Gerçekten merak ettiğim bir soru ahmet kaya vatan haini mi?
Cevabın nedir?
Canım bak sorduğun soru buradaki birçok insanı provoke edecek ama ben yine de cevaplayayım. "Arabam şerefsizlerin ülkesinde kaldı" diye bir şey demedi Ahmet Kaya bunu uyduran şerefsiz Ertuğrul Özkök'tür bir sürü yalan haber uydurdu Ahmet Kaya hakkında Berlin'e gitmediği halde 1993'te PKK konseri verdi denildi sırf karalamak için. Ahmet Kaya'yı okumadan etmeden yorum yapıyorlar Ahmet Kaya der ki: "Ben Türk ırkçısına karşı Kürdüm, Kürt ırkçısına karşı da Türküm." der bunu diyen bir adam sence vatan haini mi? Ahmet Kaya ülkesine son derece bağlı bir insandı ve istediği tek şey Kürtlerin de adam yerine konulmasıydı. Ahmet Kaya vatanını seven bir sosyalistti. Bakın ben burada propaganda ve Türklüğe hakaret etmiyorum. Ahmet Kaya'ya sahip çıktığım kadar Türk'e de Kürt'e de sahip çıkarım ve bu onu gayet iyi biliyordu. Ayrıca Türklerden nefret etseydi Türkçe konuşmazdı bu ülkeden çok önce defolup giderdi. Ahmet Kaya ne bir teröristti ne de bir milliyetçi. O bu coğrafyayı seven vatansever bir insandı. Bu tür soruları ve yorumları gördükçe üzülüyorum ve sinirleniyorum ayrıca kim eksilerse eksilesin umurumda bile değil burada doğrular yazıyor insanlık yazıyor burada. Umarım anlayabilmişsindir ne Ahmet Kaya ne de Cem Karaca vatan hainiydi. Aynı şeyi Nazım Hikmet'e de yaptılar oysa ki Nazım bizim Kurtuluş Savaş'ımıza bir sosyalist olarak sahip çıkmıştır biz bu toprakları bu coğrafyanın halklarıyla kurtardık ve bir avuç faşistin bu durumu inkar etmesine izin vermem
65 Yorumla
Soran+1 yılSağol düşüncen için
- +1 yıl
benim videodaki dediğinide bir yoprumlasan apoyu özledik diyen
- +1 yıl
Üzerinde yaşayıp vatan dediğiniz topraklar zaten satılmış durumda. Kim vatan haini acaba? 35 milyon metrekare topraklarda 101 ABD üssünün bulunduğu bir ülkede vatandan bağımsızlıktan bahsetme bana! Sosyalistler bu ülkeyi ABD emperyalizmine karşı yiğitçe savunurken milliyetçiler MTTB desteği ile sosyalistleri öldürdü asıl vatan haini kim şimdi?
En İyi Cevaplar
+1 yılAhmet Kaya vatan haini değildir hükümet ve sisteme karşı doğruları olan hataları olan bir kişidir.
Vatan dediğimiz şey devlet ve yönetim şekli değildir.
Bugün AKP ve yönetim şekline karşı olanlar vatan haini midir?
Ahmet Kaya'da dönemin zihniyetine karşı olan bir kişidir.
Elbete bu yaptığı herşeyin arkasındayım demek değildir, büyük hataları vardır ancak ihaneti söz konusu değildir.
Sanatçıların hainlik yapması zaten bir devlette mümkün değildir.
Ahmet Kaya ve benzeri sanatçıların bir devlete ihanet etmesi söz konusu olursa o devlete zaten devlet demem.
Sisteme karşı, Hükumetlere karşı olmak hainlik değil anayasal bir haktır.
Ahmet Kayanın sadece silaha başvurmuş terör örgütlerine yakınlığı büyük bir hatadır.
Hiç bir devlet şarkıcıların, sporcuların ihanetini kabul etmez.
Böyle saçma ve komik bir iddia olması tamamen küçük beyinlilikten.50 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılhttps://hizliresim.com/rj8v71
Ben herseyden cok ulkemi sevdim. Arkamdan vatan haini demesinler demis Ahmet Kaya.40 Yorumla
Ölünün arkasnda öyle konuşulmaz ve vatan haini değildi
41 Yorumla
Soran+1 yılPeki
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
46Cevap
+1 yılOnun görüşleri, isyanı yönetime idi. İnsanları severdi. Ne yapmış olursa olsun, bunu her defasında gösterir, dile getirir, şarkılarında da belli ederdi.
Ve Sanatı, Sesi başka kimsede benzeri yok.
Siyasi görüşü, fikirleri, hayatı.. beni ilgilendirmez. Bölücü mesajlı şarkılarınıda dinlemem.
Ama 10 larca seçtiğim severek dinlediğim şarkıları vardır.
Saygılar..30 Yorumladefalarca bu ülkeyi böldürtmeyecez dedi ben kürt milliyetçisine karşı türk türk milliyetçisine karşıda kürdüm dedi yani sadece milliyetçiliğe karşı bunu tartışmak bile saçma bence
80 YorumlaAhmet Kaya'ya vatan haini diyenler bu ülkenin esas hainleridir.
1225 Yorumla- +1 yıl
aopyu özledik diyen biri hain olmuyomu?
Soran+1 yılAbartmayalım ha?
Soran+1 yılDamga vurdu mu? Kaç şehit oldu kac ana ağladı o uğurda siz hala ona adam mı diyorsunuz?
Soran+1 yılAtatürke laf edeceğine savunduğun görüse bak densiz. Atatürk olmasaydı adın jack olacaktı ermeni kölesi olacaktın. Damat ferit ingilizlere peşkeş cektiği ülkeyle birlikte halkı da satacaktı. Sen hala Atatürke laf ediyorsun bak her şeyde bir haklılık payı veririm karşımdakine ama Atam konusunda asla. O benim ikimci babam.
Soran+1 yılTerörist olmak güzel bir şey mi?
Soran+1 yılİnsan olan hakkını adliyede arar dağlarda değ yaptığınız barbarlıktan baska değildir
Soran+1 yılNe istiyorsunuz? Hangi hizmeti alamıyorsunuz?
Soran+1 yılÜlke içinde ülke olmaz
Soran+1 yılToprak kanla kazanıldı kanla kaybedilir adamsanız cephe savaşı yapın dağlarda hayvan gibi yaşamaya benzemez olaylar
Soran+1 yılHodrimeydan
- +1 yıl
Apoyu ozledik demiştir ama aç bak bilinç yoksunu o konserde neler konuştu pkk sempatizanları içinde? Bağımsız Türkiye cumhuriyetinin durust vatandaşları olarak yaşamak istiyoruz dedi.. Orada da bunu dedi Türkiye'de dahi.. Lafı değişmedi siz sadece tanımadınız kekolar..
- +1 yıl
“Bir milletin diliyle oynamak, o millete yapılabilecek kötülüklerin en büyüğüdür.”Çünkü bir milletin diliyle oynamak o milletin kendisini ifade etme yeteneğini elinden almaya eşdeğerdir. Ağzımızda annemizin sütü kadar temiz ve kıymetli olan dilimizi lekelemek milletimize yapacağımız en büyük kötülüklerin başında gelir.
Ulkuocaklari. org - +1 yıl
Evet.. Bir cebinde das capital bir cebinde kenevir tohumu olan...
Uzerinde yasayip ismine vatan dediginiz topraklar zaten satilmis durumda. Kim vatan haini acaba, Ahmet Kaya mi? Demirel mi, Menderes mi? Ozal mi? Erdogan mi? Sorum size kim vatan haini. Sizin olmayan toprak vatan degildir!
43 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
- +1 yıl
Yoksa atanin en yakin dostlarindan olan ismet inonu mu? Nicin onu bu bahse sokmadin?
teröristlere öncülük yapan fikir atası
şarkılarının sözlerini dinle zaten anlarsın
ağladıkça güneşi göreceğiz vb sözler çok şey açıklıyor
teröristin teki serdar ortaç bile anladı bunu bazıları anlayamadı57 Yorumla
Soran+1 yılDeme öyle ya
- +1 yıl
arkadaş haklı ağladıkça şarkısıın sözleri apacık eblli ediyo
- +1 yıl
öyle ama kız
ağlaya ağlaya her aldılar güneş kürdistan mı acaba ona bile razıyım bizim topraklarımızdan gideceklerse
kursunlar devletlerini olsun mübadele verimsiz topraklarında verimsiz insanlarıyla yaşayıp dursunlar
ama bu şekilde giderse yolun sonu bütün türkiye olacak onların devleti
@fuocoturco teşekkürler :) - +1 yıl
Ulan sen bir baskasin be sevdim seni bayagidir karsima cikiyosun :)))
- +1 yıl
@beyazGergeden ahahahaha aynen aynen teşekkürler :))
değil. onu öyle gösteren sözde vatan sevdalısı olup aynı günlerde asker kaçağı suçundan yargılanan serdar ortaç gibi p ezevenkler ve aşağılık medya idi. 70li yıllardan tutun taa bugüne kadar geçmişe az bir bakın medya neler neler yapmış. her dönemde de iyi insanları daima kötü gösterdi ve cuntayla beraber hareket etti.
10 Yorumla
+1 yılİki tarafı da anlamaya çalışıyordu ama hafiften bir PKK sempatizanlığı vardı...
Şu saatten sonra vatan haini olup olmamasının bir önemi yok, kaldı ki Ahmet Kaya siyasetçi değil, şarkıcıydı.. Severek dinlerim..20 Yorumla
+1 yılarabam şerefsizlerin ülkesinde kaldı diyen bir adam işte
1018 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar doğru bu haber
- +1 yıl
haber yalansa bu görüntülerde yalan değildir herhalde şarkısında apoyu özledik diyen adam buyur izle
https://www.youtube.com/watch?v=tzt8towB14c - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- Aile & Toplum konusunda 363 cevap paylaştı.
+1 yılhttps://www.dailymotion.com/video/x3ui82_ahmet-kaya-aynalar-1998_newssana bu yeterli olur umarım..
10 Yorumla
+1 yılbelki görüşlerimiz ters düşse de çok iyi ses sanatçısıdır , ölünün arkasından öyle konusulmaz. Allah rahmet eylesin
21 Yorumla
Soran+1 yılAynenn
Aile & Toplum konusunda 447 cevap paylaştı. Hainmi depilmi bilmiyorum ama bu ülkede 30.000 cana mâl olmuş bir terör elebaşını özlediği için " on numara şerefsizdi"
30 Yorumla
+1 yılHiçbir zaman öyle bir insan olmadı Türkiyede herzaman iyi insanların ayağını kaydırdılar bu her zaman böyle olmuştur...
30 YorumlaBu sorunun cevabı doğduğun aileye yetiştigin ortama savundugün siyasi ideolojiye göre değişir objektif cevabı burada bulamazsın çok merak ediyorsanda çok araştırıp çok okuyacaksın
40 YorumlaVallahi Apoyu özledik diyen adam vatan hainidir. Fakat şöyle bir gerçek var Türkçü bir kişilik olarak söylüyorum kişiliğini hiç sevmesem ve arkasından atıp tutsamda sesine saygım var. Buradaki komünist salaklar vatan haini değildir diyor. Bu kadar komik olmayın.
10 YorumlaBüyük bir sanatçı olmasına rağmen lada samara arabasıyla bir apartman dairesinde mütevazi bir yaşam sürmüş güzel insan. Kimlik önemli değil.. İnsan olması yeterli olan.
50 Yorumla
+1 yılherkes kendi ideolojisine calisir kendi dogrusunu yapar onun dogruları da asla vaatan hainligi olarak degerlendırmemelı bosu bosuna surgun yedi. vatan haiini degil
30 Yorumla
+1 yılBelli degil dönemin terroristyidi diyom ben... Dogruysa zaten cehennemde kicina ananas sokulacakdir.
40 Yorumlaneye göre kime göre sırf anadilimde şarkı söyleyeceğim kaset çıkaracağım diye linç edilme tehlikesi ile karşı karşıya kalan bir sanatçı mı hain yoksa ona bu muameleyi reva gören şerefsizler mi?
20 YorumlaDeğildir ama şimdi gelip burada cahillikleriyle konuşup aynı zamanda gizlice Ahmet Kaya dinleyen ülkücüler ona vatan haini diyecek
32 Yorumla
Soran+1 yılBir topluma kaymayalım lütfen burada sadece ben sizin fikrinizi alıyorum
hırsız ol katil ol, vatan haini olma. hüloooooooooooooğ!!!
20 Yorumla"Kandirildik ey halkim uyanin" kim ne anlarsa artik
20 Yorumla
+1 yıldaha önce biri sormuştu bunu niye tekrar tekrar soruyosunuz. Derdiniz xper kaybettirmek heralde.
22 Yorumla
Soran+1 yılMerak ettim
- +1 yıl
iyi ozaman vatan haini değil.
Nazım Hikmet Kadar Vatan Hainidir.. Anlamıcaksınız Nasılsa :)
33 Yorumla
Soran+1 yılTuhaf bir yaklaşım
- +1 yıl
Zamanında Nazım Hikmetide Vatan Hainliği İle Suçladılar. O Zamanlar Ahmet Kayaya Hain Diyenler Şimdi Şarkılarıyla Türküleriyle Reklam Yapıyorlar.. Hepsi Pis Bir Siyaset Sadece , Ahmet Kaya Çoğu Söyleminde Türkiye Cumhuriyetinden Değil Türkiyedeki İş Birlikçilerden Bahsetmiştir..
+1 yılDirek vatan haini denmesede şu an ki art niyetli kürtletin istediğini istiyordu biz nasıl Türk milliyetçisiysek o da kendi aralarında Kürt milliyetçisi diyebiliriz herhalde
00 Yorumlayeter bu faşistliğiniz adam öldü gitti hala vazgeçmediniz
40 Yorumlaizle kendin karar ver
https://www.youtube.com/watch?v=q3UatHM9OD000 Yorumlasadece dusuncelerinden kimliginden oturu bir insani yargilamak eylemlere donusmedikce bence dogru degil vatan haini olamaz.
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın evet
+1 yılBölücü düşüncelere sahip olduğu kesin. o örüşü destekleyen herkeste onca dökülen kanın hesabını vericek zaten ya bu dünyada ya öbür dünyada.
02 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar kesin bu düşüncen? Doğruluk payı ne
- +1 yıl
Youtubede bile bir ton videosu var
+1 yılTamam kızlarsoruyor da kızlar bunu burada neden soruyor ya. Ne kadar hazırız hemen kapışmaya en az 2 gruba bölünüp.
00 Yorumla
+1 yılşimdi bende ona bakıyordum tesadüfe bak ya bilmiyoruma ama apoyu özledik diyor bunu demesi benim gözümde onu vatan haini yapar arkadaş
21 Yorumla- +1 yıl
dislikelar niye anlamadım arkadaş bu adam bir bebek katilini özlüyor ise benim için öyle şarkılarına birşey diyemem sanatı var
Bu ulkeyi seviyorum diyordu ama pkk yi sevmesi hic dogru degil bence. Yine de sarkilari cok guzel. Siyasi gorusune takilmiyorum
20 Yorumla
+1 yılOlunun arkasindan konusulmadigini ogretmidi mi aileniz size?
13 Yorumla
Soran+1 yılO zaman niye tarih işliyoruz?
- +1 yıl
Ahmet kaya nin arkasindan simdi kotu seyler soyleyecek olanlar cikicak, cakat tarih dersinde yapilan kahramanliklar konusuluyor ayni sey mi?
Soran+1 yılBiz tarih dersinde isyan edenleri de görüyoruz vatan hainlerini de.. Sizin müfredat farklı galiba
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yıl"Apo'ya selam, dosta selam" diyen bir PKK destekçisi olsa da bazı parçaları cidden ama cidden iyi...
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılAhmet Kaya bin yıllık kardeşliğin savunucularındandı ona vatan haini diyene şaşarım. Allah rahmet eylesin.
10 Yorumla Yaw vatan haini olsa ne olur olmasa ne olur. Ölmüş gitmiş adam... yaşayan vatan hainlerini düsünmek lazım..
10 YorumlaŞimdi aşırı milliyetçi olmama ragmen sesi güzel ama siyasi olarak pkk sempatizanı hatta sempatizan degil pkk lı olma ihtimali yüksek
10 YorumlaBilmem hiç konuşmadık medya ya göre de cevap verilmez tanımak lazım oda artık ımkansız birsey :)
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen
+1 yılHayır kesinlikle deıl kım vatan hayını derse alnını kayışlarım
20 Yorumla
+1 yılMaalesef memlekette herkese bir sifat yakistirilmaya calisiliyor
11 Yorumla
Soran+1 yılPeki öyle mi sence
Aile & Toplum konusunda 582 cevap paylaştı. Medyadan bildiğim kadarıyla evet. Ama olmayabilirde çünkü bizim medya çok yavşak
01 Yorumla
Soran+1 yılMalesef
bu konuyla ilgili sorulan kaçıncı soru oldu bu yahu.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen ilk defa sordum merak ediyorum
+1 yılAdamı bırakın bari mezarda rahat etsin...
61 Yorumla
Soran+1 yılBenimki bir merak
+1 yılCidden ve yüreğinle, beyninle merak ediyor musun?
58 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten merak ediyorum
- +1 yıl
Adama iftira atan pezevenklerden değil.. Faşizme domalmış eksik beyinlerden değil. Adamın kendisinden izle... Ve gör neler dönmüş me olmuş?
https://m.youtube.com/watch?v=G2dgy3APRY4 - +1 yıl
İzledin mi?
Soran+1 yılBu konuda kafam gerçekten karıştı bilemiyorum
- +1 yıl
Bak izleyeceğin şet salt Ahmet kaya belgeselidir ondan başka kimse yoktur... Burada övenleri de geç benide geç. İftira atanları da. Sen adamla ilgili bir şey merak ediyorsun ama onu diblemiyorsun.. İzle çok şaşıracaksın bazı noktalarda.. Hatta ben açtım bile... Bin defa izlesem yine yetmez.. Yargısız infaz yapma... Neden hala gündemde anla bu adam. Neden efsane?
- +1 yıl
Sadece bir saat ayır buradakinden daha az bir zaman ve safsatalarla dolu değil en azından.. Bir yaşam var ve bir ölüm. Haksız bir ölüm.
Soran+1 yılPeki
- +1 yıl
İzlersen... Fikrini mutlaka soyle ama bana.. Merak ederim. Ahmet kaya olayı sıradan bir olay değildir çunku..
asıl vatan haini onu öyle göstermeye çalışanlar
32 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden öyle diyorlar
Onu Allah bilir. Sen sarki-turkulerine bak.
12 Yorumla
Soran+1 yılMerak ediyorum tek sebep bu
Herkese göre değişen bir cevabı olan soru
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet gerçekten ben sorduğuma pişman oldum
Soran+1 yılHoff
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvet pkk destek veren vatan hainidir.
20 Yorumla
+1 yılSiyasi gorusleri s. kime kadar sarkilari candir
12 Yorumla
Soran+1 yılSosyal yaşamı önemli değil mi
- +1 yıl
Degil tabiki mne pofig
+1 yılDeğildi
31 Yorumla
Soran+1 yılNeden öyle diyorlar o zaman
+1 yıldeğil.
33 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden öyle diyorlar
- +1 yıl
Arabamı şerefsizlerin ülkesinde bıraktım demişti yurt dışında
Soran+1 yılBu tuhaf işte
+1 yılEvt.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır
32 Yorumla
Soran+1 yılNeden öyle diyorlar peki o zaman
Cevap sahibi+1 yılKürt oldugu için ahmet kaya yı sevmeyen faşist ler öyle diyor
Evet.
10 YorumlaHayır
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yılEvet
20 Yorumla Hain..
12 Yorumla- +1 yıl
Hayır
32 Yorumla
Soran+1 yılNiye öyle diyorlar
sesi çok iyi
20 Yorumla
+1 yılbelli değil
02 Yorumla
Soran+1 yılSence ne
- +1 yıl