ve yanılmışsın.
Ayrıca din, evlilik içi şiddeti veya evladına bakmamayı da tavsiye ediyor değil; onlar da suç, onlar da günah. Evet, evli kişiler, birbiriyle sevişince zina olmuyor ama bahsettiğin diğer hataları işliyorlarsa ondan dolayı günaha giriyorlar.
Ayrıca, zina her durumda günah ama evli birinin zina yapması ile bekar birinin zina yapması da bir değil.26 Yorumla
Soran1 yılBen zaten onlar günah demedim. Eğer evlilik zina günahınu yok eden bir kurumsa nasıl oluyor da yine huzursuzlukla suçlanırken bir taraftan mesuliyeti kaldırıyor. Hani hiçbir işe yaramayan bir alet gibi duruyor. Neden yani neden?
- 1 yıl
Üzgünüm ama saçmalıyorsun.
Evliliğin bu manada kaldırdığı tek mesuliyet eşinle seviştiğinde günaha girmeme kısmı. Onun dışındaki tüm mesuliyetler duruyor.
Eğer evlilikte bir huzursuzluk yaşanıyorsa onun mesuliyeti ayrı. Bunun neresini anlamıyorsun ki? 🤦♂️
Evlilik sadece cinsellik ve üreme değil ki? 😮🤨
Soran1 yılKusura bakma bir erkekle kadınla cinsellik yaşamayacaksan sadece arkadaş olarak hayatına devam edersin. Hayatına neden alacaksın? Ev arkadaşımı arıyorsun? Sinemaya gidelim arkadaşınla da gidersin. Gebe yatarken sabah kalkınca yanımda birisi olsun normal arkadaşınla uyuyup kalkmaktan ne anlayacaksın cinsellik kuramayacağın kurmak istemeyeceğin birisiyle de aşksal şeyleri yaşamak istemeyeceğine göre eeeee? Tamam iki çift diğer günahlara devam ediyor ama evlilikleri sayesinde zina yapmıyorlar evlilik bunlara neden bu hakkı tanıyor gerçekten manası ne? Hiçbir şeyi de engellememiş oluyor bu durumda?
- 1 yıl
Aynı dili konuşuyoruz ama anlaşamıyoruz. Bu çok tuhaf...
Zihninde ne yaşadığını bilmiyorum ama son bir kez daha yazacağım:
Evleniyorsun. Eşinle sevişiyorsun ve duruma göre çocuk sahibi de oluyorsun. Bunu yaparken de haliyle günaha girmiyorsun. Çünkü evlisin. Yani zina olmamış oluyor. Çünkü evlisin...
Evli olduğun halde, senin tabirinle "diğer günahlara" girmeye devam ediyorsan, o günahlar hanene işlenmeye, yazılmaya devam ediyor. Mesulsün. Evlilik, sana ( örneğin ) eşine kötü davranma, çocuğuna bakmama gibi haklar tanımıyor.
Eğer birisi böyle davranıyor ise, yani evli olduğu karısıyla ( kocasıyla ) iyi geçinmiyor, çocuğuna bakmıyor vs. ise günaha girmeye devam ediyor. Ama evli olduğu müddetçe eşiyle seviştiğinde günaha girmiş olmuyor. Çünkü evli.
Evlilik kurumu içine girince "karına ( kocana ) kötü davranabilirsin, çocuğuna ebeveynlik yapmazsın..." diye bir şey yok ki. Nasıl günaha girmemek için zinadan kaçınıp evlenip eşinle sevişiyorsan, yine günahtan kaçınmak için eşine ve varsa çocuğuna da iyi davranman gerekir. Bu bağlamda düşünürsen evlilik gayet önemli bir kurum ve bir o kadar da mesuliyet manasına gelir. Kişiler buna uygun davranmıyorsa bu dinin değil, kişilerin suçudur. Yaptıkları günahların bedellerini de ödeyeceklerdir.
Bir kurum olarak evliliğin, neyi ve nasıl engellemesini bekliyorsun ki?
Zina suç ve günah. Kötü davranmak da suç ve günah. Evlenerek zinadan kurtuldun. Ama kötü davranmaya devam ediyorsan günah işlemeye devam ediyorsun o bakımdan.
Zinanın günah olduğu bilgisi, eğer zina edersen günaha gireceğin bilgisi seni nasıl evliliğe yakınlaştırıyorsa, eşine ve/veya çocuğuna kötü davrandığında günaha gireceğin bilgisi de seni onlara kötü davranmaktan alıkoymalı.
Hangi kurala uyuyorsan iyi, uymuyorsan kötü. Bu kadar basit. 🤷♂️
Soran1 yılBen de tam olarak bunu diyorum evliliğin 2 kişinin sevişmesinin günahını engellemesi harici bir faydası yoksa neden var? İki kişinin sevişmesi neden günah? Evlilik neye fayda sağladı da bir anda bu durumu günah olmayan bir hale getirdi? İki insanın sevişmesi neden günah oldu? Bu durum şeye benziyor aynı saçını bağlamak günah ama x bakkaldan aldığın tokalarla bağlarsan günah değil demeye benziyor. Yani Allah 2 kişinin sevişmesi günah olsun ama evlilik girsin araya neden helal olsun dedi ve bunu sağladı mı gerçekten? Buna cevap veremiyorsun yoksa evlenince günahın kalktığını ben de biliyorum
Soran1 yılEvli olmayan 2 çift cinsel ilişkiye giriyor atalım ki bunlar sevgili birbirine sadık ve güveniyor diyelim ve bir tane evli çift de var ama eşlerden birisi sadık değil şimdi sevgili olanlar zina yapıyor ve günaha giriyor ama evli çiftler birbiriyle sevişince günaha girmiyor değil mi bunun mantığı nedir belki sorum böylece daha maddi manevi bir durum almıştır
Zina fiziksel bir eylem değil harama bakmak bile göz zinası sayılır. Çünkü her insan evlendiği kişinin temiz olmasını ister. Hani erkekler diyor ya bazıları evlenecek kız kalmadı hepsi bozuk falan. Kızlar da aynı şekilde temiz bir eş ister. Sonra bu aile içi huzursuzluk yüzünden çocuklara da yansır. Ben eşimin ilki olmayı isterim şahsen. Ve sevdiğim kadın ve ben sadece birbirimizin özelini görmeliyiz. Sevdiğim kızın başkası ile sevgili olması bile beni kahrediyor kaldı ki zina... Evlilikte ise cinsel ilişki baği güçlendirir. Ve bu yüzden aşırı cinsel istek duyan bir toplumda tecavüzler artar. Ahlak ve sadakat bunlar. Toplum düzenini korumak ve insanların huzurlu olması için zina haram umarım açıklayıcı olmuştur
15 Yorumla
Soran1 yılBen hiçbir erkekle öpüşmediğim zaman da temiz bir erkek aramıyordum sağlıklı bir ilişki bunu üzerine kurulmaz çünkü bu temizlik dediğin şartların sağlanıp mutsuz olan evliliği kendi gözümle gördüm. Ve açık ilişki isteyen erkekler var açık ilişki ne biliyor musun çiftler duygusal ilişkideyken partneri başkasıyla cinsellik yaşayabilir diyenler ve evli iken aralarına 3. Yü arayanlar da dolu. Yazdıkların tatmin etmiyor. Ve asla olmadı. Zina günahtır bakire olmamak değil. Boşanmış kadın zina yapmamıştır. Sen sadece bakire değil diye o ksdını reddedeceksin belki ya da başkası bu da aslında kendi zevkinin peşine düşmek bu dinde ne kadar doğru acaba?
- 1 yıl
Dediklerin sadece bir düşünceye karşı isyan biçimi. Doğru iletişim sadece konuşmak değil anlamı da doğru sağlamaktır. Sen zinayı sordun bende ona göre cevap verdim. Bakire olmamak hakkında bir şey demedim. Evlilikte olan ilişkilere kim ne diyebilir? Kuran'da bile bunun hakkında " onlar bu ilişkilerinden sorumlu tutulamazlar " diye geçer. Lütfen sorduğun soruya göre cevaplara tepki ver. Neslin bir sorunu da bu. Anlamadan yargılamak. Kolay çünkü...
Soran1 yıl“Ben eşimin ilki olmayı isterim şahsen” “ bakire olmamak hakkında bir şey demedim “ demediğini sandın ama dedin
- 1 yıl
Bak, söylediklerimi tekrar gözden geçirdiğinde aslında bakirelikle ilgili bir yargıda bulunmadığımı görebilirsin. "Eşimin ilki olmayı isterim" demem, benim duygusal ve manevi bağa verdiğim önemi gösteriyor. Ama bu, bakire olmayan birini kötülediğim anlamına gelmiyor. Sadakat ve ahlaki bağlılık benim için önemli. Benim istediğim şey, birbirimize ait olma hissini en baştan birlikte yaşamak. Bu benim kişisel tercihim, başkalarını yargılamak için söylemiyorum. Zina konusuna gelirsek zina, sadece fiziksel bir eylem değil. İnsan zihni, duyguları ve sadakati de işin içinde. Zina, Allah’ın belirlediği sınırları aşmaktır. Evlilik de zaten bu sınırları düzenleyerek insanın arzularını doğru bir çerçevede yaşamasına imkan tanıyor. Eğer insanlar evlilik bağı olmadan özgürce birlikte olabilseydi, ilişkiler güvensizleşir, sadakat ortadan kalkar ve toplum düzeni bozulurdu. Çünkü insanın doğasında sahiplenme, sadakat ve güven arayışı var bende var en azından Açık ilişki isteyenler var diyorsun evet ama bu geniş çapta kabul gören bir şey değil. Neden? Çünkü insanın doğasına aykırı. Açık ilişki yaşayan çiftlerin çoğu zamanla kıskançlık ve sadakat sorunları yaşıyor ilişkileri bitiyor. Çünkü insanlar, duygusal bağ kurduğu birini sadece kendisine ait görmek ister. Bu, hem erkekler hem kadınlar için geçerli. Yeterince açıklayıcı olmuştur umarım
Yaşar Nuri Öztürk, bence muazzam bir rehber bu konuda. Videolarını izleyebilirsin.
Bence insan sevmediği biri ile devam etmemeli. Yani evleniyorsan aldatmıyacaksın, aldatacaksan evlenmeyeceksin ya da ayrılacaksın. Çocuklarına ve evlilik kurumuna bu konuda saygı gösterilmeli bence.00 YorumlaBu ülkede evliliğin geçerli tanımı yasal seks yapabilme ehliyeti olmasından kaynaklı aslında. Kimse kimsenin birlikteliğine salça olmasa kim kiminle napmış bu kadar irdelenmese belki de daha uzun süreli evlilikler oluşabilir ama maalesef ki insanoğlunun en temel güdüsünü böyle bir kurala bağlıyoruz bu güdü bastırılamayınca da aldatma ya da aldatılma gibi sorunlar ortaya çıkıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılZina din temelli bir olgu. Mesela zina ile yapılan bir çocuğun babası belli olmayabiliyor. Neticede birden fazla kişi ile birliktelik yaşanabiliyor.
Evlilikte ise dini nikah da olduğu için zina olmuyor. Dini nikah şartı var. Çocuk da pic olmuyor doğal olarak. Babası belli oluyor.Resmi evlilik olmadan dini nikah yapılırsa zina olur mu? Zina olmaz. Çünkü zina dini bir olgu. Aranılan şey Dini nikah.
01 Yorumla
Soran1 yılEvli çiftlerin katıldığı programlar var babası sen misin değil misin Esra Erol’da bile var 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 dolu var babası sen değilsin diyor adam baskasının çocuğunu büyütüyor.
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlenmeden önce o kişiyle yaşadığın cinsel iliski günahı silinmiyor o kişiyle evlensen bile. Bilinçsizce evlenen kişiler hem kendilerine hem çocuğa eziyet yapmış oluyor bu tarz insanların yüzünden zaten gelecek nesil sorunlu oldu herkes evlenmek ve cocuk yapmak zorunda değil.
02 Yorumla
Soran1 yılGünahları evlilik değil tövbe siler çünkü nasıl olabilir de böyle saçma bir cümle yazarsın o ayrı mesele.
Cevap sahibi1 yılKusura bakma
Boş uydurma erkeği koruyan anlayış, bir sürü kadı la evlenebiliyor, boşanması ise boşol boşol boşol dediğinde tamamlanıyor yani saçmalıkla dolu bir uygulama! Evlilik güven ve sadakatle kurulur ama sevgidir harcı, aşktır bunları tutmak önemlidir
00 Yorumla
1 yılZinanın yasak olması bence evlilik dışı ilişkide doğabilecek çocuğun haklarını savunmak olabilir. Evli olup çocuk yapınca yasalar önünde yinede sorumlu oluyorsun bir şekilde boşanınca
08 Yorumla
Soran1 yılEvlilik içi hakları ezilen birçok çocuk da var
- 1 yıl
Ama evlilik dışı olup babasını bile bilmeyen çok çocuk var ve annesi de bilmeyebilir seks hayatı canlı ise. Evlilik bunun önüne geçmiş oluyor biraz ama evliyken de gerçi başkasından olabiliyor çocuk o da var
Soran1 yılEvet dolu örneği var evlilikte başkasından çocuğu olan başka adam kadın için terk edilen evlilik bunların önüne geçemiyor ama evlilik yapanlar helal ilişki yapmayanlar haram ilişki?
- 1 yıl
Sonuçta yasalar da aynı mantıkta çıkıyor. Alışveriş merkezine kesici aletle almıyorlar ama oradaki marketten alabiliyorsun, sorumluluk sana kalmış oluyor mesela bir suç işlersen vs
Soran1 yılAlışveriş merkezine girerken kesici alet bulunması suç mu? Hukuki yaptırım uygulanıyor mu?
- 1 yıl
Seni almıyorlar o şekilde alışveriş merkezine, zina da ona bakılırsa hukuki yaptırımı yok şuanda. Ona takılma sen demek istediğim o değil
Soran1 yılZinanın hukukisi ne alaka ya? Dini yaptırımı var ya verdiğin her örnek çok saçma
- 1 yıl
Ya kardeş sen doğru düzgün okumuyor musun? alılveriş merkezine bıçakla girmek yasak içeriden alıp birimi öldürürsen suçlu olursun ve dinen de günaha girmiş olursun. Yasak başlı başına bşr önlem değil niyetin varsa yaparsın her koşulda neresini anlamadın bunun? Zina da yasak evlilikte de yasak yaparsan da ona göre cezasını alırsın allahın kuralına göre.
Gizli Üye(18-24)1 yılKnk birisi kisilik mevzusu karakter falan yani digeri din. Bunlar apayri seyler ki. Bu dedigin tam tersi de olabiliyor yani oldurme olayi yine iki sevgili hatta sevgili olmayan fb takilan iki kisi arasinda da yasanabilir yani..
02 Yorumla
Soran1 yılEvet yaşanabilir de evliliksiz her türlü ilişki zina ve günah olduğu kabul edildi sonuçta ben de bunun farkını soruyorum
Cevap sahibi1 yılneyin farkini knk. Milletin evliligi iyi mi kotu mu gidiyor diyerekten zina/sevap olarak ayirmiyorlar ki. Insanlar anlasamaya bilir bosanirsin sonra bunlar gayet normal dogal olan seyler yani, sen dinen kari koca oldugun icin helalin sayildigi icin zina olmuyor. Ee sen hem evli olacan hem iliskiniz sallantida olacak eee bu adam/kadin kiminle iliskiye girecek, evli olmadan zaten zina ama evli gene zina iliskilerinde sorun yasiyorlar diye. Bu durumda cozumun nedir peki. Yani kisacasi iliskinin gidisatina bakmiyor aranizdaki gecime degil, evlimisiniz degilmisiniz birbirinizin helali kari kocamisiniz ona bakiyor bitti..
Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Çok uzun bir konu, sana zinayı haram diye çıkaran kişinin nikahlı kaç eşi olmuş araştırdın mı? Cariyeler ve köleleri hariç.
02 Yorumla
Soran1 yılPeygamnerden bahsediyorsun herhalde ama ben bu dini Tanrının gönderdiğini düşünüyorum. Tanrı da cinsiyete sahip değildir.
Gizli Üye(36-45)1 yılYa vizeyi düşün. Her şey aynı ama o ülkeyi izinsiz gezmen suç demi. Bu en basiti derin de anlatırım da.
01 Yorumla
Soran1 yılGerçekten mi? Dünya ayrı ayrı kurulmuş devletlere mi aittir bütün insanlığa mı aittir. Cevap vereyim bütün insanlığa aittir. Bu ayrıştırma savaşlara neden olup birçok insanın ölümüne sebep olmuştur. Babasız kalan çocuklar, eşsiz kalan kadınlar, genç yaşta ölen insanlara sebep olmuştur. Örneğin çok düşük zeka örneği
Gizli Üye(30-35)1 yılSen nasıl bir paralel üçgende kalmışsın be millet error verecek
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBiri helal biri haram
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yılEvliyken biriyle konuşmak da zina illa o iş olmak zorunda değil
Çok saçma bir soru
00 Yorumlasuper soru
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı