Toplumsal dayatmalar gereği özellikle kadınlara , evliliğin ve çocuk yapmanın hayatlarında ki en ulaşması gerektiği hedef olarak anlatılıyor. Kadın da akademik kariyer yapsın veya yapmasın kaç yaşında olunsa olsun evlenmediğinde başarısız , eksik kalmış muamelesi yapılıyor. Vebuna binaen evliliğe çok mana yükleniyor. O kadar önem arz edilen bir eylem gerçekleşiyor kadın bakıyor ki mağarasından yeni çıkmış bir canlı ile yaşamak zorunda. Ayrıca erkekleri evliliğe hiç hazır hale getirmiyoruz. Erkek evlenene kadar her türlü haltı yiyor sonra diyorlar ki evlenince düzelir, yazık değil mi kadına. O kadın ilk kez babaevideh çıkmış olabilir duygusal olarak narin sen gidiyorsun ayıyı eline veriyorsun hadi bunu eğit. Bide aileler özellikle ailelerin büyük kadınları her şeye burnunu sokunca evlilik değil dizi senaryosu oluyor. Çiftler kendi halinde bırakılsa sevinçlerini de üzüntülerini de kendi hallerinde yaşasa çok daha güzel olacak. Evliliğin güzel olması ebeveynlere bağlı onlar iyiyse yetiştirdikleri çocuklarda iyi evlilik yaşar. Ama onlar müdahaleci vb ise o iş zor
40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılBen turklerin evliligi tam anlayip yasadiklarini dusunmuyorum. Ulkede cikarsiz bir tane evlilik goremezsiniz. Kimi yasim geciyor diye evlenir, kimi aileden kurtulmak icin, kimi icin evlilik ve cocuk sahibi olmak basari olarak gosterildigi icin buna sahip olmak ister, kimi evleneyim de gitsin zaten evlenmeyecek miyim ha o ha bu farketmez diye evlenir, kimi yemegim yapilsin, arkam toplansin diye evlenir, kimi tek maasla gecinemem bir destekci lazim diye evlenir vs vs.
Ulkede sevdim, gonlum düştü, bu işi yapabilirim dedim, bu sorumlulugu alirim, evin sorumlulugunu, gecim sorumlulugunu alirim, esim coluk cocuguma bakarim, huzurlu bir yuva kurabilirim, hanima beyime asik oldum, o benim her seyim diyenler ve bu sekilde cikarsiz, kisiyi sevdigi icin, o oldugu icin evlenenler nadir ulkede.
Bizim ulkede evlilik o kadar rutine biniyor ve heyecani kalmiyor ki. Heyecan belki 6 ay sürüyordur ordan sonra catirdamalar basliyor. Kimi hemen elimden gitmesin diye cocukta yapiveriyor baglamak icin, kadin olsun erkek olsun farketmez bu. Sonra mutsuzuz ama cocuklar icin ayrilamiyoruz bahanesi basliyor.
Bizim ulkenin evlilik anlayisinda paylasmak, yarim elmayken bir olmak yok. Birine yıkılmak var. Ulkemizde evliligin en zor kesmi de kadinlar oluyor. Uzerinlerinde cok yuk var. Simdilerde de gecim yukunu de aldilar esek gibi calisiyorlar. Eve mi baksinlar, ise mi gitsinler, cocuklara yetmeye mi calissinlar, es mi olsunlar sasip kaliyorlar. Cogunlugunun destegi de yok. Erkek yikilmis maddi manevi her anlamda kadinin ustune
Sokakta soruyorlar erkekler evlilik guzel sey diyor, kadinlar sakin evlenmeyin aklim olsaydo evlenmezdim diyor. Kadinlar niye boyle dusunuyor bunu da dusunmek lazim. Sevilen, sayilan, destek goren kadin boyle dusunmez. Hatta erkekte dusunmez. Evlilikte her iki tarafin sevilip sayilmasi, saygi gormesi, muhabbetinin olmasi, destek gormesi gerekir. Ama bizde destegi kadin veriyor habire. Maddi destegi dahi kadin veriyor. Erkege bakiyorsun bu evlilik icin, benim icin ne yapiyor diye elle tutulur sebebin yok.
Sonra niye kadinlar evlilikten kaciyor ya da evlenmezdim kesinlikle diyor. Kadinlarin yuku cok agir, goren yok yuk alan yok. Calisan esine karsi en cok ben yorgunum, sen ne yapiyorsun ki diyen erkekler var. Ev haniminda olsan, calissan da emegin gorulmuyor, takdir edilmiyor.
Nerede yasi 40 larda olsa da hala genc gibi kadin gorsem ya bekar oluyor ya da kisa bir evlilikten sonra bosanmis, yipranmamis oluyor.
Yabancilarla da hasir nesirligim var. Onlarin cocuk yetistirme ve evliligi anlamlandirma kafasi cok farkli. Ben duzgun cocuk yetistirdigimizi dahi dusunmuyorum. Bir de bizdeki baska bir sıkıntı da cocuga bakim verenin tek kisi olmasi. Bu kadini yiprattigi gibi, cocugun babayla iletisimi ve bagina da zarar veriyor.
Yabanci babalar cok daha ilgili ve bakim veren konumdalar. Bizde baba figuru oteden beri cok silik. Bu ulkede babasi yasasa da babasizlik cekenler evlatlarla dolu. Eskiden cocugunu sevmek kukture tersmis, simdi de sevme imkani var ama elindeki telefonu birakipta cocugunun, esinin yuzune bakan yok. Muthis bir telefon bagimlisi ulke haline geldik.
Kadinlar yine ev isi, cocuk vs derken telefona cok girecek vakti bulamiyor kimi zaman. Ama erkeklerde mesai bittigi an telefondalar. Telefon ve oyun bagimlisi erkekler var.
Diger taraftan aldatma cok kolay bu devirde. Iki tikla aldatma elinin altinda. Erkeklerin cok buyuk bir kismi illaki bir alev atiyor, kizlarin profiline giriyor. Otobuste cok yolculuk yapiyorum, kari kiza girip cikan, kilotlu corapli kizlara bakan, yakinlastiran cok erkek goruyorum toplumun, kalabaligin icinde dahi. Cok buyuk sıkıntilar var. Kadinlarin yuku fazla, aldatilma durumu fazla, illa eylemsel olmasina da gerek yok, iste boyle goz zinasi, bile isteye bakma olayi da cok fazla
40 Yorumla
Evlilik kim size anlattığını bilmiyorum ama anlatan kişi veya kişilerin yüksek ihtimalle evlilikleri kötü geçiyor. Veya beklentileri çok fazla olduğu için böyle hissediyorlar. Evlilik kötü geçebilir ama bu bir hayat tarzına dönüşürse orada ciddi sıkıntılar vardır demek.
Evlilik tek kişilik değil. İki yetişkin bireyin yetişkin diyorum çünkü evlilik çocuk oyuncağı olmuş vaziyette.
Bende evlilikte zorluk çekmiş birisiyim ki bu eşimin birazcık sorumsuz rahat birisi olmasından dolayı. Evlilik için fazlaca rahat birisi.
Evlilik cinsellikten ibaret değildir. Bunu da söylemek istiyorum.
Ben kendimce isteklerimi yazarak anlatnak istersem erkek erkekliğini sorumlularını bildiği sürece kadında eminim ki hep destek tam destek olacaktır. Şu zamane erkekleri artık kadınlara bütün işleri yıknaya çalıyor çevremde gördüğüm kadarıyla. Artık erkeklerin silkelenip kendilerine gelme zamanları geçiyor. Evlilik güzeldir taşımasını bilene...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBekarım. Evlilik; senin beklentilerin, hedefin, yaşama bakışın, planların, kültürünle de ilgilidir. Herkes aşk aşk diyor ama doğulu ve batılı birinin çatışması çok yüksektir. Örnek veriyorum ben seküler, Atatürkçü, özgürlükçü, kadına değer veren, eşit iş yapan, birlikte çocuk yetiştirmiş, iyi günde kötü günde birbirine yaslanan bir kültürden geliyorum. Ben gidipte kadın çalışamaz, kadın anadır erkek çocuk bakmaz, erkek ev işi yapmaz, erkek ağlamaz, erkek kadından üstündür (kuranda bile takva üstündür demesine karşın bu şirk neden bilinmez) diyen sinema, müze, sergi, konsere gitmeyen, kültürsüz, tartışmayı eleştirmekle karıştıran bir muhafazakar erkek ile evlenemem örneğin.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Evlilik, tamamen senin ve eşinin yaklaşımına bağlı bir şey aslında 😊. Doğru kişiyle, sevgi ve saygı içinde bir ilişki kurarsan, evlilik muhteşem bir yolculuğa dönüşebilir. Konuşmayı bilmek, fedakarlık yapmak ve birbirinin ihtiyaçlarını anlamak bu işin özü 💕. Ama beklentiler uymazsa ya da iletişim kopuk olursa zorlayıcı hale gelebilir.
Şahsen, eşimle uyum içinde çok güzel bir evliliğimiz var. Yağlı boya kursuna gitmek, sohbet etmek, birlikte kahkaha atmak... Bunlar evliliği özel kılıyor 🥰. Yani evlilik kötü değil, sadece emek isteyen bir yolculuk!31 Yorumla- 1 yıl
Yine sorunun ana cevabı olmuşsunuz bu dünya için çok naif ve güzel düşünceleriniz var. Tebrikler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
88Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149b cevap paylaştı.
u 1 yılgüzel bir şeydir doğru kişi ile
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılOncelikle lafa soyle basliyim, Hayatimda 2 mottom var birisi şu "el elden ustundur" 2. Si ise su "akil akildan ustundur"
Simdi turk toplumu dusuk farkindalikli , boyle oluncada iliskilerini yurutemiyorlar veya toksik iliskiye donuyor. Bu hengameyi aklini calistirip cozemeyen akli yetmeyen de diyorki"evlilik kotu vs vs " evlilik karsilikli iki ozguvenli ve olgun kendini insa etmis insanlarin arasinda olursa bu dunyadaki cennettir. Sen hic evliligi iyi olupta evlilik kotu diyen biri gordunmu , hayir. Kotu olupta iyi diyen biri gordunmu , yine hayir. Demekki bu kisiden kisiye degisir. Zaten farkindaligi yuksek insan karsisindaki insanin farkli bir dunya oldugunu bilir ve onun kafasina "evlilik kotu cocugum " cumlesini kurmaz. Mesela bir işi yapamayan insan ayni isi senin yaptigini gorurse sana şunu der "bu isten bir cacik olmaz " zaten bu demeyecek kabiliyette olsa o isi yapardi , o isi yapamayacak kadar cahil oldugu icin sana bu lafi soyluyor. İnsanlari dinleme. İdol olarak aldigin 1-2 insan disinda.
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılErkekler evet iyi bir sey demis. Genclik sizden umudum var benim. Helalsiniz.
Evliliğin iyi ya da kötü olması tamamen eş seçimine bağlıdır. Eğer hayat görüşünüz, beklentileriniz ve değerleriniz eşinizle uyuşuyorsa, birbirinizi tamamlayan bir uyum içindeyseniz ve en başta verdiğiniz sadakat sözünü gerçekten yerine getirebiliyorsanız, evlilik güzel bir şey olabilir. Böyle bir ilişki, güven ve huzur içinde ilerler.
Ancak tam tersi bir durum söz konusuysa, yani hayata bakış açılarınız uyuşmuyorsa, beklentileriniz farklıysa ve birbirinizi anlamakta zorlanıyorsanız, evlilik oldukça yorucu hale gelebilir. Sadakat ve güven eksikse, iletişim kopuksa ve taraflar birbirini sürekli değiştirmeye çalışıyorsa, ilişki zamanla tükenir. Böyle bir durumda evlilik, mutluluk yerine hayal kırıklığı getirebilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayir , iyi birseydir, insanı belli bir düzene sokar , hayatında biri vardır, sorumluluk alırsın, birbirinize olan sevginizi çocuk yaparak taclandirirsiniz, evlilik olmadan insan yolunu kaybeder , " evlenirsen tek bir kadın senin , bekar kalırsan tüm kadınlar senin" gibi sapıkça bir inanisa sürüklenir insan , hem manevi anlamda hem de maddi anlamda evlilik şarttır, günümüzde cinsel yolla bulaşan hastalıklarin sayısı ve bu hastalığa yakalananların sayısı bu kadar fazlaysa bence sebebi bekarliktir çünkü ne idügü belirsiz kişilerle birlikte oluyorlar... Elbette bunlar benim düşüncelerim...😊
00 YorumlaBekar olarak o kullanamadık sonuçlar nasıl 😅 ilerliyor
evlilik için iyi veya kötü diyemeyiz, şans işi doğru kişiyi bulmakla ilgili
“Ne pahasına olursa olsun, evlenin. Karınız iyi çıkarsa mutlu olursunuz, fena çıkarsa o zaman da filozof olursunuz.” Sokrates.20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılYaşamadım ama gördüklerimden dolayı kötü olduğunu düşünüyorum. Oğluna ensestlik derecesinde düşkün kaynanalar, etrafı dağıtıp duran çocuklar, onlar çocuk diye karısını bastırıp çocukların daha beter olmasına sebep olan adamlar... Bunun daha sosyal ve kültürel kısımları da var.
40 Yorumla Evlilik anlatıldığı gibi kötü değil, ama hazır olmayanlar için kesinlikle zor. İki kişinin aynı evi, hayatı, bazen de çamaşır makinesini paylaşması kolay değil 😅 Sevgi varsa, saygı varsa, iletişim varsa evlilik güzel. Ama sadece düğün hayaliyle girip sabahları çay koymaktan bile şikayet ediyorsan… geçmiş olsun 😄
00 Yorumla
1 yılEğer ki hayatını birleştirdigin insan gerçekten iyi birisi ise güzel birsey ama hayatına giren kişi iyi değilse o zaman evliliğin kötü olur
Günümüzde evlilikler kötü ama eskiden daha güzelmiş geçenlerde bir yakınımın evli iken yaptığı şeyi duydum ve açıkçası tiksindim bağlantıyı direk kestim00 Yorumla
1 yılBence evlilik tamamen kiminle evlendiğine bağlı. Doğru insanla olunca dünyanın en güzel şeyi olabilir ama yanlış insanla tam bir kabusa dönüşebilir. Sürekli kavga, anlaşmazlık, sıkıcı bir rutin… Bunlar olursa tabii ki kötü olur. Ama gerçekten sevdiğin ve anlaştığın biriyleysen o zaman evlilik anlatıldığı kadar kötü bir şey değil, aksine çok güzel bir şey olabilir.🙏🏻🦋
00 Yorumla
1 yılAnketi yanıtlamadım
Evlilik
İki ehliyetsiz Ve narsist Anne babanın Oluşumuyla Berbat bir ilişki olur
Psikolojik sorunları olanlar lütfen düzetlmeden Evlenmesin
İki kişinin pisliğini yıllarca bir çocuk çeker
Mesela benim babam gibi *erefsiz bir eşiniz varsa veya o karaktere sahipseniz evlilik kötü bir şeydir
00 YorumlaEvlilik yapmadım ancak ben her zaman için evliliğin çok iyi bir davranış olduğunu düşünüyorum. Ne güzel sevdiğin insan ile oturuyorsun, konuşuyorsun, tartışıyorsun, geziyorsun, yeri geliyor tekme tokat birbirinize giriyorsunuz. Eğer davar değilse 2 kişiden birisi rahat anlaşılır.
00 YorumlaYani şöyle bence iyi bir şey genel olarak ama tabi kaderine de bağlı bazı insnaalr ne kadar iyi olsa da kader planında zorluklarla karşılaşıyorlar mesela annem babam çok iyi insnaalr olamlarına rağmen her anlamda akrabalradn dolayı hep zorlu bi evlilikleri oldu
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılevlülüğün neresü kötüymüş. bu bir insan mı ki ruhu olsun kötülüğe meyilli olsun. kötü diyenler kötü olanlandır geçinmeye niyeti olmayanlardır. evliliği insanlar şekillendirir. dışarıdan bir kuvvet gelip şekil vermiyor ya. sanki herkes baba evinde piremses kraldı da. sadece beklentileri makul seviyede tutun. mükemmel değilsiniz
31 Yorumla- 1 yıl
Kaç yıllı evlisin?
Bak kardeşim evlendiğin kişinin ailesi ilede evlendiğin için maalesef pürüzler oluyor dedikodular oluyo siz mutlu olabileceğiniz şekilde talepleriniz olmadan birleşirseniz kimse karışamaz oda evet demek oluyo yok ben şu kadar altın şunu bunu istersen zehir olur buda kendine fiyat biçmiş olursun sen sen ol kırmızı çizgilerin olsun tatlım ben bir abin olarak deneyimlerinden dolayı <3
00 Yorumla
1 yılDeğişir o tamamen evlendiğin kişiye bağlı şanslıysan güzel kalpli biriyse cennet olur o evlilik
30 Yorumla
1 yılMutlular güzel güzel yaşadığı için orada burada anlatmıyor, biz mutsuzların buralara dışarılara mutsuzluklarını vurmasıyla hep öyle zannediyoruz.. İnan güzeller de var
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Aslına bakarsan Kiminle evli olduğuna bağlı...
Evlendiğin kişi ile muhabbetiniz çok güzelse Dünyan Cennet olur,
Yok aranız iyi değilse de Cehennem olur.
Onun için soru görecelidir, Kiminle evli olduğuna bağlı.
00 Yorumla
1 yılKötü çiftlerin ve beceremyenlerin evliliğe iftira atması.. Tabi takılmaca daha kolay. kimse elini taşın altına koymak istemiyor herkes mükemmeli istiyor ama kendisinin eksiklerinden bihaber... Evlilik güzeldir becerebilene
10 Yorumla
1 yılEvlilik genelde %80 gittikçe monotonlaşan sabit bir hayat. bu sadece partnerinizin ne kadar eğlenceli olduğu ile ilgili bir şey. maalesef herkes evlilikte ilişkiye diri tutmuyor. bir süre sonra ev arkadaşı gibi oluyorsunuz :)
00 Yorumlaİnsanlar kötü ve bunun cinsiyet ayrımı yok. Eğer evliliğe hazır sadık sadakatili güvenilir edepli saygılı anlayışlı vs biriyseniz ve öyle biriyle olursanız bence çok güzel bir evliliğiniz olur
20 Yorumla
1 yılDogru kisiyle mukemmel bi sey bence, hic evlenmedim bu arada 😅
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 614 cevap paylaştı. Benim gördüklerim hep ayrıldı ama herkes aynı olacak değil
20 Yorumla
1 yılEğer ki doğru insanla evlendiysen hayatın cennet olur
Birlikte cocuklarınızı büyütürsünüz hayatın, zorluklarına göğüs gerer her başarılı olduğunuzda gurur duyarsınız
Ama yanlıs kişiyle evlendiysen zengin bile olsanız aynı tuvaleti paylaşmak bile zor gelir
10 YorumlaEvlilik kötü degil tatlim anlayışsız bir kayinvaliden varsa hele bir de oğlu annesinin ağzına bakıyorsa seni yok saymaya basladiysa o kötü. Yoksa evlilik guzel bir sey sevdigin ve seni sevenleysen
21 Yorumla- 1 yıl
Ayy neler cekmissin abla ya🥹umarim su an gecmistir hepsi
1 yılZor bir şey. Kararı kolay verilmemeli. Bir ömürden bahsedildiğini unutmamak, dış görünüşe hormonlara aldanmamak gerekiyor...
30 Yorumlaİki insanın bir arada olması için evliliğe gerek yok. Ama tabii ki güvenin olmadığı yerde insanlar kendini garantiye almak ve bir sözleşme imzalamak ister.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
s 1 yılTürkiye icin konusacak olursam cok riskli bir eylem. Dogru erkekle beraber olursanız sorun yaşamazsınız ama dogru erkek oranı %2, o da artık hangimizin şansıysa
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılAnlaşabildiğin seni dinleyen seven anlayan harika birini bulduğunda çok güzeldir ama itle kopukla evlenirsen tabiki kötü bişey
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Uyumlu olduğun sevdiğin biriyse bence güzel. Tersiyse cehennemi yasamak
20 Yorumla
1 yılDeğil ama insanlar genelde dış görünüşe veya paraya odaklı olduğu için yanlış seçim yapıyor
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSen doğru kişiyi bulsan bile sadece onunla evlenmiyorsun o kişinin ailesiyle de evleniyorsun bunu unutma. Dolayısıyla ailesini onun kadar tanımadığın için evlenince kabusa dönüşür.
36 Yorumla- 1 yıl
Evli misin,
Cevap sahibi1 yılyok
- 1 yıl
Boşandın mı yoksa
Cevap sahibi1 yıl@Zamanın_izinde hayır ya evlenmedim çevremden biliyorum evli olan kişi çok duyup görüyoruz haliyle
- 1 yıl
Anladım. Ne iş yapıyorsun peki? Evlenmeyecek gibisin ayrıca.
- 1 yıl
?
1 yılAslında çok güzel bir şey doğru insana denk gelirsen
23 Yorumla- 1 yıl
Geldim diyorsun yanı 😄
- 1 yıl
@Zamanın_izinde hayır doğru insana denk geldiğimi sanmışım sandığım zamanlar çok güzeldi yalan yok
- 1 yıl
Ayrıldın mı?
Gizli Üye(25-29)1 yılBu olay biraz beklentiyle alakalı eğer beklentim yüksekse ve eşin bu durumu karşılayamazsa kötü bişey bu yüzden beklentiyi fazla yüksek tutmamak gerekiyor
21 Yorumla- 1 yıl
Keşke olay sadece beklenti olsa
Evliliğin içi boşaltıldığı için kötü gösteriliyor. Evlilik aile olabilmeyi gerektiriyor, aile olamamış evlilikler bitmeye mahkumdur.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 600 cevap paylaştı.
1 yılevlilik sadece meslek sahibi kadınlar için iyi bir şey önce kadın meslek sahibi olacak sonra evliliği düşünecek
10 Yorumla
1 yılDoğru insanı bulduktan sonra evlilikten güzel bir şey yoktur. Yalnızlık insanın fıratına uygun değil. Sosyal bir varlığız.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 890 cevap paylaştı. Doğru insanla evlenirsen cennet
Yanlış insanla evlenirsen cehennem
Evliliğin tamamen kimle yapıldığına bağlı00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Sanmıyorum aklına mantığına yatan maddi manevi az çok denk bi insanla evlenildiği takdirde… evlenmek için evlenmekten bahsetmiyorum…
00 Yorumla
1 yılNasıl birisiyle evlendiğine göre değişir. Yoksa evlilik güzel bir şey kendi yuvanı kurmak yeni hayatvs.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı.
1 yıl
Kadın erkek farketmez dengine ehline denk gelirsen çok güzel bir şey diğer türlü hayatın zehir olur00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
u 1 yılDoğru kişiyle cenneti yaşamak, yanlış kişiyle dünyada cehennemi yaşamak büyük ihtimal. 🎀🥂🎆
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEvli olduğun kişiye göre değişir. Kafa denginse bekarlıktan daha iyi. Ama değilse bekarlıktan daha kötü.
21 Yorumla- 1 yıl
☺️👍🏻
Gizli Üye(30-35)1 yılHayir aşiksan ve 2taraf da belirli olgunluk ve kafada sakin insansa en guzel sey evlilik. Ama deli dolu kavga arayan surekli birseyler yapalim falan diyen biri icin kotudur evlilik
00 Yorumla
1 yılDoğru kişi olursa cennet , yanlış kişi olursa kendi hapishaneni kendin oluşturmuş olursun.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Kiminle evlendigin ve evliliğin gidişatına bağlı olarak değişir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 954 cevap paylaştı. doğru kişiye denk gelindiği zaman güzel bişey kötüye denk geldiysen kötü olur yani
00 YorumlaEvlenmedim hiç ama evlenirsem Allah güzelini nasip etsin.
00 Yorumla
1 yılher evliliğin kendi dinamiği farklıdır o yüzden ne iyi ne kötü
00 Yorumla
1 yılBunu kötüsü iyisi olmaz. İyi insanı ve kötü insanı olur. Kısaca şans ve akıl işi evlilik.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKadının aldatma dahil her şeye hakkının olduğu, erkeğin konuşma dahil hiçbir şeye hakkının olmadığı bir sistem. Daha nasıl kötü olsun?
02 Yorumla- 1 yıl
Tam tersi olmasın kanka
Cevap sahibi1 yılYoo kadınlar aldatıp bir de eşini suçlu göstermek için iktidarsızdı diyor.
1 yılKötü olsa benim gibi ego tanrısı adam evlenir miydi.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılKötü ya da iyi diyemeyiz. Herkesin deneyimi kendine özgü.
00 Yorumla İyi veya kötü ayrımı yaşanmışlıklara göre belirlenir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
u 1 yılSosyal medya gösterilen gibi değil ona göre evlenin jsjsjs
00 Yorumla
1 yıldoğru insan ile düzgünce karşılıklı sevgi ve saygılı olunduğu sürece gayet iyi bir şeydir
00 Yorumla
1 yılÇok sıkıntılı, insanlar çekilmez çünkü ve güvenilmezler.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Evlilik duruma göre eğer sevgi aşk yoksa kötü evet ama sevdiğin ile çok güzel
00 Yorumla
1 yılDoğru bir seçenek ile dünyanın en güzel şeyi ancak yanlış bir seçimde eziyetten başka bir şey değil
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Doğru seçim mükemmel bir yolculuk yanlış seçim cehennem
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı. eş seni vezirde eder rezilde diye bir laf var bu yüzden iyi seçmelisin eşini
00 Yorumla- Devamını Gör (103)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat