Ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?
Eskiden evlenebilmek için kapananlar vardı. Şimdi kapalılar daha kolay eş bulmak için açılmaya başladılar.
Ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?
Eskiden evlenebilmek için kapananlar vardı. Şimdi kapalılar daha kolay eş bulmak için açılmaya başladılar.
Cevap
10Cevap
Açık kızı seküler adam alır, tesettürlü kızı da muhafazakar adam. Arada kalmışlar düşünsün. Süslümanların işi zor.
Süslümanlar daha kolay evleniyor
Orası öyle tabi de toplumsal bir analiz yapmaya çalışıyorum sadece
Ben tesettürlüyüm. Makyaj filan da yapmıyorum.
Evlenemezsem kaygısı değil de nasıl adamlardan talep görme ihtimalimin olup ona göre beklentiye girmem konusunda bilinç kazanmak istiyorum.
Mesela muhafazakar erkekler eğitim seviyeleri yükseldikçe tesettürü kadınla evlenme ihtimalleri daha azalır mı?
Erkeğin yaşı büyüdükçe ya da küçüldükçe tesettürlü kadın tercihi artar mı?
Hatta seküler erkeklerin muhafazakar erkeklere göre tesettürlü kadın tercihi daha mı fazla olmaya başladı?
Gibi sorular ve daha fazlası hakkında bilgi edinmem gerek.
Birçok hemcinsim her erkek tarafından talep görebileceğini sanıyor mesela. Ben öyle bakmıyorum. Gerçekçi düşünen biriyim. Rağbet görebileceğim profiller de var itici bulunabileceğim profiller de... Ona göre beklentimi oluşturmak daha doğru olur.
Eğitim seviyesi ile giyim terici arasında bir etki olmaz. Eğitim seviyesi arttıkça sadece daha kültürlü bir partner arar.
Yaş büyüdükçe tesettürlü kadın tercihi düşer, yaş aldıkça o ergen maçoluğu azaldığı için maçoluktan tesettürlü kız isteyenler açık kızlara yöneliyor.
Seküler erkek kolay kolay tesettürlü kızla evlenmez.
Bunlar benim yorumum.
Güzel bir analiz yaptın teşekkürler. Aşağı yukarı ben de bunları düşünüyordum.
Haklısın tutarsız insanla evlenmek çok büyük bir hata olurdu
Ev içinde de kapalı mı olurlar
Tesettür dışarıya çıkmak için gerekli. Evde neden tesettürlü olsun?
Bence de yaaa.
Büyük hayal kırıklığı olur öyle olursa :)
Yoo bulan buluyor, sana öyle geliyor
Genel eğilimi soruyorum
kimse pek kapalı açık ayrımı yapmıyor
kapalılar daha çok ilgi çekiyor ama
Kapalılar neden ilgi çeksin ki? Süslümanlar için geçerli olabilir o
Dar giyiniyorlar bazıları :D
Şahsen kapalı biriyle evlenmek istiyorum
Evlenek
Aynen
Kapalı kızlar daha at. sli oluyor
Alakası yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu gerçekten farklı kuşakların birbirinden değişen bakış açıları ve toplumda zamanla oluşan algılardan kaynaklı bir değişim olabilir. Kimsenin kıyafet veya inancıyla evlenme nedenini sorgulamamız doğru değil. Ama şunu söyleyebilirim, insanlar artık bireysel tercihlerine daha fazla önem veriyor ve eş seçerken uyumlu bir hayat arkadaşı arıyor. Kapanmak ya da açılmak bir kişinin değerini belirleyemez. En önemlisi kişinin kendisiyle barışık olması ve mutluluğu ne şekilde bulduğunun farkına varması 💞. Toplumsal baskılar yerine kendini dinlemeli herkes. 😊